2018-03-24 1592 浏览
假日與好友來到樓上cafe,坐在窗邊闊落的Sofa卡位,自然光微微透入,邊食邊玩,舒適寫意~😚眾多遊戲中,還是最愛波子棋~🎮午餐選擇多,款款吸引,價錢更吸引。🤑黑松露野菌忌廉意大利飯,份量十足,意大利飯軟硬適中,黑松露野菌的芳香及Parmesan芝士的鹹香非常突出,滋味無窮~🤤Oreo奶昔,幼滑的慕絲/朱古力🍫/曲奇🍪/牛奶🥛味道合襯,滿口香甜,甜入心的味道~ 同時,跟餐飲品升級加$18,大杯抵飲!😍日式黑椒牛柳粒飯,沾滿甜燒汁的牛柳粒🐂有咬囗而不韌,入口具肉香,配菜紅椒/青椒/洋蔥爽脆多汁,白飯更盡吸燒汁及配菜的鮮香味,風味十足!👍花茶,加入薰衣草/茉莉花/檸檬草/馬鞭草,富強烈清新的花香味,喝後靈神舒適~💐 喜歡花茶的朋友讚不絕口!💋特色拼盤,即叫即做,灼熱可口,全都炸得金黃香脆,香口惹味! 個人最喜歡蟹籽魚蛋,外層魚蛋彈牙,內釀滿脆卜卜的蟹籽,口感豐富,滋味無窮!🤤芝士蛋糕,質感幼滑,餅底鬆脆,芝味醇厚🧀,甜而不膩,跟餐加配更抵食 ~又食又玩,輕輕鬆鬆,稱心滿意~😊

眾多遊戲中,還是最愛波子棋~🎮

午餐選擇多,款款吸引,價錢更吸引。🤑

黑松露野菌忌廉意大利飯

芝士蛋糕

又食又玩,輕輕鬆鬆,稱心滿意~😊
2018-03-18
黑松露野菌忌廉意大利飯
芝士蛋糕
2018-03-22 1162 浏览
每天生活緊湊的節奏真的令人透不過氣,何不放慢腳步享受一個悠閒又 hea 的晚上。旺角這間樓上餐廳,便可以讓我們消磨幾小時的時間。坐下來,吃點東西、飲杯花茶、傾吓計、玩吓桌上遊戲、望吓窗外五光十色的彌敦道,就是這樣,輕輕鬆鬆便渡過一整個晚上。餐廳除了適合三五知己飯聚外,還有一些卡座適合大顆人共聚,這𥚃還附設一個玩具櫃,提供不少桌上遊戲作消閒娛樂之用!芝士焗肉醬天使麵($98)👍👍👍👍熱辣辣的芝士焗肉醬天使麵,肉碎內還伴有蘑菇片,紅蘿蔔粒,茄汁的味道酸酸甜甜與天使麺很配,而且份量都不少。日式黑椒牛柳粒飯($114)👍👍👍👍大大粒的牛柳粒配上三色彩椒和洋蔥,加上日式燒汁,配白飯一起吃,味道不錯。春卷/咖哩角($35)👍👍👍👍這個小食,最啱多人分享,可以用手拿著吃,一面玩遊戲一面吃。春卷和咖喱角,炸得熱辣辣,外皮炸得鬆脆,饀料還很濕潤。蟹子魚蛋($40)👍👍👍👍這個魚蛋咬開是爆漿的蟹子,魚蛋的外皮煙煙靭靭,一粒一啖,是一個不錯的消閒小吃。榛子朱古力 (+$7)👍👍👍👍原價$45,跟餐+$7,朱古力還唧上忌廉,又香又滑,朱古力香味亦很濃。玫瑰花,洋甘菊(+$18)👍👍👍👍原價$56,跟餐+$18

芝士焗肉醬天使麵($98)

芝士焗肉醬天使麵

日式黑椒牛柳粒飯($114)

日式黑椒牛柳粒飯

春卷/咖哩角($35)
春卷/咖哩角

蟹子魚蛋($40)

蟹子魚蛋

榛子朱古力 (+$7)
榛子朱古力

玫瑰花,洋甘菊(+$18)
玫瑰花,洋甘菊

原價$56,跟餐+$18, 這款花茶有多種功效,可養肝明目、抗老化、有鎮靜作用,可穩定情緒,鬆弛神經,幫助入睡。喝完還可以refill熱水。

心太軟 (+$28)
👍👍👍👍👍
心太軟

朱古力心太軟加雲尼拿雪糕,流心的朱古力醬加冰涷的雪糕,一熱一涷,一濃一淡,味道誘人。
心太軟

玩具櫃內有多款遊戲可供客人借用。

室內環境

門面

餐牌

2018-03-21
春卷/咖哩角
榛子朱古力
玫瑰花,洋甘菊
2018-03-21 28 浏览
窗上設計有心思,望出去就係彌敦道,唔係好常見cafe的密封設計。食黑松露薯條 $48以為係黑松露醬,誰知係黑松露在薯條上,特別d!幾野味,鐘意坐係度慢食。薯條有脆有林,不過不失,最主要黑松露既菌味重。忌廉煙三文魚配天使麵 $108煙三文魚玫瑰花幾美,煙三文魚有解凍處理過。煙三文魚肉質不薄,份量ok,幾夠味。好多忌廉又唔會太結,容易掛汁到飲汁咁,哈哈。cafe來說,不錯呀!黑松露野菌忌廉意大利飯 $108個汁濃結d會比較好,因為係意大利飯嘛。飯量都正常多少少,菇多既仲有少量芝士增加cheese味。Dinner set 包$38野飲,過左就補差價。加左杯特濃朱古力走cream,又真係幾濃喎,重手落朱古力係唔同d既!無cream 無咁肥咁,放心飲!熱蜂蜜綠菜好濃蜂蜜味,好甜香。茶味可以根據自己喜好加減。怕夜訓唔著可以拎起,又可以飲完加水飲繼續坐下hea下,com飲哈哈。

食黑松露薯條 $48

忌廉煙三文魚配天使麵 $108

黑松露野菌忌廉意大利飯 $108

2018-03-21 667 浏览
有時候係閙市食飯其中一個原因夠方便最啱一大班人一邊吃一邊傾計時間過得特別快,不過要找到又不限時間嘅食肆都要用D心機先可以搵到,呢次就係旺角開飯而食肆係彌敦道好易搵到餐牌除咗有基本食物提供,仲有特色玩具遊戲提供俾大家可以玩住一起食夠開心,而我地就點咗party package menu 2,已包括多款主菜同沙律,連埋小食同甜都係俾一個價錢連加一就可以食到,當然有埋飲品提供,先來有煙三文魚凱撒沙律,入口開胃清新三文魚又鮮甜輪到黑松露野菌忌廉意大利飯,未食已聞到黑松露香味,食落口感軟綿意大利飯味道香濃,又估唔到咁好味食完一輪主菜都有D口喝飲番杯魔術師(玫瑰,青蘋果汁)解解渴,輪到小食先有香草瑞士雞翼,賣相一流已見雞翼吸收咗瑞士汁嘅精華,先食一件雞翼表面香滑內裏肉質嫩滑味道濃郁,食得夠滋味其後仲有辣味薯角,黃金咖哩角同秘製日式餃子等香脆小食,又可食到不同特色口味最後當然食埋甜品係cheese cake,濃厚芝士入口香滑又足料,食得滿足又開心不經不覺又品嚐咗一餐party 美食。
不經不覺又品嚐咗一餐party 美食。
  • party  package  menu  2
2018-03-21 94 浏览
Mafe Cafe 係旺角創興廣場附近, 如果係信和/ 潮特/家樂行街行到累, 過黎彌敦道呢邊坐下食下野玩下棋都係一個幾好選擇。上到去感覺幾舒服, 如果一大班人圍埋一齊坐一齊玩棋都綽綽有餘, 棋類亦多選擇。幾個人上到去, 叫左幾款野食, 以cafe 黎講, 食物質素OK, 全部野食即叩即整, 新鮮熱辣。1. 黑松露薯條 ($42)薯條係粗薯條黎, 送上黎時每一條都漲卜卜, 新鮮炸好, 雖然薯味唔係好重, 但黑松露讓原本係cheap 野的薯仔昇華, Good!2. 煙肉卡邦尼長通粉 ($102)連餐飲長通粉沒有煮得過淋或過硬, OK! 唯一要彈的是如果煙肉再爆香一點會更好味。3. 瑞士雞翼 ($42)雞翼總共有6隻, 色水對版, 證明應「滷」了很久, 也很入味, 但雞肉還是很嫩滑的, 不錯吃。4. 凱撒沙律 ($88) 連餐飲羅馬生菜夠新鮮, 吃得出是爽脆/鮮甜。煙肉粒和麵包粒也沒有被弄淋, 而沙律醬也做得好!5. 特色拼盤 ($78)拼盤食物總類凡多, 如果開party 的話這類食物必不可少, 雞翼, 春卷, 蟹子丸, 咖哩角, 炸魚手指, 薯角最喜歡這小店的食物全都是即叫即炸, 好吃

1. 黑松露薯條 ($42)
薯條係粗薯條黎, 送上黎時每一條都漲卜卜, 新鮮炸好,
黑松露薯條

2. 煙肉卡邦尼長通粉 ($102)連餐飲

煙肉卡邦尼長通粉

3. 瑞士雞翼 ($42)

4. 凱撒沙律 ($88) 連餐飲
凱撒沙律

5. 特色拼盤 ($78)

雞翼, 春卷, 蟹子丸, 咖哩角, 炸魚手指, 薯角
最喜歡這小店的食物全都是即叫即炸, 好吃!!

6. 月亮
是一杯荔枝+菠蘿的特飲, 荔枝味濃卻又不算太甜, 感覺清新!
月亮

總結, 這小店環境舒適, 食物新鮮即做, 誠意可嘉~ Good!
黑松露薯條
月亮
  • 瑞士雞翼 ($42)
2018-03-21 42 浏览
與幾位友人在西洋菜街血拼完畢, 因為有未完的話題, 唔想逼係女人街D 小鋪坐唔得耐, 就過左黎高氏大廈轉戰樓上cafe, 而Mafe Cafe 係我第一次黎。第一次黎感覺都幾溫馨, 尤其係果幾張大梳化, 如果多D friends 黎坐到果張好似大爺gam 坐係到嘆住食都幾梳孚~食物方面, 初頭以為cafe的食物只係普普通通, 但食食下發覺其實都幾唔錯吃, 係有誠意的~~前菜, 我們叫左個凱撒沙律($88, 連飲品)。雖然Cafe 可能番貨量唔多, 但羅馬生菜仍然係新鮮爽脆的, 麵包粒、煙肉粒和巴馬臣芝士份量也足, 唯一美中不足的是: 蕃茄不應放在凱撒沙律裡。另外又叫了特色拼盤($78)特色拼盤來到時, 第一眼感覺餐人回到以前兒時開party , 很開心~裡頭食物種類很多, 有薯角, 雞翼, 蟹子丸, 炸魚, 炸春卷, 咖哩角,每款也有3數件, 並配上蕃茄醬和沙律醬, 讓人不知不覺一口又一口的吃,真的很香口啊~~主食我們叫了黑松露意大利飯($108)連飲品, 這意大利飯飯的軟硬度適中, 不過硬不過軟, OK,而黑松露味也夠香, 讓人感覺滿足飲品方面我們叫了花茶, 是薰衣草+茉莉+檸檬馬b
與幾位友人在西洋菜街血拼完畢, 因為有未完的話題,
而Mafe Cafe 係我第一次黎。

食物方面, 初頭以為cafe的食物只係普普通通,
但食食下發覺其實都幾唔錯吃, 係有誠意的~~

前菜, 我們叫左個凱撒沙律($88, 連飲品)
凱撒沙律

唯一美中不足的是: 蕃茄不應放在凱撒沙律裡。

另外又叫了特色拼盤($78)

特色拼盤

真的很香口啊~~

主食我們叫了黑松露意大利飯($108)連飲品,
黑松露意大利飯

這意大利飯飯的軟硬度適中, 不過硬不過軟, OK,
而黑松露味也夠香, 讓人感覺滿足

飲品方面我們叫了花茶
是薰衣草+茉莉+檸檬馬bin 草,
花茶

能放鬆心情, 感覺舒服。推介!!
  • 100
2018-03-21 46 浏览
肚子餓地坐下, 叫了滿桌面食物, 開心! 我們點了兩個餐, 先是煙肉卡邦尼長通粉, 通粉質感軟硬度夠, 卡邦尼醬濃滑, 配上煙肉很好吃! 接著是日式黑椒牛柳粒飯, 汁很甜很濃, 完全入了牛柳粒中, 加上牛柳很軟熟, 很易咬, 連在旁的紅黃綠椒都煮得不錯。我們再點了兩份小食, 先是日式炒雜菜, 菜算是甜, 菌類很爽很入汁, 味道整體不錯。黑松露薯條較為乾身, 如果再加點黑松露醬, 味道會較佳! 兩杯花茶不錯, 喝下舒服。最想大大大讚是它做的心太軟, 皮很薄脆, 超流心, 熱呼呼又香噴噴的來到面前, 一下子切開, 流心滑溜地留下, 值得一試和encore. 👍

日式炒雜茶
薰衣草  抹莉花  檸檬馬鞭草
玫瑰花  洋甘菊
心太軟加雪糕
2018-03-21 9 浏览
閒日同朋友行街行開旺角想搵地方長傾所以上左黎cafe坐哩度食物款式不算是太多,不過都幾吸引cafe精髓係佢嘅飲品,今日我同佢都病病地,所以各自嗌左熱嘅花茶提提神佢嗌左薰衣草茶,味道甘香,清清地,好心曠神怡我嗌左玫瑰花茶,都幾足料,所以一路飲一路有花香味,好醒胃先黎個ceasar salad, 味道還可以,份量都okay,不過如果多啲沙律醬較佳卡邦尼長通粉好味!白汁非常濃味,配埋bacon 好香口,通粉煮得arm arm 好,唔太淋又5太硬,good焗豬扒飯焗得好香,而且蕃茄調配得酸度適中豬扒大大塊唔係交行貨咖,雖然飯無炒底,但係用嘅飯好軟熟,想繼續食落去咖2人埋單$400都唔洗,坐得舒服,有電視睇,又有board game玩,唔錯
閒日同朋友行街行開旺角想搵地方長傾所以上左黎cafe坐

哩度食物款式不算是太多,不過都幾吸引

薰衣草茶

佢嗌左薰衣草茶,味道甘香,清清地,好心曠神怡

玫瑰花茶

我嗌左玫瑰花茶,都幾足料,所以一路飲一路有花香味,好醒胃

Ceasar  Salad

卡邦尼長通粉

焗豬扒飯

焗豬扒飯焗得好香,而且蕃茄調配得酸度適中

卡邦尼長通粉
焗豬扒飯
又係兩個女人既組合食飯談心去,今次揀餐廳既工作就交左比朋友,佢就係旺角揀左呢間孖啡cafe,地點都算方便,油麻地站行5分鐘就到。佢位置一個商業大廈既全層,咁岩lift壞了...好在行樓梯都只係3/F😂 我地7點都未到就上到去,時間仲早店內無咩人,店員安排我地坐窗邊。餐廳乾乾淨淨係舒服既,佢有兩邊,另一邊就多d大枱。野食既選擇因爲開左無耐既關係唔算多,都係d大路野實有一款岩大家心水🤗食物款式少,但Drink menu就好齊好多選擇😍 應該都係預客人上黎飲野傾計玩下board games。女人食飯唔少得既當然就係salad🥗啦,份量都算幾多幾大碟,偏多醬撈得都好勻,唔中意多醬既朋友記得要叫少醬喔!菜都新鮮既,麵包糠唔係炸到好脆會覺得好熱氣個種。兩個女人... 都算嗌左幾多野下哈哈!叫左個三文魚天使麵🍝🐟 意粉好多汁,忌廉汁都幾濃,佢算好多煙三文魚,仲有我最中意既菇菌😍 仲叫左個黑松露薯條🍟🤤 唔係炸到脆卜卜既個種薯條,係中間會軟軟地林林地既個隻,黑松露份量足夠食薯條食到最尾👏🏻 兩個女人都開始養生了,竟然唔叫smoothies叫熱花茶🌹🌷💐🍇🍓☕️ 一壺係藍莓花茶,一壺係紅莓花茶。唔甜無落糖

餐廳乾乾淨淨係舒服既,佢有兩邊,另一邊就多d大枱。

Dinner  set  -  ceaser  salad

兩個女人都開始養生了,竟然唔叫smoothies叫熱花茶🌹🌷💐🍇🍓☕️ 一壺係藍莓花茶,一壺係紅莓花茶。唔甜無落糖的☺️ 不過要浸耐d先會出味d,味道有藍莓既果香同甜味,唔錯💙
花茶

總結係,以樓上cafe黎講,佢既食物同飲品質素都唔錯,餐廳環境都算靚,好岩兩個人靜靜地傾下計catch up下。想一班人玩下games就可以坐另一邊,都係一個唔錯既選擇😍

2018-03-19
Dinner  set  -  ceaser  salad
2018-03-20 86 浏览
今日放工同同事黎到油麻地這間咖啡店,想放工後一齊放輕鬆食下午茶。這間咖啡店地點方便,在油麻地地鐵站附近,也是好多巴士到達。坐位都好舒適,梳化軟熟好坐。室內環境都寧靜寬闊,窗子貼上好特別的影子貼紙我們下午3:15左右到,有午餐及下午茶選擇。我們選擇了:1. D 餐:煙肉卡邦尼長通粉煙肉好香好腍,長通粉軟硬適中,醬料好滑好入味,份量都幾多,好好味道2. 什錦拼盤拼盤有:春卷、咖哩角、薯角、包心丸、魚手指、雞翼;好熱騰騰剛炸好,好香脆!咖哩角、魚手指及春卷都內脆外軟,春卷有蔬菜作餡,健康去油膩、魚手指的魚肉都好軟;薯角好脆好香口,薯肉好多好腍;雞翼是同事的最愛,又大隻又外皮脆口3. 飲品叫了凍柚子蜜及熱牛奶杏仁霜杏仁霜好香好滑

我們下午3:15左右到,有午餐及下午茶選擇。
我們選擇了:

什錦拼盤
薯角
  • 熱牛奶杏仁霜
2018-03-19 15 浏览
第N屆旺角麥當當畢業生聚舊會鐵定於今個復活節舉行。 L作為今屆畢業生聚會主席當然要安排一個方便就腳的地方啦。剛醒起早前跟朋友於孖啡食飯,場地於旺角家樂商場附近。於是跟另一位搞手J先上來試菜及確認一下環境是否合適。三樓有一半空間可作包廂用,大概容納到五至六十人。平均每位都只是兩百蚊內,尚算合理。 更有娛樂設備例如卡拉OK及紙牌遊戲等。由於上次吃的黑松露野菌忌廉意大利飯很好吃,所以同樣選了這個。 口感原因l較喜歡吃較濕的意大利飯。 黑松露野菌忌廉汁味道剛剛好,味道沒有被彼此蓋過。而J則選了忌廉煙三文魚配天使麵。 天使麵軟硬度適中,而醬汁入面亦有蘑菇絲令口感帶煙靭。蒜香雞翼好吃亦不乾身, 只是蒜香略嫌不夠入味。日式炒雜菜有很多汁,雜菜上面的木魚乾飄下飄下的。最後來一杯熱柑桔青檸及西班牙㗎啡。事實上這款港式凍飲跟西班牙沒有直接關係,但卻富香港特色的 Affogato。現時經已於地道餐廳的餐牌中少見,都算是一份童年回憶吧。

三樓有一半空間可作包廂用,大概容納到五至六十人。

蒜香雞翼好吃亦不乾身, 只是蒜香略嫌不夠入味。

日式炒雜菜有很多汁,雜菜上面的木魚乾飄下飄下的。

2018-03-19
  • 黑松露野菌忌廉意大利飯
呢間cafe 有兩層,我們去左3/F, 感覺光猛一點、環境寬敞一點。貪呢度可以坐幾個鐘,又有table games 比你任玩是日自選菜式如下:咸柑桔蜜~味道淡左d玫瑰花+洋甘菊: 友人話失眠,諗住飲個花茶冷靜下,我都試左啖,感覺幾清新既花香,賣相都幾怡人。日式黑椒牛柳粒飯:可能係日式既關係,個汁都比較甜,不過搭埋d 彩椒拎黎送飯一流。個牛柳黑椒同肉味都唔係好濃,但肉質幾軟稔,配埋個汁都食得過。芝士焗吞拿魚天使麵:呢個我最鍾意,入面勁多吞拿魚同芝士,夠晒熱辣辣,天使麵亦唔會過腍。特式拼盤:入面有薯角,春卷,咖哩角,魚手指,蟹子魚蛋,雞翼~夠豐富。雖然都係普通野,不過炸得夠香口,唔會乾爭爭勁油膩。記得點沙律醬食!心太軟切開夠流心,做到外脆內軟,配埋雪糕...宅男的心都融化了。
貪呢度可以坐幾個鐘,又有table games 比你任玩

是日自選菜式如下:
咸柑桔蜜~味道淡左d

芝士焗吞拿魚天使麵

芝士焗吞拿魚天使麵
3K
2018-03-19 22 浏览
朋友話開左新樓上cafe想黎試下,上到位於三樓的Mafe Cafe,唔唔……個裝修咁熟口面嘅,好似之前去過的另一間樓上cafe,細問下果然係喎,不過呢間地方更大更光猛,新開張嘛。六點多來到,只有兩、三枱客,之後就漸漸滿座了。唔好講咁多,即刻點野食同飲品先。吊人($48)朋友點的是青蘋果薄荷疏打,鮮青綠色感覺實在有點假,哈哈,味道方面很重薄荷味,飲落清新但偏甜了點。藍莓果茶($56)自己點了果茶,一來貪佢夠大壺可以hea住飲好耐,二來感覺上熱飲無咁甜,哈哈。果茶飲落有點酸酸地嘅水果味,幾香的,唔知係咪顏色關係,有點利賓納嘅感覺芝士焗肉醬天使麵($98)自己點了肉醬麵,滿滿一盤肉醬厚厚的,上而仲有焗到瀜左嘅芝士,香噴噴好吸引喎。味道酸甜度正常,調味不錯,只差了少少香草味就完美了。忌廉煙三文魚天使麵($108)朋友的天使麵,制作需時呢,等了好一陣先有得食,上枱時超級熱,真係即點即煮的!忌廉汁濃厚,每一條麵條都沾滿醬汁,好食。黑松露薯條($48)要吹水hea點少得叫小食,薯條就係好選擇,份量都唔少,不過略乾身,炸得不夠香口。心太軟配雪糕($40)最後忍不住追加了甜品,跟餐有優惠的。超流心的心太
吊人($48)
藍莓果茶($56)

芝士焗肉醬天使麵($98)
味道酸甜度正常,調味不錯,只差了少少香草味就完美了。
忌廉煙三文魚天使麵($108)
黑松露薯條($48)
心太軟配雪糕($40)
最後忍不住追加了甜品,跟餐有優惠的。
超流心的心太軟,蛋糕外層焗得太耐很硬,但沒影響內裏的朱古力漿,超濃朱古力味又不太甜,一人獨食都不覺膩,連不喜歡甜食的朋友都大讚呢

飲品同甜品都有跟餐價,即使後來加單都享有優惠的。
2018-03-13
2018-03-18 7 浏览
平時一班波友好少出嚟聚會,下個月有人結婚,所以今日出嚟派帖,有人負責搵左間算係平靚正嘅樓上餐廳。地點係旺角已經好正,又可以坐幾個鐘,又有大梳發,每人都係百幾蚊。仲要有好多 card game 好耐冇玩。我哋幾個人,決定揀 party menu 2,有成10款嘢食,有飲品又有甜品。多菜少肉,首先係食個煙三文魚凱撒沙律,煙三文魚卷到玫瑰花咁靚,啱曬女仔,男仔見到就一下差落去散晒不過真係好好味又開胃。而且睇得出花心思唔係Hea做,番茄仔、芝士、煙肉碎、麵包粒同埋好味正宗嘅凱撒沙律醬汁,有高級西餐廳嘅水準跟住就係經典嘅香草瑞士雞翼,我個人認為味道同埋色澤都拍得住老字號嗰間。雞翼夠晒大隻,肥美多汁,一定要連皮食,手快有手慢冇,搶住食仲有一個鮮茄燴肉丸,好味道過 ikea 嘅跟住就食啲飽肚㗎啦!芝士忌廉焗吞拿魚天使麵,最鍾意就係個芝士汁好 creamy, 又多吞拿魚肉,多汁嘅天使麵都特別好味。跟住食到一半有個勁吸引嘅小食拼盤辣味薯角最啱我口味,黃金咖喱角 party food 必食推介。秘製日式餃子都唔錯每人仲有一件 cheese cake 添!我嗰件俾人食咗,但我就鍾意加錢要左一個朱古力心太軟

仲有一個鮮茄燴肉丸,好味道過 ikea 嘅

跟住食到一半有個勁吸引嘅小食拼盤

每人仲有一件 cheese cake 添!

我嗰件俾人食咗,但我就鍾意加錢要左一個朱古力心太軟 $40
my favourite ,尤其是朱古力漿好似熔岩咁流出嚟就最正
加埋雲呢拿雪糕球
回味無窮。

飲品都可以 refill, 魔術師即係玫瑰、青蘋果汁,味道清甜有花香。

唔使$200 就有咁嘅食物質素
  • 香草瑞士雞翼
  • 芝士忌廉焗吞拿魚天使麵
  • 朱古力心太軟
2018-03-18 8 浏览
平日返工咁辛苦, 放假想搵間café慢慢食慢慢hea下, 見到呢間café環境幾好就去試下啦~成個環境好大好舒服, 坐位之間都唔會好迫… 呢度d set lunch都唔係好貴, 叫左2款唔同既野食可以share食ma~ 〰️煙肉卡邦尼長通粉〰️去到邊我都要食卡邦尼, d汁好多, 加埋長通粉又唔會好硬, 軟淋淋好易入口呀 〰️黑松露野菌忌廉意大利飯〰️我個fd就叫左個意大利飯, 食落口既黑松露味唔會好濃, 而且d飯會creamy, 飯上面仲有d芝士, 配埋野菌一齊食都唔會好膩咁平既價錢, 份量又好多, 真係好抵食 〰️心太軟〰️食完正餐梗係要叫埋甜品啦, 叫左芝士蛋糕同心太軟! 切開時d朱古力好似熔岩咁流哂出黎, 加埋雪糕一齊食, 又熱又凍好鬼正〰️芝士蛋糕〰️有好濃既芝士味, 食落好綿好好味 另外就加左2杯野飲, 孖啡 & 柚子蜜
成個環境好大好舒服, 坐位之間都唔會好迫…

〰️煙肉卡邦尼長通粉〰️

〰️黑松露野菌忌廉意大利飯〰️

咁平既價錢, 份量又好多, 真係好抵食

〰️心太軟〰️

食完正餐梗係要叫埋甜品啦, 叫左芝士蛋糕同心太軟!

〰️芝士蛋糕〰️

有好濃既芝士味, 食落好綿好好味

另外就加左2杯野飲, 孖啡 & 柚子蜜