2024-02-29
THE HUNTER地址:將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖餐廳環境裝潢好靚,時尚雅致,所有野都好新淨,乾淨,而且望出去就係海景,非常寫意👍環境比足滿分。人流唔算多,同另一半過黎食餐飯,chill返一個下午既感覺真係好寫意。傳統西餐廳風味既餐廳,食物質素製作認真,係我欣賞依間餐廳既地方,值得推介俾大家😊😊Soup of the Day是日餐廳係南瓜湯,甜甜地,無任何味精,非常開胃好味😋Nicoise SaladSeared Ahi Tuna, Organic Soft Boiled Eeg, and Nicosia Olives烤吞拿鱼,車厘茄,迷你生莱,四季豆, 橄欖吞拿魚既外皮烤過少少,令到食落更有香氣,而且有黑芝麻配搭,使口感提升了不少👍其他配菜亦很有質素,車厘茄夠晒鮮甜😊21-Day age Ribeye 300gUSDA Prime Ribeye日乾式熟成肉眼扒肉眼扒選了七成熟,煎得很好,肉既外層煎得夠熟有焦香味,內裡帶點粉紅,好易入口,肉質係滑嫩好味,基本上唔需要點任何醬汁都好夠味同入味,食得出肉既鮮味😋👍而薯條亦係即炸,仲係好熱,又熱又脆既薯條,依然係好食到停唔到口😆R
地址:將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖
Soup of the Day
是日餐廳係南瓜湯,甜甜地,無任何味精,非常開胃好味😋
Nicoise Salad
烤吞拿鱼,車厘茄,迷你生莱,四季豆, 橄欖
21-Day age Ribeye 300g
USDA Prime Ribeye
日乾式熟成肉眼扒
Rump
Grilled Wagyu M5 Rump Steak
后腿肉牛排
后腿近臀部部位切塊牛排,口感比較堅硬,適宜慢燉烹煮,上盤時已經幫我切好晒😋一上碟可以直接品嚐肉既鮮味。同樣都係選了七成熟,不過因為肉既質感本身會比較堅硬少少,可能選五成熟就更加好味同易入口,配上經典既黑胡椒酱汁同薯條,好有傳統西餐廳既風味👍
Daily Dessert
士多啤梨味既蛋糕,清甜,蛋糕鬆軟,口感一流😆
Cappuccino 2杯
咖啡大大杯,泡沫軟綿綿,香甜而又帶返出咖啡既苦澀,係我最鍾意既咖啡😊