2020-12-18
近期數一數二大熱staycation package 莫過於 Hyatt Centric Victoria Harbour Hong Kong,酒店新之如又多打卡位,而且價錢都非常相宜。今次選擇既package 都包左Buffet lunch同自助早餐。由於酒店太受歡迎關係,自助午餐都分開左兩輪時間入座,起初都擔心係咪會限用餐時間,但當天原來係冇既。早幾日收到酒店既confirmation,我地被安排於首輪用餐 - 中午12點,大概用了5分鐘就安排了位置,職員都幾有禮貌。由於係第一輪,食物都擺放得整齊,岩曬影相打卡。冷盤海鮮區的選擇偏少,只係得基本野,如青口、蝦,質素普通,肉質有點霉。刺身壽司都係普通,一般放題既質素。而芝士、火腿選擇都有幾款,味道都唔錯。至於熱食,就擺放左係餐廳既另一邊,選擇都ok,都有齊中西式、印度野、燒味,而且仲有串燒,但係味道都普普通通、正正常常。甜品選擇好多,味道有驚喜,全部款都唔差,而家賣相都靚,最推薦既係雜莓千層酥,口感鬆脆但唔會過甜。雪糕有12種味道,味道都清新。飲品方面,除左咖啡茶外,竟然有支裝汽水供應。值得一讚嘅係,餐廳嘅防疫措施做得幾好,每張枱都提
值得一讚嘅係,餐廳嘅防疫措施做得幾好,每張枱都提供消毒濕紙巾和口罩套,而且每次進出取餐區都需要消毒雙手,所以都好放心。
總括嚟講,除咗甜品之外,其他食物質素都麻麻地,若果package 冇包既話,相信以呢個價錢會有更加高質既選擇。
🔸🔸🔸🔸
🌟價錢 - 4/10