2020-11-21
👩🏻💻今日入到黎荃灣西,發現同工廈既隱世美食都幾有緣份🤣🤣個friend介紹我黎食呢間,就入嚟食佢個牛肝菌忌廉意粉🍝🥰 🍝五道菜晚餐🍝 牛油法麭+廚師餐湯 主菜 精選蛋糕/雪糕+咖啡/茶🍝法國牛肝菌忌廉意粉晚餐 HKD$138🌟超香嘅牛肝菌味,汁煮得好夠濃,意想不到唔多牛肝菌🥰💕除咗牛肝菌之外仲有雞髀菇、蘑菇,好多‼️好多‼️好多‼️🥰 👍🏻用料豐富,幾乎食每一啖,口感都有唔同嘅層次👍🏻💯意粉夠晒大碟,口感適中,都好掛汁,汁係晒底到,真係要撈勻食,就算好多汁都唔會覺得好膩🤤💯👍🏻🌟今晚個廚師餐湯係南瓜湯,南瓜味好濃郁,口感香滑,質感夠濃👍🏻😋🌟牛油法麭香脆,唔乾身,都唔會好硬👍🏻🥰🍰朱古力心太軟配雪糕 晚餐+HKD$38🌟到最後,我都忍唔住要叫個甜品食😋
🍝五道菜晚餐🍝
牛油法麭+廚師餐湯
主菜
精選蛋糕/雪糕+咖啡/茶
🍝法國牛肝菌忌廉意粉晚餐 HKD$138
🌟牛油法麭香脆,唔乾身,都唔會好硬👍🏻🥰
🍰朱古力心太軟配雪糕 晚餐+HKD$38
🌟到最後,我都忍唔住要叫個甜品食😋💕但最好係落單既時候叫,因為製作需時👍🏻😋超級好味,一啲都冇後悔嗌咗呢個甜品,心太軟做得非常之咁好💯💕🥰入口即溶又有厚實嘅口感,同雪糕一齊食又熱又凍嘅感覺真係令人驚艷,碟邊係用咗朱古力將來去畫咗花,設計別出心裁,雪糕口感軟滑,奶味濃郁,口感絲滑😋💯
✒️小記:地方闊落,環境舒適,服務殷勤💯👍🏻店內不同角落,置有不同擺設,坐唔同嘅位置都會感受到唔同既氣氛👍🏻💯燈光柔和舒適,真係一個private corner👍🏻食物味道高質👍🏻位置雖然係工業大廈內,但仍然keep住有人黎食晚餐👍🏻