2025-06-09
之前買過嚟送禮,估唔到又開咗新分店,因為經過就買一盒自私食😙🌟雜錦蝴蝶酥禮盒 (15件裝) $109入面有五款唔同口味,每款三件,總共15件,賣相精緻,有五種味道,分別係原味、蘋果山楂、三星蔥芝士、柚子香梨、黑豆芝麻糊👅-🌟原味蝴蝶酥原味蝴蝶酥真是一個經典之選!一咬落去,酥皮層層分明,帶點牛油香同甜味,簡單但好滿足🧡🌟蘋果山楂蝴蝶酥蘋果嘅清甜同山楂嘅微酸完美融合,食落有種果香嘅感覺,酸酸甜甜好開胃🌸-🌟三星蔥芝士蝴蝶酥呢個味道係鹹食愛好者嘅福音!三星蔥(即係青蔥)嘅香味好濃,配上濃郁嘅芝士,鹹香超惹味😚芝士真係鹹食同甜食都係咁正🤓🌟日本柚子香梨蝴蝶酥柚子嘅清香同梨嘅甜味好夾,入口先係柚子嘅微微酸香,之後係梨嘅淡淡清甜,內餡帶少少果蓉嘅質感,唔會太甜😆🌟日本黑豆芝麻蝴蝶酥芝麻嘅濃郁香氣帶啲微微嘅鹹甜味,酥皮同內餡嘅比例好平衡,芝麻味食完仲有陣陣餘香,算係意想不到嘅好味選擇😎好食😆-其實一直都好好奇唔知邊度冒起嘅連鎖蝴蝶酥店,內心一直有個疑問係:咁都做得起?食完之後就發覺又真係唔錯🫣
🌟原味蝴蝶酥
🌟蘋果山楂蝴蝶酥