🔥牛面肉蛋包飯 ($138)大大舊燉煮牛面頰肉,配上既場切開的完美蛋包飯,非常滿足。🔥奶油燴青口 ($188)每隻青口都啖啖肉,配上濃郁洋蔥忌廉汁煮。🔥士多啤梨忌廉窩夫 ($98)窩夫鬆軟,口味偏甜,配上韓國草莓和鮮奶油🔥AQUA BOMB水漾奶昔 ($58)夢幻藍色奶昔,滿滿香蕉和牛奶香。Terrace by the Sea 主打韓風cafe風格,配上鮮明柑橘🍊和田園植物和木質裝修,環境舒服。無論食飯brunch定下午茶都好適合。🩵➡️Ig/FB: eatsassily
🔥牛面肉蛋包飯 ($138)
大大舊燉煮牛面頰肉,配上既場切開的完美蛋包飯,非常滿足。

🔥奶油燴青口 ($188)
每隻青口都啖啖肉,配上濃郁洋蔥忌廉汁煮。

🔥士多啤梨忌廉窩夫 ($98)
窩夫鬆軟,口味偏甜,配上韓國草莓和鮮奶油

🔥AQUA BOMB水漾奶昔 ($58)
夢幻藍色奶昔,滿滿香蕉和牛奶香。

🩵➡️Ig/FB: eatsassily
2023-04-26 1744 浏览
Terrace in seaside 「海邊的露台」係新派🇰🇷韓風菜餐廳,由尖沙咀海運大廈開到九龍灣、元朗、屯門及沙田五間分店,店內充滿韓風裝修,空間寬敞乾淨清新,🏢Yoho Mall 分店更加有Outdoor 舒適空間,可以帶埋毛孩一齊聚餐。menu以洋輕食為主,以小食前菜、主食、飲品及甜品作為享受一個Flow的晚餐。🐚奶油燴青口 $188推介:⭐️⭐️⭐️⭐️份量十足算係平衡返個性價比,每隻青口大隻燴得十分入味,香滑奶油調味,食到啖啖肉都唔錯。🍛牛面肉蛋包飯 $138推介:⭐️⭐️⭐️⭐️牛面肉份量唔少,有少許牛筋的口感,成個飯幾大份。切開個蛋內裡係蕃茄味炒飯,飯內有少許青瓜粒及紅蘿蔔粒,紅酒汁作為配汁,整體惹味飽肚。🐝🧇至臻蜂巢無花果窩夫 $188推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢一餐的重點主角,蜂巢窩夫即叫即做,係聯乘韓國護膚品牌belif 合作的作品,所以沂combo set的話有護膚品送埋,清甜無花果配搭creamy忌廉加埋鮮花襯托令成件窩夫十分吸精,厚身窩夫烘得香脆鬆軟,口感煙韌,片片新鮮無花果口味清新,淡淡奶香配埋特製嘅無花果醬,份量十足又可口,甜而不膩。🍹Aqua Bomb水漾奶昔 $58/each

由尖沙咀海運大廈開到九龍灣、元朗、屯門及沙田五間分店,

店內充滿韓風裝修,空間寬敞乾淨清新,

🐚奶油燴青口 $188
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
份量十足算係平衡返個性價比,每隻青口大隻燴得十分入味,
香滑奶油調味,食到啖啖肉都唔錯。

🍛牛面肉蛋包飯 $138
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
牛面肉份量唔少,有少許牛筋的口感,成個飯幾大份。
切開個蛋內裡係蕃茄味炒飯,飯內有少許青瓜粒及紅蘿蔔粒,
紅酒汁作為配汁,整體惹味飽肚。

🐝🧇至臻蜂巢無花果窩夫 $188
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢一餐的重點主角,蜂巢窩夫即叫即做,
厚身窩夫烘得香脆鬆軟,口感煙韌,片片新鮮無花果口味清新,
淡淡奶香配埋特製嘅無花果醬,份量十足又可口,甜而不膩。

🍹Aqua Bomb水漾奶昔 $58/each
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
淡淡淺粉藍夢幻顏色,係香蕉、蜂蜜及鮮奶混合打成的奶昔,
上面加左忌廉,入口細滑甜度適中。
唯一可惜當晚濟州柑橘乳酪沽清,可能會試下到沙田新城市分店Encore。

💝特別要留意:
即日起至5月7日,享用特定belif Combo Set,
餐廳送出價值$130 嘅「belif 皇牌水漾美肌禮品」
💆‍♀️匈牙利女王保濕鎖水精華10ml
💆斗篷草高效水分炸彈霜 10ml
💆‍♀️草本活萃系列產品
💆‍♂️belif HK$50 現金券1張
💆‍♀️ belif萬用化妝袋
無論係閨蜜定係拍拖聚餐都係一個好時機。
2023-04-26 963 浏览
呢間bookmark左好耐但都未去食每次經過都比店員嘅橘子帽吸引住而且入邊環境都好靚 好似去咗海邊咁今次決定唔諗 直接沖去食!≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#元朗食好西≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣叫左三個主菜 但係因為冇濟州柑橘乳酪所以冇叫嘢飲≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣半半炸雞 (蜂蜜蒜蓉 & 甜辣果仁炸雞)(無骨炸雞)炸雞炸得好香好Juicy,外皮亦都好脆蜂蜜蒜蓉好突出再加上蜂蜜係炸雞外層令人忍唔住一舊接一舊食甜辣果仁好有驚喜細細粒嘅果仁粒增加左口感而且甜辣醬好濃稠韓國螄蚶拌飯落左超多螄蚶 差唔多半隻碟咁多有少少辣辣地 可以夾埋紫蘇葉/紫菜包住食炒飯有啲似泡菜炒飯 好香泡菜汁嘅味份量好多但紫蘇葉同紫菜份量少 唔知可唔可以加玫瑰醬大蝦扁意粉賣相好靚 有隻好大嘅蝦係上面大蝦就好彈牙~ Rose醬少少辣 醬汁好多≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣店員好有禮貌好勤力 不過出餐好似好容易會撞到雖然我哋係星期日去食晚餐 但店入面無乜人鐘意嘅話仲可以坐窗邊望住Y
呢間bookmark左好耐但都未去食
每次經過都比店員嘅橘子帽吸引住
而且入邊環境都好靚 好似去咗海邊咁
今次決定唔諗 直接沖去食!

#元朗食好西
叫左三個主菜
但係因為冇濟州柑橘乳酪所以冇叫嘢飲

半半炸雞 (蜂蜜蒜蓉 & 甜辣果仁炸雞)(無骨炸雞)

炸雞炸得好香好Juicy,外皮亦都好脆

蜂蜜蒜蓉好突出

大蝦就好彈牙~ Rose醬少少辣 醬汁好多
店員好有禮貌好勤力 不過出餐好似好容易會撞到

雖然我哋係星期日去食晚餐 但店入面無乜人
鐘意嘅話仲可以坐窗邊望住Yoho出面
感受下慢活嘅氣氛~

Terrace in seaside (形點) (元朗)
元朗元龍街9號形點1期2樓2056號舖

#HK_gfoodie #hkfoodie #homehong
#foodie #HKfood #hkfoodielife #hkfoodshare #hkfoodieblogger #hkfoodlover #hkrestaurant #香港 #hkig #香港好西 #香港好去處 #香港美食

• 韓國螄蚶拌飯
2023-04-25 74 浏览
走到元朗Yoho Mall 行街後,就發現有間來自韓國的餐廳,當然要同朋友入去 chill 下😎充滿韓風嘅裝修,空間寬敞,韓式風格好舒服八爪魚香蒜意粉🐙香炒八爪魚好惹味,蒜香意粉有少許辣味🌶,又香又辣芝士炒辣雞🐥濃郁芝士佈滿整個鍋,有年糕又有辣雞👍至臻蜂巢無花果窩夫🧇蜂巢窩夫好靚,無花果加忌廉好creamy 又美味,上面還有鮮花襯托Aqua Bomb 水漾奶昔🍌🥤好清新嘅香蕉奶昔,藍色水漾感覺好靚

充滿韓風嘅裝修,空間寬敞,韓式風格好舒服

八爪魚香蒜意粉🐙
香炒八爪魚好惹味,蒜香意粉有少許辣味🌶,又香又辣

芝士炒辣雞🐥
濃郁芝士佈滿整個鍋,有年糕又有辣雞👍

至臻蜂巢無花果窩夫🧇

Aqua Bomb 水漾奶昔🍌🥤
好清新嘅香蕉奶昔,藍色水漾感覺好靚

2023-04-23 61 浏览
趁住好天氣就梗係要去outdoor cafe 一邊享受日光浴,一邊享受美食啦 ·͜·☀嚟到大西北主場就介紹呢間仿如小濟洲餐廳比大家餐廳以濟洲馳名柑橘做主題,門口已經放置咗一棵仿柑橘樹,再加上全店以柔和木系裝修,已經充滿夏日色彩既然以韓國濟洲作為餐廳藍本,當然以韓國料理為主呢度韓咗有韓式料理、意粉同蛋包飯之外,梗係唔少得韓式炸雞啦🍗除咗主食就更加唔少得打卡美食同甜品啦今日食咗啲乜?✧ 甜辣果仁炸雞✧ 泡菜炒濟洲黑毛豬飯飲品✧ 濟洲柑橘乳酪✧ 熱情金菠蘿沙冰本來仲諗住之後叫甜品添,不過份量實在太大份喇,所以最後都食唔到甜品,唯有留番下次再嚟補番數 ⸝⸝˃ ᵕ ˂⸝⸝今次仲可以同狗狗一齊坐室外用餐好彩當日太陽唔算好猛烈,而且仲有微風,就算坐室外都好舒服雖然餐廳位於元朗,不過泊車非常方便,而且仲有泊車優惠添,所以如果下次入嚟大西北都係一個唔錯選擇啊
嚟到大西北主場就介紹呢間仿如小濟洲餐廳比大家

既然以韓國濟洲作為餐廳藍本,當然以韓國料理為主
除咗主食就更加唔少得打卡美食同甜品

今日食咗啲乜?

✧ 甜辣果仁炸雞
✧ 泡菜炒濟洲黑毛豬飯

飲品

✧ 濟洲柑橘乳酪
✧ 熱情金菠蘿沙冰

今次仲可以同狗狗一齊坐室外用餐
好彩當日太陽唔算好猛烈,而且仲有微風,就算坐室外都好舒服

2023-03-29
  • 甜辣果仁炸雞
2023-04-21 111 浏览
試埋個晚市 比多次機會呢間分店到底食物質素同服務有無改善⁉️🍴泡菜豬肉芝士千層麵 (HKD89)韓式加歐式千層麵配搭又唔錯份量算大 2個人share都幾夠飽每層餡料都好足,泡菜味越食越覺得辣好過癮🤤,豬肉又嫩又腍無臭豬味,芝士唔太多啱啱好,敕個口感豐富有層次,仲有沙律菜伴碟可解膩👍🏻🍴醬燒牛肉紫菜包飯(HKD88)內有:牛肉、紅蘿蔔、蛋、菜普普通通卷飯正常發揮,餡料份量正常,牛肉味濃肉質嫩👌🏻但夾落比較易散🍴海鮮煎餅(HKD98) 三道菜中最差最唔抵食‼️之前其他分店食過係一大塊超好食又足料,唔知係咪全線分店都改成3小塊🙁而且今次餡料少每塊只有一隻蝦仔同幾舊細魷魚,而且粉多又厚難食❌❌❌🥛夢幻紫薯(熱) (HKD48)粉紫色 少女心覺得好靚😍入口細滑creamy,淡淡紫薯味好香,如果紫薯味再濃厚啲就更正💜☕️燕麥奶咖啡(熱) (HKD48)入口香濃細滑唔苦澀,仲有少少回甘,可惜奶質口感無乜燕麥奶感覺,但整體都OK😉💁🏻‍♀️假日晚市時間比起其他餐廳較少人,食完離開時餐廳都唔爆⚠️️價錢以此食物質素黎講唔太OK,整體與其他分店的相比遜色⚠️服務的確需要改善‼️門口無員工接待,如非客人自行走到收銀位置(大
試埋個晚市 比多次機會呢間分店
到底食物質素同服務有無改善⁉️

🍴泡菜豬肉芝士千層麵 (HKD89)
韓式加歐式千層麵配搭又唔錯
份量算大 2個人share都幾夠飽

🍴醬燒牛肉紫菜包飯(HKD88)
內有:牛肉、紅蘿蔔、蛋、菜

🍴海鮮煎餅(HKD98)
三道菜中最差最唔抵食‼️

🥛夢幻紫薯(熱) (HKD48)
粉紫色 少女心覺得好靚😍

☕️燕麥奶咖啡(熱) (HKD48)

⚠️服務的確需要改善‼️門口無員工接待,如非客人自行走到收銀位置(大概距離門口5米)就係門口白等,而且員工們都好似無神無氣咁😪
💚環境非常好,店舖夠大位置闊落而且明亮光猛,打卡一流👍🏻
2023-04-20 49 浏览
首先要讚一下本餐廳企門口有位妹妹服務態度好好,知道我地趕住去睇戲時間有啲緊迫,好細心甘推介外賣滿$400有8拆優惠,啱晒平時唔煮飯嘅我哋,妹妹不特止無嫌我哋煩住佢,仲肯俾我哋入餐廳坐底,另一位落單同事好快速甘幫我地揀咗個卡邦尼意粉同半份無骨炸雞(蜂蜜蒜蓉味)好好食,其他同事都好細心甘為我哋介紹最快出到既食物,真係好有驚喜,同事亦都落完單同廚房講聲先做比我地,又幫我哋爭取時間快速買埋張單,完全高質效率甘享受呢一餐晚餐,今次另我和女友非常滿意佢地既服務態度,我下次一定會再帶其他朋友幫襯及推介比朋友去本店支持,祝本店生意興隆。
2023-04-20
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
信用卡優惠
  • 卡邦尼意粉
  • 無骨炸雞半份
2023-04-19 55 浏览
近排成日去元朗,食咗好多間餐廳都好唔錯,今次去食韓式cafe—terrace in seaside 😍最鍾意佢嘅食物味道好賣相又靚,環境又舒服,好relax 。牛面肉蛋包飯,牛嘅份量驚人,唔敢相信呢個飯一個人可以食晒,佢牛肉帶啲牛筋,好易咬好好味,現場會切開個蛋,好正,入面嘅飯唔係用白飯,而係有蕃茄味嘅炒飯,非常有誠意。芝士炒辣雞都好好味,重口味嘅朋友一定會鍾意。入面有好多件雞,肉質嫩滑又夠入味,仲有好多吸晒啲汁嘅雜菜,當然唔少得年糕👍🏻士多啤梨窩夫,極力推介窩夫,唔怕肥嘅朋友一定要試,大大份嘅窩夫加上勁量嘅cream,上面仲有士多啤梨,真係好滿足,兩個人爭住食😆而飲品方面都好多選擇,燕麥奶咖啡都好香,適合對奶敏感嘅朋友仔。而我就飲好特別嘅藍色Aqua Bomb水漾奶昔,貪佢夠靚啱晒打卡😍估唔估到係咩味?原來佢係香蕉奶昔,好好飲,上面仲有一大舊cream,啱晒我。

放假去咗元朗Yoho食韓國菜🇰🇷呢間韓國cafe以橘子🍊作主題,環境清新,啱哂打卡落地大玻璃日光☀️照射入嚟,影相好靚另外仲有榻榻米座位,適合一班人一齊食飯~🍊牛面肉蛋包飯賣相好靚嘅蛋包飯,店員即席將蛋切開,蛋皮慢慢滑落,香滑煎蛋🍳炒飯底好足料,唔係平平無奇嘅炒飯,加入紅蘿蔔、翠玉瓜粒、洋蔥碎等,口感非常豐富牛面肉醃得好入味,口感軟腍,帶點紅酒味~配搭得幾好味🍊芝士辣炒雞肉有驚喜~年糕雞肉用熱鍋上枱,keep住拉芝熱辣辣雞肉啖啖肉冇骨,伴隨芝士同韓式辣醬一齊食好juicy!!🍊至臻蜂蜜無花果窩夫窩夫即叫即整,大概需時10分鐘新出嘅蜂蜜無花果窩夫🧇賣相好靚上面鋪滿無花果同一小塊蜂蜜🍯再倒上藍莓醬,甜而不膩🍊AQUA BOMB水漾奶昔粉藍色嘅奶昔香幼細膩,帶有香濃香蕉味🍌感覺清新開胃!Terrace in seaside 元朗元龍街9號形點1期2樓2056號舖
放假去咗元朗Yoho食韓國菜🇰🇷
呢間韓國cafe以橘子🍊作主題,環境清新,啱哂打卡
落地大玻璃日光☀️照射入嚟,影相好靚

另外仲有榻榻米座位,適合一班人一齊食飯~

🍊牛面肉蛋包飯

牛面肉醃得好入味,口感軟腍,帶點紅酒味~配搭得幾好味

🍊芝士辣炒雞肉

有驚喜~年糕雞肉用熱鍋上枱,keep住拉芝熱辣辣
雞肉啖啖肉冇骨,伴隨芝士同韓式辣醬一齊食好juicy!!

🍊至臻蜂蜜無花果窩夫

窩夫即叫即整,大概需時10分鐘
新出嘅蜂蜜無花果窩夫🧇賣相好靚
上面鋪滿無花果同一小塊蜂蜜🍯再倒上藍莓醬,甜而不膩

🍊AQUA BOMB水漾奶昔

粉藍色嘅奶昔香幼細膩,帶有香濃香蕉味🍌
感覺清新開胃!

Terrace in seaside
2023-04-18 53 浏览
呢間就係我朝逢恨晚想去既打卡餐廳🤣特登山長水遠入到去元朗食,不過好可惜,想坐嘅打卡位全部冇曬,嗰日去到嘅時候得返戶外或者係門口位置😅🔻八爪魚蒜香意粉 $105其實就咁睇呢就唔知唔知道佢係辣嘅,老實講佢啲真係好辣,我完全食唔到辣覺得都辣到痴咗線😅😅佢嘅八爪魚仔醃得幾入味嘅,不過由於佢太辣嘅關係我已經唔係好食得出咩味,佢嘅意粉都唔錯嘅,但係如果辣味減半就會better😅🔻奶油燴青口 $188上碟數量都幾多嘅,用左好多奶油,調味剛好,青口size正常,都燴得入味既🔻抹茶麻糬窩夫 $82 咁多款甜品入面就叫咗款抹茶麻薯窩夫,本身我係以為窩夫入面會夾住麻糬,不過上菜嘅時候就見到窩夫上面(come)住一塊麻薯,然後在面頭就有一啲抹茶曲奇碎🔻(凍)熱情金菠蘿沙冰 $68呢個係超級打卡able, 本身想前試下橙🍊,不過佢sold out, 為咗都想影相靚啲 都叫咗一杯熱情金菠蘿沙冰,不過就沙冰都係相對會甜少少,唔鍾意甜食嘅朋友仔就未必太適合🤣👐🔻(凍)韓式朱古力泡泡 $48個人都比較鍾意飲佢,最面頭係有好多可可粉+cream,之後底層就係好多朱古力奶,相對係冇咁甜,而且都好重可可味道,我好快就飲曬喇✨

🔻八爪魚蒜香意粉 $105

🔻奶油燴青口 $188

🔻抹茶麻糬窩夫 $82

🔻(凍)熱情金菠蘿沙冰 $68

🔻(凍)韓式朱古力泡泡 $48
個人都比較鍾意飲佢,最面頭係有好多可可粉+cream,之後底層就係好多朱古力奶,相對係冇咁甜,而且都好重可可味道,我好快就飲曬喇✨🥰

回訪多次高質新派韓國菜 元朗新開分店放假同朋友去到元朗形點嘅Terrace in seaside食lunch,之前食過幾次尖沙咀店,好食又坐得舒服,所以又再回訪!室內環境簡約可愛,以木系裝修為主,而且有落地玻璃采光度十足,大概1點幾室內座位己滿座,證明即使新開都幾有人氣呢!🔻牛面肉蛋包飯味道:8.5/19價錢:$138軟腍嘅牛面充滿骨膠原,食落少少黏口好好食;而且蛋包飯一如既往咁香滑,店員亦會係你面前幫手係包到𠝹一刀令佢覆蓋下邊嘅炒飯,朋友都大讚個少蛋好食。🔻奶油燴青口味道:7.5/10價錢:$188呢碟份量十足,青口數量唔少而且每一隻都好大隻,配埋香濃嘅奶油食到啖啖肉。🔻抹茶麻糬窩夫 味道:8/10價錢:$82窩夫本身口感實在,外表帶微脆內裡鬆軟,甜度亦適中,單係食窩夫已經好好食; 面上嘅麻薯份量亦好多,狀態亦唔會太軟糯,煙煙韌韌好有咬口;至於抹茶cream比較厚實,2人share就啱啱好。🔻Aqua Bomb水漾奶昔味道:8/10價錢:$58粉藍色好靚,但其實係香蕉奶昔,重點唔洗驚太甜,完全就係不敗嘅飲品組合,呢杯正呀。🔻熱情金菠蘿沙冰味道:8/10價錢:$68外表又係好啱打卡,甜
回訪多次高質新派韓國菜 元朗新開分店

🔻牛面肉蛋包飯

味道:8.5/19
價錢:$138

🔻奶油燴青口

味道:7.5/10
價錢:$188
呢碟份量十足,青口數量唔少而且每一隻都好大隻,
配埋香濃嘅奶油食到啖啖肉。

🔻抹茶麻糬窩夫

價錢:$82

🔻Aqua Bomb水漾奶昔

價錢:$58

🔻熱情金菠蘿沙冰
價錢:$68
外表又係好啱打卡,甜中帶少少菠蘿自身酸味,而且仲係沙冰,好啱夏天飲呢。

午餐
Jami 今次嚟到元朗搵食,見到呢一間喺YOHO形點嘅餐廳裝修十分別緻,Terrace in seaside 係一間新派嘅韓國餐廳,裝修風格以木系,橙色橘子為主題,餐廳俾人一種乾淨清新嘅感覺,呢間仲係一間寵物友善嘅餐廳,可以帶埋你嘅毛孩一齊嚟,另有outdoor 可以選擇,環境都唔錯。蜂蜜蒜蓉無骨炸雞呢一個炸雞一上台就好香蒜蓉味,加上甜甜嘅蜂蜜味,入口炸雞外皮揸得香脆,而內裏肉質亦都仲係好Juicy✨👍🏻韓國螄蚶拌飯Jami推介呢一款拌飯,好特別嘅呢,超多螄蚶,份量十足,螄蚶拌飯略帶微辣,配有紫蘇葉同埋紫菜,再加埋有蝦仁,包住一齊食,口感好豐富,味道亦都唔錯,正呀。另外,呢到仲同韓國護膚品牌belif 合作,推出左以春日作為主題嘅窩夫套餐。「Spring Is In The Air 」-belif Combo Set ($208)-至臻蜂巢無花果窩夫呢一款窩夫上枱超吸睛吖,蜂蜜同埋無花果嘅味道好夾,新鮮嘅無花果,香甜嘅蜂蜜味道,加上特製嘅無花果醬,切開加埋熱辣辣嘅窩夫一齊食,食落感覺滋潤健康,Jami 喜歡喔💕-Aqua Bomb 水漾奶昔呢杯顏色好夢幻吖,味道仲唔錯添,由香蕉,蜂蜜同

至臻蜂巢無花果窩夫set

-至臻蜂巢無花果窩夫

-Aqua Bomb 水漾奶昔
呢杯顏色好夢幻吖,味道仲唔錯添,由香蕉,蜂蜜同埋鮮奶混合而成嘅一杯奶昔,飲落仲有淡淡嘅蜂蜜味,感覺好滋潤啊。

-濟州柑橘乳酪
Jami大多愛呢杯喔,每週空運到港的濟州柑橘,再混合柑橘果蓉和清爽的希臘乳酪,飲落好refresh,造型超特別,打卡able 嘅呢。
濟州柑橘乳酪

即日起至5月7日,享用以上belif Combo Set,仲送埋價值港幣$130 嘅「belif 皇牌水漾美肌禮品」💕

🔻匈牙利女王保濕鎖水精華10ml
🔻斗篷草高效水分炸彈霜 10ml
🔻草本活萃系列產品
🔻belif HK$50 現金券1張
🔻belif萬用化妝袋

快啲約埋閨蜜一齊去試吓啦,有得食又有得扮靚正呀。
2023-04-01
至臻蜂巢無花果窩夫set
濟州柑橘乳酪
2023-04-14 56 浏览
之前已經係其他店食過幾次 一直鍾情佢地既炸雞 今次過到黎大西北都要一食 特別係有室外位置可以寵物 而且空間好闊落~ˏ ˋ ˗ ˚ 特別推介ˎˊ ˗ ⋆⧽牛肉面蛋包飯貼心嘅店員一上菜就會先叫你預備相機 等鍾意打卡嘅大家影低嫩滑半熟留心狀既蛋 被切開一刻🤩牛肉醬汁濃郁 送飯一流~~⧽半半炸雞蜂蜜蒜蓉味+白洋蔥味炸雞外脆內軟 肉質嫩滑 完全索晒醬汁嘅味道 仲有伴碟嘅年糕,口感好煙靭~⧽柑橘乳酪🍊之前去分店嘅時候,有飲過酸酸甜甜好解渴 而且啖啖果肉 但可惜今次嚟嘅時候柑橘冇晒貨🥹🥹🥹
特別係有室外位置可以寵物 而且空間好闊落~

ˏ ˋ ˗ ˚ 特別推介ˎˊ ˗ ⋆

⧽牛肉面蛋包飯
牛肉醬汁濃郁 送飯一流~~

⧽半半炸雞
蜂蜜蒜蓉味+白洋蔥味

⧽柑橘乳酪🍊
2023-04-14 131 浏览
Terrace in seaside (形點) (元朗)元朗元龍街9號形點1期2樓2056號舖.📍八爪魚蒜香意粉意粉用左蒜粒同辣椒絲炒食落去係比想像中辣,但都係接受到水平🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️配料有大量的八爪魚仔食落去爽口彈牙🤪.📍芝士炒辣雞估唔到係成鍋上配料有年糕、洋蔥等整體個辣汁唔算好辣,係偏向惹味個種雞肉食落幾嫩滑🥰配埋面頭的芝士汁一齊食真係幾惹味.📍至臻蜂巢無花果窩夫睇落成個蛋糕咁🤤面頭有無花果、蜂巢等無花果食落比想像中fresh窩夫的軟硬度係偏軟身個種就算配埋cream一齊食都唔覺得漏.📍漂浮綿花糖朱古力咖啡咖啡上面灑滿左大量的朱古力粒同咖啡粉,相當吸睛底下的咖啡飲落唔算太甜,要撈埋上面的朱古力一齊飲先岩岩好🤣.📍濟洲綠茶疏打綠茶疏打相對上比較普通綠茶味唔算太出整體飲落唔算太甜,幾fresh...#元朗 #元朗美食 #yuenlong #yoho #yohofood#打卡 #hkfood #hkfoodie
Terrace in seaside (形點) (元朗)

📍八爪魚蒜香意粉

意粉用左蒜粒同辣椒絲炒
食落去係比想像中辣,但都係接受到水平🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️
配料有大量的八爪魚仔
食落去爽口彈牙🤪
📍芝士炒辣雞

估唔到係成鍋上
配料有年糕、洋蔥等
整體個辣汁唔算好辣,係偏向惹味個種
雞肉食落幾嫩滑🥰
配埋面頭的芝士汁一齊食真係幾惹味
📍至臻蜂巢無花果窩夫

睇落成個蛋糕咁🤤
面頭有無花果、蜂巢等
無花果食落比想像中fresh
窩夫的軟硬度係偏軟身個種
就算配埋cream一齊食都唔覺得漏
📍漂浮綿花糖朱古力咖啡
漂浮綿花糖朱古力咖啡

咖啡上面灑滿左大量的朱古力粒同咖啡粉,相當吸睛
底下的咖啡飲落唔算太甜,要撈埋上面的朱古力一齊飲先岩岩好🤣
📍濟洲綠茶疏打

綠茶疏打相對上比較普通
綠茶味唔算太出
整體飲落唔算太甜,幾fresh
#打卡 #hkfood #hkfoodie
漂浮綿花糖朱古力咖啡
2023-04-10 50 浏览
韓風在香港都風靡了一段時間,我一直都是韓粉。朋友推介之下,今天我來到位於元朗Yoho Mall 的<<Terrace in seaside>>我們二人點了:1. 玫瑰醬大蝦扁意粉 $982. 海鮮煎餅 $1323. 柑橘窩夫 $984. 濟洲柑橘乳酪 $685. 心動雜苺奶昔 $58意粉方面,玫瑰醬調理得剛剛好,大蝦先煎過,味道很好。海鮮煎餅有點像中式的蠔餅,只是更足料。窩夫是我們吃過最好的窩夫。最後,不得不說,乳酪和奶昔都是新鮮攪拌出來。十分足料。整體而言,餐廳性價比很高。味道很好。整間餐廳環境寬敞舒適,餐廳職員都十分年輕,非常有活力。

我們二人點了:
1. 玫瑰醬大蝦扁意粉 $98