2024-01-15 38 浏览
Terrace in seaside 地址:九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F11號舖Lunch俾我搵到間性價比極高嘅餐廳😍熊仔頭螄蚶拌飯🥘$188螄蚶肥瘦適中好新鮮,泡菜味入晒去個螄蚶到😙,啖啖都食到辣辣地,超岩撈飯食😌,好開胃,正。愛心傳播飯卷🌯$98愛心卷好大大份,件件餡料都好豐富😆。傳統韓式黏身飯卷質感再沽上少少麻油香氣,加上爽脆醃蘿蔔和雞蛋,食落啖啖都好爽好新鮮好惹味,簡直係傳統韓國風味呀,正~👍Cloudseeker彩雲窩夫🧇$118即叫即製大大窩夫再配上濃厚忌廉;和柑橘😍,成個窩夫都變得非常立體,好靚好岩打卡。窩夫好脆好香蛋味🥰,配埋啲柑橘,清甜度岩岩好☺️,好好食,正。Care-a-lot彩虹樂園蛋糕🍰$68彩虹樂園蛋糕外實內濕軟,啖啖都突出牛油的濃香味味,而且食落去唔會過甜😏,口感好特別好正。濟州柑橘乳酪🍹$68柑橘乳酪外表好吸引好可愛,打卡一流🥰。粒粒柑橘果肉混合埋啲乳酪,酸酸甜甜真係好開胃,好清甜,正🤣。Starbuddies 紫薯南瓜冰🥤$52紫薯南瓜冰三層顏色得非常立體,好靚好岩打卡😜,每一口咬落真係好似食緊超級濃郁嘅紫薯和南瓜乳酪味😍,真係清新好好食,鍾意飲
Terrace in seaside

Cloudseeker彩雲窩夫🧇$118

Care-a-lot彩虹樂園蛋糕🍰$68

濟州柑橘乳酪🍹$68

Starbuddies 紫薯南瓜冰🥤$52
紫薯南瓜冰三層顏色得非常立體,好靚好岩打卡😜,每一口咬落真係好似食緊超級濃郁嘅紫薯和南瓜乳酪味😍,真係清新好好食,鍾意飲乳酪味嘅朋友仔一定要試下呢一間🥳。
2024-01-13 1004 浏览
Care Bears出沒請注意!這間人氣韓國過江龍咖啡店由即日起至2024年2月14日全線8間分店化身主題咖啡店!一系列限定的Care Bears主題造型餐飲非常可愛。就連店內也花盡心思佈置,每個角落都有Carebears的身影,相當可愛。熊仔頭螄蚶拌飯 - $188超大熊熊頭造型,白飯拌入特調韓式辣醬微辣惹味,粒粒飽滿的螄蚶十分鮮甜,亦有黑醋沙律菜及濟州柑橘,充滿韓國風情。愛心傳播飯卷 - $98傳統的韓式飯卷質感更黏身,散發著迷人的麻油香氣,染上多種天然食物顏色,亦有爽脆的醃蘿蔔及雞蛋,同樣有沙律菜及柑橘,相當清新輕盈。Care Bears彩雲窩夫 - $118 即叫即製的窩夫香脆無比,入口鬆軟富蛋香,幻彩忌廉幼滑細膩,亦有藍莓及士多啤梨粒粒,柑橘果肉香甜回甘。Care-a-lot彩虹樂園蛋糕  - $68韓式彩虹蛋糕足足有七層相間,每層間有著香甜細膩的忌廉,彩虹軟糖酸爽開胃。Starbuddies紫薯南瓜冰  - $52顏色層次分明充滿夢幻繽紛感,以香濃紫薯和南瓜作主調,有爽脆的蜜糖星星及爽滑清甜的珍多條。濟州柑橘乳酪 - $68每週空運到港的濟州柑橘製成,混合酸甜希臘乳酪,順滑

熊仔頭螄蚶拌飯 - $188

Starbuddies紫薯南瓜冰  - $52
濟州柑橘乳酪
濟州柑橘乳酪

濟州柑橘乳酪 - $68
每週空運到港的濟州柑橘製成,混合酸甜希臘乳酪,順滑又清甜。
2024-01-13
2024-01-04 42 浏览
個fd介紹起德福新開既韓國cafe,好似話係宜派好多人去,係靚既個環境,但係呢佢得幾張枱,一就要早d去,一就bk左位先,米都唔知要等幾耐先食到。一坐低就叫左今期主題既柑橘乳酪,係真係幾特別,仲有個柑橘皮做裝飾,d乳酪好滑,甜甜地又酸酸地甘。甘之後就叫左個紫蘇飯食,睇落好似都大大碟甘,但其實唔多既,2個人share既話,都ok既,個白切肉半肥瘦,睇落好似好油甘,其實唔係,岩岩好,個肉質琳琳地。雖然係柑橘做主題,但想試下士多啤梨窩夫,起個menu睇落唔落,個窩夫外脆,配上士多啤梨忌廉真係好配,個士多啤梨仲要唔酸既,真係整得好好,但同紫蘇飯比,都係比較鐘意食窩夫多d。

2023-12-18 147 浏览
呢間韓國餐廳越開越多 店員嘅柑橘貝雷帽更加係好吸引我嘅注意🤣 成日經過都想試下 不過今次一個人嚟 試唔到甜品同飲品 淨係食到一樣嘢 打開餐牌 感覺focus都係喺甜品同飲品 主菜選擇唔算多 最後揀咗擺盤比較有趣嘅紫蘇飯🤗韓國蜆肉紫蘇飯 $138紫蘇飯麻油香味重 而蜆肉就係平時韓式辣醬熱炒嘅味道 好惹味 不過口味同辣味都頗重 食到中間有啲膩 要撈落飯度中間夾塊沙律菜嚟食整體嚟講雖然好香口 不過對我嚟講口味略嫌太重 食完隻碟都有啲油 份量唔算大 一個女仔食完都唔係好飽肚 連埋加一性價比一般🤔我去當日餐廳俾嘅係即棄餐具 唔太環保之餘 都有啲影響打卡意欲 而且搵咗店員好耐先攞到杯水 不過味道係ok 可以再試下搵多個friend share嘢食 試多啲其他嘢性價比:🌕🌕🌗🌑🌑味道:🌕🌕🌕🌗🌑服務:🌕🌕🌑🌑🌑賣相:🌕🌕🌕🌕🌕環境:🌕🌕🌕🌑🌑結論: 可以試下其他嘢食⛺Terrace in seaside (德福廣場1期)📍九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F11號舖🔖#fml_kowloonbay#fml_koreancuisine🧲#TerraceimSeaside #九龍灣 #九龍灣美食 #九龍

韓國蜆肉紫蘇飯 $138
韓國蜆肉紫蘇飯

性價比:🌕🌕🌗🌑🌑
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
服務:🌕🌕🌑🌑🌑
賣相:🌕🌕🌕🌕🌕
環境:🌕🌕🌕🌑🌑
結論: 可以試下其他嘢食

⛺Terrace in seaside (德福廣場1期)
📍九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F11號舖

🔖
#fml_kowloonbay
#fml_koreancuisine
🧲
#TerraceimSeaside
#九龍灣 #九龍灣美食 #九龍灣餐廳 #九龍灣食乜好 #德福廣場
#kowloonbayfood #hkkoreanfood
#hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #hongkongfoods #hongkongfoodguide #hkfoodie #hkfoodies #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodporn
  • 韓國蜆肉紫蘇飯
早兩日同朋友試左間係又一城新開既韓式餐廳,餐廳以木系格調為主,座位寬敞坐得好舒服~ 食物種類選擇都幾多,而且擺盤精緻✨打卡一流😆📸📌韓國螄蚶拌飯泡菜炒飯微辣,而螄蚶份量都幾多,朋友唔係好食得辣都食到🤭店員有用心提我地拌飯可以用紫菜/紫蘇葉包住食,個人偏向中意紫蘇葉,令成個味覺昇華🆙📌水原式牛肋骨醬無骨炸雞呢個好有驚喜🤩炸雞裹滿牛肋骨醬,但口感依然好脆,仲好有肉汁,一啲都唔乾柴❣️薯條都一樣好有水準!📌濟州柑橘乳酪 餐廳招牌飲品❣️打卡一流,賣相好可愛,用左大大個新鮮橙黎做裝飾🍊📌抹茶柑橘蜜露冰抹茶🍵x柑橘🍊兩者之間意外地夾✨而且仲會飲到柑橘果粒,呢杯有驚喜,好特別👍🏻📌 夢幻雪糕布朗尼中意食朱古力既朋友一定唔可以錯過😍布朗尼既質感濕潤,濃郁既朱古力,再加上自家製Tiramisu醬、忌廉簡直係大滿足❣️📌士多啤梨蜜糖窩夫賣相好睇又好食👍🏻窩夫質感做得好好,即使同朋友影左陣相,入口仍然係微脆、充滿蛋香味🧇配上忌廉+士多啤梨果醬真係一絕!😍

📌韓國螄蚶拌飯

📌水原式牛肋骨醬無骨炸雞

📌濟州柑橘乳酪

📌抹茶柑橘蜜露冰

📌 夢幻雪糕布朗尼

📌士多啤梨蜜糖窩夫
2023-11-12 81 浏览
其實呢間我已經食過好幾次😉每次做嘢比較攰,都會嚟食返個甜品叉電🍧今次我哋都係食返焦糖窩夫,食過幾次唔同味道,始終都係覺得焦糖最好食☺️☺️☺️窩夫好鬆軟,而且啲cream超多,仲有少少肉桂味,感覺都唔錯😍😍另外我哋叫咗燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯,次次去到都見到人哋食,我哋今次決定試吓,不過呢個比較失望,個人就唔係咁建議食🤨啲飯冇乜味道,主要就有少少泡菜嘅味道,加啲辣粉,紫蘇味比較淡…而且佢嘅黑毛豬有啲似滷水肉,然後切片,再燒一燒…所以我覺得麻麻地☺️☺️☺️濟州柑橘乳酪其實係好味嘅,所以我今次飲多次…佢有個橙喺上面,造型比較特別😗感覺呢間嘢都係食甜品為主,熱的主食麻麻地…😌😌#黃怪獸 #黃怪獸覓食 #黃怪獸自家製 #香港美食 #香港好去處 #香港 #食 #食譜 #食飯 #自己整 #食飯啦 #yum #yumyum #yummy #hk #hkfoodie #hkfood #foodie #foodiehk #foodporn #hk90s #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食 #love #followback #instagramers #tweegram #photooftheday #20li
其實呢間我已經食過好幾次😉
每次做嘢比較攰,都會嚟食返個甜品叉電🍧
感覺呢間嘢都係食甜品為主,熱的主食麻麻地…😌😌
#黃怪獸 #黃怪獸覓食 #黃怪獸自家製 #香港美食 #香港好去處 #香港 #食 #食譜 #食飯 #自己整 #食飯啦 #yum #yumyum #yummy #hk #hkfoodie #hkfood #foodie #foodiehk #foodporn #hk90s #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食 #love #followback #instagramers #tweegram #photooftheday #20likes #amazing
2023-11-03 2267 浏览
今日去咗九龍灣德福行街,行到咁上下見到呢間餐廳佈置得好特別好靚,反正都肚餓,就揀咗入呢間食啲嘢,呢個位佈置得好靚,打卡一流,餐牌亦有好多選擇,花多眼亂,香橙茴香蝦沙律 - $86蝦大隻爽口,鮮甜彈牙,橙肉無渣又甜,是非常清新的一個開胃菜,韓式魚糕飯卷 - $78韓式魚糕飯卷餡料豐富,除咗有魚糕之外,仲有醃蘿蔔、青瓜、紅蘿蔔同蛋,上面還灑了芝麻,飯卷調味剛剛好,軟硬適中,菠菜雞肉千層麵 - $78千層麵份量足,層次分明,金黃色的表層實在超吸引,菠菜和雞肉也很足料,這道菜性價比超高,Happy 瓜lloween焙茶窩夫 - $132焙茶窩夫味道不會過甜,口感外脆內軟,上面白色嗰塊有d似雪米糍塊皮,煙煙韌韌,配埋啲cream,同淋埋啲醬一齊食,整個甜品做得好出色。紅豆抹茶牛乳冰(凍) - $52抹茶配紅豆永遠都係最佳組合, 既有紅豆嘅甜味,成杯飲品又唔會過甜,正!濟州柑橘乳酪 - $68好可愛嘅打卡飲品,其實個橙係鏤空咗嘅,飲品味道酸酸甜甜,女仔一定鍾意。
呢個位佈置得好靚,打卡一流,
餐牌亦有好多選擇,花多眼亂,
濟州柑橘乳酪 - $68
來自韓國濟洲的Terrace in seaside 甜品和飲品都很出色 主食也不錯餐廳有柑橘裝飾很可愛🍊環境坐得很舒適 店員好friendly之前吃過幾次也都覺得好好食~ 最近推出了Halloween主題的焙茶麻糬窩夫 馬上和朋友去試一試!👻♡ Happy 瓜lloween焙茶窩夫 HKD132賣相好吸引 窩夫真的外脆內軟好香蛋味🧇🤤 而且窩夫也有焙茶味🤎 重點是煙煙韌韌的麻糬!!口感超棒~ 很好吃ᰔᩚ (˶ˊᵕˋ˵)♡韓式魚糕飯卷 HKD78CP值很高的韓式飯卷!份量很多飽肚不二之選~ 味道也不錯呢♡香橙茴香沙律 HKD86很健康的沙律🥗 新鮮香橙非常juicy🍊還有很多蝦!♡ 菠菜雞肉千層麵 HKD78口感很豐富的千層麵 個人很喜歡千層麵的質地 而且整體挺重芝士味੭ ˙ᗜ˙ )੭🧀 菠菜和雞肉的配搭也很棒!♡濟州柑橘乳酪 $68每次來也必點!真的好好喝 果然是signature drink🧡賣相吸引 乳酪口感好滑好重柑橘味🍊酸酸甜甜很開胃(*¯︶¯*)♡紅豆抹茶牛乳冰(凍) HKD52紅豆和抹茶這個配搭不會出錯吧❤️💚 沙冰很清晾!也挺重牛乳味🥛

來自韓國濟洲的Terrace in seaside
甜品和飲品都很出色 主食也不錯
餐廳有柑橘裝飾很可愛🍊
環境坐得很舒適 店員好friendly

♡ Happy 瓜lloween焙茶窩夫 HKD132

♡韓式魚糕飯卷 HKD78
CP值很高的韓式飯卷!份量很多飽肚不二之選~ 味道也不錯呢

♡香橙茴香沙律 HKD86
很健康的沙律🥗 新鮮香橙非常juicy🍊還有很多蝦!

♡ 菠菜雞肉千層麵 HKD78

♡濟州柑橘乳酪 $68

♡紅豆抹茶牛乳冰(凍) HKD52

• 濟州柑橘乳酪
2023-10-29 120 浏览
臨近Halloween梗係要繼續食Halloween嘅菜式啦,我見到依間Terrace in seaside嘅Halloween甜品,真係勁可愛首先係佢嘅幽靈焙茶窩夫配南瓜芝士蛋糕,有可愛嘅幽靈做裝飾,同我揮手。幽靈嘅樣係用糯米皮,加入唔同嘅朱古力繪製而成,底下係窩夫,仲有南瓜同埋cream做陪襯。我亦都叫咗佢Halloween特飲,鬼影墓園黑芝麻牛乳,除咗適合打卡之外,飲落都幾正。之後我仲叫左菠菜雞肉千層麵,韓式魚糕飯卷,檸檬油醋煙三文魚沙律,同濟州柑橘乳酪。菠菜雞肉千層麵嘅層次感幾好,而且好多白汁同肉碎,所以食落幾好食,有有啲似食緊好多層嘅餃子。而三文魚沙律同柑橘乳酪,非常清新。

2023-10-27 84 浏览
香橙茴香蝦沙律🥗🦐沙律中的新鮮香橙酸甜味道,為沙律增添了清新風味。蝦肉非常爽脆,配上蔬菜的清脆和油醋沙律汁,令沙律🥗更清新。韓式魚糕飯卷🍙魚糕彈牙,它與飯、蔬菜等一起捲成飯卷,造型精美。蔬菜的清脆和魚糕的柔軟形成了有趣的口感對比,讓整道菜更加有層次感。菠菜雞肉千層麵千層麵層次分明,口感豐富。麵層之間芝士白汁完美融合,為整道菜帶來了濃郁的奶香味道。菠菜和嫩滑的雞肉配合一齊好似食緊千層麵版本嘅菠菜雞肉批。Happy Halloween焙茶窩夫🧇窩夫即收即製,口感鬆軟,微甜而香濃,帶有淡淡的焙茶風味。紅豆抹茶牛乳冰冰沙的質地細膩順滑,抹茶味道較淡與牛乳濃稠。紅豆的加入增添了豐富的口感。@terrace.in.seaside #Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假Terrace in seaside九龍灣偉業街33號德福廣場1樓F11舖

香橙茴香蝦沙律🥗🦐

韓式魚糕飯卷🍙

Happy Halloween焙茶窩夫🧇
窩夫即收即製,口感鬆軟,微甜而香濃,帶有淡淡的焙茶風味。

@terrace.in.seaside

Terrace in seaside
九龍灣偉業街33號德福廣場1樓F11舖
2023-10-22
2023-10-22 138 浏览
萬聖節就嚟到啦,我同朋友去鬼屋玩吓,應吓節,之後就去咗間都有萬聖節裝飾嘅餐廳,睇得又食得!我哋今日坐吧枱,前面就係萬聖節南瓜同帽,所以影出嚟啲相都有可以佢做background有睇開韓國Blogger 社交平台就知道左邊飲品有hit, 我地又試試😂飲落都唔錯韓國嘢食入面我最鍾意係紫菜包飯,呢個必點啊又平又好食朋友比我健康呀佢叫個沙律,比我想像中清新好食菠菜千層麵幾柔軟creamy呢個應節嘅Halloween 甜品!窩夫香脆!

韓式魚糕飯卷

韓國嘢食入面我最鍾意係紫菜包飯,呢個必點啊又平又好食
香橙茴香蝦沙律

朋友比我健康呀佢叫個沙律,比我想像中清新好食

菠菜千層麵幾柔軟creamy
Happy  Halloween  焙茶窩夫

呢個應節嘅Halloween 甜品!窩夫香脆!

香橙蝦沙律
Happy  Halloween  焙茶窩夫
香橙蝦沙律
2023-10-19 64 浏览
呢間韓國風嘅Cafe 一直都想同朋友試,見佢食物好精緻 餐廳裝修環境又好舒服 啱晒港女影相傾偈😌 我哋冇食中午比較肚餓,叫咗韓式魚糕🍥飯卷,香橙大蝦沙律🥗,菠菜雞肉千層麵。飯卷好足料,唔止個餡豐富 而且好大卷.. 入邊唔係得一片魚糕 有3層🫣 仲有陣陣嘅麻油香味。大蝦沙律佢係配香醋汁,再配埋甜甜地嘅香橙🍊唔錯!另外菠菜雞肉千層麵熱辣辣,份量好大 都係飽肚之選。甜品就要咗佢新出嘅Halloween期間限定焙茶窩夫🧇 賣相好靚。佢嘅忌廉同埋焙茶醬好香濃,但係又唔會太甜 好好食👍🏻飲品要做佢嘅招牌濟州柑橘乳酪🍊同埋紅豆抹茶牛乳冰🫘🧊我見到佢嘅乳酪幾乎每台都會點… 香甜帶小小乳酪酸味 又睇得 又飲得✌🏻
大蝦沙律佢係配香醋汁,再配埋甜甜地嘅香橙🍊唔錯!
另外菠菜雞肉千層麵熱辣辣,份量好大 都係飽肚之選。
2023-10-16 158 浏览
依間韓國過江龍cafe,德福分店經常都咁多人,店子簡約環境光鮮,美食吸引,最近有埋Halloween主題,當然要試試。Happy Halloween焙茶窩夫 $132賣相吸引,窩夫外脆內軟,好有水準,蕨餅香軟可口,焙茶味香醇,淋上焙茶奶油,沾上軟滑忌廉,味道升呢。韓式魚糕飯卷 $78飯卷餡料十足,有魚糕、紅蘿蔔絲、青瓜絲、黃瓜、雞蛋絲等等,口感軟彈爽脆,味道酸辣開胃。香橙茴香蝦沙律 $86沙律菜新鮮爽脆,大蝦彈牙,淋上黑醋汁酸甜醒胃,配以橙肉清新配搭。菠菜雞肉千層麵 $78千層麵厚厚的,醬汁滿滿加左芝士,餡料有菠菜和雞肉,非常健康又美味。紅豆抹茶牛乳冰 $52抹茶味甘香,配搭香甜的紅豆,甜度適中,奶滑口感,冰溶後也不減味道,好飲。濟洲柑橘乳酪 $68這款乳酪造型有點浮誇,拍照打卡係指定動作,清香的柑橘配上酸甜的乳酪,越喝越開胃。

Happy Halloween焙茶窩夫 $132

濟洲柑橘乳酪
2023-10-13
Happy Halloween焙茶窩夫
濟洲柑橘乳酪
小編今次二訪《Terrace in seaside》 ,去左位於九龍灣分店,原來餐廳唔同分店都新既菜式,今次同朋友可以食新野😍。🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣 🌟香橙茴香蝦沙律 蝦🦐大件好新鮮,將沙律🥗菜沾上黑醋汁再配埋柑橘🍊一齊食,好清新。🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽 🌟韓式魚糕飯卷初嚐魚糕卷好似壽司咁,餡料好豐富有魚糕、黃瓜、雞蛋、青瓜絲、蘿蔔絲,口感豐富。🌟菠菜雞肉千層麵用上焗芝士菠菜雞肉千層麵,入口每一塊千層麵麵口感硬度剛好配上有菠菜同雞肉餡,幾健康。🅓🅔🅢🅢🅔🅡🅣 🍰 🌟Happy Halloween焙茶窩夫 焙茶窩夫係限定款🤎,小編👧🏻簡左豆腐味雪糕。焙茶窩夫 🧇焗得外脆內軟,焙茶味香濃再配埋焙茶cream 、焙茶醬同豆腐雪糕夾埋一齊食,好好食❤️。🅓🅡🅘🅝🅚🍷 🌟紅豆抹茶牛乳冰放上滿滿滑身cream,入口抹茶好濃香配上粒粒紅豆🫘,口感幾好飲。同埋唔會甜,小編都推介‼️🌟濟州柑橘乳酪外型有整個柑橘🍊連埋杯,好可愛😍。入口柑橘🍊好濃配埋乳酪,酸酸甜甜好開胃。

🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣

🌟濟州柑橘乳酪

• 濟州柑橘乳酪
  • 傳統飯卷
2023-10-15 97 浏览
朋友話想食韓國嘢,於是訂咗呢間韓式嘅餐廳。但係佢同一般傳統韓國嘅主食唔同,餐廳嘅設計全部都係圍繞着柑橘,設計簡約而休閒。入邊嘅嘢食主要係輕食甜品同埋嘢飲,當然佢都有主食既。同朋友嗌咗唔同款嘅嘢食。燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138個豬肉燒得好惹味,當中加咗一啲韓國特色嘅紅色辣醬,但唔算好辣。醬燒牛肉飯卷 $88牛肉都幾出味,同平時嘅飯卷唔同就係少咗啲酸嘅黃瓜。香橙茴香沙律 $86 有幾件橙同蝦,再加上啲沙律菜。好fresh~ 濟州柑橘乳酪 $68 橙加乳酪,唔會太酸,都幾特別。基本上佢嘅餐都配上一嚿橙,好清新。
入邊嘅嘢食主要係輕食甜品同埋嘢飲,當然佢都有主食既。
同朋友嗌咗唔同款嘅嘢食。

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138

醬燒牛肉飯卷 $88
牛肉都幾出味,同平時嘅飯卷唔同就係少咗啲酸嘅黃瓜。

香橙茴香沙律 $86
有幾件橙同蝦,再加上啲沙律菜。好fresh~

濟州柑橘乳酪 $68
橙加乳酪,唔會太酸,都幾特別。

基本上佢嘅餐都配上一嚿橙,好清新。

• 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯