2023-10-15 81 浏览
📌Terrace in Seaside德福廣場分店店面不大,但簡約裝修感覺舒適🤗餐廳不時推出新餐牌,保持新鮮感,每次嚟都唔會令我失望😚🔖[ 香橙茴香蝦沙律 ]蝦肉、沙律菜加上醬汁好惹味最鍾意食無皮嘅水果,呢份沙律隱藏咗切片鮮橙喺沙律菜下面,啱晒我心意❤️🔖[ 韓式魚糕飯卷 ]配料豐富,有青瓜、蛋、紅蘿蔔絲、魚糕及酸瓜,份量十足唔heavy🥢🔖[ 菠菜雞肉千層麵 ]千層麵以菠菜、雞肉為主要餡料加上香濃芝士🧀️好吸引蔬菜比例多,感覺唔會膩☺️🔖[ Happy Halloween焙茶窩夫 ]窩夫厚身🧇外層酥脆內裡綿密鬆軟配以幼滑忌廉同香濃焙茶醬🍴仲有蕨餅伴碟,超滿足😚🔖[ 紅豆抹茶牛乳冰 ]抹茶沙冰配香滑忌廉,質感好rich內有粒粒紅豆🫘更有口感🔖[ 濟州柑橘乳酪 ]柑橘裝飾勁可愛🍊口感似乳酪味嘅沙冰而且食到果肉,味道清甜每次都必飲😚
📌Terrace in Seaside

🔖[ 香橙茴香蝦沙律 ]
蝦肉、沙律菜加上醬汁好惹味

🔖[ 韓式魚糕飯卷 ]

🔖[ 菠菜雞肉千層麵 ]
千層麵以菠菜、雞肉為主要餡料
加上香濃芝士🧀️好吸引
蔬菜比例多,感覺唔會膩☺️

🔖[ Happy Halloween焙茶窩夫 ]
窩夫厚身🧇外層酥脆內裡綿密鬆軟
配以幼滑忌廉同香濃焙茶醬🍴
仲有蕨餅伴碟,超滿足😚

🔖[ 紅豆抹茶牛乳冰 ]
抹茶沙冰配香滑忌廉,質感好rich
內有粒粒紅豆🫘更有口感

🔖[ 濟州柑橘乳酪 ]
2023-10-14 61 浏览
外表好吸睛既cafe橙色 又有靚裝修食過兩次佢啲特飲好好飲 又勁搶眼 打卡一流野食就少貴 但味道唔差 都足料既再叫左杯latte 幾好飲不過用紙杯就無咁靚有室內同室內位揀 幾好幾chill可再去
外表好吸睛既cafe
不過用紙杯就無咁靚
有室內同室內位揀 幾好幾chill
可再去
2023-10-12 62 浏览
每次行過呢間《Terrace in seaside 》都比佢棵🌲橘子樹吸引住,休閑格調配上木系設計,特別有feel🍊,加上今期做Happy Halloween主題,四周都放滿南瓜🎃做裝飾,打卡影相📸️一流!Happy Halloween焙茶窩夫 $132全新焙茶味的窩夫🧇外脆內軟,加上煙煙韌韌的麻糬和香甜軟糯的蕨餅,口感很好🥰焙茶奶油,再加焙茶醬,味道特別有層次👍🏻👍🏻!🥗香橙茴香蝦沙律 $86沙律菜配上爽口彈牙嘅蝦,再沾上酸酸甜甜的沙津醋,特別醒胃😋再配合多汁又新鮮嘅橙肉🍊整體味道都好配合👍🏻👍🏻!韓式魚糕飯卷 $78麻油味好香,配上菠菜、紅蘿蔔、蛋、黃瓜和魚糕,爽脆口感配搭一流😋!菠菜雞肉千層麵 $78滿滿醬汁,層次分明,雞肉和菠菜餡料感覺特別健康,配上沙律菜和鮮橙,分量剛剛好!紅豆抹茶牛乳冰 $52味道與紅豆冰好相似,滿口碎冰加上紅豆的香甜,抹茶味反而唔太突出,夏天飲不錯😌!

Happy Halloween焙茶窩夫 $132

🥗香橙茴香蝦沙律 $86

韓式魚糕飯卷 $78

菠菜雞肉千層麵 $78

紅豆抹茶牛乳冰 $52

✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。Terrace in seaside.進入韓FEEL果園世界。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤走進德福就有一種家的感覺因為有朋友住這邊所以特別多機會到訪   這裡的食店很多選擇有中西韓日意今次我和朋友點了一家很chill的韓系餐廳因為感覺似個果園,柑橘小清新的吸引力很強大呢這裡的裝潢很打卡able,如果入了室內位真的不想離開所以,客人都不怕排隊的說我和朋友就坐室外位一樣很有果園FEEL這裡的主色調是橙色很喜歡,很有陽光感與活力也配合此店的特色食材   人蔘泡泡咖啡好特別,顏色好好看入口先是咖啡味回甘就是人蔘香氣非常特別  雪白人蔘沙冰好冰爽清新沙冰奶味好豐富每口都帶有人蔘的獨特香氣好飲之餘更令人感覺好補身  秀色蔘香飯卷  飯卷是韓國人最經典與普及的食物  紫菜和麻油是此道傳統菜式最吸引人之處這次加入了人蔘,帶來更豐富的口感而且與「內涵」相處得非常「融洽」入口即引來無限食慾!肉醬芝士千層麵  簡直好食到一個點! 意大利千層麵層

雜感女生   好味日記

˚*Terrace in seaside.進入韓FEEL果園世界*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

所以特別多機會到訪

這裡的食店很多

選擇有中西韓日意

今次我和朋友點了一家很chill的韓系餐廳

因為感覺似個果園,柑橘小清新的吸引力很強大呢

這裡的裝潢很打卡able,如果入了室內位真的不想離開

所以,客人都不怕排隊的說

我和朋友就坐室外位

一樣很有果園FEEL
這裡的主色調是橙色

很喜歡,很有陽光感與活力

也配合此店的特色食材

每口都帶有人蔘的獨特香氣

好飲之餘更令人感覺好補身

飯卷是韓國人最經典與普及的食物

紫菜和麻油是此道傳統菜式最吸引人之處

這次加入了人蔘,帶來更豐富的口感
而且與「內涵」相處得非常「融洽」

入口即引來無限食慾!
肉醬芝士千層麵

簡直好食到一個點!

意大利千層麵層層疊

滋味加倍!

每層夾著滿滿的肉醬

仲有迷人的半溶芝士

又多汁,又多肉,又香口

口感與層次都令人迷戀!

牛奶麻糬提拉米蘇

香濃牛奶與纏綿的麻糬

每一口都是又Q又滑

綿綿的冰涼中帶著溫柔

非常好食!

2023-09-29 1097 浏览
離開九龍灣就會掛住九龍灣,今日約番九龍灣朋友,約定喺大家都想試好耐嘅Terrace in seaside見面,原來呢度係食韓式西餐。韓國菜又點少得人蔘,而最近呢度就有一系列用人蔘做食材嘅餐飲。秀色蔘香飯卷就係將平時食開嘅韓式飯卷加入咗粒粒人蔘碎,混合起來滲透住淡淡蔘香,但又唔會太濃烈。配合返雞蛋、菠菜、蘿蔔等食材,有人蔘香味之餘仍然保留住韓式飯卷嘅味道。肉醬芝士千層麵層次分明,鹹香之中又帶點甜,係我最鍾意嘅味道。人蔘做甜品,我第一時間諗起人蔘糖,真係冇諗過可以變成Tiramisu。花蔘綻放提拉米蘇用一個玻璃樽承載,個名已經夠哂靚,令人幻想無限,原來仲係雪花秀做主題。Tiramisu入面層次分明,並以人蔘取代咖啡嘅味道,甘甘甜甜非常欣賞。現場好多人都order嗰杯原個香橙飲品,不過我哋就選擇咗期間限定嘅人蔘系列。雪白人蔘冰沙類似一杯奶昔。上面已經有原支人蔘,整體感覺就係香、貼、滑。另外就揀咗一杯熱飲,人蔘泡泡咖啡可以話係一杯人蔘Cappuccino,人蔘同咖啡嘅味道相當balance,下次路過都可以order一杯。
雪白人蔘沙冰
上面已經有原支人蔘,整體感覺就係香、貼、滑。
人蔘泡泡咖啡
這間人氣連鎖咖啡店來自韓國仁川,主打韓式輕食,環境以淺木色和白色為設計主調,走簡約風格,適合約會及聚餐。最近與韓國著名品牌Sulwhasoo聯乘人蔘主題,以韓式人蔘入饌。大部份菜式更配濟洲島柑橘一件,香甜多汁。肉醬芝士千層麵 - $86意大利千層麵一層疊一層,煙韌彈牙富蛋香,每層夾著滿滿的免治豬肉泡菜餡,鬆軟多汁,更有半溶化的芝士拉絲,層次感十足!醬燒牛肉飯卷 - $88韓式飯卷採用韓國米較為黏身,包裹著肥瘦兼備的醬燒牛肉片,嫩滑多汁,還有醃蘿蔔、新鮮紅蘿蔔及青瓜等五彩繽紛的蔬果,帶少少麻油香。花蔘綻放提拉米蘇 - $68經典的意大利甜點Tiramisu融入韓國人蔘元素,濃郁的咖啡味及幼滑的芝士忌廉,伴隨著細膩的人蔘風味,好特別。人蔘泡泡咖啡 - $48香醇細膩的鮮奶咖啡好順滑,厚厚的泡沫充滿人蔘香,濃厚又輕盈。雪白人蔘沙冰 - $68幼滑細膩的沙冰毫無冰塊感,有著淡雅的人蔘味,冰爽又清新。
肉醬芝士千層麵 - $86
醬燒牛肉飯卷 - $88
花蔘綻放提拉米蘇 - $68
人蔘泡泡咖啡 & 雪白人蔘沙冰
人蔘泡泡咖啡 & 雪白人蔘沙冰
人蔘泡泡咖啡 - $48
雪白人蔘沙冰 - $68

幼滑細膩的沙冰毫無冰塊感,有著淡雅的人蔘味,冰爽又清新。
2023-09-15
2023-09-19 65 浏览
Terrace in seaside📍九龍灣偉業街33號德福廣場1樓F11舖呢間用柑橘來做裝修嘅餐廳 經常大排長龍平日晚嚟都等咗一陣先有得入肉醬芝士千層麵千層麵足料 中間好多肉碎芝士味道都好濃郁自己食晒一個都幾飽傳統飯卷韓國餐廳必點飯卷 仲包左 蛋 青瓜 蘿蔔等等 好鬼足料花蔘綻放提拉米蘇用咗人蔘來做嘅提拉米蘇又幾特別人蔘味唔會太搶 忌廉有夠軟滑人蔘泡泡咖啡咖啡味道幾香濃同人蔘原來都幾夾雪白人蔘沙冰 人蔘毫無違和地融入咗沙冰入面亦都唔會過甜 幾推薦
Terrace in seaside

咖啡味道幾香濃
同人蔘原來都幾夾

人蔘毫無違和地融入咗沙冰入面
亦都唔會過甜 幾推薦

今日係德福行街, 見到呢間幾好嘅韓式Cafe 做緊人蔘主題special menu😎,好似幾養生,所以坐低試下。首先叫咗個秀色蔘香飯卷,蔘味和紫菜飯卷嘅餡料味道好夾,幾好食😍,另一個主食係肉醬芝士千層麵🧀 ,每層面入面都好多肉醬和芝士,軟硬適中🥰,另外仲叫咗人蔘主題嘅tiramisu,coffee☕️和沙冰,味道都幾清新,一啲都唔苦,值得黎試下呀。🔹️肉醬芝士千層麵 $86人蔘menu🔹️秀色蔘香飯卷 $88🔹️花蔘綻放提拉米蘇 $68🔹️人蔘泡泡咖啡 $48🔹️雪白人蔘沙冰 $68

🔹️肉醬芝士千層麵 $86

人蔘menu
🔹️秀色蔘香飯卷 $88

🔹️花蔘綻放提拉米蘇 $68

🔹️人蔘泡泡咖啡 $48
🔹️雪白人蔘沙冰 $68

2023-09-17 43 浏览
🎪 Terrace in seaside (九龍灣)九龍灣德福廣場1期1樓F11號舖📸打卡餐廳韓國過江龍,小清新木系裝潢,係商場內有埋開放式空間,柑橘🍊色系好搶眼,晚飯時段都要排陣隊先入得,人氣可見一斑☝️小編去過沙田新分店,一食難忘🥹今次放工經過九龍灣,見到9️⃣月有新menu,用人蔘入饌🤩夠晒特別‼️🌟肉醬芝士千層麵 $86金黃色的千層麵,每一層都充滿住肉醬的香味和芝士的濃郁,麵層算薄身,口感柔軟的,蕃茄醬🥫酸酸甜甜,加埋芝士既拉絲,味道好濃郁!🌟秀色蔘香飯卷 $88人蔘飯卷都係第☝️次吃,材料有蛋、蘿蔔、青瓜、黃瓜等,人蔘既芳香都頗濃郁,配上爽脆既蔬菜,感覺養生又開胃。🌟花蔘綻提拉米蘇 $68Tiramisu 融合人蔘風味,面層仲有塊好濃郁既人蔘片,咖啡酒味融化入晒慕絲,質地軟綿綿的,口感好豐潤,係頗獨特既人蔘口味😋🌟雪白人蔘沙冰 $68一杯價格吾便宜沙冰,雪白色既沙冰,冰沙既口感細膩滑爽,加上人蔘刨絲,仲有整條人蔘仔,營養價值高,有多種保健功效😎☝️飲完感覺清涼🫶🏻🌟人蔘泡泡咖啡 $48咖啡的香氣和人蔘的甘醇互相融合,面層有一層輕盈既奶泡,入口順滑,人蔘風味好獨特,岩晒人蔘愛好者🤣
🎪 Terrace in seaside (九龍灣)
九龍灣德福廣場1期1樓F11號舖

🌟肉醬芝士千層麵 $86

🌟秀色蔘香飯卷 $88

🌟花蔘綻提拉米蘇 $68

🌟雪白人蔘沙冰 $68

🌟人蔘泡泡咖啡 $48
2023-09-17 43 浏览
Terrace in Seaside 🍊今期有新嘢試!最近同雪花秀合作,推出咗一系列人蔘美食💖肉醬芝士千層麵好有驚喜嘅一個千層麵😍千層面有拉斯嘅效果🧀肉醬蕃茄味,好足夠!千層麵非常煙靭,烹調時間控制得好好👍價錢唔貴,而且飽肚😂 秀色蔘香飯卷 紫菜包飯,除咗有雞蛋蔬菜今次仲加咗少量嘅人蔘根食落好似牛蒡嘅質地一啲都唔苦,感覺好養生😊花蔘綻放提拉米蘇本來以為Tiramisu落咗人蔘之後會好奇怪😵‍💫但係呢個人蔘嘅味道好低調😯係原味Tiramisu嘅cream加咗少量人蔘嘅味少少甘甜嘅味道🥰人蔘泡泡咖啡☕️咖啡本來係鮮奶咖啡加咗少少人蔘原漿😃飲落有咖啡嘅焦香,人蔘味好突出🥹未習慣人蔘嘅甘苦味可能要考慮吓😂雪白人蔘沙冰 🍧 👍最推薦最推薦嘅人蔘沙冰意想不到嘅驚喜飲品😍😍沙冰加入牛奶雲呢拿好似食緊雪糕咁😬飲得出少少人蔘嘅味道但係甘苦同甜味非常平衡💖簡直飲到停唔到口!@terrace.in.seaside #Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假Terrace in seaside九龍灣偉業街33號德福
Terrace in Seaside 🍊今期有新嘢試!

最近同雪花秀合作,推出咗一系列人蔘美食💖

好有驚喜嘅一個千層麵😍
千層面有拉斯嘅效果🧀
肉醬蕃茄味,好足夠!

千層麵非常煙靭,烹調時間控制得好好👍
價錢唔貴,而且飽肚😂

秀色蔘香飯卷
紫菜包飯,除咗有雞蛋蔬菜
今次仲加咗少量嘅人蔘根
食落好似牛蒡嘅質地
一啲都唔苦,感覺好養生😊

本來以為Tiramisu落咗人蔘之後會好奇怪😵‍💫
但係呢個人蔘嘅味道好低調😯
係原味Tiramisu嘅cream加咗少量人蔘嘅味
少少甘甜嘅味道🥰

人蔘泡泡咖啡☕️
咖啡本來係鮮奶咖啡
加咗少少人蔘原漿😃
飲落有咖啡嘅焦香,人蔘味好突出🥹
未習慣人蔘嘅甘苦味可能要考慮吓😂

雪白人蔘沙冰 🍧 👍
最推薦最推薦嘅人蔘沙冰
意想不到嘅驚喜飲品😍😍
沙冰加入牛奶雲呢拿
好似食緊雪糕咁😬
飲得出少少人蔘嘅味道
但係甘苦同甜味非常平衡💖
簡直飲到停唔到口!

@terrace.in.seaside

Terrace in seaside
九龍灣偉業街33號德福廣場1樓F11舖

2023-09-06
2023-09-17 65 浏览
蔘雞湯就食得多,其他有人蔘嘅菜式/飲品就真係未試過😙,見到最新出咗Ginseng Feast menu,一於去試吓先~雪白人蔘沙冰($68)🥛奶味香濃嘅smoothie,入口有淡淡人蔘香味,甜度適中,估唔到人蔘smoothie會咁好飲,下次要再encore🤤人蔘泡泡咖啡($48)呢杯人蔘味好出,咖啡味香濃,適合飲開bitter coffee嘅人士☕️秀色蔘香飯卷($88)🥬🥕未上枱已經聞到人蔘香,Kimbap裡面嘅食材全部都係有益健康嘅(菠菜、紅棗、人蔘、紅蘿蔔、芝麻、紫菜),食完令人充滿力量🏃‍♀️花蔘綻放提拉米蘇($68)🍰☕️人蔘tiramisu裡面嘅蛋糕幾鬆軟,cream夠滑,每啖都有芳香人蔘味,幾特別~肉醬芝士千層麵($86)🍝🤭順便叫咗碟人蔘以外嘅菜式,肉醬同千層麵嘅比例岩岩好,味道夠濃郁👍🏻

雪白人蔘沙冰($68)🥛
雪白人蔘沙冰

人蔘泡泡咖啡($48)

秀色蔘香飯卷($88)🥬🥕
秀色蔘香飯

花蔘綻放提拉米蘇($68)🍰☕️

肉醬芝士千層麵($86)🍝

秀色蔘香飯
2023-09-15 54 浏览
自己知道呢間餐廳都新開咗一排,咁就同朋友一齊嚟試下,因為之前都見到幾多人排隊, 廢話少講, 大家睇下我order咗啲乜:肉醬芝士千層麵: 這道料理融合了濃郁的肉醬和柔軟的麵層,層層疊疊,每一口都充滿了豐富的口感和濃郁的芝士香氣。它的美味簡直令我欲罷不能。秀色蔘香飯卷:這個菜品不僅色彩繽紛,而且味道鮮美。每一口都能感受到花蔘的香氣,讓人彷彿置身於花園中,享受著大自然的恩賜。這道料理不僅美味,而且營養豐富,絕對是一道值得推薦的菜品。甜品方面,花蔘綻放提拉米蘇給我留下了深刻的印象。這款提拉米蘇融合了花蔘的獨特風味,賦予了傳統甜品一種令人驚喜的變化。每一口都散發著濃郁的teramisu 和花蔘的香氣,唔錯嘅新口味嘗試。當然,不能錯過的仲有他們的人蔘泡泡咖啡和雪白人蔘沙冰。人蔘泡泡咖啡的泡沫綿密細膩,搭配著濃郁的人蔘風味,帶來一種獨特的口感,而雪白人蔘沙冰則是在夏日享用的絕佳選擇,清涼可口,帶著微妙的花蔘風味,令人感到愉悅和舒爽。Overall餐廳以其獨特的蔘風味新口味給我留下了深刻的印象。不僅菜品美味豐富,而且每一道菜都帶來了的變化。這家餐廳值得一試。

2023-09-13 58 浏览
每次路過德福廣場嘅時候都比呢間韓式cafe吸引裝修幾清新特別不過味道同價錢就真係不予置評成百蚊一份嘅甜品味道仲差過小型甜品店唔知食緊乜嘢 毫無味道可言真係畀錢食裝修不過裝修又真係幾靚嘅隨手點樣影, 都可以影到食物賣相好吸引有曬佈景哈哈, 見到佢啲飲品賣相都係好浮誇 適合打卡嘅樣, 不過斷估都係智商稅每次路過都好多人食緊……唔知係咪熟食會好食啲呢不過難食到唔會再畀第二次機會畀佢了希望多一個人睇到就中少一次伏啦!
每次路過德福廣場嘅時候

唔知食緊乜嘢
毫無味道可言

真係畀錢食裝修
不過裝修又真係幾靚嘅
隨手點樣影, 都可以影到食物賣相好吸引

每次路過都好多人食緊……
唔知係咪熟食會好食啲呢

不過難食到唔會再畀第二次機會畀佢了

希望多一個人睇到就中少一次伏啦!

經過九龍灣見到依間白色同橙色﹑以木頭裝修為主,充滿韓國濟洲風情嘅cafe咁啱同Sulwhasoo* 有推廣活動,於是趁機試下以人蔘系列為主嘅餐點同野飲.🔸肉醬芝士千層麵 hkd86每一層都鋪滿蕃茄肉醬同芝士,食落酸酸地幾惹味!.🔸秀色蔘香飯卷* hkd88飯卷裡面有菠菜﹑紅蘿蔔絲﹑蛋﹑醃黃蘿蔔,估唔到將人蔘片加埋喺飯卷入面都幾夾!第一啖會有淡淡人蔘味,之後會食到飯嘅麻油香~.🔸人蔘泡泡咖啡* & 雪白人蔘沙冰* hkd48 & hkd68綿密嘅泡泡有淡淡人蔘香,好易入口,下面係咖啡同牛奶漸層,味道甘醇~/冰凍沙冰充滿奶香,同樣散發淡淡人蔘味,奶昔同人蔘嘅比例好平均,清爽唔膩!.🔸花蔘綻放提拉米蘇* hkd68鬆軟嘅蛋糕鋪滿忌廉,原本應該用黎整tiramisu嘅咖啡酒變成淡雅嘅人蔘香,口味幾特別!

🔸肉醬芝士千層麵 hkd86

每一層都鋪滿蕃茄肉醬同芝士,食落酸酸地幾惹味!
🔸秀色蔘香飯卷* hkd88

飯卷裡面有菠菜﹑紅蘿蔔絲﹑蛋﹑醃黃蘿蔔

🔸花蔘綻放提拉米蘇* hkd68

2023-09-11
  • 雪白人蔘沙冰
  • 肉醬芝士千層麵
2023-09-05 46 浏览
餐廳走小清新、木系路線,令人感覺好chill🫶🏻<濟州柑橘乳酪>好打卡able,味道好重柑橘味,有好多柑橘肉🤩乳酪味都好出🫶🏻<冰瑤白桃乳酪>白桃味道好濃郁🤍夏天飲好幸福<香橙茴香蝦沙律>好清新,有好多隻蝦,配橙係好refreshing。<炭燒雞肉飯卷>推介!雞肉嫩身,有好多配菜🫶🏻蘿蔔、青瓜、蛋等等,飯卷有淡淡麻油香,正。<肉醬芝士千層麵>好邪惡🤓芝士粒不能錯過,而且有好多肉醬🤩千層麵硬度剛剛好。<白桃窩夫>推介。cream fans表示好滿足。白桃份量好多,waffle好重蛋香,厚身軟熟🥰

餐廳走小清新、木系路線,令人感覺好chill🫶🏻

<濟州柑橘乳酪>

<冰瑤白桃乳酪>
白桃味道好濃郁🤍夏天飲好幸福

<香橙茴香蝦沙律>
好清新,有好多隻蝦,配橙係好refreshing。

<炭燒雞肉飯卷>

<肉醬芝士千層麵>
好邪惡🤓芝士粒不能錯過,而且有好多肉醬🤩千層麵硬度剛剛好。

<白桃窩夫>
  • 濟州柑橘乳酪