2021-11-18 258 浏览
17.11.2021 星期三Taste Cafe放工去扮完靚,又要搵地方食好西,因為近屯門虹橋附近,所以好想去Taste Cafe;之前試過好早去,原來晚上六點後先開門。餐廳最近裝修完,裝修前據說已經好受歡迎;而且地方細座位少,所以如果繁忙時間,建議預早訂位。一入門就見到灰色和啡色的簡約裝修,桌椅也是啡/灰色,沒有多餘的圖案,但有一張好像用木顏色素描的小畫像放在一排長枱上,好漂亮呀。雖然地方不大,但坐起來也很舒適。餐牌有二人餐、三人餐,好豐富,下次一定要跟朋友來試食。另外,有小食、沙律、pizza、意粉、意大利麵及主菜(豬胺、豬仔骨、肉眼扒、羊架)。本來很想試肉眼扒,但足足十二安士,對我來說,份量實在太大,這麼晚食實在無法消化。於是最後選擇了沙律。 野菌湯自動送上湯,不太濃,味道不錯葡萄醋橄欖油雜菜沙律、加虎蝦、牛油果賣相一上枱已經很吸晴,沙律葡萄醋橄欖油味道又濃又甜,點沙律不俗;虎蝦大大隻,牛油果同沙律菜好新鮮。 Hazelnut Coffee味道不苦,但略嫌不夠熱。餐廳主要有三個職員,一個忙碌的大㕑,加兩個女職員,較為年輕的女職員很熱心招呼客人,笑容可掬,會主動幫
17.11.2021 星期三
Taste Cafe

野菌湯
自動送上湯,不太濃,味道不錯

Hazelnut Coffee
味道不苦,但略嫌不夠熱。
Hazelnut Coffee

餐廳主要有三個職員,一個忙碌的大㕑,加兩個女職員,較為年輕的女職員很熱心招呼客人,笑容可掬,會主動幫忙。

請大家都來支持小店,我下次也跟朋友再來!

2021-11-17
2021-11-07 272 浏览
經過見到好吸引既小店之後book枱去食,服務好好啲嘢食又高水準.二人餐再加多個pizza已經好飽,牛扒煮到啱啱好.個Parma ham pizza整到同外國個種一樣感覺.好滿足 😇
之前係佢地營業既最後一日食住佢地既Pizza感到好不捨琴日搵食時見到原來重開返😍好開心 即刻book位5個人叫左三人餐($388)加個二人餐($298)位量剛剛好 不多不少考慮緊食咩時,主廚出黎介紹可以試試將要推出既新菜式👇🏻伯爵茶忌廉parma ham扁意粉🤩喜歡茶味既我即刻選擇左佢有忌廉味襯托出輕微茶香味👍🏻推薦四式芝士Pizza薄餅底加拉絲芝士🤤不得了有茄醬托底 食落唔會膩安格斯肩胛肉配紅酒汁(+$60)嗌五成但最後偏熟 少少un紅酒汁調得不錯 同牛肉好夾黑毛豬鞍(+$40轉10-12oz)👍🏻👍🏻最推薦肉質夠嫩 表面香脆醃料夠入味最後甜品 意大利奶凍口感夠滑 味道也不錯最後想讚waitress 好有心向我地推薦服務都好周到☺️
之前係佢地營業既最後一日
食住佢地既Pizza感到好不捨
琴日搵食時見到原來重開返😍
好開心 即刻book位

5個人叫左三人餐($388)
加個二人餐($298)
位量剛剛好 不多不少

考慮緊食咩時,主廚出黎介紹
可以試試將要推出既新菜式
👇🏻
伯爵茶忌廉parma ham扁意粉🤩
喜歡茶味既我即刻選擇左佢
有忌廉味襯托出輕微茶香味👍🏻推薦

薄餅底加拉絲芝士🤤不得了
有茄醬托底 食落唔會膩

安格斯肩胛肉配紅酒汁(+$60)
嗌五成但最後偏熟 少少un

黑毛豬鞍
意大利奶凍
  • 伯爵茶忌廉Param  Ham扁意粉
2021-10-16 247 浏览
Glad to know Taste Café re-open again, nice to see Jimmy & Wing to manage the new restaurant as I am their genuine fans. They are not only serve yummy food but also you could feel their passion.  The new restaurant is location in a insignificant small lane, you can hardly find the right place if you are the 1st time to visit.  Check out the location photo before you visit, is next to 紅橋五金, near BYOB restaurant.  I have ordered 2 people dinner set with HK$298."Mushroom Soup" I score 3 stars /5"Ne

"New Orleans Style Chicken Wings (4 pcs)"  I score 4 stars/5

"Four Cheese Pizza" I score 4 stars/5

Main Course "Baby Back Ribs" I score 5 stars/5, it was tender and juicy, must try.

Dessert "Ice cream Waffles, Dragon Fruit w/Cream", I score 6 stars/5 !  Yes, 6 stars, my god, no matter appearance and taste is far away from the best, I did surprise the last dish is so impressive, MUST TRY !  Good for taking photo and cheat "Likes".

<End>
2021-10-15
  • Dessert
  • Ice cream Waffles
2021-10-06 272 浏览
夜晚專登搭車過黎呢頭搵食,但度度都好多人要等位,行到街尾發現有間新開餐廳,但呢個位置比較偏,門口仲要完全唔起眼,無乜人,見餐牌價錢都算抵,所以入去試下。我地叫左個2人餐,個湯好濃南瓜味,雞翼好脆夠晒熱(不過略為重味,我用叉撥走多餘調味都ok嘅)個餐主菜揀左個扁意粉同慢煮黑毛豬鞍,意粉好creamy,都幾鍾意呢個味。 至於個黑毛豬鞍果然係慢煮,食完個意粉都等左半粒鐘先黎(雖然個menu都有註明),如果趕時間就唔好揀呢個,不過講真都值得等下嘅,佢個肉好juicy,一啲都唔鞋,味道岩岩好。最後再上埋個甜品奶凍,奶味夠濃👍埋單3舊水有找,都幾抵

埋單3舊水有找,都幾抵