2024-08-26 157 浏览
呢間健康輕食店主打輕食~有沙律、捲餅、椰菜花飯~好啱做 gym 同keep fit嘅人食!叫咗雞捲同煙三文魚捲~兩個都超巨超多餡~不過雞肉有啲柴~比較推薦煙三文魚,有埋馬蘇里拉芝士奶同牛油果好食好多!而且係即叫即整~墨西哥餅皮微烤過,甜甜地幾好食招牌南瓜香草湯估唔到細size都已經好大碗!佢唔係平時好creamy嗰種,係落胡椒,甜甜辣辣咁不過佢椰菜花飯冇咩味~唔太好食Tallore (灣仔)灣仔廈門街7號地下D號舖

招牌南瓜香草湯

不過佢椰菜花飯冇咩味~唔太好食

Tallore (灣仔)
灣仔廈門街7號地下D號舖
2024-08-26 73 浏览
前排好放肆 日日週圍食嘢 肥咗唔少, 身邊朋友都知我想減肥, 同事介紹我去呢間Tallore 湯品沙律小店, 呢間小店地點都好方便位於灣仔 廈門街, 地鐵站行幾分鐘就到。我哋2個人叫咗 一份自選沙律, 一份公司 墨西哥卷, 2支澳洲諾亞天然果汁。自選沙律我揀咗 吞拿魚沙律, 手撕雞薯仔沙律同凱撒沙。吞拿魚沙律: 吞拿魚係魚生粒 好新鮮 份量都唔少, 沙律菜加上沙律醬汁有少少黑椒味, 出嚟效果好嘢味。凱撒沙律: 清清地蔬菜為主加上火雞肉, 沙律醬汁甜酸度適中, 沙律菜青甜。手撕雞薯仔沙律: 手撕雞雞肉嫩滑 薯仔唔會過熟, 加上特製醬汁好惹味公司墨西哥卷:即叫即製 用紙包住切開兩件,食用時好方便, 餡料好豐富,有煙燻火腿,車打芝士, 煙肉,雞肉,生菜 配黑醋, 口感有層次,好大件好抵食。
自選沙律我揀咗 吞拿魚沙律, 手撕雞薯仔沙律同凱撒沙。
2024-08-18 85 浏览
朋友呢排keep fit 食得好健康 ,今日帶左我嚟到銅鑼灣試下呢間 沙律湯品小店, 入到食店店員好nice 好細心介紹沙律湯品, 最後我哋叫咗 一份自選沙律, 一份公司卡巴, 2支澳洲諾亞天然果汁自選沙律: 我哋揀咗凱撒沙律, 手撕雞薯仔沙律同 吞拿魚沙律 配橘子芝麻醬, 三款沙律都各有特色, 沙律菜爽脆, 手撕雞 醃過 好惹味, 三款沙律加埋 滿滿的 好大盒, 盒蓋差啲閂唔埋😂公司卡巴: 超大件, 即叫即制,佢係用墨西哥餅皮包住 雞肉,車打芝士, 煙燻火腿, 煙肉 及蔬菜類, 幾款 材料 好夾好好味👍

呢間健康輕食店主打沙律、捲餅、椰菜花飯做gym / keep fit人士必食!叫左兩份自選沙律 $68最多揀三款 份量十分驚人 一定飽肚 沙律非常新鮮 調味清新 唔會太重口味太有負擔感 除咗一般沙律菜 仲有螺絲粉/西洋米/南瓜呢啲健康澱粉類 亦有雞肉煙肉魚生呢啲蛋白質 營養好均衡壓軸出場有即叫即制嘅捲餅 非常巨型 兩個人share都得 墨西哥餅皮微烤過 包住蔬菜 好爽脆 夾埋微辣雞絲食 惹味飽肚又方便 味道好好仲有自家製嘅濃湯都唔好錯過店內主要做外賣 但都有少量堂食位置架

呢間健康輕食店主打沙律、捲餅、椰菜花飯
做gym / keep fit人士必食!

叫左兩份自選沙律 $68最多揀三款 份量十分驚人 一定飽肚
沙律非常新鮮 調味清新 唔會太重口味太有負擔感

壓軸出場有即叫即制嘅捲餅 非常巨型 兩個人share都得
墨西哥餅皮微烤過 包住蔬菜 好爽脆
夾埋微辣雞絲食 惹味飽肚又方便 味道好好

仲有自家製嘅濃湯都唔好錯過
店內主要做外賣 但都有少量堂食位置架
2024-08-12 128 浏览
這裡的店員都很親切,服務態度很好,以往每次到 這裡都是吃沙律,quinoa跟pesto pasta這兩款調 味很好,都是每次必點的,十分推介。 早幾天突然想試一試它們的wrap,然而一試便愛 上了,這星期幾乎每天都要吃一次。店員製作後都 會加熱,外皮會熱熱脆脆的,可是內裡的餡料都不 夠熱,店裡的位子亦比較少,所以經常外帶走,回 家黎焗熱一下。 第一次試的是The kale wrap $58 Kale+avocado+cucumber+homemade hummus+onions

2024-08-08 1041 浏览
20240805🌤️🔥Monday 🌹🏋️2024上半年自己太放縱,食得有點兒那個;除了靠做運動Keep Fit, 飲食習慣都好重要,今天開始選擇吃沙律。TALLORE HEALTHY FOODS 位於灣仔廈門街,TALLORE 多國菜小店,主打沙律及湯品,仲有TALLORE'S WRAP.🥗自選沙律最多可選3款=$68(1)Spinach with Mushrooms and Artichoke 菠菜蘑菇鮮薊沙律=鮮薊富含多種營養素,常見的膳食纖維,維生素及礦物質以外,還有特別的洋薊酸和綠原酸,幫助肝臟排毒;菠菜又鮮及嫩囗,蘑菇甜及香。(2)Classic Caesar 經典沙律=疏菜非常新鮮,混合雞肉, 含豐富蛋白質。(3)Pesto Pasta Salad with Blue Cheese 蒔蘿及藍芝士沙律=蒔蘿又稱刁草,有點辛香味,外國廚師們喜歡香料之一,再配以藍芝士, 有少少鹹味,好易入口。🥣Soup=$40Pumpkin and Sage Soup招牌南瓜香草湯=沒有味精,南瓜含胡蘿蔔素、維他命C及具抗氧化力;湯底夠熱,夠 Creamy 又帶點香草味, 每一啖都好香甜Yum 🍹
20240805🌤️🔥Monday 🌹
🥗自選沙律最多可選3款=$68
🥣Soup=$40
🍹Noah's Creative Juice +$22
澳洲諾亞天意果汁
挑選Orange Apple Guava Banana Pineapple Paw Paw Juice Smoothie
採用色彩玻璃樽裝, 不含糖精,不含人做色素,非常健康。
@talloresoups
🏫:G/F, HUNDREN CITY CENTER, 7-17 AMOY STREET, WAN CHAI
☎️2372-8630
Pumpkin and Sage Soup
Classic Caesar /Pesto Pasta Salad with Blue Cheese/Spinach with Mushrooms and Artichoke
Noah's Creative Juice
2024-08-05
  • Pumpkin Soup and Sage Soup
2024-08-08 231 浏览
唔知食咩嘅時候咁啱經過,聞到好香嘅味道,大大個餐牌放咗喺門口感覺唔錯就入咗去啦!嘢食方面📌自選沙律🥗最多可以揀三款㗎!手撕雞薯仔沙律呢一款薯仔味好軟,口感冰涼,薯仔入口即溶,至於手撕雞肉質細膩,油脂適中,鮮美含汁,不油都唔柴🥸地中海小米沙律🥗三款入邊我最鍾意!上網搵個原來佢對健康有好大幫助!對維持骨骼、賀爾蒙、新陳代謝和血糖都有幫助架🌟呢款沙律仲有加入提子乾和鷹嘴豆,層次好豐富💕角切吞拿魚沙律配橘子芝麻醬口感清爽且鮮美。吞拿魚的鮮嫩肉質與角切蔬菜的脆脆口感相互搭配,搭配上橘子的微酸甜味,讓整體口感更加豐富🌟芝麻醬的濃稠質地和香氣,整體酸甜適中,同時又帶有芝麻的香🤩至於湯品我就選擇咗招牌南瓜香草湯🎃我一直都好鍾意食南瓜同埋飲南瓜湯!!今次見到有都要試下,細soup估唔到都已經好大碗!口感好濃郁,最特別嘅係南瓜湯佢落埋胡椒吊味,甜甜辣辣,同平時飲開齋甜嘅感覺唔同🤩非常推介煙三文魚捲🫔佢嘅餡有好多!包括煙三文魚,馬蘇里拉芝士🧀,牛油果🥑,波菜苗,番茄🍅及青瓜🥒配自家製香草蒔蘿醬!!佢係即叫即整,有用紙包住!最推介嘅係佢入面爆餡。真係非常多嘅配菜,層次口感好豐富!推介指數:🌟🌟🌟🌟🌟

嘢食方面

📌自選沙律🥗最多可以揀三款㗎!

手撕雞薯仔沙律

煙三文魚捲🫔

推介指數:🌟🌟🌟🌟🌟
2024-08-05
  • Mixed salad
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥙🌯🥙🌯🥙🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥢 嫩滑雞胸/煙三文魚椰菜花飯呢兩碗椰菜花飯份量好大份,個base喺碎粒椰菜花混入藜麥,上面鋪咗粟米、糖心蛋、紫椰菜、蕃茄、三文魚/雞胸。成碗椰菜花飯營養價值好高,除咗低卡路里之餘仲有慧富嘅蛋白質,非常好健康,絕對喺運動人士同OL們嘅人氣之選😋。🥢自選沙律(三款)$68細沙律可以揀三款,我就揀左南瓜沙律,藍芝士意粉沙律同埋菠菜蘑菇鮮薊沙律。南瓜好淋身,配埋南瓜籽同燈籠椒撈埋Feta cheese 一齊食味道更昇華。菠菜蘑菇鮮薊沙律味道好新鮮,調味適中😋。🥢南瓜湯南瓜濃郁creamy,暖暖地飲落口好香口👍🏻。😇評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀😇食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10-🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🥙🌯🥙🌯🥙 🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🗺️ Tallore (灣仔)灣仔廈門街7號地下D號舖#bakdiucafe #bakdiu灣仔 #bakdiu灣仔區#bakdiu素食

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥙🌯🥙🌯🥙🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢 嫩滑雞胸/煙三文魚椰菜花飯

🥢自選沙律(三款)$68

🥢南瓜湯
南瓜濃郁creamy,暖暖地飲落口好香口👍🏻。

😇評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀😇
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🥙🌯🥙🌯🥙 🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺️ Tallore (灣仔)
灣仔廈門街7號地下D號舖

2024-07-27 140 浏览
Tallore's - 健康營養滿分的美味饕餮 - Tallore's提供多種健康營養的餐點,是追求健康飲食的您的不二之選。 - 招牌「高能量營養碗」,以意大利波隆那雞肉醬為主角,搭配新鮮沙律,營養豐富又美味可口。 - 可選配「Side Salad」,為您的餐點增添新鮮蔬菜的脆爽口感。 - 搭配一杯「Noah's Fresh Juice」,為全餐增添清新滋味,令人回味無窮。 - Tallore's位於Shop D, G/F, 7-17 Amoy Street Wan Chai,環境舒適優雅,是您品嘗健康美食的理想之選。 - 無論是忙碌工作日,或是悠閒週末,Tallore's都能為您帶來滿足味蕾又健康養生的美好體驗。
Tallore's - 健康營養滿分的美味饕餮

,環境舒適優雅,是您品嘗健康美食的理想之選。

2024-07-22 188 浏览
我叫左一份公司卡巴,入面有好多生菜,香口既煙肉片,芝士,洋蔥,蕃茄,雞肉等等涵料,呢個真係好吸引咬落啖啖肉得黎又唔會好邪惡甘,生菜份量極多,卡巴份量超大湯品熱辣辣甘加入湯碗度,而且入面有好多牛肋骨beef rib soup真係推介,仲有紅蘿蔔粒同薯仔粒切好晒,好墨西哥feel,仲有其他湯好似南瓜湯,豆湯等等選擇。 飲品揀左好健康既kiwi peach入面真係飲落幾fresh唔會太甜,果汁黎計呢個係推介系列之一。

2024-07-20 190 浏览
每次經過都被那香味吸引著今天終於發現這香氣的出處這裡有很多不同的沙律配搭除了沙律 還有手卷和湯品今天我和朋友都點了自選沙律 可選3款 🛎️經典凱薩沙律➕手撕雞薯仔沙律➕蒔羅及藍芝士沙律 😍份量超多 比盒可裝的份量要多沙律菜新鮮爽脆 手撕雞醃得非常鹹香惹味 就是經過小店聞到的那種香味薯仔有皮香口又大塊 蒔羅及藍芝士沙律有螺螄粉 混合了藍芝士的奶香和鹹香味道 使人開胃🛎️ 經典凱薩沙律➕南瓜盛宴沙律➕手撕雞薯仔沙律朋友跟我點的幾乎一樣 只是她選了南瓜盛宴沙律烤南瓜質感綿密軟腍且香甜 🍵招牌南瓜香草南瓜打得很creamy 帶有很香的香草味🍵秘製煙燻雞湯材料很足 同樣香料味 所以很惹味...環境🏡 以為只是外賣店 原來也有座位 服務👨🏻‍🍳 態度友善 員工主動衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟...🛎️ 自選沙律 $68🛎️ 湯品 $40
每次經過都被那香味吸引著

衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟

🛎️ 自選沙律 $68
🛎️ 湯品 $40
外卖自取
We’ve been going to this shop since it opened years ago, and we’ve always like the salad and the soup there. The problem now is that they don’t open on time. It says on Openrice that it should open at 11:30am, but I went there at 11:50am and the gate was still half closed. I asked the staff and they told me they’ll only open “after 12” as they’ve just arrived the shop. Dunno if the owner has changed already, if he sees this post, hope he can be aware of this
2024-07-14 192 浏览
天氣最近太熱,想食healthy啲,同朋友行過灣仔廈門街呢間健康輕食店,大部份都係素菜,另外仲有沙律,湯,wrap…店內裝修簡樸,都幾舒服,用咗碟同餐具做裝飾!我估多數係叫外賣,店內有幾張高凳都可以堂食坐!煙三文魚椰菜花飯:滿滿的配菜有雞蛋、車厘茄、粟米...等配上椰菜花飯,平時椰菜花食開煮或者炒,但係呢個口感係好似食飯一樣!墨西哥雞肉卷餅:卷餅好大份,有雞肉配上大量生菜、紫洋蔥及醬汁,雞肉食得出有醃過,令整個卷餅味道不會太平淡。南瓜湯:南瓜打得好幼滑creamy,飲落口溫暖而又有濃濃的南瓜味,好有飽腹感。在門外設有中英對照嘅餐牌👍🏻

在門外設有中英對照嘅餐牌👍🏻
2024-07-12
2024-07-14 233 浏览
餐廳:Tallore地點:灣仔廈門街菜式:輕食店餐牌:Wraps,沙律,湯,高能量營養碗,椰菜花飯,都有套餐煙三文魚捲 $78煙三文魚,馬蘇里拉芝士,牛油果,波菜苗,番茄及青瓜配自家製香草蒔蘿醬煙三文魚捲即叫即整,一開二,用紙包住方便食用。塊捲皮好薄,有烘過,入面爆餡。非常多波菜苗,大大塊,真係啖啖有料!公司捲 $68煙燻火腿,車打芝士,煙肉,雞肉及生菜配自家製黑醋公司捲食落口感外軟內脆(生菜),又有豐富芝士,感覺濕潤。仲有紫洋蔥絲,番茄同青瓜。牛尾湯 $30今日有三款湯揀。牛尾湯都唔細兜,入面有大大件牛尾同薯仔。個湯夠味,牛尾入口即化,好味,而且有好多其他料如西芹粒同紅蘿蔔粒,味道唔錯,熱辣辣上枱。追加煙三文魚 $22追加煙三文魚有三片,用膠兜分開上,都好新鮮。澳洲諾亞天然果汁 $22出面無見過呢款澳洲諾亞天然果汁,係玻璃瓶裝,一共有4款,我地揀左Apple, beetroot, orange, carrot, ginger, veggie juiceApple, pear, mango, feijoa, yuzu, matcha juice smoothie非常高級!沙律 $68沙
餐廳:Tallore
地點:灣仔廈門街
菜式:輕食店
煙三文魚捲 $78
煙三文魚捲

公司捲 $68
煙燻火腿,車打芝士,煙肉,雞肉及生菜配自家製黑醋
公司捲

牛尾湯 $30

追加煙三文魚
追加煙三文魚 $22
追加煙三文魚有三片,用膠兜分開上,都好新鮮。
澳洲諾亞天然果汁
澳洲諾亞天然果汁 $22

非常高級!
沙律
沙律 $68
沙律可以係雪櫃揀,一共有9款,服務員用紙兜裝好,份量多到!
菠菜蘑菇朝鮮薊沙律
菠菜好鮮嫩,而面頭芝士粒令到d菜好夠味。
經典凱撒沙律
經典凱撒沙律好爽脆,配有好多雞肉。
烤椰菜花沙律配秘製石榴芝麻醬
椰菜花好爽口,加有甜甜地既石榴粒味道都唔錯。
呢餐非常健康!入面有幾個位,可以坐低食。附近返工又想食得健康人士可以考慮。
2024-07-12
煙三文魚捲
公司捲
沙律
2024-07-12 158 浏览
灣仔廈門街七號Tallore小食店有各式沙律、椰菜花飯、墨西哥卷餅高能量營養碗、湯品等健康食品。食物適合愛健康或減肥人士!今天點了三種沙律:菠菜蘑菇鮮薊沙律,南瓜沙律:內有烤南瓜、南瓜籽、燈籠椒、芝士,蒔蘿藍芝士意粉沙律;沙律材料新鮮、味道原始、加上芝士等食材,有益健康。好欣賞佢哋嘅真材實料,招牌雜菜意式煙燻雞湯裏面有好多雞絲、紅蘿蔔、紅腰豆、蕃茄、青豆、薯仔、芹菜、粟米,有點酸咪咪微辣,好味道。椰菜花飯真係好健康,有藜麥、椰菜花,飯上面鋪咗煙三文魚、紫椰菜、粟米、糖心蛋同埋蕃茄,高纖低卡路里,含豐富嘅蛋白質、高抗氧化,無麩質,所以好多OL都會揀呢一個CauliRice!味道清淡不肥膩,十分喜愛。這裡的椰子水都是好天然沒有添加糖份,正合我意!

這裡的椰子水都是好天然沒有添加糖份,正合我意!
午餐
  • 煙三文魚椰菜花飯