2023-11-10 377 浏览
呢間餅店新開咗一段時間,有拿破崙西餅,亦都有蛋糕買,朋友生日,喺度買咗個拿破崙蛋糕同佢慶祝,賣相都OK,但係味道真係太甜,食咗少少都已經食唔到落去,而且價錢偏貴🙈🙈🙈

2023-07-02 609 浏览
Open rice 寫11點開門 但係網上訂蛋糕 店舖所提供可以拎預訂蛋糕時間最早係1130-1200內去領取 但 實際情況係11點30 店鋪門都未開 打電話又打極都打唔通 想點….
Open rice 寫11點開門

2023-05-24 662 浏览
之前係屯門試過呢間拿破崙,樂富開咗分店又嚟試吓😋我試咗兩種味,分別係芒果🥭同朱古力🍫芒果拿破崙外層烤得啱啱好,酥脆口感🤓裡面就係軟綿嘅酥皮,夾住濃郁嘅芒果餡料🥭芒果嘅酸甜味同酥皮嘅口感好match😋忍唔住一啖接一啖 好好味🤤整體嚟講,芒果係我推薦嘅口味朱古力拿破崙都有啲酥脆嘅外皮同軟綿嘅內餡🍫不過內餡係濃郁嘅朱古力味🍫🍫🍫朱古力略微偏甜,如果苦味更加出嚟就會更加平衡,不過口感好豐富🤤對於鍾意拿破崙嘅人一定要試下

2023-05-23 449 浏览
之前朋友喺屯門食過呢間甜品店🤓覺得唔錯,而家喺樂富開咗分店,見到佢賣相咁靚🥺俾朋友說服一人買咗兩件,試晒唔同嘅味🍓🍵🥭🍫 佢地嘅拿破崙外皮好實在,烤到金黃色,口感鬆脆。吉士係軟綿綿嘅,但唔係好空氣感個種☁️唔會太乾又唔會太濕,口感幾滑我試咗士多啤梨同綠茶,士多啤梨都幾新鮮🍓綠茶夠濃但偏無咁甜會更好🍵層次感好豐富~我朋友試左芒果🥭佢話芒果啱啱好,佢話朱古力就比較甜🍫如果苦返少少就更好😎拿破崙外皮就唔會太甜,甜度同水果嘅味道都幾平衝

2023-05-15 335 浏览
系樂富廣場行過見到有拿破崙,望落去個樣幾吸引😍就揀咗士多啤梨同芒果兩隻味試下🍓🥭我本身都幾中意食拿破崙,不過好食嘅拿破崙真係幾考功夫,餅皮要厚實但酥脆,吉士cream都要幼滑唔太甜。呢間嘅拿破崙都合格😆個人口味中意食士多啤梨味多啲,啲水果都好新鮮好甜。本身買咗唔係即時返屋企食,仲擔心會冧晒溶晒,不過店員有比冰種仔保冷,返到去食仲好新鮮🥰食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五⭐️為最高分數)

個人口味中意食士多啤梨味多啲,啲水果都好新鮮好甜。

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五⭐️為最高分數)
2023-05-12 266 浏览
今日考試合格,想買甜品獎勵自己!當然要啲靚啲啦😆😆本身好鍾意食拿破崙,咩味才都想試吓!😂見到芒果同朱古力都好靚仔,就各一啦😂😂芒果拿破崙,啲芒果幾甜,唔錯!拿破崙餅好重要,先做得好先夠好食,係成個嘅精髓!拿破崙餅底比較厚實,唔會太鬆一咬就無咗個啲,整得唔錯👍🏻👍🏻中間夾雜好多吉士,吉士中規中矩,唔會太漏😋😋朱古力拿破崙,呢個反而有驚喜,初頭會好驚好甜,點知唔太甜,可能用咗dark chocolate😋😋夾埋個餅食,又幾夾,下次可以翻買呢個😂😂另外仲有拿破崙蛋糕🎂可以訂購,都算係一個唔錯嘅選擇👍🏻👍🏻

中間夾雜好多吉士,吉士中規中矩,唔會太漏😋😋

另外仲有拿破崙蛋糕🎂可以訂購,都算係一個唔錯嘅選擇👍🏻👍🏻
2023-05-11 154 浏览
超鍾意食甜品嘅我,發現T&M dessert喺樂富廣場開咗分店🤩🤩之前有朋友買過俾我食覺得好好食,所以一定要再買嚟食!⭐️草莓拿破崙 $58拿破崙細細件,價錢都唔平!但我話你知係非常值得!!拿破崙餅做得好好食,脆之如又帶少少厚實🤤🤤,每一層都充滿吉士,非常飽肚!草莓🍓好甜好香,啲cream都好滑溜,唔係hea cream😋😋一件細細的拿破崙,我都分咗好多啖去食😂😂⭐️黑朱古力拿破崙 $64呢個係第一次食,上面嘅朱古力味道唔會太甜,濃度可能係50%左右。食到下面拿破崙餅中間夾住嘅朱古力,濃度再高一啲,有少少苦,大概係70-80%左右!我個人唔鍾意食太甜朱古力,所以我覺得好ok😋😋就嚟母親節,我會考慮喺呢一間訂蛋糕俾媽媽一個驚喜❤️❤️

⭐️草莓拿破崙 $58
一件細細的拿破崙,我都分咗好多啖去食😂😂

⭐️黑朱古力拿破崙 $64

就嚟母親節,我會考慮喺呢一間訂蛋糕俾媽媽一個驚喜❤️❤️
2023-05-09 151 浏览
今日約左朋友撐枱腳,慶祝佢生日。去餐廳之前買定蛋糕先,兩個人買切件最好,想light d 決定買拿破崙! 呢間之前已經聽朋友講過,見近近地就買左兩個味,有抹茶!本身想買朱古力,但咁岩只有咖啡oreo,又怕夜晚食會訓唔著,最後揀左士多啤梨,士多啤梨勁大粒,好靚!店員超細心,送埋冰包,完全唔怕食完飯會溶左。兩件都好好味,3層酥皮層keep到好鬆脆,抹茶比原味甜度會低d,加上我係茶控,我中意抹茶多d,不過原味其實都好食,吉士好滑唔會漏,朋友兩隻味都中意,可以encore!

• 士多啤梨拿破崙
就來到母親節👸唸好左送咩蛋糕未呢😏未唸到可以試下呢間☝️有唔同味道既拿破侖一應俱全~最招牌一定係芒果🥭同士多啤梨🍓拿破侖🤩🤩除左拿破侖仲有芝士蛋糕同新出既𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮添😍🍓草莓拿破侖 $58中間夾心係吉士醬同草莓,吉士醬好夾拿破侖,草莓唔酸!!🤩一咬落去層次豐富!如果好怕甜既人就可能會覺得有啲甜了⚠️💁‍♀️🍰Tiramisu $45咖啡味好重好香雖然我覺得有啲鬆散既質感,但味道幾好食😍😍我個人比起拿破侖更中意呢個蛋糕🍰☺️ 甜度較為高,如果怕甜人士要鎮重選擇⚠️☝️

🍓草莓拿破侖 $58

🍰Tiramisu $45
2023-05-06 122 浏览
經過樂富廣場見到呢間主打拿破崙嘅專門店見佢預訂選擇有幾多生果款式可以揀,就忍唔住買件裝嚟試吓先😆職員好細心,買兩件cake包裝都有跟冰種👍🏻🍰芒果🥭拿破崙 ($58)千層酥皮鬆脆,有牛油🧈香味自家製吉士醬軟滑,配埋清甜嘅芒果肉🥭唔錯😋🍰巧克力🍫拿破崙 ($62)三層層次分明,口感豐富頂層係脆皮朱古力🍫中間係類似brownies嘅蛋糕,朱古力味濃郁最底就係軟滑朱古力吉士醬整體唔會好甜👍🏻
經過樂富廣場見到呢間主打拿破崙嘅專門店
見佢預訂選擇有幾多生果款式可以揀,就忍唔住買件裝嚟試吓先😆
職員好細心,買兩件cake包裝都有跟冰種👍🏻

🍰芒果🥭拿破崙 ($58)
千層酥皮鬆脆,有牛油🧈香味
自家製吉士醬軟滑,配埋清甜嘅芒果肉🥭唔錯😋

🍰巧克力🍫拿破崙 ($62)
三層層次分明,口感豐富
頂層係脆皮朱古力🍫
中間係類似brownies嘅蛋糕,朱古力味濃郁
最底就係軟滑朱古力吉士醬
整體唔會好甜👍🏻
2023-05-03 121 浏览
因為一直想食拿破崙蛋糕,之前係網上💻見到推介呢個店,但要去到屯門買,就有點卻步😕幾個月前見到係樂富開了分店,今次終於抽到時間過嚟買😆除了拿破崙件裝、個裝賣之外,仲有芝士蛋糕。店員推介佢地皇牌👑士多啤梨🍓拿破崙&芒果🥭拿破崙⭐️ 士多啤梨🍓拿破崙(件裝)頂頂有粒被灑上糖粉嘅士多啤梨,拿破崙酥脆,吉士醬好香滑,配埋士多啤梨,好有滿足感🥰🥰⭐️朱古力🍫拿破崙(件裝)佢地有兩款朱古力味,一款原味一款黑朱古力味,擔心太苦所以揀了原味最頂頂係硬身嘅朱古力,中間係朱古力醬,最下個層係朱古力吉士醬,增加層次更豐富😋每層朱古力layer 甜而不膩,超級推薦👍🏻👍🏻P.S. 店員仲好貼心比埋冰袋

士多啤梨拿破崙、朱古力拿破崙

⭐️ 士多啤梨🍓拿破崙(件裝)

士多啤梨拿破崙

⭐️朱古力🍫拿破崙(件裝)

朱古力拿破崙

P.S. 店員仲好貼心比埋冰袋

士多啤梨拿破崙
朱古力拿破崙
  • 巧克力拿破崙
2023-05-03 69 浏览
為食妹今次同大家介紹食甜品其實我減緊肥好耐都無食甜品嫁啦!但我對拿破崙真係會忍唔到口🫣位於樂富既 T & M Dessert 🍮 其實我成日經過都望左好耐一次又一次同自己講要減肥🤣但今日我終於忍無可忍啦!有時都要適當地食返d甜野既🥰今次我就品嚐咗佢哋兩種口味🔸芒果拿破崙每件cake都有三層薄薄既脆皮,有佢地自家製嘅吉士醬,再加上有新鮮嘅芒果係到,又唔會太甜👍🏻🔸咖啡Oreo拿破崙Oreo係買個陣店員先放上去,唔會放得太耐搞到淋曬,咖啡味濃郁👍🏻
為食妹今次同大家介紹食甜品

其實我減緊肥好耐都無食甜品嫁啦!
但我對拿破崙真係會忍唔到口🫣

位於樂富既 T & M Dessert 🍮
其實我成日經過都望左好耐
一次又一次同自己講要減肥🤣
但今日我終於忍無可忍啦!
有時都要適當地食返d甜野既🥰

今次我就品嚐咗佢哋兩種口味

🔸芒果拿破崙

🔸咖啡Oreo拿破崙
2023-05-03 68 浏览
放完三日假,工作特別忙碌,放工後,去了樂富廣場的T&M Dessert 買幾件蛋糕返屋企食。這裡主打拿破崙款式,款式選擇也有不少,我揀了其中三款口味。1) 黑朱古力拿破崙吸引我係蛋糕面的黑朱力薄片,入口幾幼滑,再配埋朱古力吉士醬,雙重口感。2) 咖啡Oreo 拿破崙內裡吉士醬有香濃咖啡味,個餅皮幾鬆化。3) 草莓拿破崙想清新一些,可以選揀水果口味,草莓拿破崙係這裡人氣No.1 款式。草莓夠甜,甜度也適中。佢地除了切件蛋糕外,也有蛋糕預訂。

這裡主打拿破崙款式,款式選擇也有不少,我揀了其中三款口味。

1) 黑朱古力拿破崙

2) 咖啡Oreo 拿破崙
內裡吉士醬有香濃咖啡味,個餅皮幾鬆化。

3) 草莓拿破崙

草莓夠甜,甜度也適中。

佢地除了切件蛋糕外,也有蛋糕預訂。

外卖自取
超鬆脆足料爆餡拿破崙👐🏻🍰第一次試這家拿破崙專門店見到咁多味道 確實有點選擇困難症發作於是就點了兩個店舖熱賣人氣之選no.1 分別是「芒果拿破崙🥭」和「草莓拿破崙🍓」芒果夠香甜 草莓夠新鮮 仲好大粒添🍓😍😍😍😍中間同樣夾住吉士醬酥皮厚身但好鬆化 食到嗦嗦聲🤭試完件裝 下次可以直接買一整個回家好了有12cm x 12cm / 18cm x 18cm可以跟家人開心share 👨‍👩‍👧‍👦🥰👐🏻
超鬆脆足料爆餡拿破崙👐🏻🍰

第一次試這家拿破崙專門店
見到咁多味道 確實有點選擇困難症發作
於是就點了兩個店舖熱賣人氣之選no.1
分別是「芒果拿破崙🥭」和「草莓拿破崙🍓」

芒果夠香甜 草莓夠新鮮 仲好大粒添🍓😍😍😍😍
中間同樣夾住吉士醬
酥皮厚身但好鬆化 食到嗦嗦聲🤭

試完件裝 下次可以直接買一整個回家好了
有12cm x 12cm / 18cm x 18cm
可以跟家人開心share 👨‍👩‍👧‍👦🥰👐🏻
2023-04-21 165 浏览
成日樂富新開呢間T&M Dessert,行過都好想買嚟食,今日終於決定買返屋企同阿女一齊食。店裡有好多款唔同嘅拿破崙、蛋糕,所以我都揀咗好耐。同埋除咗拿破崙,仲有芝士蛋糕選擇。最後,我就揀咗草莓拿破崙同埋巧克力拿破崙。店員仲好細心,問我大概幾耐先返到屋企,然後再幫我放入一個小冰包。等蛋糕唔好咁快溶~最後我揀咗草莓拿破崙同埋巧克力拿破崙好足料,吉士醬好好味!!朱古力醬亦同樣足料,都係好好味~佢哋除咗樂富有之外,屯門都有一間分店。仲可以訂造大size,

店裡有好多款唔同嘅拿破崙、蛋糕,所以我都揀咗好耐。
同埋除咗拿破崙,仲有芝士蛋糕選擇。

最後,我就揀咗草莓拿破崙同埋巧克力拿破崙。
等蛋糕唔好咁快溶~

最後我揀咗草莓拿破崙同埋巧克力拿破崙

好足料,吉士醬好好味!!

朱古力醬亦同樣足料,都係好好味~

佢哋除咗樂富有之外,屯門都有一間分店。
仲可以訂造大size,

2023-04-14