2023-04-12 103 浏览
在繁忙的生活中,與家人共度美好的時光總是令人期待。這次來到了九龍灣淘大商場Supernormal,體驗了一場充滿驚喜的美食之旅。帶子牛油果沙律$98新鮮沙律菜+配襯新鮮牛油果帶子厚肉鮮甜,微微煎香保留帶子嫩滑爽彈的口感。柚子脆皮豬手 $148柚子脆皮豬手的豬手皮經過精心烹調,外層脆皮香脆,內裡則肉質鮮嫩多汁。與柚子的清香完美融合,為口感帶來了意想不到的清新。我們一家都對這道菜讚好,更是吃得津津有味。香煎露筍鵝肝牛肝菌意大利飯 $148濃郁的鵝肝與牛肝菌的獨特風味相得益彰,配上綿密的意大利飯,讓人陶醉其中。帶子牛油果沙律則為我們帶來一絲清爽,鮮美的帶子與綿滑的牛油果交織出美妙的口感。蟹肉扁意粉 $128蟹肉扁意粉的蟹肉鮮美,與扁意粉的口感完美結合。而各式串燒則讓我們品嚐到了多種風味,令人滿足。Yakult Strawberry $68Strawberry, Rum, Yakult, Triple SeeSummer Tree $64Orange Juice $26一邊品賞特飲一邊食滋味串燒: 茄子($18), 雞翼($18), 安格斯牛肉($44), 焦糖菠蘿($36)

帶子牛油果沙律$98
新鮮沙律菜+配襯新鮮牛油果
帶子厚肉鮮甜,微微煎香保留帶子嫩滑爽彈的口感。

柚子脆皮豬手 $148

Yakult Strawberry
茄子
焦糖菠蘿
2023-04-12 37 浏览
嚟📍九龍灣淘大商場行街之外及聚集唔少嘅食肆,而SuperNormal主打意大利🇮🇹菜經過門口見到個牌"德國鹹豬手"好吸引咁就選擇咗呢間餐廳,餐廳嘅環境設有吧枱及餐枱,裝修帶有設計柚子蜜啤酒脆皮德國鹹豬手做緊優惠中好抵食$1️⃣4️⃣8️⃣,廚師會為客人起埋肉一件件容易食,皮脆口肉嫩滑,配搭埋醃酸椰菜食可減低肉肥膩感刺身級帶子牛油果沙律$9️⃣8️⃣香煎帶子半熟大大粒巧肥美,清甜沙律菜翠綠爽口清新油醋味好開胃🥗刺身級帶子龍蝦汁意大利飯1️⃣5️⃣8️⃣每一羹都帶微微拉絲🧀芝士感,濃烈飯質帶濕潤飯粒好適合港人口味,🧀芝士味仲好濃烈但冇遮蓋🦞龍蝦汁嘅味道🌹玫瑰荔枝梳打$4️⃣2️⃣紅粉菲菲特飲,清爽淡香🌹玫瑰花荔枝,外觀吸引打卡💯

柚子蜜啤酒脆皮德國
鹹豬手做緊優惠中

刺身級帶子牛油果沙律$9️⃣8️⃣
香煎帶子半熟大大粒
巧肥美,清甜沙律菜翠綠爽口清新油醋味好開胃🥗

刺身級帶子龍蝦汁意大利飯1️⃣5️⃣8️⃣

🌹玫瑰荔枝梳打$4️⃣2️⃣
紅粉菲菲特飲,清爽淡香🌹玫瑰花荔枝,外觀吸引打卡💯

2023-04-11
  • 帶子龍蝦汁意大利飯
  • 柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
2023-04-11 108 浏览
今日帶囡囡去淘大上堂,見聽日開始放復活節假, -於一家人去食復活節大餐,經過SuperNormal , 見到張poster 寫住豬手做特價,由原價228減到148, 真係好抵食, 同埋見到其他野食賣相都唔錯, 就試吓d 間啦😍餐廳環境好chill ,個menu 入面啲酒精飲品都好特別, 不過今日帶住囡囡, 唯有下次先試.首先叫個手打蟹餅,佢裹面全部用蟹肉打成,入口蟹香好重,好似食緊蟹羔咁,加上香脆外皮,超好味再黎就Nacho 上場,阿囡問咩黎,我話佢肯定鍾意食🤣,我夾左一塊比佢試下,佢就食過不停喇,當薯片食🤪差d連隻碟都食埋🤣🤣大人細路都愛, 我同囡囡都爭埋-份.必叫柚子豬手,而家又做緊特價,上枱賣相好靚,個皮好脆,啖啖肉,配埋個蜜糖芥末,正😋另外叫咗個Risotto , 我就好鍾意食Risotto ,帶子煎到剛剛好,表面煎到焦焦地,裏面仲係好嫩滑。整體食物質素同服務都唔錯,下次再嚟試其他嘢😆

整體食物質素同服務都唔錯,下次再嚟試其他嘢😆
2023-04-06
2023-04-06 44 浏览
終於係九龍灣搵到好岩收工同人chill既餐廳餐廳行工業風但牆身設計又好有美式風格燈光微暖播既歌都好輕快加埋staff young又energetic 好岩收工黎chill士多啤梨梳打上枱時仲見到不停有氣泡湧出🫧記住要攪勻先飲🌟柚子蜜啤浸脆皮德國鹹豬手係用自家釀制既柚子啤酒🍻浸8粒鐘製成配有蜜糖芥末醬豬手已經起好晒肉好方便食用😍唔怕啲肉起唔乾淨/食得論盡好貼心先食到外皮卜卜脆!之後係軟綿又好香既脂肪再到嫩滑肉質呢種由柚子蜜啤浸製左既豬手冇坊間既油膩同死咸反而突出左豬手本身既味道仲要撞正而家promotion 很推!🌟明太子原隻軟殼蟹漢堡漢堡仲加入左蝦🍤食落更加豐富軟殼蟹經過酥炸後食到脆漿既口感好味😋🌟黑醋鵝肝安格斯牛肉漢堡食肉獸必點鵝肝入口即溶安格斯牛肉漢堡肉味香濃兩樣野夾埋一齊係好幸福既味覺享受🥳見到隔離枱點飯同意粉用既餐具都好精緻而且店員會主動提供籃擺袋用用細心由餐廳裝修、上碟餐盤同serve客既小窩心都感受到呢間餐廳既用心❤️
終於係九龍灣搵到好岩收工同人chill既餐廳

豬手已經起好晒肉
好方便食用😍
唔怕啲肉起唔乾淨/食得論盡
好貼心
先食到外皮卜卜脆!
之後係軟綿又好香既脂肪

見到隔離枱點飯同意粉
用既餐具都好精緻
而且店員會主動提供籃擺袋用
用細心
由餐廳裝修、上碟餐盤同serve客既小窩心
都感受到呢間餐廳既用心❤️
  • 柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
放工去咗淘大搵嘢食,印象中呢間餐廳情調唔錯,一於試吓食物質素😆餐廳燈光幾浪漫,枱唔算好大,剛剛夠擺食物~食物種類都比想像中多,揀咗陣先揀到🤣首先叫咗個挪威煙三文魚卷 ($118)~有六卷煙三文魚,配埋沙律同埋醃製蔬菜,味道好有層次😋我叫咗法式香煎鵝肝露筍牛肝菌意大利飯 ($148)🤗牛肝菌汁既creamy又濃郁,意大利飯口感適中,上面塊鵝肝煎到油脂大爆發,勁滿足☺️男朋友叫咗香煎海鱸魚配意大利雲吞 ($168)😆一嚟到已經覺得佢個忌廉汁好香,仲有少少芝士味~海鱸魚肉好滑,配埋雲吞食唔會太漏,好有驚喜~呢度仲有串燒,我哋叫咗日本芝士年糕 ($38)~呢個就正正常常😌另外叫咗杯檸檬蜜桃蘋果梳打 ($40)🤗個梳打好夠氣,亦唔會好甜,幾好飲👍🏻第一次食感覺好好,有啲都幾有驚喜,味道有中上水準,唔錯☺️

挪威煙三文魚卷

法式香煎鵝肝露筍牛肝菌意大利飯

香煎海鱸魚配意大利雲吞

日本芝士年糕

檸檬蜜桃蘋果梳打

第一次食感覺好好,有啲都幾有驚喜,味道有中上水準,唔錯☺️
2023-02-10
挪威煙三文魚卷
法式香煎鵝肝露筍牛肝菌意大利飯
香煎海鱸魚配意大利雲吞
日本芝士年糕
檸檬蜜桃蘋果梳打
2023-02-12 189 浏览
其實呢間餐廳嚟過已經超過10次,但一直唔知可以帶寵物嚟,上次到訪見到有狗狗喺度多口問問,先知原來可以我們仨一齊出巡Dinner set for 2粟米湯同蒜蓉包唔多作介紹了日本唐揚炸蝦惹味snack可能仲係bb 蝦,殼連頭都好脆,送酒佳物手打蟹餅薄槳炸起,喜內裡鮮肉肉肉滿滿,如加蟹膏撈肉更佳醬燒鹿兒島豚肉眼扒豚肉眼扒纖維比較豐富,同牛肉眼好唔同,醬燒只係少少調味,簡單就夠經典安格斯牛肉漢堡肉汁豐富,有足夠蔬菜份量配合得啱啱好
Dinner set for 2
粟米湯同蒜蓉包唔多作介紹了

日本唐揚炸蝦
惹味snack可能仲係bb 蝦,殼連頭都好脆,送酒佳物

手打蟹餅
薄槳炸起,喜內裡鮮肉肉肉滿滿,如加蟹膏撈肉更佳

醬燒鹿兒島豚肉眼扒

經典安格斯牛肉漢堡
肉汁豐富,有足夠蔬菜份量配合得啱啱好

2023-02-11
2023-02-12 135 浏览
2023.02.08 lunch呢一天無端端出街食,好耐冇行過嚟淘大了,呢一間轉名後都冇嚟食過,呢一日就試吓先。店嘅燈光都係偏暗,set lunch 都同之前嘅差唔多,有湯有飲品,揀咗一陣,女友要明太子三文魚天使麵,我要焗芝士咖哩豬扒意粉。我個焗意粉味道唔錯,塊豬扒都整得幾好味,係我傻傻哋,咖哩豬應該配飯好味啲。女友個意粉都幾好味,仲超大份量!可能係天使麵關係🤔幼幼以為好少,其實煮落好大碟😝 食極都有咁,對我哋嚟講,兩個人都夠食😅至於杯咖啡,機㩒掣即沖個種,係我唔鐘意個啲奶粉😝 午飯可以再嚟嘅,個咖哩豬都幾抵食。
2023.02.08 lunch

焗芝士咖哩意粉
明太子三文魚天使麵
餐熱咖啡
2023-02-08
$81.5 (午餐)
2023-02-04 186 浏览
抵食海鮮拼盤第一次食生蠔,見到$28拼盤,生蠔雖然細隻,但味道唔錯。生蝦同青口都不過不失。小食叫咗個炸魷魚圈,每次嚟都會食,美味之選。主食叫咗個青芥末炸軟殼蟹意粉,軟殼蟹成隻炸,好大隻!!!青芥末意粉好襯,值得一試👍叫左一個西班牙海鮮燴飯,係會食得出佢由生米慢慢煮成燴飯,用心製作,份量夠多。非常欣賞。飲品方面,叫咗一支桃味嘅酒,但係酒味唔重,都好適合唔飲酒嘅朋友試吓,比起酒,佢更加似桃味果汁汽水。
抵食海鮮拼盤
小食叫咗個炸魷魚圈,每次嚟都會食,美味之選。

2023-01-30 170 浏览
位置係淘大商場內,交通都算幾方便,一行到去餐廳附近,已經俾佢過門口吸引,食物款式唔少,性價比高!夏威夷菠蘿安格斯牛肉漢堡安格斯牛肉好厚身,濃濃嘅牛肉香又多汁,好有份量,食半個已經飽。蟹肉BB菠菜意大利飯飯軟硬適中,加上好多蟹肉!食過番尋味!慢煮BBQ美國豬仔骨配粟米薯蓉除咗本身食材靚,燒嘅功夫都好出式。豬仔骨好腍,咬落去超香,juicy !澳洲榖飼肉眼牛扒配雜菜熱辣辣,食到停唔到口,肉汁豐富!燒得啱啱好,啲肉汁切開嘅時候係滴出嚟。伴碟嘅薯條都有好多,而且好粗身,好有口感,一定唔似係翻炸。仲有飲品及小食,價錢唔貴,值得再來!

夏威夷菠蘿安格斯牛肉漢堡

蟹肉BB菠菜意大利飯
飯軟硬適中,加上好多蟹肉!食過番尋味!

慢煮BBQ美國豬仔骨配粟米薯蓉

澳洲榖飼肉眼牛扒配雜菜
仲有飲品及小食,價錢唔貴,值得再來!
  • 澳洲榖飼肉眼牛扒配雜菜
  • 慢煮BBQ美國豬仔骨配粟米薯蓉
2023-01-20 183 浏览
大份抵食平民西餐😋😋之前有野買去左九龍灣,唔知食咩好就是但上openrice望下,見到有間餐廳成500幾個好評,一於試下,結果非常有驚喜❣️我地叫左👇🏻💛秘製BBQ汁燒雞意粉 $72燒雞熱辣辣整得好香,竟然呢個價錢有呢個份量,非常impressed🤩🤩味道都非常唔錯,塊皮整得好香脆,味道有少少似KFC狂香燒雞🤣🤣入面都算juicy,火候控制得幾好👍🏻另外有個汁可以點,但我覺得就算唔點就咁食都已經好好食😝意粉口感煙韌,唔會煮到斷曬👍🏻lunch set仲有個鴨胸沙律同餐飲,十分抵食🫶🏻💛西班牙海鮮燴飯 168而任性既我竟然因為唔想食咁多肉而放棄左好抵食既lunch set(事後十分後悔內疚😭)因為唔係lunch set所以價錢相對上較貴,但味道都唔錯的😗燴飯飯粒偏硬身,幾有咬口,味道就似paella雖然煮得偏濕似意大利飯~如果真係paella用薄碟上有飯焦就更好,呢個失望左一下🫥配菜方面都唔少,有藍青口,帶子同蝦,雖然係雪藏海鮮但都唔會話無曬鮮味,份量都幾多😆overall黎講呢度份量味道同環境係呢區黎講算十分唔錯,下次有機會會再試🤤味道:9/10性價比:9/10📍 SuperNormal
大份抵食平民西餐😋😋

我地叫左👇🏻
💛秘製BBQ汁燒雞意粉 $72

另外有個汁可以點,但我覺得就算唔點就咁食都已經好好食😝
意粉口感煙韌,唔會煮到斷曬👍🏻

lunch set仲有個鴨胸沙律同餐飲,十分抵食🫶🏻

💛西班牙海鮮燴飯 168

如果真係paella用薄碟上有飯焦就更好,呢個失望左一下🫥

味道:9/10
性價比:9/10

📍 SuperNormal (淘大商場) (九龍灣)
九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下196-199號舖
📌人均消費: $101-200

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #steak#foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #西餐#hkfoodpic#hkfoodblog #bistro #cafe#LF九龍灣#港式美食 #ribeye#牛扒 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推薦 #九龍灣美食推介#九龍灣美食
lunchtime 經過比個餐廳名吸引左, 唔洗排隊, 望下個餐牌, 西餐黎講都唔算貴喎🤣 平過megabox 果邊d 西餐廳🤑 同事話食過夜晚, 未試過lunch, 果斷入左去🤙🏻✨大啡菇安格斯牛肉漢堡$88 配薯條本身想揀double cheese, 但加多$10就有大啡菇諗唔到有咩原因唔加🌝事實係, 個菇勁好食🥹有汁架, 而且唔洗得牛肉, 口感豐富好多, 牛就生熟剛剛好, 醬汁都好夾👍🏻 薯條正正常常, 即炸熱辣辣✨經典卡邦尼意粉$68 配沙律有人話, 要知一間西餐好唔好食, 要先試佢既卡邦尼意粉🤣越係簡單既食譜越體現到餐廳既用心, 對調味既掌控, 嗯...😎唔錯, 好重蛋汁味, 適量雜菌&煙肉, 不過汁有點多, 唔太收汁, anyway 都係唔錯, 7.5/10分, 沙律就普通, 無特別✨秘製BBQ汁燒雞飯$72切開雞, 裡面望落好"孩", 但食落又Ok 喎, 少嫰少嫰, 畢竟都咁大隻, 抵啦🤣 之前係鰂魚涌食過一間海光街附近細巷, 又係$7x 燒雞, 孩口到食唔哂😑 這個可以🫡✨士多啤梨熱情梳打, 凍Rose Latte, 熱Latte (加$8)飲品就不過不失, 但rose

✨大啡菇安格斯牛肉漢堡$88 配薯條

✨經典卡邦尼意粉$68 配沙律

✨秘製BBQ汁燒雞飯$72

飲品就不過不失, 但rose latte 會特別d, 有淡淡玫瑰味😋🌹

交食評果陣先知原來5百幾個lamlam脷😋 哎喲...不錯喔😏
是晚約左朋友去淘大,見到呢間西餐廳唔算多人就試一試。晚餐menu 有二人餐,有餐湯,前菜,兩個主菜 + 飲品,都係400-600百蚊,價錢合理。餐湯係西蘭花湯配蒜蓉包蒜蓉包係即焗,好香脆,唔錯👍🏻前菜有日本唐揚炸蝦 🍤 同手打蟹餅🦀日本唐揚炸蝦平時食炸軟殼蟹比較多,今次食炸蝦😂炸漿好薄,蝦殼蝦頭都食得,佐酒一流手打蟹餅值得一讚嘅蟹餅👏🏻👏🏻蟹肉好充實,啖啖都食到蟹肉絲,外脆内綿,配埋檸汁同醬汁,十分開胃。帶子龍蝦汁意大利飯龍蝦汁鮮味充足,帶子大隻爽口,意大利飯口感上佳,半綿半煙韌,好對本人口味。西京燒比目魚配薯蓉用白味噌煮成既西京燒,比目魚油香豐富,肉質嫩滑。配上綿綿嘅薯蓉,十分完滿。餐飲加16蚊可以轉特飲,轉左一杯西柚檸檬四季春茶,唔錯👍🏻味道清爽總體而言,呢個二人餐性價比好高,用料足,味道好,兩個人食會比較飽。值得口頭再試👍🏻
是晚約左朋友去淘大,
見到呢間西餐廳唔算多人就試一試。

餐湯係西蘭花湯配蒜蓉包
蒜蓉包係即焗,好香脆,唔錯👍🏻
前菜有日本唐揚炸蝦 🍤 同手打蟹餅🦀

日本唐揚炸蝦
平時食炸軟殼蟹比較多,今次食炸蝦😂
炸漿好薄,蝦殼蝦頭都食得,佐酒一流

手打蟹餅
值得一讚嘅蟹餅👏🏻👏🏻蟹肉好充實,
啖啖都食到蟹肉絲,外脆内綿,配埋檸汁同醬汁,十分開胃。

帶子龍蝦汁意大利飯
龍蝦汁鮮味充足,帶子大隻爽口,
意大利飯口感上佳,半綿半煙韌,好對本人口味。

西京燒比目魚配薯蓉
用白味噌煮成既西京燒,比目魚油香豐富,
肉質嫩滑。配上綿綿嘅薯蓉,十分完滿。

餐飲加16蚊可以轉特飲,
轉左一杯西柚檸檬四季春茶,唔錯👍🏻味道清爽

總體而言,呢個二人餐性價比好高,
用料足,味道好,兩個人食會比較飽。
值得口頭再試👍🏻
1K
朋友住九龍灣,所以間中都會去呢區食野,呢間的確係區内比較有水準得來,又唔會太貴嘅餐廳,難怪成日都幾多人!前排再去又有驚喜~ 😍🦀️藍蟹肉芝士焗蟹蓋蝦頭膏意大利飯($182) - 賣相非常特別,係原隻藍蟹蓋+鉗一齊上!食落去好香濃蝦膏,risotto淋度適中,軟硬度好,更加吸曬蟹膏/蝦膏精華,好好食!最估唔到係蟹蓋反轉後真係有料,厚厚一層芝士下有超多蟹膏、蟹肉等,蟹膏好香同新鮮,撈risotto食一流。🌟蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉($128)- 意粉好香辣椒味,勁惹味。入面撈左好多鮮拆蟹肉,肉質甜甜地,差唔多每啖都食到蟹肉!另外上面嘅蝦煎香左,有誠意。諗住食D串燒送酒,估唔到都幾好水準。🐟蒲燒鰻魚($20)- 新鮮燒起,外層香脆内裏juicy,而且燒汁濃度適中🐟燒多春魚4條($44) - 味道脆香,入面都幾多肉。 🍹西柚檸檬四季春茶($40)-飲落去幾refreshing,香濃茶香中帶有新鮮果味,仲要唔會太甜,正!下次再約朋友來食高水準,CP高西餐!有水準西餐| 串燒有驚喜!

藍蟹肉芝士焗蟹蓋蝦頭膏意大利飯

🦀️藍蟹肉芝士焗蟹蓋蝦頭膏意大利飯($182)

蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉

🌟蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉($128)

諗住食D串燒送酒,估唔到都幾好水準。
蒲燒鰻魚

🐟蒲燒鰻魚($20)
- 新鮮燒起,外層香脆内裏juicy,而且燒汁濃度適中

🐟燒多春魚4條($44)
- 味道脆香,入面都幾多肉。
西柚檸檬四季春茶

🍹西柚檸檬四季春茶($40)

蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉
蒲燒鰻魚
西柚檸檬四季春茶
2022-12-21 337 浏览
本身食物味道正常,但係餐廳需要注意衛生。我哋總共有三個人食,最後食完返到去都腸胃炎。。。見到佢枱面有好大張poster 介紹生蠔,所以就點咗嚟食,味道唔差。但估計食物溫度保存不當,所以引致滋生細菌,結果我同朋友隔一日之後又痾又嘔。其實唔確定係邊款食物引致身體不適,因為另外都點左蟹餅、risotto、burger、梳打特飲等等,味道都正常。但食完今次,下次都唔敢再去嘗試。希望餐廳見到評論之後會作出改善。
本身食物味道正常,但係餐廳需要注意衛生。
我哋總共有三個人食,最後食完返到去都腸胃炎。。。
但食完今次,下次都唔敢再去嘗試。
希望餐廳見到評論之後會作出改善。
2022-12-17
今日喺淘大附近行街同埋睇戲,睇完出嚟就喺淘大商場附近搵餐廳食飯。路過見到呢間餐廳裝修幾好,食物都好似幾吸引,然後就入咗去試吓。食物款式有好多選擇,我哋睇咗好耐終於諗到要食乜。我同朋友分別揀咗兩個主食,黑醋鵝肝安格斯漢堡同埋帶子龍蝦汁意大利飯,另外仲叫咗一個拿玻里肉腸配薄餅。漢堡包好足料,鵝肝同安格斯嘅配搭真係好好味,同埋漢堡嘅麵包都有烘過,伴碟嘅薯條都炸得好金黃好脆,超好味。意大利飯啲帶子好新鮮,龍蝦汁超Creamy,食到停唔到口,好惹味。拿破崙肉腸啲汁調味好出色,酸酸地嘅蕃茄汁配埋啲肉腸同埋用嚟點薄餅超級好食,超驚喜。超滿足的一餐,下次一定會再嚟食!

漢堡包好足料,
鵝肝同安格斯嘅配搭真係好好味,同埋漢堡嘅麵包都有烘過,
伴碟嘅薯條都炸得好金黃好脆,超好味。

超滿足的一餐,下次一定會再嚟食!