2020-01-05
呢間牛肉飯長期都大排長龍,食過兩次都係外賣返屋企食。第一次食咗香蔥溫泉蛋飯,個人覺得香蔥嗰陣味太勁,蓋過咗牛肉本身陣味,再加上個飯好似落咗啲秘製紅色嘅醬汁,所以唔係好食到牛肉嘅味,但係鍾意食蔥嘅人可能會鍾意。我朋友就食咗溫泉蛋牛肉飯,表現正正常常,吉X家牛肉飯好似,懷念吉x家牛肉飯不妨一試。第二次我就食咗蕃茄忌廉牛肉飯,意外地覺得有驚喜,個飯嘅番茄醬本身好好食,再加埋啲cream cheese撈埋落個飯度,成件事出奇地夾,再加埋個飯本身有少少辣,食落好過癮,非常推薦呢個飯!朋友就食咗溫泉蛋燒肉飯,我就覺得舒服同牛肉嘅分別好似唔太大,燒肉飯就係多咗啲燒肉汁嘅味。兩次食都有嗌野飲,好推薦大家飲牛奶綠茶布甸,本身牛奶綠茶唔係好甜,但係綠茶味好重,再加埋甜甜地嘅布甸,成件事就變到好夾,唔係好鍾意飲太甜嘅嘢嘅人可以一試!