2019-07-03 782 浏览
Lunch 唔知食乜好,谂住求其买啲嘢食,见 Subway有$30全日套餐,有包又有嘢饮,於是买咗个5号餐蛋加吞拿鱼试下。可以自由配搭包款同配料同酱,比起麦x劳啲汉堡更多样化。我就拣咗蜜糖燕麦包,贪佢甜得嚟又健康,之後听人叫原来有得转百味卷添之後店员就会加蛋同吞拿鱼上去再焗,再问你要咩配料,我就冇落酸瓜橄榄辣椒,其他都要晒,哈哈最後就要加调味酱,我就加咗蛋黄酱,搞掂就可以自己拎汽水埋单。个包真系好丰富,好多菜类如生菜蕃茄青瓜洋葱等,够晒健康,自觉拣嘅食材酱料嘅味道都好夹,饮埋个汽水食到好饱呢

可以自由配搭包款同配料同酱,比起麦x劳啲汉堡更多样化。

2019-06-28
2018-11-15 579 浏览
公司楼下有间subway。 一但赶住食lunch,便会到这间店买快速的午餐来吃。点餐是要让英文。首先要选择包的种类, 再选择包的馅料和要加进去的生菜, 沙律, 酱等配料。这个是6寸的潜艇堡。如果你不够吃可以选12寸的。6寸的潜艇堡加饮品 价钱只需28蚊,真是好好抵吃

这个是6寸的潜艇堡。如果你不够吃可以选12寸的。

6寸的潜艇堡加饮品 价钱只需28蚊,真是好好抵吃
2018-09-13 739 浏览
自从屋企附近嗰间Subway冇咗之後,我都唔开心咗一段时间,因为以後都冇得再成日有机会买到佢哋嘅外卖包包番屋企食喇一路以嚟都觉得Subway系外国几家主要最快连锁快餐店之中食物算为比较健康嘅一间,因为佢哋嘅潜艇三文治无论涵料,配菜或者酱汁都可以按自己嘅喜好挑选,比较大食嘅男士仲可以食足一尺长嘅,我呢种比较细胃口嘅就要份六寸都可以喇。 最近居然比我发现咗公司附近原来系有间Subway架,睇佢嘅装修应该系新开冇几耐,太好啦!!!所以嗱嗱声整番份先~ 当客人谂好咗自己要乜之後,行埋去就可以即刻同职员讲架喇,佢哋全部人手即叫即整,首先拣自己想要咩包「蜜糖燕麦包Honey Oat」,跟住就拣口味「日式照烧鸡Chicken Teriyaki」,跟住职员就会拎份包入去焗炉度烘大约十几秒加热,然後就拎番出嚟,佢会再问你要乜嘢蔬菜配料?佢提供嘅所有款式都可以任匀选择,我今日就拣咗「生菜,蕃茄」两款,都费事要太多会觉得好饱,最後就可以拣酱料喇,本小姐至爱「蜜糖芥辣酱Honey Mustard」,成份包做好之後佢哋就会用纸包装好,付款後就可以即时享用架喇。 虽然打开之後,会发现个卖相唔会好吸引,因为个包烘热
「蜜糖燕麦包Honey Oat」,跟住就拣口味
虽然打开之後,会发现个卖相唔会好吸引,因为个包烘热咗之後都会微微变软,再加上里面有咁多配料食材,职员都会稍微按压一下,因为咁样做客人食嘅时候先至唔会跌哂啲嘢出嚟,日式照烧鸡嘅味道好香口,鸡肉鲜嫰再加上佢嘅照烧汁十分美味,蜜糖燕麦包微甜健康,加上咗生菜同蕃茄之後带番点清新嘅感觉,配埋佢超级开胃嘅蜜糖芥辣酱,对我嚟讲简直系绝配
2018-09-12
2018-08-03 495 浏览
今日无时间慢慢叹,食个快餐先😜Subway都系个唔错嘅选择。其实我觉得都几好食吖,啲料又足,个阿姐俾好多料我, 橄榄又多,生菜又多,简直爆晒馅🤣虽然啲生菜唔算好新鲜,但系依然爽口,鸡肉juicy,仲有蕃茄,青瓜咁,决对系一餐均衡嘅午餐😋 面包有几款选择, 我拣嘅系蜜糖燕麦包,够晒健康😎 个餐仲有一支饮品 ,我拣咗支茶,帮助消化。

2018-08-03