室內有水池景&沙灘場景 (真係有沙🏖室外就有摩洛哥風地台位 比較colourful 個人覺得室內少少偏暗&暖色 鐘意打卡坐室外正啲食物方面質素唔錯呀 份量都多&足!食到勁飽😆-🦀【軟殼蟹鹹蛋黃忌廉意粉】$118每次Menu見到軟殼蟹我都要即刻叫😆 今次一樣係叫咗~好大隻軟殼蟹😍 炸得好香脆 配埋鹹蛋黃好好味😋意粉整體都好creamy 鹹蛋黃鹹香味都足~-🍄【黑松露野菌忌廉汁義大利飯】$88呢個飯都唔錯 好creamy兩份主食份量都多 加上都有汁少少漏兩個女仔食完意粉&飯已經好飽🙈-🤎【Tiramisu】$80又係tiramisu😆 今次仲要係瀑布tiramisu✨膠片拎起 啲cream流哂落嚟真係好正 好治癒🤤不過會全部搭晒落嚟 影相唔係特別靚😂手指餅浸至淋身 重咖啡味 好啱我口味😋個cream都幾好 唔會太甜/太漏即使已經勁飽食 都食到&覺得好味~但定價有啲偏高🙈-☕️【Flat White】$48有兩款咖啡豆選擇 揀咗chocolaty 唔錯 中上~-✨推薦指數:8/10💰人均消費:$180⏳等候時間:0mins (booked)

室內有水池景&沙灘場景 (真係有沙🏖
室外就有摩洛哥風地台位 比較colourful
個人覺得室內少少偏暗&暖色 鐘意打卡坐室外正啲
食物方面質素唔錯呀 份量都多&足!食到勁飽😆
🦀【軟殼蟹鹹蛋黃忌廉意粉】$118
每次Menu見到軟殼蟹我都要即刻叫😆 今次一樣係叫咗~
好大隻軟殼蟹😍 炸得好香脆 配埋鹹蛋黃好好味😋
意粉整體都好creamy 鹹蛋黃鹹香味都足~

🍄【黑松露野菌忌廉汁義大利飯】$88

膠片拎起 啲cream流哂落嚟真係好正 好治癒🤤
不過會全部搭晒落嚟 影相唔係特別靚😂
手指餅浸至淋身 重咖啡味 好啱我口味😋
個cream都幾好 唔會太甜/太漏
即使已經勁飽食 都食到&覺得好味~

但定價有啲偏高🙈
☕️【Flat White】$48
有兩款咖啡豆選擇 揀咗chocolaty 唔錯 中上~

✨推薦指數:8/10
💰人均消費:$180
⏳等候時間:0mins (booked)
2022-02-15 1004 浏览
今日同朋友嚟旺角呢間Subtle Island慶祝生日🎂,環境具異國風情,有摩洛哥風格的水池同枱櫈,坐喺水池邊打卡影相真係好靚😍枱櫈夠大,坐得好舒服👍🏻,用餐時間為兩小時,每人最低消費$100海膽忌廉汁扁意粉🍝 $138上碟賣相好靚❤️有大大嚿海膽喺上邊,海膽Creamy鮮味,唔會有腥味或者明礬味,意粉軟硬適中有咬口,醬汁Creamy得來又唔會好膩班尼迪克蛋伴牛油果🥑及火箭菜沙律🥗 $85班尼迪克蛋有流心效果,牛油果都軟滑,下面塊多士略嫌覺得有啲硬;火箭菜沙律真係全部都係火箭菜,草青味比較大,如果可以配合其他蔬菜組合會更好🍵宇治抹茶鮮奶 $62上面有一浸芝士奶蓋,有淡淡的芝士味,creamy得嚟又唔會太膩,甜度適中,奶味香濃,不過抹茶味唔夠重🍫經典髒髒朱古力$62朱古力味香濃,面頭有少少焦糖皮燒香的朱古力,下面好似咖啡咁有奶泡,甜度適中帶少少可可苦味,不過食完個嘴真係幾污糟😂Tiramisu $80拎起膠膜時有奶蓋瀑布蛋糕嘅效果,奶蓋份量太多,口感細滑,蛋糕加咗咖啡粉有咖啡香味,如果可以加啲酒有酒香就更好整體來講,食物質素不錯,價錢合理;裝修擺設十分有特色,環境舒適,閨蜜聚會和情侶放閃打

海膽忌廉汁扁意粉🍝 $138

🍫經典髒髒朱古力$62
經典髒髒朱古力

Tiramisu $80
Tiramisu

整體來講,食物質素不錯,價錢合理;裝修擺設十分有特色,環境舒適,閨蜜聚會和情侶放閃打卡都十分合適;而且地理位置方便,地鐵站一出就係;職員態度亦友善,推薦大家嚟試吓👍🏻

班尼迪克蛋伴牛油果🥑及火箭菜沙律🥗
🍵宇治抹茶鮮奶
經典髒髒朱古力
2022-02-13 26 浏览
呢間新開張,上網見啲相勁吸引已經即刻打電話去book位,不過本身諗住夜晚去,但係原來夜晚係勁多人去,所以搵咗下晝去試下!哇下晝去到唔算好多人,環境幾靚,不過就無啲相見到甘大,但作為coffee shop 來講都唔錯既,係可以放鬆慢慢食嘢嘅地方,戶外好多啲類似KOL嘅人著到靚一靚去打卡。All day breakfast ,份量足夠,不過啲蛋炒得有少少老,其他嘢都幾好食,尤其是焗啲菇!飯同野飲都係正正常常,唯一缺點係冇甜品,如果有埋甜品就最好㗎!啲服務都好好,唔會吹我哋快啲食完交枱,又會走過來主動問我哋啲嘢食啱唔啱口味👍🏻
2022-02-12 1230 浏览
📌Subtle Island~旺角雖然留係香港冇得出走 但係呢間充滿摩洛哥風嘅酒吧餐廳就令我有去旅行嘅感覺🤩身為 嘅姊妹店都一樣充滿異國風情❤️‍🔥而且一出地鐵站就係 非常方便店內超級多打卡位 佔地面積極大~有室內水池同人造沙灘 仲有極大的粉紅室外空間今次坐喺人造沙灘嗰邊 店員仲會好細心咁整好個位先俾你坐😍食物方面有很多選擇 亦有酒類提供🍸用餐時間90分鐘 可以經佢哋IG網站訂位!1️⃣ xlxlxlxl 牛奶千層蛋糕 $𝟴𝟬 (𝟴/𝟭𝟬)之前食過呢個品牌嘅蛋糕卷覺得唔係好好食😂今次再試下千層蛋糕反而唔錯擺耐啲融咗冰會更加好食千層蛋糕個餅皮薄 cream亦都唔會覺得好膩😋牛奶味非常重 但價格偏高 可以一試網紅產品也是不錯的😜2️⃣ 香辣蒜片聖子辣肉腸橄欖油吸管粉 $𝟭𝟭𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)賣相其實唔算好吸引🥲意粉炒得好有蒜香味 入邊亦有辣肉腸聖子份量都唔少 味道辣辣地幾開胃😜不過整體偏向油膩😮‍💨3️⃣ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗲𝗿 𝗩𝗶𝗯𝗲 $𝟭𝟬𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)4️⃣ 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 $𝟵𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)有多款酒類cocktail選擇 亦可以叫店員推介🍹唔飲酒嘅都有咖啡或茶類可供選擇今次揀咗嘅兩杯賣相都好靚 生果味比較
📌Subtle Island~旺角

身為 嘅姊妹店都一樣充滿異國風情❤️‍🔥
而且一出地鐵站就係 非常方便
店內超級多打卡位 佔地面積極大~
有室內水池同人造沙灘 仲有極大的粉紅室外空間
今次坐喺人造沙灘嗰邊 店員仲會好細心咁整好個位先俾你坐😍
食物方面有很多選擇 亦有酒類提供🍸
用餐時間90分鐘 可以經佢哋IG網站訂位!
之前食過呢個品牌嘅蛋糕卷覺得唔係好好食😂
賣相其實唔算好吸引🥲
意粉炒得好有蒜香味 入邊亦有辣肉腸
聖子份量都唔少 味道辣辣地幾開胃😜
不過整體偏向油膩😮‍💨
3️⃣ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗲𝗿 𝗩𝗶𝗯𝗲 $𝟭𝟬𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
4️⃣ 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 $𝟵𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
有多款酒類cocktail選擇 亦可以叫店員推介🍹
環境服務🥂: 8.5/10
推薦指數👍🏻: 7/10

🍴: Subtle Island
📍: 旺角西洋菜南街51號友誠商業中心4樓
🔍: 10:30-18:00(Mon-Sun); takeaway till 21:00
今次係一間隱世打卡cafe!可以坐室外亦可以坐室外,度度都咁多打卡位~兵仔覺得出面更有度假風情,都見到好多娘娘打卡~兵仔就揀咗坐室外,仲要係可以訓係度,爽呀!店員仲好親切咁話如果無咩人,室外食完入番室內打卡都仲得!夠曬貼心唔好以為呢啲打卡cafe食物質素就一般,佢野食大大份得黎味道仲好高質!吸管粉係最特別,係中空通心嘅意粉,更加做到掛汁嘅效果!係印象最深嘅一款都見到好多人係度chill drink同埋shisha,係一個可以傾下計享受下,同時又食到好嘢嘅地方!頒發軍階:元帥🎖🎖🎖🎖🎖
兵仔覺得出面更有度假風情,都見到好多娘娘打卡~

兵仔就揀咗坐室外,仲要係可以訓係度,爽呀!

頒發軍階:元帥🎖🎖🎖🎖🎖
黑松露忌廉汁意大利飯伴芝士大啡菇
德國腸拼盤
2022-01-08
黑松露忌廉汁意大利飯伴芝士大啡菇
德國腸拼盤
  • 香辣蒜片聖子辣肉腸橄欖油吸管粉
2022-02-07 213 浏览
位於旺角鬧市中的摩洛哥風酒吧cafe裝修幾有心思🤓 餐廳內有沙池座位和水池供打卡令人感覺置身於異國中,當去咗旅行🙈▪️𝗖𝗮𝗳𝗲 𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲▪️海膽忌廉汁扁意粉咖啡豆分別有chocolaty同winey可選擇今次兩杯都揀了chocolaty🤎 海膽扁意粉好香,海膽雖唔多但味道不錯▪️芒果、牛油果、蟹肉沙律 反而沙律就幾失望,賣相一般(似一堆雜草😵‍💫)同蟹肉可能經過解凍肉質有點霉牛油果亦跟預期不同,不是一片片而是跟蟹肉mix一起整體上不太推介🙈▪️𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 呢個厚滑忌廉芝士漿真係好得‼️可以自己拉上圍住tiramisu張膠片,然後啲漿就會自己流出嚟過程好satisfying! 而且tiramisu咖啡味重又不太甜好玩又好食👍🏼
位於旺角鬧市中的摩洛哥風酒吧cafe
裝修幾有心思🤓 餐廳內有沙池座位和水池供打卡
令人感覺置身於異國中,當去咗旅行🙈

▪️𝗖𝗮𝗳𝗲 𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲
▪️海膽忌廉汁扁意粉
咖啡豆分別有chocolaty同winey可選擇
今次兩杯都揀了chocolaty🤎
海膽扁意粉好香,海膽雖唔多但味道不錯
海膽忌廉汁扁意粉

▪️芒果、牛油果、蟹肉沙律
反而沙律就幾失望,賣相一般(似一堆雜草😵‍💫)
同蟹肉可能經過解凍肉質有點霉
牛油果亦跟預期不同,不是一片片而是跟蟹肉mix一起
整體上不太推介🙈
芒果、牛油果、蟹肉沙律

▪️𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂

呢個厚滑忌廉芝士漿真係好得‼️
好玩又好食👍🏼
Tiramisu
旺角的確好多Cafe。所以有唔少都佈置好靚吸引人黎打卡。一心都諗住只係黎呢間靚cafe打卡影相。不過今次專注提食物多過環境啦。不過今日一見食物黎到檯上都比想像中大份。坐室外無泳池打卡位但都唔錯,沙發座位都好坐。而見好多店員都有禮貌同又會主動加紙巾。炸魚薯條,炸魚外皮唔厚,配沙津醬開胃。全日早餐個牛角包🥐最推介夠脆又鬆化好味。最推介都係個名好長既黑松露忌廉汁意大利飯伴芝士焗大啡菇。💖😽上碟飯勁多汁同菇又夠熱騰騰。鐘意黑松露既可以一試。黑松露忌廉汁意大利飯伴芝士焗大啡菇圖如下經典飲品我點左個宇治焙茶鮮奶,簡左熱飲所以有靚既心形拉花,而個人口味好鐘意焙茶既飲品,唔會太甜。Tiramisu都有點到,好食但賣相樣子普通,係一拿起外圍圍蛋糕既膠片會即變溶岩蛋糕既樣子,我只拍左片唔記得影相,酒味濃,都值得叫。總結若唔追求打卡位置,食物質素都唔錯。
旺角的確好多Cafe。
不過今次專注提食物多過環境啦。
不過今日一見食物黎到檯上都比想像中大份。

炸魚薯條,炸魚外皮唔厚,配沙津醬開胃。
全日早餐個牛角包🥐最推介夠脆又鬆化好味。

黑松露忌廉汁意大利飯伴芝士焗大啡菇圖如下
黑松露忌廉汁意大利飯伴芝士焗大啡菇

總結若唔追求打卡位置,食物質素都唔錯。
炸魚薯條
全日早餐
黑松露忌廉汁意大利飯伴芝士焗大啡菇
炸魚薯條
全日早餐
  • Tiramisu
2022-02-03 784 浏览
今期限定新cafe開箱時間😏大家喺香港困獸鬥咁耐,都慣左搵啲充滿異國風情嘅餐廳當去旅行🧳但有好多係個地址遠到試唔到🥲今次一睇喺旺角🤩仲有埋墨西哥池邊嘆茶,拉高晒啲standard點搞阿😏除咗水池,仲有沙池,粉紅磚牆戶外空間🌸太陽傘、沙灘椅🏖應有盡有,極力做一個唔凍嘅沙灘比大家😍真心癲影相位就爆高分啦,試埋啲嘢食掂唔掂先𝙁𝙤𝙤𝙙🎃蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯 $95份量嚟講唔算多,但勝在南瓜汁夠清甜,撈蟹肉蘆筍一啲都唔滯,仲有種清香嘅感覺👃意大利飯嚟講算難得👍🏻🌯泡菜雞肉墨西哥卷 $90個卷切一半都有女仔手板咁大✋,可以同朋友分👯‍♂️泡菜味好濃,如果有加啲芝士就更正😌🍫Tiramisu $80呢個份量都已經差唔多5吋嘅蛋糕仔咁大,一拉起膠膜就係瀑布cream傾灑落黎😍好邪惡😈酒味就唔覺有,但可可粉同cream cheese 嘅配搭都非常吸引🤤𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🫖Lavender oolong $48去開墨西哥打卡cafe你哋一定記得墨西哥茶壺同托盤😚Jenny有去過幾間,一set 茶價位都可以飄到上$70👻今次居然$50就飲到,仲要有得refill🥰茶壺大大個,夠晒大方~薰衣草茶味道香濃,refil

影相位就爆高分啦,試埋啲嘢食掂唔掂先

𝙁𝙤𝙤𝙙
🎃蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯 $95

🌯泡菜雞肉墨西哥卷 $90

🍫Tiramisu $80

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🫖Lavender oolong $48
去開墨西哥打卡cafe你哋一定記得墨西哥茶壺同托盤😚Jenny有去過幾間,一set 茶價位都可以飄到上$70👻今次居然$50就飲到,仲要有得refill🥰茶壺大大個,夠晒大方~薰衣草茶味道香濃,refill左都冇失色💜

價位來講, $100內搵到可以飽肚嘅正餐,每人$150落到樓,CP值算係幾高,加埋顏值罕有度高🤩快啲趁未塞爆,同閨蜜們享受冬日溫暖beach啦😚

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
🌯泡菜雞肉墨西哥卷
🎃蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯
  • Lavender oolong
2022-01-29 57 浏览
友人生日 食個午餐 依家更係坐戶外啦 空氣流通呀但俾啲室內大家睇吓先 黃金軟腳蟹意粉意粉份量足蟹係熱嘅,有洋蔥碎、蘑菇片、鹹蛋碎個汁水就麻麻哋蟹冇乜味重口味嘅朋友要自己加鹽朋友叫西冷三成熟Juicicy、淋值回票價配有蘆筍、小紅蘿蔔🥕、番薯🍠、薯仔🥔一定夠飽為咗平衡邪惡意粉,叫個熱嘅Red Lemon Thai Tea好後悔,淡口朋友叫的黑啤正常姐姐哥哥好友善Tiramisu 大推夠酒味 岩我口味 暫時係我食過最正的
友人生日 食個午餐 依家更係坐戶外啦 空氣流通呀

但俾啲室內大家睇吓先

黃金軟腳蟹意粉
意粉份量足
蟹係熱嘅,有洋蔥碎、蘑菇片、鹹蛋碎
個汁水就麻麻哋
蟹冇乜味
重口味嘅朋友要自己加鹽

朋友叫西冷三成熟Juicicy、淋
值回票價
配有蘆筍、小紅蘿蔔🥕、番薯🍠、薯仔🥔一定夠飽

朋友叫的黑啤正常

姐姐哥哥好友善

Tiramisu 大推
夠酒味 岩我口味 暫時係我食過最正的

2022-01-28 40 浏览
旺角新開嘅摩洛哥風格既樓上cafe,室內室外都有好多吾同打卡位! 有人造沙灘同水池,室外有鞦韆座椅同紅磚牆身裝飾,亦可以食shisha 😋 海膽忌廉汁扁意粉$138意粉軟硬適中,每條意粉掛上濃郁既忌廉汁同海膽碎,十分足料!意粉上都有3舊海膽,食落鮮甜軟滑。 不過記得襯熱食,凍左就會開始腥😛😋 香煎法國海鱸魚伴檸檬牛油汁$228有2大條鱸魚加上紫薯蓉同蔬菜作配料,鱸魚清甜軟滑,加上檸檬牛油汁突顯鱸魚既清甜,份量十足🐟😋Tiramisu $80呢款甜品類似瀑布,超多流心忌廉流係蛋糕上!芝士忌廉夠creamy口感較為實淨,食到明知咁邪惡都會想lam 哂啲cream🤣 蛋糕有浸過咖啡,不過味道吾算太濃郁,加埋忌廉會令咖啡味淡左。整體上吾會太甜,同個cream真係好食! 😊 Dirty(Winey) $62呢度既咖啡可以揀nutty 或者winey既咖啡豆,中意堅果味多既朋友可以揀nutty,中意酸味重啲就揀winey☕️ 呢杯咖啡酸酸甜甜,層次分明,不過奶味偏重,未有咖啡豆既香😋Dirty chocolate $80呢杯飲品啲朱古力係滿瀉哂出嚟,岩哂打卡! 飲落去係濃濃既朱古力,令人一啖接一啖吾

😋 海膽忌廉汁扁意粉$138

😋 香煎法國海鱸魚伴檸檬牛油汁$228

😋Tiramisu $80

😊 Dirty(Winey) $62

😋Dirty chocolate $80
呢杯飲品啲朱古力係滿瀉哂出嚟,岩哂打卡! 飲落去係濃濃既朱古力,令人一啖接一啖吾想停口

Ps 餐廳係新開張,記得book位,平日2:00後都好多人! 食飯時間大約2個鐘,夠哂食野同打卡!

抵食程度:⭐️⭐️⭐️
食物質素:⭐️⭐️⭐️⭐
員工態度:⭐️⭐️⭐️
環境裝飾:⭐️⭐️⭐️️⭐
衛生情況:⭐️⭐️⭐️⭐
食過返尋味:⭐️⭐️⭐️⭐️

(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
▪️通常主打打卡嘅餐廳食物質素都麻麻,但呢間嘅食物算係唔錯▪️雖然地方佔地好大,但係座位之間都放得幾近,想打下卡影相(尤其近水池個邊好難影到背景清啲嘅相🥲▪️餐廳要經佢地IG網站訂位,用餐時間90分鐘,記得預時間打卡啦📸🍝軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉 $118好creamy,鹹蛋黃份量都幾多但又唔會令整體過鹹忌廉汁夠掛麵仲帶啲鹹蛋黃🥚美中不足係軟殼蟹炸得唔夠脆身,嚟到已經淋淋地🥲🥘黑松露忌廉汁意大利飯伴芝士焗大啡菇 $118Risotto煮得夠淋夠哂入味,好creamy而且帶淡淡黑松露味,大啡菇焗到面頭脆卜卜🤤☕️Hojicha Latte $67換左燕麥奶,飲落仲冇咁heavy,兩者味道融合,焙茶味好突出,唔會好甜🍵Matcha Latte $67抹茶味唔算好濃,但係都幾香,唔會苦,入口香滑😋
▪️通常主打打卡嘅餐廳食物質素都麻麻,但呢間嘅食物算係唔錯

🍝軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉 $118
好creamy,鹹蛋黃份量都幾多但又唔會令整體過鹹
忌廉汁夠掛麵仲帶啲鹹蛋黃🥚
美中不足係軟殼蟹炸得唔夠脆身,嚟到已經淋淋地🥲

🥘黑松露忌廉汁意大利飯伴芝士焗大啡菇 $118

☕️Hojicha Latte $67

🍵Matcha Latte $67
抹茶味唔算好濃,但係都幾香,唔會苦,入口香滑😋
2022-01-26 39 浏览
知道依間餐廳係近期打卡點,就book 左黎慶生加打卡,一入去發現其實都好大,無論室內定室外,而且環境都不錯👍🏻因為我地去係平日12點去,所以都冇乜人,室外更加未有人,因為知道依間餐廳有shisha ,所以就坐左出面,而且好岩打卡😻。我地簡左有地台既位坐,擺設都好靚,我地order左 蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯All Day Breakfast 髒髒熱朱古力咖啡Tiramisu ·蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯值得推薦👍🏻👍🏻👍🏻係勁香甜,勁creamy,係會令人忍唔住一口接一口,個人覺得軟硬度好好😻·All Day Breakfast 眼睇已經超級豐富,有(牛角包 🥐 炒蛋 🍳 煙肉🥓 腸 沙律🥗 粟米🌽 蕃薯🍠 車厘茄🍅 茄汁焗豆 蘑菇🍄)值得推薦👍🏻👍🏻👍🏻成個all day breakfast 係超級足份量,絕對需要兩個人一齊share,佢個牛角包絕對吾係hea,有成隻手掌✋咁大,而且超級香牛油味同脆口;而炒蛋完全唔老,好滑口,夾埋啲蘑菇食都好好食😋反而係個番薯,冇想像中好食,唔似日本一口甜薯咁creamy 同甜,有少少失望,但其他食物都好好食😋·髒髒熱朱古力同咖啡不過不失😸😸·Tiram

我地簡左有地台既位坐,擺設都好靚,我地order左
蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯
All Day Breakfast
髒髒熱朱古力
咖啡
Tiramisu
蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯 &All Day Breakfast

·蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯

·All Day Breakfast

·髒髒熱朱古力同咖啡不過不失😸😸

·Tiramisu
都好值得推薦👍🏻👍🏻👍🏻,兩個人就算食到好飽,都好食到食囇😝而且佢都唔係話好膩同濕,個人好怕啲Tiramisu太濕。

❣️總結依度既性價比其實都值得,要環境有環境,食物又好食,服務態度好😄如果假日唔多人同開返晚市,會繼續幫襯🥰
2022-01-14
庆祝纪念
生日
  • Tiramisu
  • 蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯
  • All Day Breakfast
  • 髒髒朱古力
2022-01-22 80 浏览
最近新開既打卡cafe ,應該都好多人見過。果日平日去都好多人,好彩有預先係網站book位,咁就唔洗等位啦🤣呢間cafe都有好多場景可以打卡,以食物既質素同價錢既性價比都唔錯,仲可以打卡影下相🤤🤣☀️香辣蒜片帆立貝意粉好大隻既帆立貝都唔錯既,但係反而覺得意粉有d硬,如果淋dd 會好d😂🌙Matcha latte兩杯嘢飲來講我會中意呢一杯,打卡靚d,飲落都幾滑🤤🌟Dirty chocolate賣相來講就係普通既Dirty chocolate😂因為側邊有會cream,拎上手飲果陣就會掂到,飲果陣就要小心😂飲落就係普通朱古力,其實都係打卡用🤤😂☀️Earl grey lava cake因為當係慶祝生日,就希望店員幫我哋寫幾隻字,店員都幾樂意咁做,感覺唔錯😂 Earl grey lava cake都幾好味,但係估唔到仲要早過main到🙈下次要同佢講定後起先得😂

☀️香辣蒜片帆立貝意粉

🌙Matcha latte
兩杯嘢飲來講我會中意呢一杯,打卡靚d,飲落都幾滑🤤

🌟Dirty chocolate

☀️Earl grey lava cake
最近,同朋友行街都少左飲手搖,唔太敢係街除口罩飲野,今日黎到旺角,朋友就帶左我去到一間令我驚艷嘅餐廳 — Subtle Island,無咩人可以慢慢坐低飲杯野傾下計,餐廳內有一個摩洛哥風格嘅水池,令我有一種去左旅行嘅感覺!✈️Flat White $48估唔到呢度嘅拉花咁有心思!係一隻海馬,而且旁邊仲加左一啲泡泡拉花作點綴,拉花造型滿分,好靚!咖啡選用Nutty咖啡豆,Nut-like味道香濃無苦澀,口感順滑,後勁強味道持久,不錯👍🏻朋友唔飲得有咖啡因嘅野飲,就點左一杯橙汁,同成個餐廳環境好襯!

Flat White $48

2022-01-22 79 浏览
海膽忌廉扁麵:麵太稔,份量不多,忌廉汁太濃稠,海膽很細塊,$138不值熱Latte: 我對拉花冇咩要求,個拉花尚算可以,不過忘記影相,但咖啡很苦,可能豆不太新鮮,大約$48,不值餐廳內很多佈置,一班朋友去確實係幾好可以影相,但現場睇不是太吸引到我,而且白色櫈有啲污糟加一後埋單$20x以呢個食物質數和環境喺旺角區算係貴,平日下午沒有坐滿人,坐咗超過1.5hrs冇職員趕走,就當比二百幾有一半價錢係借地方坐咁諗會好過啲