2007-08-16
件事已經發生左都幾耐下, 唔知open rice 都有lee 間野的profile, 如果唔係, 一早已經留低食評, 公諸於世!事緣我要負責買個蛋糕, 因為唔記得訂, 行勻成個德福都搵唔到一個2lb 的蛋糕. 唯有買十二件已經切好的cakes 啦.當日, 此店切餅有特價, 買三送一, 即係七五折啦.咁我咪叫十二件囉, 點知, 佢地話, 俾買無七五折喎!我問, 個蛋糕你已經切開左, 點解無買三送一?佢話, 係咁, 我地唔會幫你砌返圓形.cher, 咁你擺明玩野o者! 個餅砌成咩形狀, 我唔同意會令到我無左個discount 囉!ok, 咁我唔要勒, 本來要一個完整的cake, 我都買唔到, 如果買左十二年散修修的切餅, 完全無意義啦!當我企埋一便打電話俾我friend 的時候, 間野仲以為我仲想買, 話九折俾我.真係頂佢唔順, 對住佢黑面話, "你地d service 好差."我條氣頂唔順... 而家唔係幾多折的問題, 係生意手法, 係d waitress 唔friendly 的問題.而家無蛋糕唔死得... 我真係好想投訴佢, 但費事o徒時間, 亦唔想教精佢.
當日, 此店切餅有特價, 買三送一, 即係七五折啦.
咁我咪叫十二件囉, 點知, 佢地話, 俾買無七五折喎!
我問, 個蛋糕你已經切開左, 點解無買三送一?
佢話, 係咁, 我地唔會幫你砌返圓形.