每次嚟到Vintage都感覺去咗日本,最鍾意佢嘅吊燈籠設計。事隔三年再次到訪🏮紅磡啟岸「STILL」主打西班牙🇪🇸x日式🇯🇵fushion菜式,位於上層設計簡約,充滿綠色植物、木枱椅、iconic橙拱門打卡位置,過嚟食lunch人流較少可以坐得舒服啲,而且叫set包埋salad/ soup and drink🫶🏻-Black Angus Sirloin $228叫咗兩份分別係medium rare& rare,由於半開放式廚房所以見到rest嘅處理令肉汁鎖住,燒汁鋪面都不會搶走牛肉本來嘅風味-ChewySweets +$28 (daily dessert)西班牙甜油條 拼 日式蕨餅🧦ExpressoTonic +$15🍾Cava Sangria 氣泡水果酒 $128食物質素真係好好,食得出係用心製作💕,食材配搭以及味道,我哋都覺得好好,係成功嘅fusion dish 🇪🇸🇯🇵Still (紅磡)紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
-Black Angus Sirloin $228
西班牙甜油條 拼 日式蕨餅
🧦ExpressoTonic +$15
🍾Cava Sangria 氣泡水果酒 $128
Still (紅磡)
紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
  • 招牌西班牙水果茶
  • 煙韌之選
2025-03-10 250 浏览
同朋友去慶祝生日,地點唔算好難搵離土瓜灣站10分鐘左右路程可惜商場比較靜,唔算多人店員服務態度非常親切❣️叫咗一個四人餐,九個菜可以揀六款非常豐富,每一度都好出色特別推介蒜片大蝦同埋西班牙腸!蝦嘅汁做得非常好味,店員仲俾咗麵包我哋點嚟食🤌🏻🤌🏻麵包都係舖頭自己手作又香又鬆軟好食到願意想俾錢買🥰西班牙腸嘅鹹香味配搭酸種麵包非常夾拎個平衡點拎得好好深海鱸魚都係出色之作!魚煎到好香好脆,食落口感嫩滑,醬汁亦都好搭到主食墨汁西班牙海鮮炒飯明明係墨汁但可以食到茄汁香味口感好有層次整體嚟講感覺都非常唔錯而且相當抵食,$1288有6個前菜2個主食2個甜品,OpenRice仲有八五折優惠
同朋友去慶祝生日,地點唔算好難搵
離土瓜灣站10分鐘左右路程
可惜商場比較靜,唔算多人

店員服務態度非常親切❣️
叫咗一個四人餐,九個菜可以揀六款
非常豐富,每一度都好出色
特別推介蒜片大蝦同埋西班牙腸!
蝦嘅汁做得非常好味,店員仲俾咗麵包我哋點嚟食🤌🏻🤌🏻
麵包都係舖頭自己手作
又香又鬆軟
好食到願意想俾錢買🥰

西班牙腸嘅鹹香味配搭酸種麵包非常夾
拎個平衡點拎得好好

深海鱸魚都係出色之作!
魚煎到好香好脆,食落口感嫩滑,醬汁亦都好搭

到主食墨汁西班牙海鮮炒飯
明明係墨汁但可以食到茄汁香味
口感好有層次

整體嚟講感覺都非常唔錯
  • 明太子蒜片蝦
  • 招牌西班牙海鮮炒飯
仿佛置身於日本🏮趁人唔多快D黎打卡啦🤍不得不介紹呢間西班牙菜cafe🌿一定要試喱杯 🍡抹茶麻糬鮮奶🍵. 比起麻薯..我覺得佢既口感更似日本既蕨餅👀 口感煙韌軟糯..仲帶有黑糖味⬛️ 抹茶鮮奶好溫柔..0苦澀🫶🏻牛肝菌芝士意大利雲吞🍄‍🟫意大利雲吞外皮Q 彈😆 掛晒牛肝菌醬汁. 好絕配👩🏻‍🤝‍👨🏼 TOPPING 竟然有羊肚菌🐏 好大方😂澳洲安格斯西冷扒🥩超厚切! ! 鐘意食生野既 ~ 建議選擇3成熟😛 記得食埋個薯蓉🥔 少有係香港食倒有粒粒口感既薯蓉.. 好天然好Raw🤍
仿佛置身於日本🏮趁人唔多快D黎打卡啦🤍

不得不介紹呢間西班牙菜cafe🌿

一定要試喱杯 🍡抹茶麻糬鮮奶🍵.

牛肝菌芝士意大利雲吞🍄‍🟫

澳洲安格斯西冷扒🥩
超厚切! ! 鐘意食生野既 ~ 建議選擇3成熟😛
2025-02-27 444 浏览
今次叫左2人Set,有3種Tapas (9揀3)+Main+甜品,好豐富首先有Welcome food 醬油漬海螺,好煙靭入味✨Grilled Octopus香煎慢煮八八魚外層微脆,內裡鮮嫩多汁,好肥美而特製醬汁都好夾✨Grilled Sea Bass 香煎海鱸魚外面煎得好靚,魚肉鮮嫩蕃茄味道清新,好開胃✨Salmon Caser Salad 煙三文魚凱撒沙拉✨Grilled Spring Chicken 烤黃油舂雞外皮酥脆,肉質鮮嫩多汁✨Spanish Churros &Japanese Warabi Mochi最愛Churros,外脆內軟,唔會太甜,岩岩好最後仲叫咗兩杯飲品,兩杯都好清新,好開胃餐廳好靚,好溫馨,好適合慶祝

1972 浏览

首先有Welcome food 醬油漬海螺,好煙靭入味

✨Grilled Octopus香煎慢煮八八魚
外層微脆,內裡鮮嫩多汁,好肥美
而特製醬汁都好夾

✨Grilled Sea Bass 香煎海鱸魚
外面煎得好靚,魚肉鮮嫩
蕃茄味道清新,好開胃

✨Salmon Caser Salad 煙三文魚凱撒沙拉

✨Grilled Spring Chicken 烤黃油舂雞
外皮酥脆,肉質鮮嫩多汁

最愛Churros,外脆內軟,唔會太甜,岩岩好

最後仲叫咗兩杯飲品,兩杯都好清新,好開胃

餐廳好靚,好溫馨,好適合慶祝
  • 招牌西班牙水果茶
2025-02-26 380 浏览
呢間餐廳同時可以品嘗到西班牙及日本料理,而佢哋主打嘅Tapas,朋友食過都係非常大推,講到咁正…當然要去試下喇😋。餐廳環境舒適,木系清雅嘅裝修並帶點文青風格🌿。二人晚市套餐$698🥢Tapas(9選3)• 西京豚肉眼肉質軟腍甜香,連脂肪位都好甘香,跟咗個生蛋醬油及芒果醬汁,我就鍾意蘸生蛋,增添滑溜口感及令到豬肉味更為突出,而朋友就鍾意蘸芒果醬,清新之餘又可減低油膩感,而配菜羽衣甘藍以炒嘅方式呈現,比生食更濃郁更好味👍。• 香煎慢煮八爪魚 + $38八爪魚鮮度十足,質地軟腍得嚟又富口感,本身八爪魚嘅味道已經恰到好處,但配埋墨魚汁及蟹糕蛋黃醬就更加正😋,墨魚汁鮮甜,蟹糕蛋黃醬濃郁惹味,配搭完美,而且餸酒一流👍。• 西班牙白毛豬火腿虎蝦卷香脆嘅白毛豬火腿卷住爽彈嘅虎蝦,同時配合牛油果洋蔥沙律,火腿與虎蝦味道鹹香鮮甜,牛油果沙律滑溜清新,口感有層次之餘,而味蕾亦得到平衡😋。🥩Main(3選1)• 招牌西班牙烤豬加 + $58烤到熱辣辣,豬皮脆卜卜,肉質嫩腍多汁,肉味濃郁,因為乳豬嘅關係脂肪位唔多,啱哂怕肥嘅人士,但係脂肪位其實都好甘香,店主細心配上烤菠蘿,可減低油膩感👍。🍰Sweets(2選1

餐廳環境舒適,木系清雅嘅裝修並帶點文青風格🌿。

二人晚市套餐$698
🥢Tapas(9選3)
• 西京豚肉眼
西京豚肉眼

• 香煎慢煮八爪魚 + $38

• 西班牙白毛豬火腿虎蝦卷
西班牙白毛豬火腿虎蝦卷

🥩Main(3選1)
• 招牌西班牙烤豬加 + $58

招牌西班牙烤豬

🍰Sweets(2選1)
•煙韌之選:西班牙甜油條 拼 日式蕨餅
甜油條外脆內軟糯,口感唔錯,仲可以蘸點朱古力醬增加風味,蕨餅Q彈香甜。
西班牙甜油條 拼 日式蕨餅

酒精飲品買一送一,當然要叫杯嚟嘆下喇😆。
🍹Still Sangria Red 紅水果酒 $98
口感清爽柔和,有生果嘅清甜,同時又帶點紅酒味道,入落好舒服😙。
🍾Cava Sangria 氣泡水果酒 $128
同樣係口感清爽柔和及有生果嘅甜香,多咗氣泡嘅緣故,飲落更過癮😆。
Still Sangria Red & Cava Sangria

朋友果然無介紹錯,Tapas真係超正,食得出係用心製作💕,食材配搭以及味道我哋都覺得好好,而且份量好足,可媲美主菜,而主菜嘅烤豬亦超正,酒精飲品仲要買一送一添,真係要相約朋友再嚟食過😋。

紅磡同埋土瓜灣嘅交界 有一個近年新開嘅住宅商場裏面都有好多值得推介嘅餐廳😍呢間西班牙餐廳小編真係非常中意🥰🥰小編就同朋友食咗佢哋嘅 😙二人晚市套餐😙可以話係非常之surprise🥰😛不過講開又講 佢哋即將會轉Menu 所以可能餐牌上面嘅內容會有啲唔同 但相信依然係會咁高質😆.一開始係會有welcome snacks 非常之有誠意架😙 第一次食甜甜地嘅蠔😂呢個整法真係小編第一次見🥰蜜餞嘅味道配埋蠔嘅呢個組合真心少見🥹TAPAS可以喺九款裏面揀三款💕小編就揀咗:🐷BBQ豬肉迷你漢堡大家有冇見過有人會將豬肉整成好似午餐肉咁樣 然後擺喺漢堡包中間? 呢個做法小編第一次見 第一次食咁好食嘅「午餐肉」😂😂雖然個包細細個 但係好有誠意 因為豬肉咬落啖啖香!仲配有酸黃瓜同埋烤過嘅甜菠蘿🍍非常之開胃😛🐙香煎慢煮八爪魚呢度菜係呢間餐廳嘅招牌菜 小編入到去就見到每一張枱都有一份…😂八爪魚真係好大份 兩個人可以一人食一邊 超級正 超級滿足🥹八爪魚嘅外皮 煎到脆脆地 裡面因為係採用慢煮 可以保持肉質鮮嫩 但係相對地時間成本亦都會更高🥹 然而餐廳仍然選用呢款方法 🐷醬料方面 亦都好有心思 墨汁蛋黃醬喺中間就最令小
紅磡同埋土瓜灣嘅交界 有一個近年新開嘅住宅商場
裏面都有好多值得推介嘅餐廳😍
呢間西班牙餐廳小編真係非常中意🥰🥰
小編就同朋友食咗佢哋嘅 😙二人晚市套餐😙
可以話係非常之surprise🥰😛

TAPAS可以喺九款裏面揀三款💕

小編就揀咗:
🐷BBQ豬肉迷你漢堡
雖然個包細細個 但係好有誠意 因為豬肉咬落啖啖香!
仲配有酸黃瓜同埋烤過嘅甜菠蘿🍍非常之開胃😛

🐙香煎慢煮八爪魚
八爪魚真係好大份 兩個人可以一人食一邊 超級正 超級滿足🥹
醬料方面 亦都好有心思 墨汁蛋黃醬喺中間就最令小編surprise啦!
見到黑色一Pat咁樣 但係又幾夾喎🤣
餐廳亦都會周不時轉menu 但係八爪魚就永遠都有佢嘅一席之地😍 不過有時會轉換唔同嘅醬汁搭配架

🐷西班牙白毛豬火腿虎蝦卷🦐
一共有三隻蝦 蝦嘅大細 小編非常滿意💓
蝦肉都幾爽口彈牙 外皮亦都係煎到好靚
出面仲包咗層 「白毛豬火腿」 個味道鹹鹹地 又幾正🤣 第一次食蝦係會俾火腿包住😙認真唔錯
伴碟嘅仲有牛油果沙律 🥗 混合埋洋蔥,真係非常之正😍 成疊菜都好開胃

🐷招牌西班牙海鮮炒飯
主菜方面 有四款 小編就揀咗最鍾意食嘅西班牙海鮮炒飯
上面有大蝦、三文魚籽、左口魚裙邊
三樣都係小編至愛嘅海鮮啊💕💕
大蝦🍤當然係非常之爽口 三文魚籽份量都唔少 左口魚裙邊應該係有輕輕被炙燒過🤣魚油嘅香味好濃!
個飯嘅份量係兩個人都夠食 加上本身三個tapas已經係非常之大份😙

🐷開心朱古力達克瓦茲
其實好少有餐廳會用達克瓦茲嚟做飯後甜品🥹🥰 香港其實唔係話好多地方買得到😂
所以見到有就即刻揀咗!!
分別有開心果同埋朱古力味🐷
份量真係啱啱好 味道又唔會太膩🤣
而且仲搭配咗酸酸地嘅檸檬醬汁 味道嘅層次就更上一層樓啦😛
除此之外 仲配咗兩粒日式蕨餅 小編會話係一個非常好嘅ending !!

🐷抹茶麻糬鮮奶
呢個matcha latte 味道認真唔錯 採用咗名字鮮奶 🥰 最特別嘅係配有麻糬
擺咗喺旁邊都幾好味😙煙靭嘅麻糬令到成個口感都幾唔錯😌

🐷招牌西班牙水果茶
見佢寫住招牌就梗係要飲啦 主要係成果同埋芒果做base 仲有紅茶~咁味道唔會太甜
重點係可以倒好多杯出嚟😆 認真夠抵飲!!!

Still
📍 紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
#吃貨日常 #香港 #美食 #紅磡 #hkfoodie #foodiehk #啟岸 #土瓜灣 #紅磡美食
得閒都有過黎啟岸覓食,今次就試下喱間西班牙×日本fusion的餐廳當天點了他們的二人晚市套餐 ($698/set),可以從9款tapas入面揀3揀,4款主菜內揀1款,甜品2款揀1款,最後仲可以以買一送一優惠order酒精飲品。另外仲送了一個wasabi八爪魚前菜。Tapas方面點了西京豚肉眼、香煎慢煮八爪魚 (+$38)、慢燉澳洲牛頰肉。西京豚肉眼肉質粉嫩,好有豬肉香,醬汁酸甜清爽,點上蛋黃醬整體更滑溜。香煎慢煮八爪魚肉質很冧,煎得香口,更可配上加了墨魚汁的沙律醬汁。慢燉澳洲牛頰肉超有驚喜,牛頰肉炆得好軟冧,輕輕一咬肉已經分開,加上酸甜開胃的醬汁及烤至脆口的酸種面包非常美味。主菜方面點了招牌西班牙海鮮炒飯,上枱很發現非常日式風情,上面加了左口魚裙片及三文魚籽,炒飯內有很多海鮮,整體味道不會太濃。甜品方面點了開心果朱古力達克瓦兹,有點類似厚版馬卡龍,另外仲有兩粒chewy蕨餅。飲品點了招牌西班牙水果茶 ($58)及西班牙鮮果特飲($68) ,前者味道較清,後者好有水果香,很refreshing。ig:cravingforfoodhk

ig:cravingforfoodhk
這晚我們來到位於土瓜灣啟岸的西班牙🇪🇸菜小店,我們點了個二人晚餐,可以選3款前菜、1款主菜、1款甜品。🎉前菜有9款可以選擇,每款都好精緻吸引!🤩我們選了香烤北海道帶子、甜椒粟子藍青口和慢燉澳州牛頰肉。😍帶子大大粒,師傅將帶子切開一片片,配上蘋果片和三文魚籽,新鮮開胃!😚慢燉澳州牛頰肉,喜歡煮得軟腍香滑的牛頰肉,將麵包蘸上青瓜絲和香菇的牛肉汁,感覺很滋味!😋主菜點了招牌西班牙海鮮炒飯,🥳有很多海鮮配料,如蝦、蜆肉、魷魚等,搭上三文魚籽一起吃,鮮甜味美,但可惜飯粒軟硬不一,如果米飯可以軟一點,就更合我們的味道了!👅最後甜品點了西班牙名物,西班牙甜油條 x 日式蕨餅,熱辣辣滿滿砂糖的油條,甜甜的結尾~🥰🩷Info店名:Still地址:紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
這晚我們來到位於土瓜灣啟岸的西班牙🇪🇸菜小店,

我們點了個二人晚餐,可以選3款前菜、1款主菜、1款甜品。🎉

前菜有9款可以選擇,每款都好精緻吸引!🤩
我們選了香烤北海道帶子、
甜椒粟子藍青口和慢燉澳州牛頰肉。😍

帶子大大粒,
師傅將帶子切開一片片,
配上蘋果片和三文魚籽,
新鮮開胃!😚

慢燉澳州牛頰肉,
喜歡煮得軟腍香滑的牛頰肉,
將麵包蘸上青瓜絲和香菇的牛肉汁,
感覺很滋味!😋

主菜點了招牌西班牙海鮮炒飯,🥳
有很多海鮮配料,如蝦、蜆肉、魷魚等,
搭上三文魚籽一起吃,鮮甜味美,
但可惜飯粒軟硬不一,
如果米飯可以軟一點,就更合我們的味道了!👅

最後甜品點了西班牙名物,
西班牙甜油條 x 日式蕨餅,
熱辣辣滿滿砂糖的油條,
甜甜的結尾~🥰🩷

Info
店名:Still
地址:紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
1K
2025-02-18 286 浏览
同朋友聚舊search 左來呢間Welcome food有芥末八爪魚二人晚市套餐 $698包括自選3款西班牙小食tapas, Main 同dessert 香烤北海道帶子帶子帶子好嫩, 配上爽甜清新青蘋果片好夾慢燉澳州牛頰肉燉到好軟腍入味, 牛肉味香濃, 底下有青瓜同蘑菇粒作配菜, 牛肉及配菜放上香脆酸種包上再蘸醬汁也不錯香煎慢煮八爪魚頗大隻八爪魚脚, 經慢煮軟腍唔韌, 另搭配柚子胡椒醬, 墨汁蛋黃醬同蟹膏蛋黃醬, 微微mustard 更帶出八爪魚鮮美招牌西班牙烤豬豬皮烤得好香脆卜卜, 肉質嫩滑帶肉汁, 配左香甜烤菠蘿同蘋果醬, 好好食甜品選左chewy 係開心果同朱古力達克瓦玆, 外鬆脆內軟滑, 味道都幾濃. 蕨餅口感煙韌甘甜.特調🍸有買一送一, 選左Passion Fruit Cider 超refreshing, 同好重果香. 另外Sparling Sangria 都唔錯Still紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
同朋友聚舊search 左來呢間
Welcome food有芥末八爪魚

二人晚市套餐 $698

香烤北海道帶子帶子
帶子好嫩, 配上爽甜清新青蘋果片好夾

慢燉澳州牛頰肉

Still
紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
每次黎到啟岸巷子都感覺去咗另外一個國家,最鍾意佢嘅吊燈籠設計。今日約咗好姊妹拜年食晚飯,係商場上層揀咗間裝修設計簡約,有綠植木枱椅嘅日式西班牙餐廳,燈光環境有氣氛。西班牙餐廳常見嘅食物都有,見到二人晚餐好豐富,一於要試吓!【 Set Dinner for 2 】➥ TAPAS x 3 🐙Grilled Octopus +$38 (🌟香煎慢煮八爪魚,慢煮過程令八爪魚肉質變得柔嫩,口感滑順。煎製外皮微脆,形成口感對比,增添了層次感。) 🍴Grilled Hokkaido Scallop (2pcs) ( 香烤北海道帶子,肉質鮮嫩,口感滑順,搭配簡單的調味料來突顯其本身的鮮甜。) 🫑🌰Blue Mussels ( 甜椒栗子藍青口,既有口感,亦有鮮甜、香脆和海鮮味的完美融合。)➥ MAIN 🐖 STILL Suckling Pig +$58 (🌟招牌西班牙烤豬,外脆內軟嘅乳豬仔,肉汁鮮嫩,外皮仲香脆,配上特製嘅醬汁)➥ SWEETS Chewy Sweets (西班牙甜油條 x 日式蕨餅) 味道好,不太甜════ $6

【 Set Dinner for 2 】

➥ TAPAS x 3
🐙Grilled Octopus +$38

🫑🌰Blue Mussels

➥ MAIN
🐖 STILL Suckling Pig +$58

➥ SWEETS
Chewy Sweets
(西班牙甜油條 x 日式蕨餅) 味道好,不太甜

════ $698/set ════

Buy 1 get 1 free any Alcohol 🍸

🍸BLUE LAGOON $98
Rum、菠蘿汁、橙汁、梳打水

🍹SUNSET SANGRIA $68
西班牙鮮果特飲,芒果、百香果、藍莓、蘋果、橙汁、七喜
2025-02-07
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🇪🇸 有誠意經營嘅好味西班牙餐廳 @ 🌟 Still 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食為:二人晚市套餐 HKD 698招牌西班牙水果茶 HKD 58西班牙鮮果特飲 HKD 68.👽 呢間西班牙餐廳好有驚喜,價錢實惠味道又好。叫左個「二人晚市套餐」真係抵食到爆,有齊三款前菜、主菜、甜品。份量啱啱好,但滿足感爆燈!.🐙 揀左「香煎慢煮八爪魚」,先慢煮3個鐘再煎香,好粗身,但咬落去完全唔韌,調味好正,仲越咬越出汁。.🦐 另外「西班牙白毛豬火腿虎蝦卷」絕對必叫,白毛豬火腿包住虎蝦,呢個配搭真係無得輸!捲住嗰隻虎蝦幾大隻,最驚喜係火腿嘅油香滲入蝦肉度。.🛸 仲有「松露白毛豬火腿飛碟」,熱辣辣上枱,一咬開個飛碟,松露味爆發!入面啲半溶芝士拉絲,夾住火腿嘅鹹香,邪惡到不得了。.🥘 食西班牙菜必食「招牌西班牙海鮮炒飯」,啲飯粒用魚湯慢煮到九成熟,每啖都好濃郁好味。三文魚籽卜卜爆開,配埋大蜆、魷魚圈、虎蝦,仲有平時少見嘅沖繩海葡萄。.🍮 甜品再嚟「煙韌之選」,其實即係西班牙甜油條拼日式蕨餅。Churros炸到外脆內軟,砂糖同肉桂粉沾到滿滿,點埋濃朱古力醬。日
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
🇪🇸 有誠意經營嘅好味西班牙餐廳 @ 🌟 Still 🌟
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
二人晚市套餐 HKD 698
招牌西班牙水果茶 HKD 58
西班牙鮮果特飲 HKD 68

二人晚市套餐

🍮 甜品再嚟「煙韌之選」,其實即係西班牙甜油條拼日式蕨餅。Churros炸到外脆內軟,砂糖同肉桂粉沾到滿滿,點埋濃朱古力醬。日式蕨餅就配上黑糖漿同黃豆粉,一脆一軟嘅組合,完美收尾。

二人晚市套餐

🍹 嘢飲有好多方便揸車人士嘅選擇,「招牌西班牙水果茶」紅茶底好香醇,芒果同熱情果嘅酸甜,仲有粒粒果肉,「西班牙鮮果特飲」有橙、蘋果、藍莓、熱情果加七喜,解膩一流。

招牌西班牙水果茶

😚 呢度成個環境同感覺真係非常CHILL,餐牌好多選擇,嘢食好有水準,坐得舒服,啱晒嚟撐枱腳,服務又好好,有誠意經營,絕對值得支持。

📍 紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
招牌西班牙水果茶
  • 西班牙鮮果特飲
2025-02-15 280 浏览
《隱世精緻Fusion菜🥰》———————————————-#still 💚-呢個二人晚市套餐,有9款Tapas小食、4款主菜同2款甜品可以揀,選擇十分多元😚無論係味道、賣相定氣氛,都係一個唔錯嘅選擇,好啱情侶嚟拍拖👫🏼-🐙 香煎慢煮八爪魚慢煮八爪魚保持到柔嫩多汁,搭配柚子胡椒醬,味道清爽,墨汁蛋黃醬同埋蟹膏蛋黃醬層次豐富濃郁,鮮味十足😍-🌊 香烤北海道帶子擺盤十分精緻,帶子鮮甜肥美,夾埋西班牙傳統嘅羅曼斯可醬,非常惹味~-🐽 招牌西班牙烤豬外皮烤得十分香脆,脆卜卜,豬肉嫩滑味香,仲有新鮮烤菠蘿,超級豐富🥰-🍂 煙靭之選一碟有哂迷你西班牙油條同日式蕨餅,真係幾煙韌,點埋黑糖醬好夾!-⭐ 參考價錢︰ (另收加一)二人餐:$698🍌 抵deal 指數:7/10-📍 Still:紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖⏰ 星期一至日 11:30-22:00
《隱世精緻Fusion菜🥰》
———————————————-
#still 💚
🐙 香煎慢煮八爪魚
🌊 香烤北海道帶子
🐽 招牌西班牙烤豬
🍂 煙靭之選
⭐ 參考價錢︰ (另收加一)
二人餐:$698
🍌 抵deal 指數:7/10
📍 Still:紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
⏰ 星期一至日 11:30-22:00
2025-02-08
2025-02-06 334 浏览
今晚海鮮夜~就令我想起西班牙菜🥘兩個女仔去食岩岩好😗叫了一個兩人晚餐,可以揀三款tapas🥰好適合同朋友分享🤓1️⃣香煎慢煮八爪魚經過3小時的慢煮,使八爪魚保持柔嫩多汁,再煎香以增加風味和口感。搭配柚子胡椒醬帶來清新的酸辣味,墨汁蛋黃醬和蟹膏蛋黃醬則增加了豐富濃郁的海鮮味道,使八爪魚的鮮美更加突出。2️⃣香烤北海道帶子鮮甜肥美的帶子配上西班牙傳統羅曼斯可醬,味道帶點辣,沾上一起吃很惹味👍🏻3️⃣慢燉澳洲牛頰肉牛頰肉燉到肉質很腍,一口咬下去有溶化的感覺。而底下還有青瓜及蘑菇粒作為配菜,可以將牛肉及配菜放上酸種麵包上一起吃。4️⃣招牌西班牙海鮮炒飯使用新鮮熬製的魚湯混入米粒慢煮,魚湯完全融入飯中,每粒飯都有魚的鮮味。將飯烹調至大約九成熟,使飯粒濕口且有炒飯粒粒分明之口感,另加上日本左口魚裙邊和三文魚子將鮮味昇華。甜品揀了法式傳統甜點【達克瓦玆】,好少地方有得食🥹分別有朱古力味及開心果味,兩款餡料都不甜不膩作為飯後甜品很適合。最後點了兩杯特調🍸有買一送一!超抵呀🥰我叫了【BLUE LAGOON】外表是藍色的好似大海🌊有橙汁及菠蘿汁及有冧酒。而我朋友則點了【FOREVER 21】都係偏果味,但這杯加入伏特加。

1️⃣香煎慢煮八爪魚

2️⃣香烤北海道帶子

3️⃣慢燉澳洲牛頰肉

4️⃣招牌西班牙海鮮炒飯

最後點了兩杯特調🍸有買一送一!超抵呀🥰我叫了【BLUE LAGOON】外表是藍色的好似大海🌊有橙汁及菠蘿汁及有冧酒。而我朋友則點了【FOREVER 21】都係偏果味,但這杯加入伏特加。但兩杯都很適合女仔飲很易入口。讚!
2025-02-03 417 浏览
土瓜灣站啟岸《Still》 是西班牙菜與日本料理Fusion菜,餐廳環境舒適,服務周到。Welcome food:芥末八爪魚🐙。我們點左二人晚市套餐 $698,有3款西班牙小食,1款主食&甜品。🥢香烤北海道帶子帶子:鮮甜肉嫩多汁,伴青蘋果片爽甜清新可口。🥢慢燉澳州牛頰肉:香滑軟腍夠入味,牛肉味香濃,有黏口膠質感,配自家製酸種麵包蘸醬汁很美味。😋🥢香煎慢煮八爪魚:頗大隻八爪魚軟腍唔韌,沾醬汁提升美味👍主菜:招牌西班牙烤豬:豬皮烤得十分香又脆卜卜,豬肉嫩滑味香,配新鮮烤菠蘿,超級好好食😍甜品:開心朱古力達克瓦玆:外鬆脆內軟滑,味道香濃,黃豆粉蕨餅口感煙韌甘甜。飲品:Blue lagoon : 酒味清香可口。Still sangria:靚靚金黃色,少甜甜酒味香。
Welcome food:芥末八爪魚🐙。
🥢香煎慢煮八爪魚:頗大隻八爪魚軟腍唔韌,沾醬汁提升美味👍

飲品:Blue lagoon : 酒味清香可口。
Still sangria:靚靚金黃色,少甜甜酒味香。
  • 招牌西班牙烤豬
  • 慢燉澳州牛頰肉
  • 香煎慢煮八爪魚
難得過到嚟紅磡同土瓜灣呢邊搵間特別嘅餐廳食吓飯先呢間西班牙Crossover日本菜嘅餐廳超級有驚喜食緊西班牙菜式但係又有啲日本嘅嘢喺裏面味道仲要係幾夾今次叫咗個二人餐多啲嘢食前菜有味噌蒜頭,好好味🩷TAPAS可以揀三款香烤北海道帶子-帶子大大粒切咗三片味道都好鮮味慢燉澳洲牛頰肉-超級正嘅牛頰肉燉得超級腍,仲要啲汁好濃郁好好味仲配左4塊多士可以點啲汁嚟食凱撒沙拉配脆火腿-沙律份量都好多有好多脆脆麵包粒同埋火腿🩷MAIN可以揀一款招牌西班牙海鮮炒飯-同樣份量都好多有別於傳統嘅西班牙海鮮炒飯除左有海鮮之外,仲有左口魚裙邊同飛魚子出奇地佢地都好夾🩷SWEETS二選一煙靭之選-有迷你西班牙油條同蕨餅兩樣都真係幾煙韌,點埋黑糖醬好夾🩷西班牙鮮果特飲,黑啤黑啤有隻好得意嘅杯西班牙鮮果特飲好fresh
難得過到嚟紅磡同土瓜灣呢邊
搵間特別嘅餐廳食吓飯先
呢間西班牙Crossover日本菜嘅餐廳超級有驚喜
食緊西班牙菜式但係又有啲日本嘅嘢喺裏面
味道仲要係幾夾
今次叫咗個二人餐多啲嘢食
前菜有味噌蒜頭,好好味

🩷TAPAS可以揀三款
香烤北海道帶子-帶子大大粒切咗三片
味道都好鮮味
慢燉澳洲牛頰肉-超級正嘅牛頰肉
燉得超級腍,仲要啲汁好濃郁好好味
仲配左4塊多士可以點啲汁嚟食
凱撒沙拉配脆火腿-沙律份量都好多
有好多脆脆麵包粒同埋火腿

🩷MAIN可以揀一款
招牌西班牙海鮮炒飯-同樣份量都好多
有別於傳統嘅西班牙海鮮炒飯
除左有海鮮之外,仲有左口魚裙邊同飛魚子
出奇地佢地都好夾

🩷SWEETS二選一
煙靭之選-有迷你西班牙油條同蕨餅
兩樣都真係幾煙韌,點埋黑糖醬好夾

🩷西班牙鮮果特飲,黑啤
黑啤有隻好得意嘅杯
西班牙鮮果特飲好fresh