不用四十蚊又有很多不同款的套餐可選,味道又合格,服務又唔太差,唔明點解咁多劣評? 我食過都唔錯喎! 俾個笑臉你!

忌廉雞湯
焗雞皇飯
長通粉
忌廉雞湯
焗雞皇飯
長通粉
星期五晚,一行三人吃晚飯,又唔想食快餐咁dry,又無蚊食好啲,就到連城廣場1樓連城美食坊走走,見到Stage Cafe 幾十蚊有湯又有咖啡,試吓啦!我叫了豬扒拼法蘭克福腸,前菜要沙律;其它二人要龍利柳牛油忌廉汁配飯,餐湯。我會在收費與服務水平掛鈎的,所以這裡的服務水平雖只一般,但我已覺得好OK啦。食物方面,豬扒拼法蘭克福腸份量十足,兩塊豬扒好大件,要同家人分享呀,龍利柳好味但細小小,忌廉汁都ok(唔太稀)。總的都OK;都係果句,比幾+蚊想食皇帝餐咩。
總的都OK;都係果句,比幾+蚊想食皇帝餐咩。
今天下午在Tutto TEA完在新城市行街街,直到晚飯都在沙田解決,本來打算去新城市UCC,但有人龍排隊先轉去連城搵食。連城上到頂樓,見有幾間食肆選擇,但經過Euro GoGo無空位,Strawberry Plus又有朋友話試過唔得,最後先入左Stage Cafe。Stage Cafe環境較為幽暗,氣氛尚算唔錯,頗適合情侶拍拖。看看餐牌,咦,價錢都幾大眾化喎!Set Dinner大概由$58至$78(另收加一),加上之前在Tutto食左貴夾唔抵的下午茶,相比下寧舍覺得Stage價錢合理。點左一份龍利柳牛油忌廉汁配飯$58,set有餐湯或鴨胸凱撒沙律。主菜龍利柳份量唔多,味道普普通通,但魚肉尚算嫩滑可口,整體來講不過不失,雖無驚喜亦不算讓人失望。不過,有位女性朋友點左豬扒拼法蘭克福腸,大大條法蘭克福腸加二件豬扒堆得高高的,佢一個女仔係食唔晒的份量,要分給身邊的朋友!但為我們服務的服務員,雖然服務態度唔係差,但反應較為緩慢,一件事要我們講幾次先明;亦有另一名服務員唔知因為咩事大大聲叫喊,所以服務要扣少少分!

(非会员)
我哋五個人去連城廣場行咗一個圈,最後比佢呢間鋪頭嘅門面吸引咗入去試...點知...我哋叫咗個焗飯,個焗飯暖暖哋架喎,食嘢最「驟」忌架啦,之後個香草鮮蝦吞拿魚長通粉好多水,唔係汁,個蒜泥牛肉粒就得個熱字,個吉烈豬扒粉多肉少,啲粉仲厚過件豬扒,個蕃茄豬扒湯烏冬又酸又暖。唉...一句講哂無下次,有錢都唔好拎去呢啲地方度洗﹗差差差﹗

唉...一句講哂無下次,有錢都唔好拎去呢啲地方度洗﹗

差差差﹗
第一次食係位於LCX嘅Stage Cafe..除左海景同心太軟之外真係無咩野好喇...最後唔知咩原因執左..今日去沙田shopping又比我見到佢..諗住睇下有冇分別喇.....點知...我地要左個2人餐..可以揀2個湯+2個飯/意粉+汽水/咖啡/茶($118,+10%)紫蘇葉帶子魚柳天使麵唔熱..無味..似碌琳左嘅蝦子麵..帶子已經得2細粒..仲要一開2..魚柳ok白汁野菌闊條麵唔熱..闊條麵唔夠熟..仲有少少硬..要汽水無汽水..轉左奶茶..奶味較濃..尚算可以..但個杯崩嘅=_=''*因我地要share..另要求2隻碟..2隻都好舊..中間位花哂..邊位又崩哂..無.下.次!!!!

紫蘇葉帶子魚柳天使麵

白汁野菌闊條麵
唔熱..闊條麵唔夠熟..仲有少少硬..

無.下.次!!!!

2008-01-27 10 浏览
沙田食野幾時都咁多人, 去一間唔洗等位又係巿中心地帶既後果係:油油油油油第一次食stage cafe係幾年前係lcx, 果時d野食都算精緻, 不過之後每放越下, 作夜更比茶餐ting bad, 天使面一pat咁, 個碟好多汁周圍都係-.-又side左錢添...
油油油油油
2008-01-13 5 浏览
約朋友行街,找了一陣子才想到來這家店試試,我們都沒試過這家店,午餐有湯有主菜,飲品及甜品,價錢約$50至$70 元不等,見門面裝飾都好像不錯,所以就入去坐下來點菜了。我們都點了白湯,味道淡得來接近沒有味,伴湯的蒜泥包不錯,不過有點厚身。主菜我點了個叫"白汁雞絲燴飯",朋友的像是雜菌天使麵,不過來到後我覺得燴飯有點像一般茶餐聽叫的"碟頭飯",只不過是碟及飯上碟的樣子都別緻些罷了。中文餐牌上寫燴飯,旁邊寫的英文是"XXX with steam rice",我攪不懂什麼才是燴飯,味道不過不失,不過我相信一般快餐店都吃到這個"碟頭飯"。聽朋友說他的天使麵都好像一般貨色,之後他期望甜品可以好一些啦。(朋友對食物都有幾高要求~)果然甜品不令我們失望,可以說是全個餐最好的東西,不過說真的,甜點都不是太驚人的食物,不會是令人吃過不忘的美點。另外環境陰陰暗暗的,場地不大不過服務生有兩三個都好像沒有什麼服務,有background music都好像死氣沈沈的。所以,這家店試過就行了,第一次來吃的水準就如此,怎教人對它的其他食物有信心?(甜點例外)當天坐我們鄰座的4個男女,看他們吃的午餐都還沒有吃完就走了,
約朋友行街,找了一陣子才想到來這家店試試,
我們都沒試過這家店,午餐有湯有主菜,飲品及甜品
價錢約$50至$70 元不等,見門面裝飾都好像不錯,
所以就入去坐下來點菜了。

我們都點了白湯,味道淡得來接近沒有味,
伴湯的蒜泥包不錯,不過有點厚身。
主菜我點了個叫"白汁雞絲燴飯",朋友的像是雜菌天使麵,
不過來到後我覺得燴飯有點像一般茶餐聽叫的"碟頭飯",
只不過是碟及飯上碟的樣子都別緻些罷了。
聽朋友說他的天使麵都好像一般貨色,
之後他期望甜品可以好一些啦。(朋友對食物都有幾高要求~)
果然甜品不令我們失望,可以說是全個餐最好的東西,
不過說真的,甜點都不是太驚人的食物,
不會是令人吃過不忘的美點。

所以,這家店試過就行了,第一次來吃的水準就如此,
怎教人對它的其他食物有信心?(甜點例外)

究竟不知是他們趕時間或是我們當天的午餐真的留不住客人了。
2007-11-10 6 浏览
生日同女朋友食晚餐,見環境唔錯就入去試下~食左個二人餐,前菜有三文魚salad同焗田螺,都ok,冇咩意見,因為自己唔係太鐘意食e兩樣野。主菜叫左肉眼扒拼大蝦同埋火龍果焗海鮮飯,肉眼扒叫左八成熟,都ok~至於個蝦就一般。海鮮飯好多料,都幾好食~可惜冇甜品,得餐飲。整體黎講都唔錯,唔算太貴,環境幾好,服務都幾好,係最尾食完無耐就叫你埋單,好似催你走咁就唔多滿意。
生日同女朋友食晚餐,見環境唔錯就入去試下~
食左個二人餐,
主菜叫左肉眼扒拼大蝦同埋火龍果焗海鮮飯,
肉眼扒叫左八成熟,都ok~至於個蝦就一般。
海鮮飯好多料,都幾好食~
可惜冇甜品,得餐飲。

2007-08-13 13 浏览
由於附近的食店都好多人, 這間不需要等太久, 便選擇了。叫了3個餐, 餐湯過份鹹, 意粉沒什麼味道,甜品還算可以。食味味道已經不好, 就連服務生的態度都不好!其中一個意粉等了太久都還未來, 於是追一下, 不知是服務生真的沒有留意我們,還是假裝不見,叫了好耐都冇人理會,終於有服務生留意到了,可是態度卻很差...叫佢幫我地追單, 應了好,但走返入去做茶水, 完全冇幫我地跟,就連遲黎的隔離檯同我地叫同一樣野, 佢地竟然快過我地!我地再追多一次,仲要等多幾分鐘先有!不值去食呀!!用呢個價錢去對面仲好!!!
由於附近的食店都好多人, 這間不需要等太久, 便選擇了。

不值去食呀!!用呢個價錢去對面仲好!!!
2007-08-12 4 浏览
個忌廉湯好稀....細佬點了西冷牛扒,規定要可以七成熟,唔可以隨意點幾多成熟....好奇怪....我點的波菜蜆肉蟹天使麵﹐好淡無味,平時我唔會食tabasco,但淡到我要叫佢比我,先食到....得好少蜆肉...甜品係朱古力蛋糕,都算ok ~ ~
個忌廉湯好稀....

甜品係朱古力蛋糕,都算ok ~ ~
2007-06-15 10 浏览
今曰我和朋友往食午餐,點知留下一個不愉怏嘅經歷。先來一個暖嘅湯及兩塊飽,當我把最後一塊飽拿起時,個waitress立刻將個飽籃取走,好似好趕,再來一個生米及只有兩塊牛尾嘅飯,我朋友碟扁麵只有一塊草菇,在進食期間巳經好多人聲但間餐廳重播放一些嘈吵嘅音樂,越食越煩。但杯架啡及甜品就好好。
2007-05-25 11 浏览
話說今晚同女朋友去街食飯,見到呢間餐廳環境ok,餐廳都唔小人,心想呢間餐廳應該唔差掛,點知.....嘩!完全唔掂呀!首先個洋葱湯,不過不失啦,但洋葱湯無乜肉無乜洋葱,水汪汪既到主菜我叫了個肉眼扒,上枱後塊扒個面凍既,塊扒又細薯茸凍既,連舊薯仔食下食下都有怪味‧‧‧‧‧‧‧大家樂都好過佢啦然後我女朋友叫了龍蝦仔意粉,等了成九個字,一上枱好香下,食落後‧‧‧‧‧嘩!龍蝦仔d肉小到得一舊仔,真係得個殼,d肉又霉既,意粉又唔夠彈牙,唉‧‧‧‧‧失望失望非常失望!甜品個侍應話佢地d布甸好食過滿記,食落去都唔知係乜,不知所謂!總括黎講呢間餐廳我可以用2個字黎形容- 垃圾!咁既價錢但比d咁既食物我,完全唔掂!最頂癮係佢枱張紙寫住unforgettable experience呢回我真係唔方唔unforgettable experience啦!!!!

首先個洋葱湯,不過不失啦,但洋葱湯無乜肉無乜洋葱,水汪汪既

失望失望非常失望!

甜品侍應話佢地d布甸好食過滿記,食落去都唔知係乜,不知所謂!

總括黎講呢間餐廳我可以用2個字黎形容- 垃圾!
咁既價錢但比d咁既食物我,完全唔掂!

2007-05-07 12 浏览
(5/5)Hubby & I ordered: 1)芝司局飯-芝司局焦了。除了飯和芝司,沒有別的配料了。2)公司三文治- 普通,用料豐富,有Bacon, Tomato, Lettuce, Ham, Cheese and Chicken breast. 薯條涼左,淋左,炸得不夠熟。不過不失,可待改進。
(5/5)Hubby & I ordered:
1)芝司局飯-芝司局焦了。除了飯和芝司,沒有別的配料了。

不過不失,可待改進。
2007-03-20 14 浏览
之前同朋友分別光顧過唔同分店, 都ok, 見呢間價錢平, 試下啦... 點知好難食啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊湯- 酥皮洋蔥湯- 普普通通啦主菜先係主打~~~~~~~ 咁難食我地分別叫左rib eye同羊扒, 諗住比較保險... 唉... 2個都好難食啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊rib eye 已經portion唔大, 我見朋友重切左好大份膏..甜品- 其實落order時叫左, 不過waitor哥哥見我地食緊main course時又問過:我朋友好快答'叫左'我再加多句, '每樣一款' (set dinner得2款)哥哥聽完走左又返來, '小姐可唔可以講多次要邊個甜品?' -_____-"我再抄答案, '每樣一款' 哥哥, '即係每款一個呀呵?' (唔, 我地得2個人叫得2個餐之嘛, 你係咪送多個比我地呢) -________________________-"

好難食啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊

湯- 酥皮洋蔥湯- 普普通通啦

主菜先係主打~~~~~~~ 咁難食
2個都好難食啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊

我朋友好快答'叫左'

我再加多句, '每樣一款' (set dinner得2款)

我再抄答案, '每樣一款'

-________________________-"

2007-02-25 6 浏览
今日收左工一個人想食tea,見入面無咩人就入去啦。點左個香茅豬扒拉麵,一送上來便深感不妙。首先個湯係淡而無味的菇湯,但係無菇的,只係有少少菇味。拉麵仲無黐住一餅的,仲有d黐牙,不知所謂。塊香茅豬扒仲勁,一d香茅味都無,係有午餐肉味。塊豬扒仲好奇怪,佢唔係切好上,又唔係原塊上,而係一塊切幾下半刀,成塊八爪魚咁。唉...點解我會入來食左碗咁嘅嘢?