2019-12-24 192 浏览
Smile Yogurt X 希腊护肤品牌KORRES, 以天然成份为宗旨, 推出期间限定希腊乳酪美肌杯🍦 ✥希腊乳酪美肌杯✥以希腊小岛蓝白为主调, 配以天然蝶豆花果冻🦋、鲜蓝莓、红桑子macaron, 加上自家制脆粒酸酸甜甜的味道,令人开胃。💙蝶豆花果冻: 促进胶原蛋白💙红桑子macaron: 有助排毒去水肿💙蓝莓: 花青素抗氧化采用食用级护肤品, 结合新鲜希腊乳酪, 乳酪含益生菌, 促进肠道健康, 食一杯都冇乜罪恶感。

✥希腊乳酪美肌杯✥
酸酸甜甜的味道,令人开胃。

💙蝶豆花果冻: 促进胶原蛋白
💙红桑子macaron: 有助排毒去水肿
💙蓝莓: 花青素抗氧化

2019-12-23
2019-10-25 334 浏览
好失望好失望好恐怖好恐怖好失望好失望好恐怖好恐怖好失望好失望好恐怖好恐怖庆祝生日时,打开个蛋糕,发现粒红桑梅发咗霉, 好呕心🤮🤮🤮建议大家食之前要睇清楚😭😭😭.
好恐怖好恐怖
庆祝生日时,打开个蛋糕,发现粒红桑梅发咗霉, 好呕心🤮🤮🤮
建议大家食之前要睇清楚😭😭😭.
2019-10-25
外卖自取
2019-10-23 192 浏览
同朋友系K11购物艺术馆食完野玩田店(Somethingwild),再战甜品完全无难度。甜品系第二个胃😋😋。呢间Smile Yogurt系我既甜品首选,大大杯又有几款配料,而且价钱合理,真系睇得又食得。-🔻Mango Fever 💰68(👅: 8/10)好中意Yogurt个种酸酸甜甜既感觉,带有清甜既牛奶味。芒果系我挚爱,我最锺意顶层既芒果雪芭,香浓芒果味之如,又冰冰地,好有心思。-Yogurt上面仲有自制脆粒系饼碎,增添口感;芒果热情果绵花糖,软绵锦,又唔会太甜;芒果布甸正正常常,同yogurt一齐食口感丰富;最底层芒果粒新鲜香甜,绝对唔酸的,抵赞😋😋❤~

🔻Mango Fever 💰68(👅: 8/10)

2019-09-28 302 浏览
人人都话要养生,人人都话要廋身,所以饭後甜品也要食健康的!一讲起话食yogurt ,第一时间一定会想起 Smile yogurt !每次去到smile yogurt 望见橱窗展示的每款yogurt 都会变左选择困难症d friends。一杯装饰劲靓的yogurt 打卡简直一流😌今次同朋友各自选了一杯。两杯都劲大杯,一个人真系未必食得晒😂
人人都话要养生,人人都话要廋身,所以饭後甜品也要食健康的!
一杯装饰劲靓的yogurt 打卡简直一流😌
今次同朋友各自选了一杯。
两杯都劲大杯,一个人真系未必食得晒😂
2019-08-07 496 浏览
推荐指数:🤩🤩🤩🍦WILD SUMMER HK$48好Fresh的甜品! 讲起乳酪,Smile Yogurt绝对系我心目中的Number 1 🥇一杯份量好足料,乳酪味道酸味道刚好🤤食完完全唔会觉得Heavy👍🏻而且用的都系新鲜水果,配搭埋乳酪,系夏天食就最清新啦☀️今次嗌左个Wild Summer~分别有荔枝鲜果肉、芒果、菠萝乾片加红莓酱,的确好配合夏日主题~同朋友两个人一齐SHARE一杯系岩岩好呀!😀
推荐指数:🤩🤩🤩

🍦WILD SUMMER HK$48

而且用的都系新鲜水果,配搭埋乳酪,系夏天食就最清新啦☀️

2019-07-27
2019-08-04 256 浏览
Simle yogurt又好味又够靓次次饭後经过都忍唔住食Mango FeverYogurt酸酸甜甜,唔会有好假既牛奶雪糕味。而且每款都已经set好材料~岩晒选择困难既我
Simle yogurt又好味又够靓
次次饭後经过都忍唔住食

Mango Fever
2019-06-27 364 浏览
都OK嘅乳酪甜品喺尖沙咀返工,有时下午茶都会买个乳酪嚟食。比起食雪糕,薯片,朱古力,糖,呢个乳酪相对地应该健康啲,起码叫做有生果呀。Fruity Fruity叫咗呢个比较多生果嘅乳酪来做下午茶。始终都系因为叫外卖,加咗个盖,所以个外型都唔太好睇,同埋冇好似即刻食咁冻罗。生果有芒果,士多啤梨,蓝莓,蜜瓜,同仲有一球莓味既雪芭。都唔错既,个人觉得乳酪甜得济,但系配合埋酸酸尾尾嘅雪芭都叫做OK,感觉中和左。不过都好似肥肥地,唔好食咁多。
都OK嘅乳酪甜品

喺尖沙咀返工,有时下午茶都会买个乳酪嚟食。

Fruity  Fruity
Fruity  Fruity

Fruity Fruity

叫咗呢个比较多生果嘅乳酪来做下午茶。

生果有芒果,士多啤梨,蓝莓,蜜瓜,同仲有一球莓味既雪芭。

不过都好似肥肥地,唔好食咁多。
2019-06-27 127 浏览
推荐指数:🤩🤩🤩Smile yogurt真系好食又够靓!每次食都忍唔住先影张靓相先😍 作为food blogger, 相信见到美食当前,一定流哂口水,笑住咁去享受美食啦🤤🤤Banana Split. 完美无瑕的经典配搭:朱古力x香蕉!加埋fresh yogurt! 唔会太甜,系恰到好处的perfect match 😋乳酪杯底层系新鲜水果切粒铺底,一层层乳酪的中间系香蕉蓉!立即为成杯yogurt带来蕉气😂再黎多层乳酪,最後topping加上士多啤梨同蝴蝶酥,淋上朱古力酱!正吧!😎一杯虽然都要HK$48,但都几物有所值😚食完一杯都够饱!满足满足🥰
推荐指数:🤩🤩🤩

Banana  Split

Banana  Split
2019-06-17 247 浏览
相比起食雪糕/其他西式甜品,Frozen yogurt 由牛奶、牛奶制品、糖及益生菌制成,脂肪比例整体较雪糕为低(frozen yogurt和雪糕分别 约含3%和15%脂肪)食yogurt相信系比较健康又少啲糖份既选择。 呢度嘅fro yo真系好好味,令人短时间我真系见到就想再试!今次就拣咗I love green (绿茶味)!抹茶朱古力好浓抹茶味,最中意TOPPING绿茶麻糬,中间有层奶冻布丁既都好好食,有小小似沙冰,最顶层有啲脆卜卜既抹茶芝麻脆片。食完配搭丰富的乳酪杯已令我喜悦万分!BTW!除左指定combination ,menu上仲好多唔同嘅toppings可以自己拣mix and match。

食完配搭丰富的乳酪杯已令我喜悦万分!

2019-06-06 256 浏览
相比起食雪糕/其他西式甜品,食yogurt相信系比较健康又少啲糖份既选择,同三五知己食完晚饭又想食甜品继续吹水,就一於去k11既smile yogurt啦!我地分别叫左两款yogurt: Fruity Fruity同Golden Smile。外观唔洗讲啦,一见到已经心心眼,打卡一流,色彩缤纷超靓👍🏻👍🏻yogurt唔会好似有啲yogurt铺咁太酸,甜度酸度岩岩好👍🏻水果都好新鲜,唔似浸过糖水既假甜味👍🏻不过fruity fruity上面既士多啤梨雪葩就有啲药水味☹️☹️扣左少少分。

2019-06-05
2019-05-31 175 浏览
每次入到smile yogurt都会选择困难症发作,杯杯都想食,但因为我同朋友都经已食左晚餐,肚皮只能够容下一杯Yogurt,纠结咗一阵之後,最後拣咗WILD SUMMER。攞杯yogurt,第一个动作唔系拿起匙羹,而系速速拿手机出来等手机食先。苹果乾需然为装饰品,但就同朱古力棒棒一样十分之脆,yogurt之间分了顶层红桑子汁偏甜,运合Yogurt一起吃几个层次,荔枝肉放在最面一层,味道清新,第二层用上芒果汁所制成的碎冰,第三层有新芒果肉,第四层便是自家制脆脆,虽然本身觉得有D饱,但最後都系成杯食晒因为真系太好味啦哈哈
2019-05-30 113 浏览
与友人食饱饭後经过,分享左一杯店内设定好既绿茶味。-由於都过左晚餐时间同大约十点多,所以点餐果时都吾需要排队同好快就有食物😋十分适合吾中意等待既我🤩-对smile既乳酪一向都觉得甜度岩岩好同好够滑,最中意食放系面头既绿茶味糯米糍,中间有个类似布丁既都好好食,有小小沙冰既感觉😋😋 与友人分享饭後吃都岩岩好。-下次经过时间许可下都想再食,个人觉得点选店内设定好既口味同选择会比较抵食,而且选择亦好多😋😋-
与友人食饱饭後经过,分享左一杯店内设定好既绿茶味。
2019-04-23
$60 (宵夜)
2019-05-26 99 浏览
有一期好兴食yogurt,因为又话低脂,又有好多唔同嘅toppings可以拣,而Smile yogurt都系我其中一间成日食嘅yogurt , 因为佢有好多唔同嘅款,而且卖相好靓。😁😁今次去到K11买咗一杯very healthy mix,卖相同想像中有啲出入😕,而且Yogurt好稀,好快就溶,😟唔系之前咁firm,有d失望,不过味道都ok既。只系面头嘅蜜糖太甜,所以食头几啖嘅时候都系得阵蜜糖味😂

2019-05-22 133 浏览
每次入到smile yogurt ,都会站在饰柜前良久,佳因选择困难症又发作,杯杯都想食,但因为友人和我都经已吃过晚餐,肚皮只足够容下一杯Yogurt ,思前想会後,结果都是点了 WILD SUMMER 。接过杯yogurt ,第一个 动作唔系拿起匙羹,而系速速拿手机出来等手机品嚐先。苹果乾需然为装饰品,但就同朱古力棒棒一样十分之脆,yogurt 之间分了几个层次, 顶层红桑子汁偏甜,运合Yogurt一起吃才可平衡汁的甜度。 荔枝肉放在最面一层,味道清;第二层用上芒果汁所制成的碎冰,好好味,第三层有新芒果肉 ,第四层便是自家制脆脆,虽然本身觉得有D饱,但最终还是整杯吃清光

WILD SUMMER

2019-05-14
$70 (宵夜)
WILD SUMMER
  • WILDSUMMER
2019-05-21 103 浏览
同fd 子系尖沙咀食完饭,讲起好耐无食过乳酪雪糕,就二话不说行去k11买smile嘅yogurt 黎食我地2个人share, 买左我最钟意嘅Mango Fever. 一攞到手当然要影相打返个咭先啦。佢嘅外型一向都唔会令人失望。最上面系芒果雪芭,然後有软绵绵嘅绵花糖,跟着再到佢嘅yogurt,最後再食返芒果粒。口感同层次劲丰富。由於铺面坐满左人,所以我哋就就一路行去海旁一路食。食yogurt 最开心就系同人share❤️