2023-07-20 41 浏览
以前細個講起漢堡包就成日淨係識連鎖快餐店,但依家大左發現原來真正好味西式漢堡包一定要搵d會自家製嘅小店。今次去到土瓜灣,發掘到有一間好好味!要左個希臘風格羊堡,係佢哋嘅招牌菜,本身好鍾意中東菜嘅我覺得超級好味,原來因為呢度所有肉類,包括我呢個羊肉都係佢哋廚房親自攪碎,肉質好好,所以淨係加咗鹽同胡椒已經好入味,加埋自己調配嘅醬料醬汁,真心第一啖已經食得出佢哋嘅用心同誠意!之後叫埋個margarita pizza,一睇個樣已經知好好味,食落個底好chewy,個面有好多mozzarella cheese,加埋spices其實都有輕微中東風。之後老闆娘都有同我哋講,原來個批底咁好味係因為佢哋自己做同手拉,就連個蕃茄醬都係佢哋自己做架!最後要講返聲,呢到連halal option都有,你話店主係咪好貼心先!

2023-07-10 99 浏览
平時都係食開連鎖快餐店既漢堡包,今日試食呢間全人手製既漢堡店,完全明白分別係邊😝😝餐廳既食材無用MSG、防腐劑,而家即叫即整,製作需要一啲時間,但係都值得等待,如果外賣唔想等咁耐,可以用WhatsApp電話落單,去到就可以即刻拎,好方便!有好多種唔同款式嘅漢堡,有傳統嘅牛肉漢堡、仲有蝦堡、羊堡,仲有pizza、薯條、小食希臘風格羊堡 The Greek Floater 漢堡包唔用牛,用羊扒,真係好新鮮嘅配搭,啱晒鍾意食羊嘅朋友,裏面配料超豐富,有超大塊羊扒、希臘乳酪、青瓜、芝士、薯蓉、生菜,口感好好,正!經典彈牙蝦堡蝦堡都好有驚喜,比起傳統漢堡牛扒,蝦餃扒無咁油膩,好香,好香,好食

希臘風格羊堡 The Greek Floater

經典彈牙蝦堡
2023-07-05 71 浏览
SHADI🍔OCTOPUS PIZZA 🐙 $85呢個Pizza係由西班牙八爪魚、羅勒、青醬、甜橄欖、馬蘇里拉芝士組成嘅~佢哋嘅餅底特別煙靭,細問先至知呢度既pizza 批底都係自己做同手拉,連醬汁都係home-made 自己做~希臘風格羊堡 $180唔係咁多地方可以食到羊肉漢堡,呢一個羊肉漢堡係由雙層羊肉扒、菲達芝士、青瓜、薄荷菜、希臘乳酪、生菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜、醬汁,可以話係非常豐富嘅組合,羊味非常濃郁,同店員傾偈得知佢哋所有嘅肉都係非常高等級嘅,而且係冰鮮嘅,唔係雪藏,所以食落口感同味道都會特別好,只需要落鹽同胡椒調味就可以,唔需要再落其他調味料架!
SHADI🍔

OCTOPUS PIZZA 🐙 $85

希臘風格羊堡 $180
Nah
2023-07-04 44 浏览
Worst dining experience that I have ever had, ordered one lamb burger and waited for 30 mins . Also ordered chip with it . And it’s very soggy , time management of the food is not nice . However burger was not as good as the reviews mentioned . Don’t know how they got that many good reviews. Wry disappointed ☹️
外卖自取
第一個要介紹嘅係終極牛肉漢堡$155,佢真係超級巨型,大約有10 cm高,我哋呢啲淑女😌櫻桃小嘴應該唔可以一次過咬到😂 所以呢個係男朋友ge~首先啲配菜好新鮮,牛肉唔會好重seasoning,只係好簡單用鹽同胡椒調味,已經做到好好味,漢堡牛肉,唔算好厚,但好Juicy🤤偏向美式SMASH Burger的感覺,很有口感,唔會好dry😋並非平時嘅冷藏冰鮮肉👍🏻入面仲加入咗黑松露炒蛋,雖然菇味冇一般咁重,但相信係廚師特意整成,避免搶去牛肉嘅味道🤭另外要提嘅係火雞煙肉,非常脆亦都唔會太油膩🤪而我的意式雞堡$125,相對冇咁巨型,但同樣好足料🥰有兩塊雞扒,而且係好用心咁煎,而唔係平時快餐店嗰啲炸雞扒,相對冇咁熱氣同邪惡,但同樣好好味,好滿足☺️而且雞肉有信心保證,表示growth hormones free,啱曬做gym ge朋友🏋️‍♀️配上佢哋自己條配嘅醬汁,成件事好夾👍🏻最後佢嘅小食-薯條🍟$25比我想像中多好多,佢係直薯條,比較幼身,食落有啲似薯圈嘅感覺🤓個人認為唔需要加茄汁都好夠味😚最後溫馨提示大家,佢嘅等候時間要大約15分鐘,大家覺得熱可以去附近七仔涼下冷氣先過嚟再拎漢堡包😂同埋佢嘅熱狗腸

最後溫馨提示大家,佢嘅等候時間要大約15分鐘,大家覺得熱可以去附近七仔涼下冷氣先過嚟再拎漢堡包😂同埋佢嘅熱狗腸仔好特別有羊肉揀,有機會要再試試佢😌
2023-06-26
2023-07-02 33 浏览
土瓜灣shadi。厚厚的burger支持一下地區小店的burger店,今次揀左土瓜灣shadi。100% Angus beef + 100% home made醬汁 = 用心做的好味道呢度有牛堡、煎雞堡、羊堡同蝦堡,選擇並不單一。每款burger都可以升級套餐,配薯條、汽水或咖啡。burger仲可以加topping,例如牛油果、烤洋蔥等等。我今日order兩款重量級burger,包括終極牛堡($155)及希臘風味羊堡($180),漢堡扒外脆皮入面 juicy,配以 三層芝士、新鮮蔬菜、酸瓜洋葱及秘製醬汁,滋味獨特。burger本身已經有齊眾多配料,兩款賣相好好,影相一流,而且牛肉同羊肉都只加上鹽同胡椒調味,食到原汁原味,並唔係一般冰鮮肉可取代;仲有配料多到呢,仲有厚實感,食落非常飽肚!
土瓜灣shadi。厚厚的burger

呢度有牛堡、煎雞堡、羊堡同蝦堡,選擇並不單一。

每款burger都可以升級套餐,配薯條、汽水或咖啡。

2023-06-30 28 浏览
今日去朋友屋企,佢話同我試下佢附近呢間漢堡薄餅店外賣,小店都有幾個堂食座位,不過主打都係做外賣,即叫即整,製作需時,所以最好預早叫定時間比較好就~ 🔸終極牛堡($155)餐廳主打無添加既肉,而且係100% homenade,連醬汁都係homemade的,店員仲話比我地聽啲肉都係自家廚房攪碎,好有誠意!!呢個終極牛煲真係見到都嘩一聲🤣多料到我口都唔夠大🙈所以材料都非常新鮮,牛肉好juicy,我同朋友一人一半都非常滿足✨🔸6吋薄餅 Octopus($85)佢既pizza 批底都係自己手拉的, 滿滿既芝士,上面仲有八爪魚,而且好香既橄欖油香,批底好有咬口,有啲煙韌,而批邊就好香脆,絕對係高水準既pizza!!

🔸終極牛堡($155)

🔸6吋薄餅 Octopus($85)
2023-06-25
午餐
2023-06-20 69 浏览
早一個月前路過已經發現這裏好像轉營為特式漢堡包店,今晚因為要工作得比較夜,便在這裏購買外賣回到公司進食。店內提供漢堡包的種類有羊肉、牛肉、雞肉和蝦肉,聽店員講解,這裏的材料都是採用極等級的冰鮮,不是雪藏的。而雞肉同蝦肉加鹽同胡椒然後上麵包糠煎製而成,並不是炸的,另外醬汁都係home-made,這麼有心的漢堡包店實屬罕見。因為看到店內有一張很大的燒雞poster ,覺得非常美味,便點了一隻法國燒春雞和墨西哥片伴芝士。法國燒春雞$95,採用無激素春雞,大約500g至600g,外皮香脆可口,內裏肉質豐富,差點連雞骨都吃埋,如果在餐廳進食,以個人經驗起碼要$150以上。另外亦都有自家製的醬汁,可以混合雞肉一齊吃,這個醬汁帶點孜然的香氣。至於薯條,香脆可口,加點茄汁,已經非常美味。墨西哥片伴芝士$45,內有牛油果醬和他他醬,墨西哥片香脆,加上份量十足的芝士,令人欲罷不能。

至於薯條,香脆可口,加點茄汁,已經非常美味。

2023-06-20 553 浏览
今日同朋友行過呢頭,中午時份唔想食過飽,就嚟到土瓜灣嘅Shadi。呢間店非常之受歡迎,所以帶朋友嚟試吓。🐂牛肉熱狗加和牛牛肉醬7吋長一啖食落好豐富又滿足嘅味道。純牛肉熱狗腸咸香,配合起濃郁既和牛肉醬加上芝士,仲有pickle酸酸地同百里香粉末灑落在上面,比起一般熱狗店用既熱狗醬汁,明顯地加強咗整個包既層次,食落更加惹味,望落都流哂口水🤤🐑希臘風格羊肉漢堡100%羊肉並唔係叫貨的羊肉漢堡扒,肉味香濃,標榜完全冇MSG,食落好安心。面包外香內軟,雙重羊肉扒經簡單調味後更鮮味,搭配菲達芝士,好Fresh既蔬菜例如生菜、青瓜、蕃茄、洋蔥、酸瓜,重點係佢哋用希臘乳酪醬汁同薄荷葉做Main sauce,驚喜地微帶中東嘅風味!整個羊肉漢堡羊肉味非常濃郁且口感非常清新,令人想再點多個做下午茶😍勁力推薦呢個希臘風既羊肉漢堡,出面有得食都最少$280 up,仲要未必有咁好食啊!餐廳用既肉質素的確非常好,由於Shadi 選用極等級既肉,而且唔係雪藏,全部係冰鮮嚟既。而家出面既餐廳都唔係咁注重肉質,好多啲都會用雪藏嘅肉,呢點佢哋真係值得一讚👍Shadi所有肉(牛肉、羊肉同雞肉)都係經攪碎過,蝦肉都係用新鮮蝦去

牛肉熱狗加和牛牛肉醬

🐂牛肉熱狗加和牛牛肉醬

希臘風格羊肉漢堡

🐑希臘風格羊肉漢堡

Shadi所有肉(牛肉、羊肉同雞肉)都係經攪碎過,蝦肉都係用新鮮蝦去殼再剁碎,有心有誠意❤️‍🔥
牛肉同羊肉都只加鹽同胡椒,唔加其他調味,咁就可保留住啲肉嘅原汁原味。
雞肉同蝦肉就加鹽同胡椒再上麵包糠煎,唔係用炸既方式,所以啲肉質更加有口感,而且亦唔會太油膩。

呢間餐廳絕對係近年來,我食過最好食嘅一間漢堡包舖頭,可以encore!

👅味道💛💛💛💛💛

午餐
牛肉熱狗加和牛牛肉醬
希臘風格羊肉漢堡
2023-06-20 21 浏览
用心足料既手工Patties 土瓜灣既呢間Shadi,絕對係區內世一既burger 店!🍔🥰點解咁講?佢地既Patties 不論係牛、羊或雞,全部都係用新鮮肉每日廚房手工製成,同埋店主務求將最好品質既食品提供畀食客,每張單都係落單即叫即整,大約15分鐘你見到佢地捧啲漢堡出黎真係會哇一聲好感嘆!每個包都勁大個脹卜卜仲好香噴噴噴!🤩😋愛肉者如我即刻試完bookmarked左呢間成為我encore 系列之一!100% ANGUS BEEF100% HOMEMADENO PRESERVATIVESNO ADDITIVESNO MSG淨係呢幾個特色已知肉既質素有幾高先可以不需多加修飾去出售!【THE SLAM DUNK)】$1553層既安格斯burger, 佢地既in-house sauce同2塊肉質鬆軟超嫩滑同勁多肉汁超夾,完全絕配!大食既我食完都超飽起滿足!😍【DOUBLE DRIBBLE】$85如果鍾意重口味少少同又食得辣,可以選擇試吓佢哋嘅煎雞堡!絕對帶到驚喜俾你!呢塊雞扒係出乎意料地香口同超Juicy!新鮮肉製成嘅Patties果然勁高質素!❤️❤️❤️同樣亦要credit to 人佢既自家
用心足料既手工Patties

100% ANGUS BEEF
100% HOMEMADE
NO PRESERVATIVES
NO ADDITIVES
NO MSG

淨係呢幾個特色已知肉既質素有幾高先可以不需多加修飾去出售!

【THE SLAM DUNK)】$155

【DOUBLE DRIBBLE】$85
如果鍾意重口味少少同又食得辣,可以選擇試吓佢哋嘅煎雞堡!絕對帶到驚喜俾你!呢塊雞扒係出乎意料地香口同超Juicy!新鮮肉製成嘅Patties果然勁高質素!❤️❤️❤️同樣亦要credit to 人佢既自家既醬汁真係好加分!

💥 shadi 📍 土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖

美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #hkig#hkgirl #hongkongfoodies #香港美食 #相機食先 #食好西 #mm7 #mm7.foodie#打卡好去處#土瓜灣美食推介#手工漢堡包#haladfood#shadi
2023-06-19 112 浏览
又揾下未食過嘅漢堡店, 上網揾到附近未食過嘅漢堡店試下, 就揾到喺土瓜灣嘅一間叫"SHADI", 又用Google map揾好易揾到間舗位置, 又係下午茶時段去, 堂食冇人但有人叫外賣, 見間舖有羊扒漢堡食, 鍾意食羊所以叫咗個雙層, 但價錢會略貴, 再加25蚊有薯條汽水, 叫完等咗十零分鐘包到, 個包面積好大下, 但唔會整到好高, 似將所有材料攤開咁, 好處係食起上來可以一口咬到成層包, 我覺得咁先係食漢堡包, 薯條份量OK, 炸得外脆內軟薯味亦足, 不錯, 但俾得一包茄汁, 要多包話要俾錢, 俾成百幾蚊要多包茄汁都要另外俾錢咁孤寒, 呢度要扣分, 講返個包啲羊扒羊味一聞就聞到, 煎得亦香口唔錯, 好在叫雙層, 單層應該份量唔多唔夠喉, 調味配料配汁唔錯, 一啖咬成層食特別Juicy, 成個包質量中上, 總括而言質數唔錯, 會有下次再嚟食嘅感覺, 下次會試下牛堡

雙層羊堡
雙層羊堡
2023-06-17 24 浏览
依間burger店真係好正啊,好耐未食過啲咁足料,又咁正嘅burger啦最特別嘅係,有新鮮即炸嘅墨西哥脆片 ($65),好耐冇食過即炸嘅墨西哥脆片呀,勁感動,上邊仲會冧咗好多芝士同埋唔同嘅醬汁,仲有少少牛肉碎,所以都幾惹味。但佢太多芝士,所以一定要趁熱食,如果唔係墨西哥脆片就會黐住咗🤣🤣Slam Dunk ($155),比巨無霸更加巨!呢漢堡一定要兩個人先食得晒,味道都幾正,而且佢哋嘅醬比出邊好食啲,聽老闆講,啲醬係佢哋自己整㗎而且呢一間餐廳係標榜高質,所有肉冰鮮而且喺廚房攪碎,牛肉同羊肉只係 加鹽同胡椒,所以味道好純粹天然,依種質素,喺其他餐廳度食,都要接近$300先食到,所以都幾正

2023-06-13 59 浏览
👧🏻😋👅🍽✨全天然burger小店-SHADI 🇭🇰 土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖 🇭🇰-🍔製作需時好多人都whatsapp落左單, 落車就拎埋返屋企; 外賣專門店, 但都有幾個bar枱位俾客人坐低食🍔廚房門寫到明100% ANGUS BEEF, 100% HOMEMADE, NO PRESERVATIVES/ADDITIVES/ MSG, 以呢個食物質素同全天然製作, 呢個價錢算非常合理-🐑 LAMB BURGER - SINGLE DRIBBLE $90💯羊肉好厚身同重肉味, 冇味精真係食得出個肉同醬都好天然, 最多係落左鹽同胡椒, 食得放心💯個homemade包超級soft好埋好香蛋味, 除左最經典生菜番茄, 仲落左紫洋蔥絲同pickle, 酸酸地balance左羊肉濃味冇咁漏-🌭 7-inch HOT DOG - Cheese & Turkey Bacon $75✨7寸長真係好大個, 配料好醬汁都好豐富; 熱狗個腸都可以爆汁既, 連埋芝士同茄汁, mustard食流晒口水✨同burger一樣都加左pickle, 煎turkey bacon脆身, 連pickle
👧🏻😋👅🍽✨
全天然burger小店
SHADI
🇭🇰 土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖 🇭🇰

🐑

🌭
✨同burger一樣都加左pickle, 煎turkey bacon脆身, 連pickle一齊食更juicy

2023-06-12 26 浏览
餐廳的裝潢走美式簡約風,有數張bar枱和櫈,讓人可以放鬆地享用美食。這裡主打漢堡、熱狗和薄餅等美食。我們點了彈牙蝦堡,職員介紹蝦餅是用新鮮蝦制作,而且人手用刀剁碎,難怪食落去的蝦肉非常新鮮,質感十分彈牙又有口感。加埋紫椰菜絲和芥末醬,好吃到食不了口。而且蝦堡不是炸的,是煎的,這樣讓蝦肉的鮮味更能夠保留,食落更清爽。純牛肉腸熱狗配和牛牛肉醬熱狗的麵包非常鬆軟,牛肉腸誠意十足,食落味道濃郁,加上和牛肉醬,味道非常有層次,但又不會很膩。和一般熱狗店不同的是,這裡的肉醬是用他們自己的攪碎肉製作而成,質感十分細緻。這道熱狗的份量也非常足夠,足7寸長,完全可以滿足我的胃口。這間店誠意十足,他們的食材非常新鮮,肉類是冰鮮而不是急凍貨式,而且即叫即制,確保食客食到最新鮮美味的食物,非常值得推薦。
餐廳的裝潢走美式簡約風,

我們點了彈牙蝦堡,職員介紹蝦餅是用

純牛肉腸熱狗配和牛牛肉醬

這間店誠意十足,他們的食材非常新鮮,

2023-06-10 132 浏览
@shadiburgerhk serves gourmet burgers at valuable prices 🍔 patties minced in-house and burgers made to order 💫 fluffy and buttery brioche bun with a hint of sweet 🍞 all sauces are made in-house as well ✨@shadiburgerhk 優質漢堡 價錢合理 🍔 漢堡扒喺餐廳自己攪碎 漢堡即叫即做 💫 麵包烤過 外面微脆 裏面軟熟 甜甜哋 有牛油香 🍞 所有醬汁都係自家製 ✨🐄 終極牛堡 HKD$155the slam dunk 漢堡包超震撼 ‼️大到可以兩個人分嚟食三層漢堡包 🍔 雙層肉扒 🥩 三層芝士 🧀加埋火雞煙肉 🥓 黑松露炒蛋 🍳生菜 🥬 蕃茄 🍅 洋蔥 🧅 酸瓜 🥒 秘製醬汁漢堡扒 又嫩又多汁簡單鹽同胡椒調味 突出牛味香濃 漢堡十幾層 好滿足🍤 經典彈牙蝦堡 HKD$80hand peeled and chopped shrimp 蝦餅用新鮮蝦剝殼再用刀剁碎 🔪 彈牙爽口坊間蝦餅通常

🐄 終極牛堡 HKD$155
the slam dunk