2019-05-09
其實想食印度野好耐,咁啱朋友又有興趣,所以就係尖沙咀搵到一間食素嘅印度餐廳。餐廳所有員工都係印度人,員工都好有禮貌,餐牌上有中 英文,款式非常多,樣樣都好想食呀!我地叫咗蔬菜班戟,睇個樣已經好吸引,班戟上面有啲蕃茄,青豆同雜菜,班戟可以配合四種唔同嘅醬料食,緊有一款啱你口味!食落仲好清新同健康添!我哋仲叫咗蔬菜咖喱角,都係有兩款唔同嘅醬俾客人配住食,如果鍾意食辣嘅朋友就一定要叫呢個啦!黎到印度餐廳梗係要食印度烤餅(Naan)!跟住再叫咗個咖喱芝士,印度烤餅配咖喱芝士一齊食簡直係一流,芝士唔會好膩,印度烤餅烤得非常香,食到停唔到口,又有飽足感,而且價錢便宜又掋食!到飲品方面,當然要試吓印度嘅香料奶茶啦,見到差唔多台台啲人都會叫,我就更加期待啦!一開始聞落去已經有好重嘅香料味,飲完之後啲香料味仲停留喺口腔入面,呢種味道好特別!最後喺收銀果度,會放咗啲清除口氣嘅印度香料,食咗之後真係可以去除啱啱食完重口味嘅口氣,好神奇呀!