2009-07-16 11 浏览
i love ruby sooooo much i think its a place that suitable for friends' gathering mostly because you need to share with a group of friends in order to finish up their dishes salad bar: one of my favorite dish as it gives me a try of building;] i love the potato salad as well as the canned fruits, the salad dressing of the potato salad tastes good and the texture of the mashed potato is so rich.ribs: this is a MUST ORDER item, but the ribs this time are quite thin there's not many meat we can eat,
i love ruby sooooo much

ribs: this is a MUST ORDER item, but the ribs this time are quite thin there's not many meat we can eat, still the meat is tasty and juicy.
pasta with shrimp: this dish is great because of the shrimps! the shrimp is fresh, big and juicy, it tastes so good that i cannot tell whether it is frozen or not.

i could not remember what else have we eaten but the desserts;]
chocolate tall cake: for those who like ruby must also fantasied by its tall cake. it contains chocolate cake, ice-cream, cream and caramel sauce. this combination really works! i like the chocolate cake most, the texture of the cake is moist like brownie but not that rich in butter.
warm chocolate cake with vanilla ice-cream: i really love this cake!!!! i cannot stop from eating it. the warm sauce in the center of the cake is sooo sweet and it made the cake even moist, the warmth of the cake contrast to the vanilla ice-cream and i can feel the excitement when putting this two things into your mouth together
2009-07-15
2009-07-09 6 浏览
聽朋友講ruby tuesday幾好食仲有可以買張全年用o既半價卡 好抵死係朋友生日下 成班人7個一齊去食有叫左個自助沙律 沙律味道算一般啦仲有叫左煙肉芝士薯條 感覺幾好叫左一份ribs 真係好好味 仲好入味同"林"個和牛芝士漢煲都唔錯最後再叫埋甜品埋單有半價卡 請埋朋友生日 其他全部人都係80蚊度抵食!!!!
聽朋友講ruby tuesday幾好食
仲有可以買張全年用o既半價卡 好抵死
係朋友生日下 成班人7個一齊去食
有叫左個自助沙律 沙律味道算一般啦
仲有叫左煙肉芝士薯條 感覺幾好
叫左一份ribs 真係好好味 仲好入味同"林"
個和牛芝士漢煲都唔錯
最後再叫埋甜品
埋單有半價卡 請埋朋友生日 其他全部人都係80蚊度
抵食!!!!
2009-07-05
2009-07-05 9 浏览
29/6/2009 Monday同男友行CWB突然想食Ruby Tuesday我地都係第一次食2個人叫左3樣野pasta好好味~ 下次會再試!小食拼盤不過不失,略嫌雞翼"黑'左D,不過味道唔錯!燒雞漢堡好惹味有5折卡就抵返好多
29/6/2009 Monday
同男友行CWB
突然想食Ruby Tuesday
我地都係第一次食
2個人叫左3樣野
pasta
好好味~ 下次會再試!
小食拼盤
不過不失,略嫌雞翼"黑'左D,不過味道唔錯!
燒雞漢堡

2009-06-29
Pasta
chicken burger
2009-06-26 8 浏览
這是我同男朋友o黎呢到大食一餐不過好多好多野我都想食,但係2個人又食得幾多呢><"我地叫左煙肉芝士薯條,半份ribs,揀左classic bbq汁, 和牛芝士漢堡,2杯可樂煙肉芝士薯條...係必點既^^在outback都會點ribs同埋個汁都好好味,好淋...正^^和牛芝士漢堡...冇想像中咁好味,我覺得普普通通,同埋配菜又係薯條,食唔晒,如果配菜有得揀就好了^^(有d貪心)下次唔揀和牛了,食和牛都係去返盛八可樂,我就冇refill,仲飲唔晒,honey就refill左一次其實我好好好想食chocolate tallcake...不過食完d主菜仲有杯可樂,已經飽到再食唔到不過唔緊要,食得是福,我一定會返o黎食呢個tallcake架下次真係要搵多d人一齊o黎食先得,我就可以食到好多樣野^^我地坐在salad bar隔離,salad bar真係好細好細,所以興趣麻麻...最後我地用左50%off埋單都係$310半價左真係好ok呀^^
這是我同男朋友o黎呢到大食一餐
不過好多好多野我都想食,但係2個人又食得幾多呢><"
煙肉芝士薯條...係必點既^^在outback都會點
ribs同埋個汁都好好味,好淋...正^^
下次唔揀和牛了,食和牛都係去返盛八
其實我好好好想食chocolate tallcake...
不過食完d主菜仲有杯可樂,已經飽到再食唔到
下次真係要搵多d人一齊o黎食先得,我就可以食到好多樣野^^
最後我地用左50%off埋單都係$310
半價左真係好ok呀^^
2009-06-24
纪念日
  • Fork-Tender Ribs
2009-06-20 24 浏览
同男友慶祝生日 ~~~之前o黎過呢間餐廳一次,不過上次係去九龍灣o個間~~~上次食過覺得好好食,加上有六折coupon所以帶男朋友o黎~~~我o地7點几o黎到,冇book位~~~但已經爆場,得返bar枱位,男朋友唔介意,所以唔使等就入得去~~~我o地叫o左唔係好多,要留返個肚食我整既生日蛋糕嘛~~~叫o左:Lime Soda $48 >>>男友話好酸,但我覺得好飲呢<<<Mocha $42 >>> 唔錯呢<<<Bacon Cheddar Fries $78 >>>睇個其他人既食評,好多人推介,所以試o下,真係好好味,有cream同酸忌廉,一定要襯熱食,鍾意食薯條一定要試o下<<<Ruby Minis & Salad $140 >>> mini burger 有兩個,可以揀牛肉or雞肉,我o地每樣要一個,雞肉burger好好味,juicy gaaaaa,,比牛肉好味ddd呢,仲有個麵包脆gaaa,,good 呀!!!,,沙
同男友慶祝生日 ~~~
之前o黎過呢間餐廳一次,不過上次係去九龍灣o個間~~~
我o地7點几o黎到,冇book位~~~
我o地叫o左唔係好多,要留返個肚食我整既生日蛋糕嘛~~~

叫o左:

Mocha $42 >>> 唔錯呢<<<

Ruby Minis & Salad $140 >>> mini burger 有兩個,可以揀牛肉or雞肉,我o地每樣要一個,雞肉burger好好味,juicy gaaaaa,,比牛肉好味ddd呢,仲有個麵包脆gaaa,,good 呀!!!,,沙律係自助既,可以"不"一次,唔係"不"o左好多,,ddd通粉好食呀,下次可以"不"多ddd呢!!!<<<

Total : $308 >>> 六折後 $215.6 <<<

Lime Soda
Mocha
Bacon Cheddar Fries
Ruby Minis & Salad
2009-05-28 52 浏览
一眾好友先後外遊回港,約定這個週末派手信,也決定再次利用可愛朋友的露髀半價咭瘋狂一下,畢竟露比的雞翼和薯蓉實在美味。今次的菜單有些新意,除了幾款必點食物之外,另外也試了一些新出品:水牛炸蝦以蝦仁沾了粉漿炸成,外觀有點像中菜!稍厚的粉漿外皮吃來有點脆,蝦仁爽口但味道不明顯,只因多鮮美的蝦肉味也會被那層的水牛雞翼汁蓋過,偏辣的水牛辣汁不但刺激而且惹味,小吃一粒也能將胃口大開,作為前菜實在不錯。珍寶蟹肉餅有點像薯餅,小試一角覺得沒上次吃迷你漢堡那件蟹肉鮮美,上次的蟹肉餅吃到鮮甜味的呀!所配米飯有點像印度飯,飯粒尖長又散散的,蠻特別的米飯味道;配菜的椰菜花/四季豆用牛油煮過,淡淡泛著牛油香,清清的很好吃! 烤羊扒放在桌子另一端,要不是朋友通知也不知道有羊扒可吃!羊扒烤得很juicy,生生的羊肉質感很柔軟,沒配任何醬汁也覺味道不錯,有輕微炭香但欠缺羊味,吃羊扒還要有點點羊味才過癮嘛。朋友另點了一些side dishes以碟子另上,烤磨菇本身充滿汁液的,簡單的烤過後令磨菇帶有炭香,好好吃; 水煮菜跟蟹肉餅的配菜相同,淡淡的牛油香令蔬菜沒那麼單調,個人偏愛那水煮椰菜花多於四季豆,喜愛的香草薯蓉一如以

朋友另點了一些side dishes以碟子另上,烤磨菇本身充滿汁液的,簡單的烤過後令磨菇帶有炭香,好好吃; 水煮菜跟蟹肉餅的配菜相同,淡淡的牛油香令蔬菜沒那麼單調,個人偏愛那水煮椰菜花多於四季豆,喜愛的香草薯蓉一如以往幼滑香濃, 那陣帶香草味的牛油香實在沒法抗拒,十個讚!!!

試了新菜式後,我們的必點菜式上場了:

凱撒沙律+大磨菇的沙律菜新鮮爽口, 配上芝士汁一向是大家喜愛菜式,只是今次的芝士汁味道沒有以前的濃,這樣反而感到更加清新。

煙肉芝士薯條大堆頭上桌,一眾愛吃薯條的小孩子蜂擁而上,最快消滅的一道菜!小試一條薯條,炸得通透燙口,粉粉的感覺配上溶化芝士,黏黏的有點像吃pizza般,加上細碎香脆煙肉碎的確很惹味。

雅芝竹芝士汁配玉米片自從在CPK吃過後又另一必點,混著菠菜絲的芝士汁,又熱又稠的濃味,那堆雙色玉米片雖淡味但脆身,兩者加起來就令大家吃不停口,只是醬汁總是不足夠,再大碗一些就好了。

炸雞翼/ 水牛雞翼保持一貫水準,炸雞翼香脆入味,水牛雞翼那辣汁醒胃非常,好吃得要啜啜手指才過癮; 芝士汁味道香濃但沒以前那陣藍芝士獨有香味,西芹條新鮮爽脆多汁,沾芝士汁真的好吃。

燒排骨以今次水準最好,肉質柔軟但又有點嚼頭,不像以前有如煲湯豬肉般一咬即開,燒汁一貫濃香帶甜及惹味,每人一支骨吮得不亦樂乎。

蜆肉幼意大利麵的意粉煮得彈牙,很有水準!去殼蜆肉不韌也沒沙,更沒吃到蜆殼,真好!鮮茄汁酸酸的很醒胃,味道很相配的一道意粉菜式。另點了一盤西蘭花雞肉長通粉給兩位男仕,看他們合力將其消滅得很快,味道應該不錯吧。

凍檸茶不加糖原來更飲到紅茶香,只是侍應太忙不會主動refill, 要客人示意才會添飲,而且需時頗長,全晚只飲了兩杯而已......

女仕們的主菜點了其中三款chocolate tall cake/ brownie/ double chocolate cake, 今次以brownie水準最好, 微暖中朱古力味香濃, 配上香草雪糕實在一絕!chocolate cake今次乾了一點, 加了朱古力醬在中間也彌補不了稍乾的缺點;tall cake仍能保持水準,大大一杯仍是壯觀,只是沒有了初遇的驚喜了!三款朱古力甜品的朱古力味道也有分別,令在座各甜牙齒也很滿足! 意想不到原來金豬姨姨也是甜牙齒一族,看她拿著巨型玻璃杯清理tall cake的樣子,令我感到年青真好!!

等候甜品時,看到侍應拿著蛋糕向這邊走來,還以為是附近客人生日,原來是各好友為月巴人提早慶牛一, 因為姑姐hon翌日又再離港,值著人齊的露髀夜為我慶祝! 一眾侍應和好友為我唱生日歌,真的會很開心的,難怪這些美式餐廳那麼多人選擇用來慶祝生日了

謝謝大家的安排,月巴人真的始料不及,真的很有驚喜..... kiss kiss
烤菇凱撒沙律
  • 薯蓉
  • 烤磨菇
  • brownie
2009-05-24 10 浏览
平日都有去ruby tuesday, 今次因為有open rice coupon, 非常抵,所以今日一行3人,去左ruby tuesday食晚飯~早一日好在已經book左6:30,去到見到都幾full。今次叫左3樣野食:1.Buffalo Chichken Wings--叫左個large既,20隻,開頭以為3個人實食唔哂,有要打包既準備,但因佢個source好好味,有點spicy,所以不知不覺食哂。2.Ribs Platter- 叫左兩隻味-Honey barbecue及照燒汁。Honey barbecue個個香口D,遠勝照燒汁那個,強烈推介Honey barbecue source。3.Shrimp Scampi & Steak - 侍應推介是期間限定,所以叫黎試下。有牛排(叫了7成熟),有個炒飯,有雜菜及薯圈。牛排弄得剛剛好,有肉汁又唔乾,炒飯用是蒜頭炒的,很香,雜菜都係平時個d,無咩特別。敗筆是薯圈,不脆又少又細,而且碎哂。仲有我地叫左一杯Ruby Refresher及Long Island,不過不失啦。總結都ok, 而且待應都會主動加水,又會留意你需要D咩,會再去的。

早一日好在已經book左6:30,去到見到都幾full。

今次叫左3樣野食:

• Buffalo Chichken Wings
上次講好左話 3 個人黎Ruby Tuesday食飯,因為二妹想黎!點知大佬走左去英國,所以今晚二三妹決定唔理佢,自己黎食一餐!因為...Open Rice有優惠嘛!!!Book左 8:30,去到即刻有位....我見無book位個D都真係要等估唔到都幾多人食WOR!我地 2 個勁蠢! 個Waiter解釋左勁耐我地都搞唔清究竟佢講個個優惠計劃係點!! 唉...大學生!! 英文實在太差啦...點會咁架??我地要去到埋單個一刻先明囉! 難為個侍應不厭其煩咁解釋俾我地 2 個蠢人知!真係辛苦佢啦.... ><我地 2 個人叫左:自選appitizer"可以自己揀 4 款我地叫左chicken wings,breaded shrimp,onion rings同potato skin我覺得potato skin 麻麻地,因為無咩味...佢有芝士,不過唔太濃chicken wings就普通啦,無咩特別,甜甜地反而我覺得breaded shrimp ok wor!! 幾好味!!不過佢係炸...所以就覺得好熱氣,但佢好香口,炸粉唔厚...所以我覺得幾好Ribs"呢個係二妹指定要食!! 哈
因為...Open Rice有優惠嘛!!!

估唔到都幾多人食WOR!

唉...大學生!! 英文實在太差啦...點會咁架??
真係辛苦佢啦.... ><

我地 2 個人叫左:
自選appitizer"
可以自己揀 4 款
chicken wings就普通啦,無咩特別,甜甜地

Ribs"
呢個係二妹指定要食!! 哈哈!
佢話sUpEr 好味喎! 我覺得無咁誇張,不過都係幾好食既!
佢有好多肉,d肉又夠淋...個sauce都幾好呀,甜甜地
我地幾鍾意

海鮮闊條麵"
反而呢個麻麻地wor! 我自己就唔係幾鍾意...佢芝士係超多! 而且同d意粉溶埋一齊!
但個問題同上面一樣就係無味既!!! 唔係好食到芝士味..><
感覺好漏... D闊條麵太淋...變左無咩口感
個魚有少少腥...我唔太喜歡呢個
不過佢面頭個 2 塊蒜蓉包幾好食! 超香蒜蓉味!

ChOcOLatE TaLlCaKE....."
哈! 我地 2 個人根本無可能食得哂! 痴鬼線! 點食呀!
我見人地 8-10 個人都係叫 2 個Share!
不過我地都係食剩少少姐
個cake好香,但真係要同個雪糕一齊食,因為可以中和返個口味!
剩係食個cake實在太漏啦! 無可能食到! 想肥死咩!
但你見到佢個樣咁吸引...好難唔叫既...哈哈

就這樣我地 2 人完成左呢一餐...聽日肯定又重 2 磅!
佢有優惠就幾好...無既話就真係會覺得幾貴
下次如果二妹想食就再黎啦 =)
appitizer
我唔鍾意既闊條麵
RiBs""
二三妹 wif ChOcO TaLlCakE....
appitizer
RiBs""
二三妹 wif ChOcO TaLlCakE....
2009-05-21 12 浏览
Using open rice coupon to join their 3 months membership. Already having 4 times by a month time. Have try all their steak and I think their pepper &mushroom sirloin steak are the best. Also their fries are good too. Tonight we've order Spinach Artichoke dip, that one not so good because not enough tast. And the corn chips are not so crunchy.Rib-eye & pepper mushroom steak in medium. Their steak over all are very good, soft and juicy! As using the membership half price! Fair enough! i give them

Rib-eye & pepper mushroom steak in medium. Their steak over all are very good, soft and juicy! As using the membership half price! Fair enough! i give them 100 point!

Mini burger with salad bar are very cheap after half price. Mini burger tast good. I think even better than their normal burger because their normal burger's meat are too big. But the plate for salad bar here are smaller than Kowloon bay's one. Still enough for 5 peoples anyway, so forget about it.

Double chocolate cake are warm and great tast. But the strawberry tall cake are bad. Will try the chocolate tall cake next time. See will it be better.
thats the pepper mushroom steak, yummie!
2009-05-09
2009-05-17 3 浏览
哈哈哈~~去完xxxx玩足一日~有D累..加上12/5係個特別的日子wo(當然唔係指四川地震紀念啦)梗係要對自己好D~ 冇2個星期前先去完九龍灣嗰間~今次就去左銅鑼灣嗰間~食物質素同九龍灣差唔多~但service真係九龍灣會好dd2個人食飯~~應該係我太大食la~總係叫左好多野食~~今次為左滿足某隻豬~試試個salad bar~不過呢...九龍灣個salad bar大概大呢度三四倍~差d以為個salad bar分開做幾個area~因為實在太細太少choice~最enjoy既係罐頭的水蜜桃同菠蘿~~d salad dressing其實都幾ok ge!starter冇再叫chicken wing,十隻太多,而且食太多wing對身體唔係幾好~~所以食完salad之後就直接跳入main course環節~~但成餐最唔太高興既係~~出去玩完salad bar一坐埋位正想影相之際~個ribs with spicy sauce and clam linguine就速速到步~~如果餐廳有考慮到一般客人享受拿salad既過程同所需花的時間~應該調節一下上菜速度~唔係要fine dining一度度菜咁上,

唔係要fine dining一度度菜咁上,但唔好咁趕逼我放哂d野入胃度~~而且又冇quote time...真在費解~~唯一解釋係嗰晚比較忙~server唯一要逼住入哂d food~~呢點可以體諒ge~~不過可以改善下更好

ribs整體上ok~~不過outback比較好~但如果單獨睇呢度既ribs都ok~~有點肉汁~不過個sauce我覺得麻麻地match個ribs~只係個人口味唔同~~可憐的我差唔多食哂half order of ribs~豬仔encore一個clam linguine~~水準同九龍灣一樣丫~~不過D clam真係細隻d~而同frozen clam始終差d~食唔到clam味~本身要求可以低dd~但價值差唔多二百個大洋既pasta
~只係offer左一堆煮得幾好既linguine同frozen clam...就未免有點.....慶幸有tabasco呢枝無敵調味料~~有隻豬差唔多用左半枝去食哂個pasta哈哈哈~~佢話個粉如果冇左tabasco就冇味~當然佢呢個醬料王就冇tabasco不歡~~所以唔知呢個係唔係客觀意見lele~~

dessert當然係choco talkcake~一個好rich ge choco cake上有兩個大大的vanilla icecream~~其實係幾正~不過一食哂d雪糕就唔太食得到個cake~因為淨食個cake實在太漏了~2個人冇可能可以完成到呢個dessert 吧~~哈哈~不過呢個talkcake可以一試再試~豬仔佢又心郁郁想再去食le~另外order左一杯ruby refresher~味道冇乜特別~~始終ruby 既drinks勾唔起我想去試既興趣

服務就~其實可以既~一讚既係d staff都好nice~~其他server周不時過黎傾計~但我地area本身個server就實在太忙la~~冇乜理過我地~~但眼神都有游走過我地枱面~~食哂main course等order dessert~但遲遲冇人黎~~最後勞煩外國經理主動清左我地張枱~~所以體諒佢地咁忙既關係~~就比個笑面佢啦!
2009-05-12
2009-05-15 10 浏览
呢晚見到開飯有張主菜買一送一嘅coupon~咁啱telitala又係老銅~一於試試佢~幸好有人聰明的找到位子~唔係實等到人都瘋~超多鬼佬~食左特選和牛漢堡同埋焗牛肉醬千層麵~無叫野飲~先來漢堡~塊扒可以~但配搭上麻麻~ 已經叫左extra bbq 汁~ 同埋太大個~唔eating-friendly~之後上千層麵~一片一片的~中間有d牛肉碎~呢個味道其實可以~不過勁"漏"~食兩咀已經停哂口~總結嘅典型覯鬼佬餐~ 走果時全部都係鬼佬排隊~我唸唔再有吸引嘅promo都唔會再來~
幸好有人聰明的找到位子~唔係實等到人都瘋~超多鬼佬~

食左特選和牛漢堡同埋焗牛肉醬千層麵~無叫野飲~
總結嘅典型覯鬼佬餐~ 走果時全部都係鬼佬排隊~
我唸唔再有吸引嘅promo都唔會再來~

2009-03-20
2009-05-07 20 浏览
同媽咪婆婆提前慶祝母親節,就揀左ruby tuesday,因為知道open rice有買一送一優惠會抵好多!五個人點左:chicken wings:感覺上係普通的雞翼ribs:我嫌唔夠juicy,比較乾,本來對ruby的ribs好有期待,所以有少少失望海鮮闊條麵:呢個出奇的好,因為芝士好多,融晒落D麵度,heavy得黎啱feel,而且海鮮好多呀!公公食到唔停口就知goodcheese burger:薯條有黑椒粉就好味,牛肉又係太乾唔juicy,outback好過佢好多呀!我覺得freshness都好過佢呀!chocolate tallcake:我為tallcake而來,之前食過覺得好好味,今次都無令我失望,同樣都係咁tall,婆婆話如果一個人食晒一定會糖尿不過咁多人share食就唔怕啦!佢會規定你兩個鐘交枱,都算係咁啦,因為都可以食得好鬆洞好舒服,服務都好好呀!(不過九成都係講英文的),我諗我下次都係為tallcake而來算了因為露比真係tallcake最色,其他食物都唔係咁特別~
五個人點左:
chicken wings:感覺上係普通的雞翼

不過咁多人share食就唔怕啦!
因為露比真係tallcake最色,其他食物都唔係咁特別~
2009-05-06
  • chocolate tall cake
  • 海鮮闊條麵
2009-05-06 15 浏览
試過沙田同cwb的 ruby tuesday,個人認為cwb的環境好很多.只係weekend要去的話,最好都是要booking先,因為人太多了!講下service,cwb的waiters,waitresses,大部份都不是本地人,個人認為佢地更熱情,更helpful.假如一大班人去的話,佢地更會主動行埋黎,問你駛唔駛幫你影相!仲同我地傾計傾得好開心tim~有幾次去,仲見到有人生日,waiters們仲好開心同佢地一齊唱生日歌!我覺得呢d就叫service喇,而且更加體現到美式餐廳既氣氛特色!食物都好重要,美式餐廳當然食物係大大份啦,人多黎食會比較好喇.spinach artichoke dip:呢個係appetizer,個spinach芝士 sauce真係無得頂,可惜係栗米片翻炸過,更熱氣law.Potato Skins:普通,而且好漏!Beef Lasagna:呢個份量反而細,不過大伙人,一人一d都ok,味道可以!Quesadillas:我地choose左steak,好特別既薄餅,sauce有2款,2款都好好味.Fork-Tender Ribs:勁好味,次次都choose honey

Potato Skins:普通,而且好漏!
Fork-Tender Ribs:
勁好味,次次都choose honey bbq sauce,肉質好唸,唔駛刀都切得開,近乎入口即容!正!
ruby trio:ruby的大burger就未試過喇,因為太大,食完都食唔到其他野喇.於是,ruby trio係一個好好既choice.有哂3款burger,prawn,beef同chicken.size岩岩好,不過佢d肉質就乾左d.
還有,salad bar:其實係普通一個salad bar,不過for fun啦,材料都幾fresh gar!

飲品方面推介,oreo milkshake,真係啖啖都有oreo!ruby refresher,好清新,配埋gum漏既美式food岩岩中和返!

ruby係一個gathering既好地方,由其cwb分店,一大班人嘈到拆天都無問題!哈哈!
不過price方面,都係apply返張vip好d,半價wor!無discount食真係...好貴!
2009-04-27
2009-04-30 18 浏览
我和家姐去咗世貿o個間Ruby Tuesday, 因為有張30%off coupon, 所以去試吓.去到大約1930hr. 因為無book位,門口接待o個人話要2030hr. 前結賬 okay 啦!入去坐低唔夠3分鐘就連環問妳幾次點乜菜同飲乜, 好鬼趕呀 我地點咗個煙肉焗薯條, 味道唔錯, 但個海鮮魚扒配飯就同menu上的圖片有出入, 用咗勁多pepper, 令到點main course鮮味全無 飲品就okay啦! 未夠2015hr. 就埋單.但最搞笑係埋單時畀張bill妳過目(當然未打折), 找續就得番d尾數, 無打折後張單, 要運用妳的記性及運算來核實 P.S. 1. 正價要$4XX, 有D唔值, 無coupon都唔想再去.2. 離開時o係門口聽到有人book 咗2000hr., 但要等到2045hr. 先可安排入座, 太離譜啦!

okay 啦!

入去坐低唔夠3分鐘就連環問妳幾次點乜菜同飲乜, 好鬼趕呀

我地點咗個煙肉焗薯條
飲品就okay啦! 未夠2015hr. 就埋單.

P.S.
2009-04-29
2009-04-28 115 浏览
來的原因是因為我的 privilege pass 今個月就 expire,有半價,朋友說點都要食多次前一日book 6:30pm檯,waitress說return time 是8:00,我request久一點,她說8:30算啦,最後我request 坐 booth,這個(當然)無問題三個人吃了:1) colossal burger:這個burger我上次吃過,印象不太好,因為是well done(乾、沒有味道)。其中一友人說medium well很好,那就medium well吧。來到看見都幾『血淋淋』,就破戒第一次吃這個bloody burger,誰知吃時一點也不覺得bloody,而且很juicy及牛肉味很香,我們三人也覺好吃。包是微脆的! (上次加extra cheese也不是更cheese,所以今次不加了)2) half-rack ribs with honey sauce:ribs 及 mashed potato還也不錯(ribs始終不及outback),很多broccoli,終於『健康』一點3) build your own sampler 小食拼盤:四個小食選了potato

三個人吃了:
3) build your own sampler 小食拼盤:四個小食選了potato skin with cheese & mushrooms - 正,好多芝士! fried calamari - 普通啦,內裡有細細條的squid。chicken wings - 我不吃wings的也覺不錯,sauce很野味。mozzarella sticks - 內裡的芝士不夠熱,所以拉開沒有『一條芝士』,不過芝士味當然有。四個之中我最喜歡potato skin。每樣小食最少有三件,剛好每人一件
4) chocolate tall cake:幾好,chocolate cake有點crispy,像oreo cake,很chocolate,不過很full..三個人分也太多喇
5) iced tea x3:原本以為可以refill,誰知waiter說我們只order兩個main course,只有兩杯有refill (真的
),要麻煩兩位倒給我喇

吃完飽到不能入睡,我及其中一友人更『滯』到第二天晚上,代價都幾大…

p.s. (1) 今次waiter沒有那麼hard sell,我張privilege card月尾expire他問我要不要renew,由於不想次次吃ruby所以就沒renew了,我說一句『no need』waiter就不再sell我了,這才是嘛,上次真的令我們很不耐煩。(2) 最後我們8:15pm才order tall cake (想坐耐一點),我們可以坐到九時多,也沒有俾催 (3) 要advance booking呢,都full house及幾多人等

after 50% discount $420
沒有discount就會試其他burger restaurants了
build your own sampler - regular
colossal burger
colossal burger in medium well
ribs
chocolate tall cake