2020-10-17 753 浏览
上次係百佬匯買野,送左一張ruby Tuesday 既coupon有6折,於是黎試下,星期六中午黎冇咩人,有得坐卡位,可惜唔提供水,店舖比較陰暗,叫侍應都比較難。見到menu d價錢真係嚇一嚇,我地叫左一個classic cheese burger $198,一個fried chicken burger $198,好彩有6折,正價真係好貴。牛肉可以簡幾成熟,我就簡左7成熟,幾厚幾大舊,切落去有汁流出黎幾juicy,配cheddar cheese 幾夾,但係擺耐左有d乾,快d食哂會好d,包皮有烘過,脆身好食,薯條夠乾脆都唔錯,仲有一小碟沙律仔冇咩特別。中間炸雞其實冇咩特別,少少似麥當勞既脆辣雞腿包,但係都好食脆身,少少難氣,中間有一片煙肉正常味,唔太油,芝士味冇cheese burger 個隻咁出,包皮黑色,但其實冇味,唔係好抵食。整體黎講,性價比低,雖然好食,但正價太貴,6折之後都勉強可以,仲要加一,埋單$270,成餐都好飽,但覺得只有牛肉值回票價,呢個價錢出面好多選擇,試過一次就夠,唔會再幫襯。

Classic  Cheese  Burger

Fried  Chicken  Burger

2020-10-17
Classic  Cheese  Burger
Fried  Chicken  Burger
2020-10-06 685 浏览
去完旺角配眼鏡,同家人一齊去MegaBox的Ruby Tuesday食晩飯,因突然落大🌧️雨,就系德福等shuttle 巴士,由於國慶兼中秋前夕,感覺特別多人外出用膳,排左好耐先上車,肚又餓,於是我妹叫左佢男朋友先叫餐,我哋到左馬上有得食,分別叫左Chicken platter,新菜式,混個三種口味的雞肉,滿足不同口味需要,Pesto chicken risotto,兩大塊雞胸肉,shellfish Macn cheese, 呢個女女超鐘意食,自己食左一大半🙈,mini bacon cheese fries ,熱辣辣的煙肉芝士薯條,芝士味好濃好香,兩種口味蜜糖燒和原味燒的豬🐷肋骨好食,招牌菜必食手。
2020-09-29 809 浏览
行完 Mega Box, 上了12樓的 Ruby Tuesday 朝聖💃😜吃紅肉🥩必定要叫杯手工🍺啤酒,清涼入喉,加上飽覧東區遠景,不如意事暫時忘卻吧😝露比三合一併🍗🥩🍤豬肋骨🍖🍖🍖燒焗得很入味,最喜歡用手撕著吃,呵呵,夠原始😝 炸蝦和雞柳一般般吧🙄😒我再試了檸檬炸雞🍋🐥入口清香的檸檬味,雞肉也焗得有點乾,份量也較少,😮😢
露比三合一併
2020-07-05 1730 浏览
本身有VIP,之前買咗美食券,平均$88一張可換一客主菜。疫情稍緩,三大兩小周末食番餐。叫咗肉眼扒、Ribs拼盤、全家最愛的新奧爾良良海鮮飯、蟹肉芝士通粉。四樣都好味,美食券在周末使用是買二換二,佢地好均真,會揀最貴的兩客主菜用券換,其餘計VIP價。人多心情好,食埋甜品apple crumbles同lime pie。Apple crumbles好正,lime pie普通啲。疫情前其實我地一個月至少食兩次,唔平但舒舒服服,如果一早訂枱,坐窗邊仲幾好view!
本身有VIP,之前買咗美食券,平均$88一張可換一客主菜。

疫情稍緩,三大兩小周末食番餐。

2020-07-04
2020-07-01 1266 浏览
近一年因為做左RubyTuesday 會員,優惠係任何食物半價,所以多左去光顧,未join 會員前應該好多年冇食過。一來必叫飲品,因為會員送兩杯飲品,任何飲品都可以,紅酒白酒都ok。我叫了杯雜果賓治,飲品來講,做到不錯,可能西餐而且有自己吧枱,注重飲品。小食冷盆煙三文魚,味道正常,沒有特別,另外叫左兩個主菜,蕃茄蜆肉扁意粉,應該用罐頭茄牆醬,茄醬味道濃,但食品到新鮮蕃茄的味,蜆肉份量非常多。另一個主菜係新出當月既菜式,燒乳豬仔骨,份量得4件,配上黑醋醬,特制黃芥末醬,豬肉口感係超幼潤滑溜,但不足之處係豬皮唔夠脆,另外有薯菜,薯角粒焗得外皮脆口內軟滑。
2020-06-29 808 浏览
I can say this restaurant one of the worst restaurant . staff is so rude , not attentive. not professional. very slow service. food is cold and not up to standard. just simple drinks take 25 minutes to come also after ask 3 times. so ridiculous.
2020-06-17 1161 浏览
食物份量非常之大份,調味亦10分美式,我點了一個焗墨西哥薯片,上枱時碟邊10分熱可以保持芝士及醬汁不會冷掉,抵食夾大件朱肋骨點了兩個combo 口道,都是傳統的比較好吃,抵食夾大件之後點了熟成的牛扒,生熟控制不錯剛剛四成。另外每日酒精飲品有不同的優惠,當晚是啤酒買二送一。整體味道不錯服務亦剛剛好,食物份量比較大,適合一家大細或六人以上。酒精飲品亦有10分多選擇,有不同的啤酒生啤及Cocktail。甜品就比較一般
之後點了熟成的牛扒,生熟控制不錯剛剛四成。
2020-05-19 1848 浏览
————總評分(以5分為滿分)———價錢:💰💰💰 (人均$200-400)美味指數:😋😋😋😋性價比:👅👅👅👅..Ruby Tuesday應該都唔洗作多介紹🤤。由於Ruby Tuesday最近推出左醫護優惠,堂食可享用50% off,就同醫護朋友們去試左。-Ruby Tuesday 出品一向有保證,小編今次試左classic bbq sauce ribs (半份) 同三重奏burger (蟹餅、羊肉、牛肉)🥰。Ribs食落肉質鮮嫩,咬落去好多汁,值得一讚。而三重奏burger亦可以滿足選擇困難症患者嘅願望,同朋友分享又好易切。平時好多女仔都覺得burger太大份太難咬,mini版真係岩曬大家。😉
————總評分(以5分為滿分)———
價錢:💰💰💰 (人均$200-400)
美味指數:😋😋😋😋
性價比:👅👅👅👅
2020-05-08 1249 浏览
Ruby可以話係童年回憶,但係大左已經無咁中意同埋水準有時會參次上個星期三食係好食既叫左小菜+巴馬臣芝士通粉都係好食既野飲都做得好上一次去係4月尾既中午,當時叫左ribs同埋意粉,個次就無咁好當時個ribs乾身左d。不過都未去到好差。不過不嬲都係唔係次次好,忙碌時間會好d,但又試過忙既時候overcooked同埋d薯蓉既牛油太重手好林(個次係沙田,但d薯條係好既有時真係想得到張更表知下到底當時係邊個煮Btw今個月既小食有驚喜上面既蝦好大隻口感又爽加埋醬汁好清爽底下d青瓜食完既時好sad好適合夏天食希望e個菜可以變做餐牌常見選項若果出冷麵或者沙律加e個汁都好好食(雖然唔似美國菜不過覺得青瓜可以切長少少窄身d,因為會雪凍所以口感會硬稍為細少少咬起黎會輕鬆dd之前個梅定乜野沙律d乾果太大粒無辦法同d菜一齊趙好可惜應該要切到一啖可以食到兩至三樣野個層次會豐富d同埋d生菜切之前可唔可以確保係泡過水好需要佢係咬落去有水出黎個種清爽Sorry要求好多不過今次食係好食既期待下次服務同環境一直水準以上,無任何要挑剔既地方有俾口罩袋同埋用環保飲管加分
上個星期三食係好食既
叫左小菜+巴馬臣芝士通粉都係好食既

野飲都做得好

當時個ribs乾身左d。不過都未去到好差。

有時真係想得到張更表知下到底當時係邊個煮

Btw今個月既小食有驚喜
上面既蝦好大隻口感又爽
加埋醬汁好清爽
底下d青瓜食完既時好sad
好適合夏天食
希望e個菜可以變做餐牌常見選項

若果出冷麵或者沙律加e個汁都好好食(雖然唔似美國菜

不過覺得青瓜可以切長少少窄身d,因為會雪凍所以口感會硬
稍為細少少咬起黎會輕鬆dd
之前個梅定乜野沙律d乾果太大粒無辦法同d菜一齊趙好可惜
應該要切到一啖可以食到兩至三樣野個層次會豐富d
同埋d生菜切之前可唔可以確保係泡過水
好需要佢係咬落去有水出黎個種清爽

Sorry要求好多
不過今次食係好食既
期待下次

服務同環境一直水準以上,無任何要挑剔既地方
有俾口罩袋同埋用環保飲管加分
5月新小食
2020-05-06
5月新小食
2020-04-09 1771 浏览
大學時期同同學reu, 唔知點解好中意食ruby Tuesday, 總有人有6折卡,雖然性價比唔係好高,但當年都叫食餐好,岀嚟做嘢就少嚕。。。執下一間,執下又一間,呢日同男朋友行mega box, 卜枱有7折,決定回味一下Ribs and wings應該係必點,ummmmm竟然覺得非常普通。。。。跟餐要左牛油忌廉焗薯,記得細個同朋友搶住食,今日嘅感覺係。。。。牛油都好味嘅,但係又未至於搶住食芝士西蘭花烤雞焗長通粉,已經係呢度最好味嘅嘢,但講真芝士焗嘢有幾可會失手?但係雞肉就略嫌鞋身喇。男朋友最中意嘅Oreo milkshake....wa, 溝左大量水咁。。。。。到底係餐廳質素下降,定人愈大食得愈多好嘢,覺得呢間餐廳唔好食呢?why not both? 但係一人埋單310,咁嘅價錢真係無下次了

2020-04-05
用餐优惠
優惠券
2020-03-19 1467 浏览
今日嚟做運動,做完嚟RubyTuesday 食飯,上次食完好失望,今日再比多次機會佢😆今日果然有驚喜,牛扒叫7成熟,好好食,冇overcook,仲好Juice😋焗薯好正叫咗露比3合1,啲雞好嫩滑,炸蝦勁脆,Ribs都勁好食😋薯條勁脆又熱👍🏻忌廉菠菜都好濃味,夠熱,仲勁香😋RubyTuesday 菜式選擇多元化,食物質素十分之好,飲品也多選擇,味道都唔錯,上菜速度好快,環境裝修都好靚,侍應服務又快又到位,今次有番啲質素👍🏻

忌廉菠菜都好濃味,夠熱,仲勁香😋

2020-03-19
  • triple play
2020-02-25 1515 浏览
打開份menu 哇乜咁貴既。。普通一個main 都三四百。。好彩同行者係會員又話買左coupon 所以都可以放心咁食入去嗰陣都有禮貌既咁我地五個人就叫左三個main三個前菜好似係( ´▽`) 因為都唔係我嗌哂首先係青口 因為平( ´▽`)$52 有五隻 真係好抵! 仲要食落都好好食係松露忌廉汁!個汁做得好滑同濃味 青口又唔老不過個樣同相比真係差啲 可能唔切走半邊殻會好似豐盛啲?定其實黎貨已經得半邊?或者換做碟上可能睇落好啲?其實係個樣唔吸引姐 但好食既之後係蟹餅 得一細舊 咁就盛惠$218首先 煎得都比較黑 食落燶味會比蟹味重其次沙律都唔多 但至少冇爛菜既係人多黎講 呢個就真係好唔建議嗌可能冇預人地會share其他都值得推薦 但係呢個真麻麻叫左份雞翼 雙併有辣有唔辣好多隻 而家數大概有十八隻?冇諗過五個人叫碟雞翼我食到三隻。。。我唔食辣 不過都覺得辣既會好食啲有啲啲酸 都算少少辣 但一兩隻都頂得住既友人話個汁都已經算係水準以上既水牛城雞翼原味就係偏鹹既煎雞翼 冇乜特別 對我真係鹹左少少 好彩有啲生蘿蔔同西芹兩款重口味都得以中和返有個白色既汁 我冇點到。。所以唔知咩黎( ´▽`)坦白講呢
打開份menu 哇乜咁貴既。。
普通一個main 都三四百。。
好彩同行者係會員又話買左coupon
所以都可以放心咁食

入去嗰陣都有禮貌既
咁我地五個人就叫左三個main三個前菜
好似係( ´▽`) 因為都唔係我嗌哂

首先係青口 因為平( ´▽`)
$52 有五隻 真係好抵! 仲要食落都好好食
係松露忌廉汁!
個汁做得好滑同濃味 青口又唔老
不過個樣同相比真係差啲
可能唔切走半邊殻會好似豐盛啲?
定其實黎貨已經得半邊?
或者換做碟上可能睇落好啲?
其實係個樣唔吸引姐 但好食既

之後係蟹餅 得一細舊 咁就盛惠$218
首先 煎得都比較黑 食落燶味會比蟹味重
其次沙律都唔多 但至少冇爛菜既係
人多黎講 呢個就真係好唔建議嗌
可能冇預人地會share
其他都值得推薦 但係呢個真麻麻

叫左份雞翼 雙併有辣有唔辣
好多隻 而家數大概有十八隻?
冇諗過五個人叫碟雞翼我食到三隻。。。
我唔食辣 不過都覺得辣既會好食啲
有啲啲酸 都算少少辣 但一兩隻都頂得住既
友人話個汁都已經算係水準以上既水牛城雞翼
原味就係偏鹹既煎雞翼
冇乜特別 對我真係鹹左少少
好彩有啲生蘿蔔同西芹
兩款重口味都得以中和返
有個白色既汁 我冇點到。。所以唔知咩黎( ´▽`)

坦白講呢個究竟係前菜定主菜一部分我都唔知
我只係知好好食( ´▽`)
薯仔跟既係一球牛油一球酸忌廉
坦白講以前我係一啖一啖就咁食
友人將佢撈左做薯蓉
冇錯 係就咁喺隻薯仔入面撈(⊙_⊙)。。
但撈左原來係真係好食啲
creamy 啲又每個位都食到有少少酸味
雖然好普通但係我真係覺得好好食!

好啦到主菜既部分

雖然佢比左把大大扒刀
不過因為佢肉質鬆軟 用餐刀都可以輕鬆分到
佢煮得啱啱好 啲肉唔會痴實刀 但又唔係熟到爛哂
唔會太乾難咬 但又唔會太濕難食
我對佢評價好高!

之後係龍蝦尾 嗱我地多人 冇望清楚就叫左
所以我冇食龍蝦尾 但友人都一致好評既
大家都贊同加飯旁既牛油係好食啲
我就試左隔離個意大利飯
有少少菇 可能係松露蘑菇汁?
好好食。。。 呢間舖既汁醬都做得真係唔錯
鹹度適中 又唔會好漏 正啊!

之後係牛油果雞肉墨西哥餅
牛油果比想像中少 不過都有牛油果味既
牛油果 芝士 雞 本身呢個組合就好好食( ´▽`)
咁所以呢個都係好好食
個餅係脆既 上枱都係熱既
廚師冇失準 所以都好食既

最後叫左幾個甜品 我係分得藍莓芝士蛋糕( ´▽`)
就係好普通既藍莓芝士蛋糕
唔闊 但高身

最後野飲! 我飲左士多啤梨果茶
好!好!飲!
怕酸都飲到 因為唔偏酸
重點係有啲士多啤梨果肉!
甜甜地 唔口乾 我個人中意隻味 追住黎飲( ´▽`)
2020-02-06 1206 浏览
Having dinner in Mega Box with my family, we chose Ruby Tuesday as we all love eating burgers and steaks!Build Your Own Sampler (regular) $198- I ordered chicken wings, breaded shrimps, mozzarella sticks and potato skins with bacon and cheese on top. Love that crispy bacon potato skins. Others not bad as well. Mini Trio $248- This dish was served with some pickles and french fries together with three mini burgers: Cheddar mini, jumbo lump crab cake mini and BBQ pulled pork mini. I love the cr
Build  Your  Own  Sampler

Mini  Trio

Mini Trio $248
- This dish was served with some pickles and french fries together with three mini burgers: Cheddar mini, jumbo lump crab cake mini and BBQ pulled pork mini. I love the crab cake the most. It was so fresh that I could taste slices of crab inside. Also, BBQ pulled pork was flavourful and moist.
Rib  Eye

Rib Eye $328
- Rib eye was a bit chewy and overcooked as I ordered medium rare but it turned out to be medium. A bit disappointed about this dish.

2020-01-03
Build  Your  Own  Sampler
Mini  Trio
2020-01-22 1054 浏览
員工態度良好。同行者入面有人話要‘3乘熟牛肉,強調一定要準確3乘’。一切開隻色完全完美做到。其實佢無論肉定係包都做得幾好。總之有肉嘅食物佢嘅肉就juicy.但有個小驚喜,就係個前菜,洋蔥圈,果隻蘇炸同香,係會想狂食。

2020-01-20 791 浏览
等咗超過30分鐘才有食物,蒜茸包唔熱的,牛扒嚟到係好乾,仲要係唔熱,職員換過一塊比我,但都係唔夠熱,唔明點解啲牛扒要曬爐先出,牛扒好薄又韌,原全唔好食,連個焗薯都係乾。叫職員比多個汁,最後都冇比到我。水杯冇水唔會主動加水。Ribs 今次整得幾好食,炸雞和炸蝦🍤都外脆內軟,超好食😋雪糕曲奇甜品都幾好食,雪糕好滑👍🏻
2020-01-20