ROYAL INN

餐厅: ROYAL INN
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-05-13 28 浏览
氣派豪華、環境幽雅@Royal Inn銅鑼灣食肆林立,但好少會讓客人有一份幽雅而舒適的感覺,即使用餐🍴🍽️完畢亦想再坐一會!😍🥰🍾手工牛油香煎蟹餅🦀Chef擺設這度菜五彩繽紛好有藝術氣質,又好似灑上七彩皺紙咁→🦀餅上鋪滿芒果🥭肉、檸檬🍋肉、伴隨酸尾尾蛋黃醬Lime mayo, 讓人胃口大開,蟹肉一絲絲好有質感又鮮美,色香味俱全。👍👍🍾法式芝士焗生蠔🦪餐廳鄭重推介特價品→ $28一隻,生蠔雖經烤焗仍然肉質很juicy 而且海水味濃,猶如碧波𣈱泳。面頭佈滿香脆煙肉🥓粒,味道極香極夾!🥢🥢🍾西班牙黑毛豬鞍架🐷🐷主角的豬鞍架肉質濃郁,夠哂肉味,只是略為韌了一點兒!西蘭花🥦,羽衣甘藍Kale爽脆清甜,咬落爽颯甘甜!肉+菜非常匹配。👌🏼👌🏼🍾自家製藍莓🫐士多啤梨🍓班戟🥞賣相精緻美麗!pen cake 食落唔覺成口粉,因為chef做到香口薄脆,配埋2隻鮮果>🫐+🍓讓pen cake更有層次感。讓人驚喜的,脆卜卜的杏片增潻了整度甜品的高度🤗👌🏼 值得你哋去品嘗品嘗。😋😋餐廳一半遠眺綠樹🌴🍃☘️林蔭,讓人心曠神怡,胃口大開!🤪😋

氣派豪華、環境幽雅@Royal Inn

🍾手工牛油香煎蟹餅🦀

🍾法式芝士焗生蠔🦪

🍾西班牙黑毛豬鞍架🐷🐷

🍾自家製藍莓🫐士多啤梨🍓班戟🥞

餐廳一半遠眺綠樹🌴🍃☘️林蔭,讓人心曠神怡,胃口大開!🤪😋

2024-05-13 26 浏览
店以純白色為主調,設有歐式拱門及浮雕裝飾,並搭水晶燈配大量花藝做點綴,店內空間感足,窗邊位置對著綠油油一片 ,很有情調服務和食物方面也很有水準,而且性價比很高~而且最近還⼀有優惠,買白酒可用$98玩購買6隻蠔,性價比很高。炭燒安格斯裙柳牛扒肉質嫩滑,口感柔軟而多汁,配上風琴馬鈴薯(Hasselback potato)和酸奶油味道一流。焦糖香蕉法式薄餅即叫即做的Crêpe,不僅看起來美美的,吃起來的味道也超讚,口感細 緻軟嫩帶點Q勁的餅皮配上Nutella,香蕉和鮮奶油,甜而不漏~下次回來要試試招牌菜威靈頓羊和蘋果金寶~~

炭燒安格斯裙柳牛扒

焦糖香蕉法式薄餅

下次回來要試試招牌菜威靈頓羊和蘋果金寶~~
鮮牛肉他他配燒牛骨髓Beef Tartare 牛骨髓唔係周圍都食到! 竟然呢度有 重要襯埋我最愛晚牛肉他他! 必叫! 牛肉他他再加隻大大隻既蛋黃 絕配! 紅酒燴牛肋肉燴意大飯 Red Wine Braised Beef Risotto 超多牛肋肉! 紅酒燴牛肋肉燉得好淋好入味 超加分! 意大利飯入邊配料都好多 有大啡菇 同埋燒到好香嘅洋蔥 大蔥! 性價比之選! Truffle tortelloni香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞一上碟就聞到好香嘅豬面頰肉 肥瘦相間! 意大利小雲吞有滿滿嘅松露汁 好香濃 最後再用嫩滑嘅菠菜on top 健康又營養芒果熱情果合桃班戟Mango passionfruit crepe嚟到打卡餐廳梗係要食一啲港女甜品🤣 同港女一樣有內涵有樣! 原來熱情果同芒果係咁鬼夾! 酸酸甜甜又唔會好膩! 成間餐廳個裝修同埋食物presentation都好靚 岩哂拍拖 慶生 ,原來佢個二人套餐係openrice買仲可以平啲 下次再去試佢個二人套餐❤️❤️
鮮牛肉他他配燒牛骨髓

香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞

芒果熱情果合桃班戟
Mango passionfruit crepe

2024-05-11 44 浏览
裝修很好,食物很好,招呼也很好,收費亦合理,有不少打卡位,日間來應該感覺更舒服,噴水池位置應該更美。但就是很嘈很嘈,彷彿去了打邊爐或茶餐廳,真的不可思議!所有人,每一台都放肆大聲談笑吃飯交流,你可以清楚聽到前面後面每一張枱的交談內容,有一張長枱坐12人的,幾個男人跑來跑去,這個是什麼宮廷?如果你想好好地,安安靜靜,優雅有詩意的食一餐飯,應該會感覺出錯。我朋友出去洗手間,得到一刻寧靜之後不願再回來😂😂唯有快快埋單!好可惜的一餐飯。
2024-05-08
庆祝纪念
生日
  • 法式大蒜蘑菇忌廉烤雞
2024-05-10 22 浏览
打卡靚位西餐廳喺皇室堡見到Royal INN 歐陸古典懷舊風格裝修華麗。一入門口已經見到個小噴泉及天花吊燈,充滿着法國浪漫氣氛。🥰餐廳好多打卡位可以影靚相🥰座位舒適。當天我坐喺落地玻璃位置,可以觀賞維園嘅景色。餐廳Menu 選擇很多,我們叫咗:✅芝士焗生蠔 抵食,焗生蠔。滿滿的芝士。🧀超低食👍✅燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉三文魚煎得香脆,魚肉嫩滑。✅香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞黑松露遇上小雲吞,雲吞皮做得好薄。細細粒好QQ😋✅Tiramisu 最後再叫兩個甜品食吓😍Tiramisu 非常香滑細緻,唔會太甜。總括:拍拖、談心、相聚、傾生意。打卡必到餐廳點,華麗餐廳,高級食物,服務細心周到,值得稱讚。
打卡靚位西餐廳
喺皇室堡見到Royal INN 歐陸古典懷舊風格裝修華麗。
一入門口已經見到個小噴泉及天花吊燈,充滿着法國浪漫氣氛。🥰
餐廳好多打卡位可以影靚相🥰座位舒適。
當天我坐喺落地玻璃位置,可以觀賞維園嘅景色。
餐廳Menu 選擇很多,我們叫咗:
✅芝士焗生蠔
抵食,焗生蠔。滿滿的芝士。🧀
超低食👍

✅燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉
三文魚煎得香脆,魚肉嫩滑。

✅香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞
黑松露遇上小雲吞,雲吞皮做得好薄。
細細粒好QQ😋

✅Tiramisu
最後再叫兩個甜品食吓😍
Tiramisu 非常香滑細緻,唔會太甜。

總括:拍拖、談心、相聚、傾生意。
打卡必到餐廳點,華麗餐廳,高級食物,
服務細心周到,值得稱讚。
2024-05-09 62 浏览
皇室堡竟然開咗一間勁打卡嘅餐廳💖呢日約埋朋友過去食飯,一入門口就見到一個勁靚嘅噴水池🥰蟹肉忌廉汁扁意粉真係有一絲絲嘅蟹肉喺入邊架!忌廉醬汁好Creamy,意粉朔晒啲忌廉汁超好食!入邊仲有蘆筍,味道但係點小清新!香蒜辣味鮮大蜆扁意粉另外呢個蜆肉意粉嘅大顯勁大隻呀!蜆肉都幾鮮甜,意粉落咗輕微嘅辣椒同蒜蓉撈過!上面仲有啲蒜片添,食落都幾惹味架!焦糖香蕉榛子朱古力班戟呢個班戟份量都幾大,班戟裏便包住咗香蕉!落咗好多榛子朱古力醬😍另外有半條香蕉個面係焦糖化咗,表面脆裏面軟好好食!藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕呢度嘅巴斯克蛋糕都幾出色!質感綿滑,芝士味道香濃🥰仲配咗一大球雲呢拿雪糕添🤤白桃果園食咗咁多嘢,係時候飲返杯茶啦!呢款茶好香白桃味,加咗兩次水都仲好出味!
皇室堡竟然開咗一間勁打卡嘅餐廳💖

呢日約埋朋友過去食飯,一入門口就見到一個勁靚嘅噴水池🥰

蟹肉忌廉汁扁意粉

真係有一絲絲嘅蟹肉喺入邊架!
忌廉醬汁好Creamy,意粉朔晒啲忌廉汁超好食!
入邊仲有蘆筍,味道但係點小清新!

香蒜辣味鮮大蜆扁意粉

另外呢個蜆肉意粉嘅大顯勁大隻呀!
蜆肉都幾鮮甜,意粉落咗輕微嘅辣椒同蒜蓉撈過!
上面仲有啲蒜片添,食落都幾惹味架!

焦糖香蕉榛子朱古力班戟

呢個班戟份量都幾大,班戟裏便包住咗香蕉!
落咗好多榛子朱古力醬😍
另外有半條香蕉個面係焦糖化咗,表面脆裏面軟好好食!

藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕

呢度嘅巴斯克蛋糕都幾出色!
質感綿滑,芝士味道香濃🥰
仲配咗一大球雲呢拿雪糕添🤤

白桃果園

食咗咁多嘢,係時候飲返杯茶啦!
呢款茶好香白桃味,加咗兩次水都仲好出味!
  • 蟹肉忌廉汁扁意粉
  • 香蒜辣味鮮大蜆扁意粉
  • 焦糖香蕉榛子朱古力班戟
  • 藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕
2024-05-08 34 浏览
ROYAL INN餐廳中央嘅噴水池好華麗,連同黑白佈置,更感優雅。24個月西班牙黑毛豬火腿配蜜瓜切薄片嘅黑毛豬火腿,味道帶咸香,用嚟配搭沙律菜同鮮果,更食到風味。地中海風味藍青口蕃茄醬汁內有橄欖同肉粒,青口嘅清淡沾上濃醬汁,配搭合宜好味。招牌龍蝦濃湯龍蝦湯味道濃郁,伴香脆嘅薄多士。法式麵包蟹肉蟹膏意大利飯意大利飯濕潤,口感煙韌,意大利飯蟹味香濃。燒安格斯10oz肉眼扒燒肉眼扒我選擇5成熟,肉眼厚身但肉質唔乾,安格斯肉味濃。開心果蘋果玉桂班戟蘋果肉同玉桂嘅味道酸酸甜甜,班戟係薄片,配合得宜唔會太甜太膩。

24個月西班牙黑毛豬火腿配蜜瓜

地中海風味藍青口

招牌龍蝦濃湯
龍蝦湯味道濃郁,伴香脆嘅薄多士。

法式麵包蟹肉蟹膏意大利飯
意大利飯濕潤,口感煙韌,意大利飯蟹味香濃。

燒安格斯10oz肉眼扒
燒肉眼扒我選擇5成熟,肉眼厚身但肉質唔乾,安格斯肉味濃。

開心果蘋果玉桂班戟
2024年4月23日 星期二今晚一早預約咗呢一間餐廳同老婆食飯,一入到門口就比個噴水池吸引住,冇諗到喺一個商場餐廳裏面竟然會有噴水池,而且充滿歐美風情,即時覺得間餐廳高級咗店員安排我哋坐呢一個位置更加可以睇到裝修得好精緻,無論門框、燈或者牆身都做到一絲不苟,猶如置身歐美高級餐廳一樣,感覺坐得好舒適餐廳除咗提供set dinner之外,仲可以散叫食物,餐牌上面嘅食物圖片賣相好似好吸引,價錢銅鑼灣嚟講都算合理,但由於我哋唔算太肚餓,所以只係叫咗兩個主菜等咗大約15分鐘左右,第一個主菜就嚟到,係炭燒安格斯西冷牛扒,賣相幾精緻,而且廚師仲已經好貼心咁幫牛扒切開一嚿嚿,方便進食我哋叫左medium Rare,見到牛扒裏面嘅顏色好粉嫩,完全做到我哋心目中嘅要求,咬落去充滿肉汁,肉味好濃郁,而且唔會太韌,配埋醬汁一齊食味道更加好添,配菜方面有千層薯同車厘茄,其中千層薯整得幾入味,又唔會太腍,外皮幾香口至於另一個主菜就係香煎北海道帶子番紅花意大利飯,帶子都真係幾大粒,食落去生熟度啱啱好,同番紅花都幾夾,而且意大利飯有咬口,唔會煮到一pat pat,醬汁都同帶子好配合埋單每人$300左右,除咗食物質素唔
2024年4月23日 星期二

埋單每人$300左右,除咗食物質素唔錯之外,仲食埋餐廳環境,感覺唔錯
2024-04-23
这家餐厅在收藏夹里很久啦!今天和朋友来尝试午市套餐,装修的很漂亮,店内居然还有喷水池⛲️,我们坐在窗边位阳光洒进来真的好美!氛围好浪漫,很适合约会💕烧安格斯封门柳8安士安格斯封门柳是切好一块块的,上来直接吃不用自己再切了!烧的外层烧的焦香,中间牛肉的质地特别柔软鲜嫩多汁,牛味浓郁!牛油香煎北海道刺身带子墨鱼汁意粉先吃三个刺身级带子,上面搭配三文鱼籽,一口咬下去在嘴里爆开,鲜到不行🤤墨鱼汁意粉酱汁超级浓,就算吃完黑嘴也很值得。提拉米苏它不仅是“花瓶”不仅卖相好看味道也贼好!提拉米苏质地轻柔松软,朗姆酒味调味恰到好处,奶油入口极化好丝滑。餐厅位置很容易找,就在铜锣湾sogo附近的皇室堡里面,交通也很方便🚇铜锣湾E出口走300米就到啦!午市套餐真的很抵食😋

烧安格斯封门柳8安士

牛油香煎北海道刺身带子墨鱼汁意粉

提拉米苏

2024-05-07 200 浏览
門口正中央已經有一個三層水池,好像身在巴黎一樣,影相一流😱而且枱位置之間好寬敞,裝修華麗,坐得舒服。最近做promotionCheesy Baked oysters $28法式cheese焗生蠔大隻,肉質肥美美味,脆口。餐廳仲有很多酒類飲品🍸配襯生蠔一流👍🏻French onion Soup洋蔥湯絕對正宗,濃濃慨cheese 混合著大量慨洋蔥,每一啖湯都是芬香撲鼻的洋蔥,飽肚。這很推薦🙌🏻Chicken Fricassee法式大蒜蘑菇奶油烤雞,忌廉Creamy把雞肉混合在一起吃很開胃,炸香的洋蔥絲灑在雞肉上,吃的時候沾上忌廉汁。薯仔好腍身,另有幾片焗多士配搭,把多士沾上忌廉汁吃是神級味道,全碟都吃光了。Scallop Risotto香煎北海道帶子番紅花意大利飯,半乾蕃茄好惹味甜甜酸酸好開胃,帶子只是小小煎香便可帶出鮮味。全部攞盤都精緻。我很滿意男友帶我來這間餐廳吃晚飯,讚👍🏻其實仲想食甜品,但肚仔真係飽喇,唯有留返下一次😂
門口正中央已經有一個三層水池,好像身在巴黎一樣,影相一流😱
而且枱位置之間好寬敞,裝修華麗,坐得舒服。

最近做promotion
Cheesy Baked oysters $28
法式cheese焗生蠔大隻,肉質肥美美味,脆口。
餐廳仲有很多酒類飲品🍸配襯生蠔一流👍🏻

French onion Soup

Chicken Fricassee

Scallop Risotto
全部攞盤都精緻。

我很滿意男友帶我來這間餐廳吃晚飯,讚👍🏻
其實仲想食甜品,但肚仔真係飽喇,唯有留返下一次😂
法式芝士焗洋蔥湯
法式芝士焗生蠔
2024-05-02
$355.3 (晚餐)
法式芝士焗洋蔥湯
法式芝士焗生蠔
2024-05-06 37 浏览
Royal INN去完shopping💸經過呢間靚靚餐廳🍴就揀左呢間食☺️🔅Red wine braised beef risotto 紅酒燴牛肋肉意大利飯係我最鍾意食嘅risotto 唔會好creamy risotto入面有少少parmenson cheese & carrot 牛肉夠軟腍 yummy🔅Lamb wellington 威靈頓羊架Beef wellington 就食得多 羊真係冇試過咁樣食 羊架入面用左mushroom 蓉包住羊架去焗冇overcook 味道岩岩好 味道好夾 好好味🤤🔅藍莓🫐醬巴斯克芝士蛋糕🍰配雪糕🍦Cheese cake好香 配搭一啖藍莓🫐醬一咪雪糕食 正👍🏻 唔會好膩🛋️☺️有feel 好靚 坐得舒服😌寧靜 有空間感 好岩hightea/ fine dining
Royal INN

去完shopping💸經過呢間靚靚餐廳🍴就揀左呢間食☺️

係我最鍾意食嘅risotto

🔅Lamb wellington 威靈頓羊架
羊架入面用左mushroom 蓉包住羊架去焗
冇overcook 味道岩岩好 味道好夾 好好味🤤

🔅藍莓🫐醬巴斯克芝士蛋糕🍰配雪糕🍦

誰也想不到 這麼浪漫🌹有氣氛的地方 是在皇室堡 Baked Oyster $28/1欸~~~28塊也就可以吃到生蠔🦪???烤蠔一到 煙肉 焦香撲鼻 口感上層煙肉一粒粒富嚼口煙肉 香佔這份的大半 完全不用怕腥 蠔🦪大小一口便能掌握 又滑又juiceTruffle Tortelloni $158除了creamy creamy外 帶點點黑松露 還是creamy~~💗鹹香帶微脆硬的豬面頰、香嫩菠菜、餡量洽好又不粉的意大利🇮🇹 雲吞 口感豐富不在話下再配上creamy 醬汁 每項缺一不可 一匙入口~快樂~lberico Pork Rack $248粉嫩、低脂的側面 真的的會被騙到 可是一進口 「好軟嫩~~~」不愛太乾淨太純的 加以沾點點醬 更提鮮 說到 「鮮」他們的配菜 也相當新鮮 爽口 和豬更成為鮮明對比 哈哈哈Apple Cinnamon Crepe $88好大一片的 Crepe 還重疊了四層 蘋果偏酸 建議不要單吃和微挺身的奶油 用4層的 Crepe 包著吃 外層帶點彈性奶油微甜不膩 蘋果微爽口 愛apple crumble 的可以一試他們的酒類還滿多選擇的 而且在這浪漫🌹環境底下點枝酒
誰也想不到 這麼浪漫🌹有氣氛的地方 是在皇室堡
Baked Oyster
Baked Oyster $28/1
欸~~~28塊也就可以吃到生蠔🦪???
烤蠔一到 煙肉 焦香撲鼻 口感上層煙肉一粒粒富嚼口
Truffle Tortelloni
Truffle Tortelloni $158
再配上creamy 醬汁 每項缺一不可 一匙入口~快樂~
Iberico Pork Rack
lberico Pork Rack $248
不愛太乾淨太純的 加以沾點點醬 更提鮮 說到 「鮮」
他們的配菜 也相當新鮮 爽口 和豬更成為鮮明對比 哈哈哈
Apple Cinnamon Crepe
Apple Cinnamon Crepe $88
和微挺身的奶油 用4層的 Crepe 包著吃 外層帶點彈性

他們的酒類還滿多選擇的 而且在這浪漫🌹環境底下
點枝酒 微醺放鬆一下 還不錯

Ps想要二人世界的 可以坐靠近門口的位置 桌上還有小花 細節感拉滿💕
2024-04-24
Baked Oyster
Truffle Tortelloni
Iberico Pork Rack
Apple Cinnamon Crepe
2024-05-05 18 浏览
一直都很喜歡有歐陸宮廷風格的西餐廳,以純白色為主打色系,配以歐陸風格的拱門設計和立體浮雕裝飾,不但感覺華麗舒適,更有一種很優雅高尚的感覺。以往我們也很喜歡到尖沙咀的分店,但銅鑼灣亦有不少打卡為止,特別是餐廳中間的小型噴水池和華麗的水晶吊燈,感覺特別浪漫,在這種環境進食,心情份外開懷。set lunch menu 🌟是日餐湯當日是南瓜湯,南瓜味香濃,配以餐包,味道不俗。🌟粒粒水牛芝士車厘茄沙律喜歡沙律的朋友可以選擇這個清新的蔬菜沙律,有新鮮車厘茄和沙律菜。Main course🌟牛油香煎北海道刺身帶子墨汁意粉本身我自己偏愛北海道帶子,所以每次見到餐廳有北海道帶子的意粉或龍蝦意粉都會點選。今次的墨汁意粉軟硬適中,相對其他餐廳偏有口感,另外加上魚子的帶子,令整個賣相增添了不少色彩。🌟香煎鯛魚柳配燒露荀薯蓉冇骨的鯛魚適合小朋友食用,蘆筍很新鮮,加上薯蓉,適合女士或小朋友點選。整個菜式的賣相亦非常吸引。另外有多款飲品和甜品選擇,如果跟餐就要選擇擇$28以下的飲品。我們點了 cappuccino 及latte

set lunch menu

🌟是日餐湯
當日是南瓜湯,南瓜味香濃,配以餐包,味道不俗。

🌟粒粒水牛芝士車厘茄沙律

Main course
🌟牛油香煎北海道刺身帶子墨汁意粉

🌟香煎鯛魚柳配燒露荀薯蓉

我們點了 cappuccino 及latte

2024-04-30
🌹生活可以簡單,但節日約會儀式感是不能或缺的。呢間法式浪漫主題餐廳,一踏入門口,就有許願噴水池,好多水晶燈同格仔地磚,感覺好華麗雅緻,邊位公主會唔心動呢!🐷西班牙黑毛豬胺架($248)黑毛豬胺柔軟粉嫩,肉感豐厚充滿油脂香味,加上特製醬汁,一口下去滋味無窮。🌸燒三文魚香草忌廉手工介指意粉($168)燒三文魚外皮香脆,魚肉唔會過熟,手工介指意粉口感非常彈牙,一試愛上!🫐🍓🥭🥞自家制藍莓醬士多啤梨班戟($88)芒果熱情果合桃班戟($88)班戟賣相精美,非常鬆軟好味,兩款都各有千秋!

🌹

🐷
西班牙黑毛豬胺架($248)

🌸
燒三文魚香草忌廉手工介指意粉($168)

🫐🍓🥭🥞
自家制藍莓醬士多啤梨班戟($88)

芒果熱情果合桃班戟($88)
班戟賣相精美,非常鬆軟好味,兩款都各有千秋!

• 燒西班牙黑毛豬鞍架
2024-05-02 31 浏览
一家超適合女生拍照打卡📸法式公主風👗歐陸宮廷風西餐廳🏩走進餐廳已見到法式許願水池⛲華麗水晶燈🌐和歐式拱門🪟等多個打卡位📸加上天花鏡面和落地大玻璃景色,同老公拍拖最適合不過🤭香煎鯛魚柳配燒露筍薯蓉鯛魚的鮮味、蘆筍的清爽, 加上蘑菇和薯仔做陪襯🥔🫓味道濃而不膩法式大蒜蘑菇忌廉烤雞🧄蒜蓉香炒蘑菇拌入香濃的法式白汁,奶油的香甜還有烤土司的香味跟烤雞的味道超級搭🐔一定要搭配吐司吃🍞手工牛油香煎蟹餅蟹餅的基本材料不離蟹肉、雞蛋和麵包糠。是一道令人吃不停口的開胃前菜。精緻、好食,開胃,份量岩岩好

香煎鯛魚柳配燒露筍薯蓉

手工牛油香煎蟹餅