2023-12-16
之前去The ONE行街,留意到Royal INN呢間餐廳佈置好用心。充滿白色歐陸風情,門口擺滿各種花藝同聖誕樹,氣氛超級浪漫💕今次就去試下😋我地入到去覺得環境真係好好,裝修同餐枱都覺得高貴舒服,侍應既服務態度都做得好,餐廳有個大酒櫃,有各種唔同酒類比客人選擇🥂天氣涼涼地想飲碗熱湯😋我地叫咗法式芝士焗洋蔥湯($88)個芝士面味道非常香,用料好足,好多洋蔥,一份已經夠兩個人飲。威靈頓羊扒係呢度既招牌菜。($298)上菜的時候熱辣辣,酥皮焗到金黃色。切開唔會散曬,十分厚肉。我地叫咗七成熟,覺得熟度剛剛好。羊味好出,羶味都濃,鐘意食羊會鐘意呢種味,配菜有薯仔、沙律、炸蒜,都好食!威靈頓牛扒就聽到多,羊扒我係第一次食,幾值得一試👍🏻香蒜辣味鮮大蜆扁意粉($168)名副其實的大蜆,好鮮甜&肉質厚實,而且真係有好多隻。意粉辣辣地,用蒜香爆香炒,好惹味!😋呢間餐廳地點方便,佈置打卡一流,食物質素都好好。去慶祝生日、週年紀念,拍拖等等會係個好選擇😁