2024-07-03
朋友生日,講明要食西餐又想港女打卡,決定搵間靚靚餐廳,可以打卡既有格調嘅餐廳。見唔少好評推薦就揀佢餐廳擅長法國菜,十分充滿法國氣氛。店外如花店般,擺放多束美麗花束,令人沉醉花都氣息。店內有精緻巴黎凱旋門、古典水晶燈,仿如置身於巴黎,好浪漫。餐廳設有戶外露天庭園,但怕大風嘅我哋揀咗坐入面🔔法式龍蝦濃湯$88我哋二人share,龍蝦湯質感較水,味道偏淡,唔太啱我口味😅 手工牛油香煎蟹餅$138小食叫了蟹餅,蟹餅表面炸過配上面有些酸甜既芒果同甜椒,食完令人很開胃!蟹肉忌廉汁扁意粉$168忌廉汁奶油既味道令整道菜增加左柔和,蟹肉量很多啖啖都充滿蟹肉和忌廉濃郁口感令人滿足的味道炭燒8oz安格斯裙柳牛扒$298配有風琴薯、車厘藤茄、天然海鹽,今次叫了五成搭配炭燒既烤製方式十分之垂涎欲滴,炭燒令牛扒有煙燻香味而且牛肉肉質好嫩滑配上紅酒汁增色不少,配菜焗薯很方便 已經切了片配上配忌廉好似食薯片咁!自家製藍莓醬士多啤梨班戟$88充滿水果風味和甜美滋味的甜點。搭配新鮮的士多啤梨和藍莓醬 ,班戟微甜的味道,士多啤梨提供了酸甜的口感和清新的水果香氣,為班戟增添了顏色和口感的層次。
餐廳設有戶外露天庭園,但怕大風嘅我哋揀咗坐入面🔔
法式龍蝦濃湯$88
手工牛油香煎蟹餅$138