2017-10-12
老豆贏咗比賽就同佢食餐好嘅慶祝下。不過爹哋就唔鍾意去太遠食晚飯,所以就同佢去呢間餐廳試吓,而且近近地食完重可以散步返屋企添。餐廳門面唔算大,但原來入到去裝修都幾有特色,配合埋燈光係好舒適嘅酒吧餐廳格局。菜式選擇都幾多,套餐都有10幾個。同爹哋就一人叫咗一個套餐,而我就跟沙律,爹哋就跟是日餐湯蕃茄雜菜湯。沙律幾新鮮,醬汁都夠多。加左煙肉脆口又夠香,唔錯。爹哋話佢個雜菜湯都幾足料,而且味道唔假!先上我既12oz 美國安格斯肉眼扒~分量十足而且擺盤好靚仔!叫個三成,做得好完美!牛扒嘅脂肪唔算好多不過肉味濃,火喉準肉質軟嫩,性價比相當高!旁邊嘅芝士煙肉焗薯,用mozzarella cheese,芝士煙靭有口感,拉起一絲絲包住薯仔嚟食,香口到不得了,好邪惡啊!之後爹哋嘅脆皮德國鹹豬手配薯蓉就到,又係好大一碟!睇到啲肉就知道非常對板,脆皮脂肪同肉嘅分布好清晰!一咬落去皮脆到好似薯片咁!正!中間嘅脂肪唔會食到一口油反而係充滿骨膠原嘅感覺,而肉亦咸香不死實!配旁邊嘅傳統德國酸菜更加開胃。 食豬手最好就配啤酒啦!酒類選擇都有成四五頁…花多眼亂所以就叫侍應推介一下。佢就推介大象啤delirium trem
沙律幾新鮮,醬汁都夠多。加左煙肉脆口又夠香,唔錯。
爹哋話佢個雜菜湯都幾足料,而且味道唔假!
之後爹哋嘅脆皮德國鹹豬手配薯蓉就到,又係好大一碟!
食豬手最好就配啤酒啦!
爹哋話呢餐非常滿意,下次一家人再嚟食過先。