2025-08-04
想唔想搵間餐廳有浪漫氣氛之餘,仲提供特別嘅食物體驗? 依家位於炮台山嘅西班牙餐廳提供晚市2人餐,原價$728,依家8折,有5個Tapas咁多,淨係識前菜都夠飽😂 廚師巧妙融合亞洲元素落西班牙菜Tapas,非常值得一試。🐷🥔 黑毛豬火腿,薯仔沙律,蛋黃醬份量十足嘅薯仔,每啖都可以夾埋鹹香味嘅Jamon 黑毛豬火腿一齊食,食到停唔到口🐟🍅 蕃茄銀魚柳多士蕃茄非常新鮮,味道酸酸甜甜,配埋Anchovies 嘅鹹香,醒神開胃🧀黑松露芝士風乾火腿比堅尼多士口感鬆脆,餡料豐富,重口味之選,送酒一流🥔🥚 西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅傳統西班牙前菜蛋餅小熊貓就食唔少啦,但係加咗臘肉腸嘅就真係未試過,一食落去有驚喜嘅感覺,估唔到臘肉腸啲咁傳統嘅食物同西班牙嘅蛋餅咁夾,而且中間蛋漿仲有流心嘅狀態,食過返尋味啊🦀 西班牙蟹肉南瓜可樂餅蟹肉同南瓜鮮甜味,令到小熊貓好似來回日本又折返西班牙一樣,點估到食食吓西班牙菜,都可以食到亞洲名物可樂餅呢係咪等咗好耐呢?終於嚟到主菜。🐙 西班牙墨魚汁飯滿滿嘅八爪魚鋪咗喺碟paella上面,一睇到小熊貓已經覺得好滿足,新鮮檸檬同埋美乃滋酸酸甜甜,即刻令到成件事冇咁油膩,墨魚汁包裹住
🐷🥔 黑毛豬火腿,薯仔沙律,蛋黃醬
🐟🍅 蕃茄銀魚柳多士
🧀黑松露芝士風乾火腿比堅尼
多士口感鬆脆,餡料豐富,重口味之選,送酒一流
🥔🥚 西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅
🦀 西班牙蟹肉南瓜可樂餅
係咪等咗好耐呢?終於嚟到主菜。
🐙 西班牙墨魚汁飯
滿滿嘅八爪魚鋪咗喺碟paella上面,一睇到小熊貓已經覺得好滿足,新鮮檸檬同埋美乃滋酸酸甜甜,即刻令到成件事冇咁油膩,墨魚汁包裹住每一粒米飯,每一口米飯配上八爪魚,就好似比海水包圍着一樣,鮮味十足,八爪魚亦都非常之有咬口,每一啖都爽口多汁
以為咁樣就食完,仲有甜品呀
🦄 西班牙玉桂油條,朱古力醬加雪糕
香港人對甜品嘅最高評價,唔係太甜😆 玉桂嘅香料味,朱古力嘅回甘,雪糕嘅幼滑口感,為呢餐畫上完美句號