2009-08-17 17 浏览
飲品好味:莓料飲品幾好,又夠耐飲另外有杯菠蘿都好飲!食物冇味:唔知係咪走健康路線,意粉同飯都好淡~如果唔係肚餓,實在好難擺入口...得蒜溶包真係講得上合格~地方整潔,坐得ok舒服,可以傾下計~不過差唔多價錢,我寧願去menu/delifrance
飲品好味:
莓料飲品幾好,又夠耐飲

另外有杯菠蘿都好飲!

食物冇味:
唔知係咪走健康路線,意粉同飯都好淡~
如果唔係肚餓,實在好難擺入口...
得蒜溶包真係講得上合格~

地方整潔,坐得ok舒服,可以傾下計~

不過差唔多價錢,我寧願去menu/delifrance
2009-08-10 24 浏览
今天來了淘大分店的Riso吃Lunch,點了帶子白汁闊麵,飲品選了誇啦芒果,另外加了薯角,總共$49。食物來的速度都算快,帶子冇咩味道,醬汁跟闊麵好像不太配,所以整體而言,只算一般。而薯角同誇啦芒果就幾好。不過這裡的價錢實在太貴了,食物又不算特別好,而且要自行去點食物,這樣的價錢,去餐廳食仲好!
今天來了淘大分店的Riso吃Lunch,
點了帶子白汁闊麵,
飲品選了誇啦芒果,另外加了薯角,總共$49。

食物來的速度都算快,
帶子冇咩味道,醬汁跟闊麵好像不太配,
所以整體而言,只算一般。
而薯角同誇啦芒果就幾好。

不過這裡的價錢實在太貴了,
食物又不算特別好,
而且要自行去點食物,
這樣的價錢,去餐廳食仲好!
2009-08-09
2009-07-08 18 浏览
食完飯黎哩度買野飲.做緊promotion, 香蕉+雪糕$20/2杯, 其他既野飲係$26/2杯, 2杯要一樣我同朋友要左蘋果蜜桃. 佢哩度冇註明用咩打, 我估係用冰打.是蘋果蜜桃沙冰的東東.見到有d 蘋果皮. 好似都ok 新鮮咁.飲落... 好似飲糖水咁. 一d 生果味都冇. 得個甜字, 仲要好好好甜o個隻.我覺得佢係落syrup多過用生果黎blend. 可能d 蘋果皮都係假既.總之朕味完全唔討好.點解一間睇落唔錯既鋪頭整d 咁易整既野飲會咁失準.不過我諗有士多啤梨/ 藍莓酸酸地會好飲d.同埋揀d 用雪糕blend 會似smoothie d.
食完飯黎哩度買野飲.

是蘋果蜜桃沙冰的東東.
見到有d 蘋果皮. 好似都ok 新鮮咁.

總之朕味完全唔討好.
點解一間睇落唔錯既鋪頭整d 咁易整既野飲會咁失準.

不過我諗有士多啤梨/ 藍莓酸酸地會好飲d.
同埋揀d 用雪糕blend 會似smoothie d.
2009-07-07 11 浏览
Riso Café 在淘大新開設一間分店價錢是吸引的,之前曾幫襯megabox的同名餐廳,裝修富時代感,紅色設計,給人醒神的感覺覺得佢地的餐好豐富...有意粉/飯,有特色飲品和炸薯塊.兩個細食的女子分享一個餐都得食物味道可接受,勝咗人不算多(德福的快餐店總有很多人), 坐得幾舒服,服務都不錯(因為人少)今次要了蒜蓉包、闊麵、糯米糍, 飲品味道普通,甜甜的一堆冰咁,希望下次有機會試其他食物
Riso Café 在淘大新開設一間分店

今次要了蒜蓉包、闊麵、糯米糍
, 飲品味道普通,甜甜的一堆冰咁,希望下次有機會試其他食物
飲品
2009-07-01
飲品
  • 蒜蓉包
  • 炸薯塊
2009-07-07 9 浏览
食完富記車仔面完全吾得~!!未食過甘差的~!!食左幾淡就吾食~!同紅蘿蔔再入淘大搵食,見到呢間環境不錯的cafe,見個m.n都幾吸引!一於入去試下,點左兩個百搭餐,小食+特飲+飯.$40!俾紅蘿蔔爭左俾$$$><~!坐下來的環境很不錯,招呼幾好.上食物速度都好快,記住呢間係cafe~@@食物上齊了,生果好甜~!兩個飯份量都一般,白汁果個味道一般,但好多帶子,用料足~!!!紅米飯口感不錯,味道淡了點,但肉的味道帶起,幾好食ga~健康人士最愛!最好食都食佢個多士,很香甜,芝士同牛奶味好夾,個炸薯角好熱lala,幾好~!總來說小食好過主菜~呢間cafe可以一試~!
食完富記車仔面完全吾得~!!
未食過甘差的~!!食左幾淡就吾食~!
食物上齊了,生果好甜~!
兩個飯份量都一般,白汁果個味道一般,但好多帶子,
總來說小食好過主菜~呢間cafe可以一試~!
個多士不錯~
個紅米飯比白汁飯好~
個多士不錯~
2009-07-01 5 浏览
今晚要自己一個人食飯....想搵間西餐試下....行過見到呢間餐廳裝修幾靚...望望門口個menu又0岩胃口...就一於試試....茄汁老虎蝦燴飯 ($39): 份量0岩女仔食...男仔就應該唔夠....整體0黎講算唔錯...燴飯唔太濕又唔太乾...茄汁開胃...老虎蝦好爽...如果可以多幾隻就好喇...下次要同老公試下佢個2人餐先.......
今晚要自己一個人食飯..

下次要同老公試下佢個2人餐先...
....
茄汁老虎蝦燴飯
2009-06-07
茄汁老虎蝦燴飯
之前在megabox試過佢d番茄汁虎蝦意大利飯,都幾好食但咸左少少,今次去左新開的淘大入面呢間,叫左個南瓜汁意大利飯,同埋白汁帶子意大利飯,南瓜汁果個好食d因為有d杏仁碎!好咬口~~ 另外一碟帶子好少,同埋d白汁好淡味,不過都算幾好!呢度的意大利飯當然唔係正宗啦,但如果只計味道同價錢的話,真係幾值得推介~!

南瓜汁意大利飯
白汁帶子意大利飯
2009-06-06
南瓜汁意大利飯
白汁帶子意大利飯
2009-05-03 18 浏览
飲品不錯,但食物就....今日一行五人去Kowloon Bay睇戲,睇戲前有兩小時時間,就去左淘大商場搵飯食。行行下見到Riso環境幾好,又有sofa(又無乜人),可以傾計休息。見到餐牌有$99的二人套餐,好似幾抵食,就入左去。全店以18-22歲的少女為主,我地入到去,成為最老的一班。果度到自己出去點菜,點完菜,我同cashier講,可否用coupon減$8,佢話,”我入左單啦喎!!”算數。食物來了,分量真係少的驚人.....而家唔係好夠熱,味到怪怪的。湯又少又難飲。D甜品同飲品就okay,不錯
飲品不錯,但食物就....

見到餐牌有$99的二人套餐,好似幾抵食,就入左去。

全店以18-22歲的少女為主,我地入到去,成為最老的一班。

算數。

湯又少又難飲。

D甜品同飲品就okay,不錯
食物內容
2009-05-02
響淘大開分店小妹都是昨天才知道的,之前都是於mega box那一間 riso cafe。頭數次光顧時,都覺得她們的risotto十分好吃,以幾十元來說,真的做得不錯,但於一年前再到妨時,看到價錢減了,質素亦相對地減了,所以再沒有再到mega box那間光顧了!昨天發現在淘大新開了分店,令我想尋回初初品嘗時那好吃的味道。是次品嘗的是下午茶時段,點了以下食品:磨姑蜜糖豆risottomy godd飯乾到呢,d汁小到如果要將貨就價,不如不做也吧冇汁點可以叫risotto呀我以後都不會再給她機會了唔記得什麼pizzaok不是太好亦不太差南瓜湯好好味光顧套餐時加八大元就可以品嘗了全部加埋都係$69

昨天發現在淘大新開了分店,令我想尋回初初品嘗時那好吃的味道

是次品嘗的是下午茶時段,點了以下食品:

磨姑蜜糖豆risotto
my god
d飯乾到呢,d汁小到

如果要將貨就價,不如不做也吧

冇汁點可以叫risotto呀

2009-04-19
$34.5
  • 南瓜湯
2009-04-12 5 浏览
自從去過意大利吃過意大利飯後,便喜歡了risotto,從openrice網頁得知Riso這間店子後,便去過此店鋪的幾間分店,試過幾款意大利飯,闊條麵和小食,相當不錯. 早陣子,經過淘大商場已知道Riso會在這裡開分店,但一直未見開,終於前幾日經過見到開了,但已經吃飽.今天臨出門口前,上來openrice看有沒有食評,發現有優惠券,還要是七折,十分好呢. 這間店鋪的座位舒適,最好是不用megabox分店的即棄飯盒,用上即棄飯盒,感覺已經不好,所以很少去megabox那間分店. 今天食磨菇帶子白汁燴飯,賣相一般,還是屯門和鑽石山分店的食物賣相比較好.吃了一口後,覺得不妥了,有我最討厭的洋蔥,唯有一邊吃,一邊把洋蔥夾在一邊,令到飯也凍了.忍不住喚了侍應過來,問可否給他們意見,註明在餐牌上,這個飯是有洋蔥,讓我這種不吃洋蔥的人叫這個飯時可吩咐走洋蔥.那個侍應答我那是西芹,我說西芹我也是不吃的.沒多久,餐廳的負責人說那是洋蔥,可幫我夾走那些洋蔥,我連忙說好,因為邊吃邊夾走洋蔥實在很麻煩,他說換過一碟給我,換了一碟是沒有洋蔥的,吃得舒服和滋味一點,這個飯味道不錯
今天食磨菇帶子白汁燴飯,賣相一般,還是屯門和鑽石山分店的食物賣相比較好.吃了一口後,覺得不妥了,有我最討厭的洋蔥,唯有一邊吃,一邊把洋蔥夾在一邊,令到飯也凍了.忍不住喚了侍應過來,問可否給他們意見,註明在餐牌上,這個飯是有洋蔥,讓我這種不吃洋蔥的人叫這個飯時可吩咐走洋蔥.那個侍應答我那是西芹,我說西芹我也是不吃的.沒多久,餐廳的負責人說那是洋蔥,可幫我夾走那些洋蔥,我連忙說好,因為邊吃邊夾走洋蔥實在很麻煩,他說換過一碟給我,換了一碟是沒有洋蔥的,吃得舒服和滋味一點,這個飯味道不錯,汁不杰,磨菇多,帶子有五隻,幾好味.
值得讚賞他們能在乎顧客的感受.

2009-04-12
  • 燴飯