2018-04-15
早前食左個好難食嘅西班牙海鮮炒飯,我一直嚷著要食個好啲嘅,於是密友挑選呢間正式係西班牙菜嘅小店同我去試😬我好少影食店門面,但呢間鋪頭成個feel幾正有tasting menu,食完呢餐飯後我心諗早知食呢個set...散嗌價錢望落都好似好合理,但選擇較少,同埋唔係好識嗌😅真係少食西班牙菜嗌左white sangria,望到呆左,真係未試過飲現成即開嘅sangria😂平時應該係一jar或一bottle架嘛?支裝酒應該比平時出去飲嘅酒精含量低好多,偏甜,水果粒粒有青萍果同橙肉。呢個係炸茄子嚟,即刻炸起,配個類似千島醬,但辣辣地嘅。Deluxe platter,有三款ham,其中兩款會有分前中後腿都切俾你試,平時食覺得好咸,呢個就真係好濃肉味,唔係得個咸字,到底36個月同48個月有咩分別,我真係唔識評😅我自己就鍾意食紅啲乾身啲,好似肉乾咁😆密友喜歡油脂豐富啲嗰種,我諗ham呢家野係各有所愛。Mini paella,海鮮燒得好香,個飯吸收哂啲汁但煮出嚟唔會太濕,味道係唔錯,不過份量真係勁少!!!我諗呢度一碗飯都冇,真係啱啱鋪滿個pan咁少😂😂😂食到呢度都仲係覺得食左一陣風咁,又再嗌野食。嗌多兩個
我好少影食店門面,但呢間鋪頭成個feel幾正
呢個係炸茄子嚟,即刻炸起,配個類似千島醬,但辣辣地嘅。
嗌多兩個tapas,其中一個係青椒仔,唔辣嘅,係鹽燒咸咸地,每隻有兩節手指咁長左右,味道普通。
另一個嗌左calamari,好細隻,粉好薄,都幾好食嘅。
喺度食嘅野係幾有特式,唔係周圍食到,味道都ok,兩個人埋單1200左右,都唔算平,但真係食唔飽😅早知嗌tasting menu,我諗食嗰個餐應該會滿足啲😌