1K
啟德站一出就到的AIRSIDE ,位置真的非常方便,而且商場給人的感覺不會很壓抑,空間感很強,亦有很多特別的商店和餐廳!就像今晚吃的這間一樣,單看門面就像日系的雜貨店,但其實裡面還有超大的餐廳位置,中間還有個打卡的月球裝飾,餐廳環境給人的感覺非常舒適,亦提供多款手工甜品可以吃!澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼伴炒野菜/山葵奶滑薯蓉(238元)肉眼比想像中大塊,來到約七成熟左右,吃起來肉質嫩,但會比較有咬口的,帶點油香,而配的醬汁會帶點酸的,所以能中和了一下肉眼的油膩感!另外配的薯蓉特別加上了山葵,挺特別的一個搭配,配上牛扒來吃也不錯,也很解膩!海膽蘆筍蟹肉三文魚籽意粉(188元)上面放上了大大塊的海膽拌上大量的三文魚籽,賣相真的挺吸引的!吃起來會有點蟹肉的鮮味,忌廉的醬汁又不會太濃搶走海鮮的鮮味,挺有日本風味的一個意粉!紫菜芝士炸甜蕃薯條伴松露醬(58元)愛吃蕃薯的一定要試這個!雖然這裡的蕃薯條不是炸得非常香脆的口感,但吃起來焦焦嫩嫩的,而且味道非常甜香,配上紫菜芝士和松露醬,味道更豐富!70%冧酒朱古力榛子脆脆蛋糕(68元)朱古力味道香濃,質感幼滑,帶點榛子香和酒味,餅底帶點脆脆的口

海膽蘆筍蟹肉三文魚籽意粉(188元)

紫菜芝士炸甜蕃薯條伴松露醬(58元)

70%冧酒朱古力榛子脆脆蛋糕(68元)

朱古力味道香濃,質感幼滑,帶點榛子香和酒味,餅底帶點脆脆的口感。這個就算不會喝酒的也不用怕酒味太重!

玉露茶(跟餐18元)

喝起來是綠茶,加了片檸檬乾來增加香味。

Apple Cucmber Soda(跟餐34元)

喝起來青瓜的味道非常香濃,配上酸甜的蘋果梳打,味道十分清爽!
2023-11-21
2023-11-21 142 浏览
感謝一班好同事及一位朋友同我預祝生日,去左間超靚有特色餐廳打卡,焦點一入餐廳望到嘅月球,環境好靚好舒服,早去到無人仲可以周圍影下相。 我哋一人叫咗一個lunch set 一齊分享; set lunch 可以揀沙律或湯。 我就比較欣賞西京比目魚set, 我個杯芝麻latte真係好飲,似芝麻糊咁香濃。 反而朋友叫咗杯dirty咖啡冇乜特色。大蜆墨魚汁意大利粉大家都覺得偏鹹咗, 唔知係咪因為大蜆嘅海水影響。 最後大家都安排左三件蛋糕,其中一個拿破崙仲寫埋我個名及happy birthday.
birthday.
2023-11-21
庆祝纪念
生日
2023-11-21 140 浏览
𝔸𝕡𝕡𝕣𝕖𝕔𝕚𝕒𝕥𝕖 𝕥𝕙𝕖 𝕝𝕚𝕥𝕥𝕝𝕖 𝕡𝕚𝕖𝕔𝕖𝕤 𝕒𝕥 𝕥𝕙𝕚𝕤 𝕘𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕤𝕡𝕒𝕔𝕚𝕠𝕦𝕤 𝕗𝕣𝕖𝕤𝕙 𝕘𝕒𝕣𝕕𝕖𝕟🦫兩年前食過 Relish 觀塘店✨,餐廳唔算大不過裝修佈置都有心思🤓,仲有 outdoor area 打卡食蛋糕✌🏽。知道 AIRSIDE 開新分店,都即刻想黎感受一下🪭。呢間餐廳名有埋 Kitchen,就知道係見到廚師們👩🏽‍🍳發揮既機會。同朋友黎兩個人嗌左兩份 lunch set ,主菜1️⃣係清酒蒜香紐西蘭托托蜆墨魚汁意大利粉。托托蜆又大又甜,一隻接一隻🤓。墨魚汁意粉係蒜片🧄同番茄仔🍅既襯托下,鮮味得黎唔會太油🤌🏽。🐚New Zealand Tua Tua Clams Squid Ink Spaghetti | $178主菜2️⃣係慢煮油浸法式鴨脾意大利飯,鴨脾🍗唔係好多 cafe 有得選擇,所以第一時間想試一個。鴨脾肉容易撕開,肉既熟度剛剛好🏵️。Risotto 有蘑菇同豆豆🫛,口感唔錯。🦆Slow-roasted Duck Leg Confit Risotto with French Bean & Mushroom | $198午餐有跟蘑菇湯🍄或者沙律🥗,蘑

午餐有跟蘑菇湯🍄或者沙律🥗,蘑菇湯濃郁而 creamy,沙律配柚子醋🍋清清地好健康。

🤙🏽Lunch Set served with Mushroom Soup / Salad

主菜之外都嗌左個小食,酥炸吉列廣島蠔🤭,非常邪惡不過值得試試。

🦪Deep-fried Hiroshima Oyster | $68

甜品方面揀左個新鮮士多啤梨配橙花奶凍,panna cotta 就食唔少🍼,呢個 ring 上層係透明 jelly,有花花💐有士多啤梨🍓,橙花香味滲透出黎♨️。整件事絕對唔會漏唔會太甜,作為豐富午餐既結尾無得輸👻。

🌸Fresh Strawberry with Orange Blossom Panna Cotta Ring | $68

黎得靚 cafe 當然要嗌兩杯有拉花既熱飲☕️,一杯係 mocha 用上 65% 朱古力粉🫴🏽,兩者融洽😋。另一杯係黑芝麻 latte,濃濃黑芝麻味🎵,一d都唔算甜。最特別係個器皿👽圓錐體加底座,要小心攞起喔。

🍫Mocha (65% Dark Cocoa) | +$34
🐧Black Sesame Latte | +$34

除左木系傢俬🪵同埋多種植物🌿,特別喜歡餐廳中央既大月球🌕,雖然係 daytime 到訪,都無阻月球帶黎既氣氛☺️,為餐廳添加唔少空間感🏳️。

午餐
啟德新建成嘅商場Airside ,位於啟德站旁邊十分方便,特意挑選了3樓一間有6000尺空間感超大,樓底又高的餐廳! 餐廳以木系文青風裝潢,主因餐廳是跟日泰實木傢俬店🛋ALOT Living 🪵聯乘,故餐廳內的餐桌都很有品味😎 加上有不少植物🪴擺設和打卡位超大月亮🌕,感覺真係好Chill🌿好有綠洲既感覺😌餐廳有吧枱位,卡位,大長餐桌和梳化座都有,適合閨蜜👭,情侶👩‍❤️‍👨,一家大細👨‍👩‍👧‍👦🧓🏻👴🏻因為人氣新餐廳平日lunch 都要等一會兒座位,放假建議早一點去喇😊🩵Relish All Day Breakfast $200超級豐富既All Day, 有炒蛋🥚(另加$8轉黑松露),香草豬肉腸🐷,牛油粟米🌽,大啡菇🍄,烤煙腩片🐷,煙三文魚沙律🥗,烤車厘茄,炸甘栗紫薯餅🍠,認真製作又好滿意既All Day!另外,值得一提是跟餐的餐湯好有誠意,是好濃味的自家製忌廉蘑菇湯🍄,加入兩粒脆麵包,滲了濃湯入口非常好味。🩵海膽蘆筍蟹肉三文魚籽忌廉汁意粉 $222好豐富既意粉,有三文魚籽,海膽,蘆筍,蟹肉等,忌廉汁跟意粉都煮得剛好,意粉掛汁,忌廉汁又好creamy😋🩵焦糖千層酥配馬達加斯加雲尼拿吉士

🩵海膽蘆筍蟹肉三文魚籽忌廉汁意粉 $222

🩵焦糖千層酥配馬達加斯加雲尼拿吉士 $68
餐廳有多款甜品供選擇都是$68, 我地點選了大廚每日新鮮製作(需候時約20mins) 的雜果拿破倫 (簡稱😆) , 賣相相當精緻,以多款不同顏色水果打造,水果下面酥皮脆可口,加上軟滑少甜而不膩的吉士醬,無得頂👍🏻

🩵Grapefruit Coffee Tonic (Iced) +$34
🩵Relish Rose (Iced) +$34

食完野仲可以參觀下吧枱對出既日系餐具,有好多精緻款式,絕對適合鍾情日系品味嘅你,慢慢欣賞細味放鬆一下☘️

📍 Relish Kitchen by ALOT (九龍城)
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L316號舖
2023-11-18 174 浏览
叫了海膽蘆筍蟹肉三文魚子忌廉汁意大利粉,忌廉汁太杰,杰到入唔到口,蘆筍唔係嫩口,比較柴,唔知係咪咁所以要切碎,意粉混有蟹殼😓食物質素參差,價錢偏貴,套餐加杯嘢飲都+30幾蚊環境還好,地方幾大,和服務都唔錯,但係食物質素就真係唔係好得,個龍蝦湯都好咸好杰,咖啡就評唔到,因為套餐到要加30幾蚊先有一杯咖啡,因為冇叫到,性價比太低,30幾蚊我不如去隔離coffee shop就咁叫一杯坐成日?實在唔係咁推薦。

鮮海膽蘆筍蟹肉三文魚子忌廉汁意大利粉
2023-11-18
去行新商場𝘈𝘪𝘳𝘴𝘪𝘥𝘦,一眼相中𝘙𝘦𝘭𝘪𝘴𝘩 𝘒𝘪𝘵𝘤𝘩𝘦𝘯 𝘣𝘺 𝘈𝘓𝘖𝘛,鋪位面積超級大,空間感十足,木系風格裝修望落好柔和舒適,氛圍感滿滿十分適合打卡✨晚市套餐附餐湯/沙律,另外跟餐飲品大部分只需+$𝟹𝟺已經有好多選擇。🔸鮮海膽蘆筍蟹肉三文魚子忌廉汁意大利粉 $𝟷𝟾𝟾大推呢個非常足料嘅西日𝚏𝚞𝚜𝚑𝚒𝚘𝚗意粉,海膽份量超多毫不手軟,濃濃海膽味口感𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢幼滑,撈埋蟹肉、三文魚子、蘆筍、雜菌一齊食有多重口感超幸福🥹!!🔸鮮澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼(8oz)伴炒野菜·山葵幼滑薯蓉 $𝟸𝟹𝟾肉眼五成熟剛剛好,有嚼勁有肉味又唔肥。薯蓉口感幼滑,加咗山葵雖然有𝚠𝚊𝚜𝚊𝚋𝚒味但唔辣的幾特別。🔸天婦羅紫菜魷魚 $𝟼𝟾炸衣夠薄好脆口,魷魚彈牙。🔸 70%冧酒朱古力榛子脆脆蛋糕 $𝟼𝟾榛子脆脆增加咗口感無咁單調,整體唔太甜又帶冧酒香。🔹𝙵𝚛𝚎𝚜𝚑 𝙻𝚒𝚖𝚎 𝚂𝚘𝚍𝚊 跟餐+$𝟹𝟺🔹𝙾𝚛𝚒𝚌𝚊𝚗𝚘 跟餐+$𝟹𝟺(𝘍𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘴𝘲𝘶𝘦𝘦𝘻𝘦𝘥 𝘰𝘳𝘢𝘯𝘨𝘦 𝘫𝘶𝘪𝘤𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘩𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘣𝘢𝘴𝘦𝘥 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦)第一次試橙汁溝啡,飲落覺得似好重果香嘅咖啡,最初飲到咖啡嘅比例多啲啡味較重

🔸鮮海膽蘆筍蟹肉三文魚子忌廉汁意大利粉 $𝟷𝟾𝟾

🔸天婦羅紫菜魷魚 $𝟼𝟾
炸衣夠薄好脆口,魷魚彈牙。

🔸 70%冧酒朱古力榛子脆脆蛋糕 $𝟼𝟾
榛子脆脆增加咗口感無咁單調,整體唔太甜又帶冧酒香。

🔹𝙵𝚛𝚎𝚜𝚑 𝙻𝚒𝚖𝚎 𝚂𝚘𝚍𝚊 跟餐+$𝟹𝟺
🔹𝙾𝚛𝚒𝚌𝚊𝚗𝚘 跟餐+$𝟹𝟺
第一次試橙汁溝啡,飲落覺得似好重果香嘅咖啡,最初飲到咖啡嘅比例多啲啡味較重,到後面差唔多飲晒咖啡就會飲到多啲橙汁,好有層次感。
2023-11-17 773 浏览
首先我要講下誠意點先店員講解原來店內蛋糕均係由駐場甜品師傅每天製作 原因係希望保持到每一件既新鮮度 有要求自然有水準 宇治抹茶蛋糕配日本紅豆賣相精美又鬆軟的抹茶蛋糕配上大大粒日本紅豆蓉 底部有牛油脆餅 甜度係咁多款內最低 一啖食到多種口感 絕對要試!而晚餐時段既set 都會跟湯或沙律餐湯口感幾smooth 帶淡淡菇菌味蒜香野菌海鮮扁意粉用上大蝦 青口 帆立貝 同菇一齊炒 既鮮亦香濃 蒜味較突出 意粉質地偏硬身田園沙律 有蕃茄同藜麥 西京燒比目魚魚肉嫩滑 油份多 調味唔會太鹹 伴野菜烤薯 頗豐富明太子手羽啖啖肉既雞翼 外皮焦脆 肉裏Juicy 天婦羅紫菜魷魚香脆可口 魷魚彈牙 加左紫菜粉冇咁單調Cold Brew夠哂冰凍 入口順滑 咖啡豆帶少許酸 會按時轉用不同地區既豆除左環境靚 空間感舒適 非常適合打卡外 員工態度友善 食物質素有水準 甜點更加令我印象深刻 等我下次再去試下其他菜式先😆
首先我要講下誠意點先

明太子手羽
啖啖肉既雞翼 外皮焦脆 肉裏Juicy

天婦羅紫菜魷魚
香脆可口 魷魚彈牙 加左紫菜粉冇咁單調

Cold Brew
夠哂冰凍 入口順滑 咖啡豆帶少許酸 會按時轉用不同地區既豆

• 抹茶蛋糕配日本紅豆
  • 明太子手羽
之前有食過Relish嘅觀塘店,印象好唔錯。而新開喺啟德 Airside嘅Relish Kitchen by ALOT,裝潢、擺設都更加有木系文青感🍀。空間極大,有大細枱亦有Bar枱,人多Gathering👨‍👩‍👧‍👦或者享受一個人嘅me time☕️都照顧到。店內正中心放咗個超級大月亮🌝,係必影嘅打卡位📸。店內Lighting亦好柔和,所以整個氣氛都好Chill同Relaxing🤍。講返食物先!Set餐選擇都多,幾鍾意佢個蘑菇餐湯🍄,飲得出係自家製唔係罐頭湯,都好好飲!🍝海膽蘆筍蟹肉三文魚籽意粉 $168賣相好吸引😍!海膽同三文魚籽都落得幾多,海膽唔腥,係偏清甜嘅。🕵🏻‍♀️:整體都幾好味,略嫌乾身咗啲啲,如果多少少汁會更加好。不過食食吓都好快清晒,係一個打卡必嗌,唔會伏嘅選擇🌟!🍤日式炸物天婦羅野菌墨魚汁意大利飯$188 將大大嚿嘅天婦羅炸物插喺個飯上高,擺碟整得幾精心。隻天婦羅蝦都好大隻,食落好重蝦嘅鮮味🦐,唔會比炸粉味道蓋過。🕵🏻‍♀️:個飯食到粒粒蘑菇同洋蔥碎,口感同味道都更豐富👌🏻;墨魚汁味唔算話好出,不過味道Okay!🍫65% Chocolate (Iced) (+34.0)

🍝海膽蘆筍蟹肉三文魚籽意粉 $168

🍤日式炸物天婦羅野菌墨魚汁意大利飯

🍫65% Chocolate (Iced) (+34.0)
65%味道剛剛好,朱古力濃郁得嚟唔會太甜,有Dirty Coffee嗰種層次感,飲落好似有種微微酒香回甘嘅感覺🍸。不過記得要儘快影相,唔係啲粉好快浸濕晒,影出嚟就冇咁靚喇💁🏻‍♀️。

🍹Ruby love (Iced) (+34.0)
真係有Ruby紅寶石嘅光澤同紅潤感,成杯嘢睇落幾高貴。有種莓味🍓,都幾清新,又有啲果肉食吓。又係一杯唔錯嘅打卡Drinks!

🦪酥炸吉列廣島蠔 $68
呢個價錢有5大舊都好抵食。炸皮唔算厚,感覺隻蠔幾新鮮同埋真係好爆汁呀✨💦!!就算擺得耐咗都仲Keep到好脆面同爆蠔汁,都幾推介!

🍟紫菜芝士炸甜蕃薯條伴松露醬 $58
呢個推介大家一定一定要嗌呀🩷!
甜蕃薯本身都好好味,點埋個好濃郁嘅松露醬,成個味道再昇華咗✨,甜甜鹹鹹咁,真係好好味🤤。

🍰宇治抹茶蛋糕配日本紅豆 $68
嚟到餐飯嘅尾聲,一定要嗌佢哋嘅Cake,全部款式都好有日本風味🇯🇵。
我就揀咗呢個外型好似日本便利店格格雪糕嘅宇治抹茶蛋糕。個味道都幾有層次感,開頭淡淡地但後來會有種抹茶嘅回甘味,唔算太甜都唔錯,不過要同人Share先食得晒,好飽肚!
一場嚟到,可以去睇埋佢哋同場嘅日系傢俱小品。呢度食嘢唔使急,可以慢慢細味同享受呢餐飯帶來嘅放鬆🤍。
2023-11-15
香港啟德AIRSIDE正式開幕,開咗唔同類型嘅餐廳,👦🏻👧🏻見到AIRSIDE 3樓有間好多人排隊嘅西日fusion菜嘅餐廳🍛,原來係進口傢俱店Alot Living🪑聯乘Relish Kitchen既餐廳🍴,有沙律🥗、漢堡包🍔、意大利飯🥘、意粉🍝等等。餐廳入面有一個好大嘅月球打卡位🌕,打卡真係好靚㗎🥰 晚市套餐包咗是日沙律或者餐湯,飲品需另加錢。海膽蘆筍蟹肉三文魚籽意粉 $188意粉材料非常豐富,有海膽、蘆筍、蟹肉、三文魚籽、菇片、紫菜絲等等。海膽、蟹肉同三文魚籽都新鮮鮮甜😋!意粉煮得剛好,有彈性而且非常掛汁🍴,忌廉醬汁煮至濃稠Creamy🥣。澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼伴炒野菜及山葵幼滑薯蓉 $238牛肉煎到啱啱好🥩,切開入面仲係粉嫩色😍!肉味濃郁,肉質嫩滑軟腍,輕易咬開。加上微甜嘅燒汁,食落幾惹味💕。Uji Matcha Latte (Hot) 跟餐加$34抹茶味香濃🍵,冇苦澀味。口感順滑細緻,唔會有粉狀嘅感覺。甜度剛好✨,每一啖都甜而不膩~玉露茶 (Hot)跟餐加$18食完牛扒飲啖綠茶,清新解膩☺️。酥炸吉列廣島蠔 $68炸皮呈金黃色,咬落去超級香脆🤤!入面包住軟嫩嘅生蠔🦪,

海膽蘆筍蟹肉三文魚籽意粉 $188

Uji Matcha Latte (Hot) 跟餐加$34

玉露茶 (Hot)跟餐加$18
食完牛扒飲啖綠茶,清新解膩☺️。

酥炸吉列廣島蠔 $68
炸皮呈金黃色,咬落去超級香脆🤤!入面包住軟嫩嘅生蠔🦪,蠔肉肥美,仲有蠔汁添阿💦!

檸檬撻配芒果和蛋白餅 $68
👦🏻👧🏻都好鐘意呢個甜品!檸檬醬味道酸澀中帶有清新嘅甜味🍋,撻皮夠脆而且唔會太甜👍🏻,互相襯托得恰到好處👏🏻。檸檬撻上面嘅芒果粒夠哂熟同甜🥭,蛋白餅脆身同入口即化。

九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L316號舖
2023-11-14
2023-11-14 190 浏览
Airside新開果時排晒隊已經好想黎試吓,今日早放工終於可以唔使排隊啦😉嘩~喺門口見到超大月球已經覺得好靚啦,加上呢度既日系風格同溫暖柔和嘅燈光都令人覺得好舒服好relax好chill🥰見到佢個甜品櫃都好吸晴,想試晒佢😊是日餐湯山葵野菌忌廉汁軟殼蟹意粉 ($192)澳洲黑毛100天穀飼牛安格斯肉眼伴薯蓉($272)Relish RoseMatcha Yuzu Fizz巴斯克蛋糕檸檬撻配芒果蛋白餅整體唔錯,新店裝修環境💯分👍🏻食物味道賣相一流👍🏻甜品有酒店水準👍🏻重有幾款都好想試埋😍

見到佢個甜品櫃都好吸晴,想試晒佢😊

是日餐湯

山葵野菌忌廉汁軟殼蟹意粉 ($192)

澳洲黑毛100天穀飼牛安格斯肉眼伴薯蓉($272)

Relish Rose

Matcha Yuzu Fizz

巴斯克蛋糕

檸檬撻配芒果蛋白餅

整體唔錯,新店裝修環境💯分👍🏻
食物味道賣相一流👍🏻
甜品有酒店水準👍🏻重有幾款都好想試埋😍

• 檸檬撻配芒果蛋白餅
  • 山葵野菌忌廉汁軟殼蟹意粉
去新商場Airside朝聖,梗係要搵間靚餐廳食埋晚飯,新餐廳「Relish Kitchen by ALOT」簡約木系風格配白色為主調,千呎環境寬敞,樓底極高,空間感十足。Relish Kitchen聯乘ALOT living傢俬店,由全店嘅室內設計到採用日本實木傢俬,都係由ALOT嗰邊嘅designer主理。近門口位置,擺放咗好多陶瓷碟、藝術擺設,餐廳中間吊咗一個大月球,用上咁多空間嚟放置擺設好慷慨,好多打咭位,有點走進art gallery嘅感覺,同朋友坐低食嘢好舒服。外牆係落地大玻璃,一邊嘆美食一邊可以從新角度望過去東九龍。相信日照時一定充滿陽光感,下次再訪要嚟食午餐。另有露台位置,客人可出去遠眺舊機場景色。一頁紙嘅set menu都幾多款式:沙律、漢堡、意大利粉、risotto、all day breakfast等。已包括餐湯或者沙律,可加配飲品同追加小食,我哋就order咗兩set share食。⊛芝士焗波土頓龍蝦(半隻)配龍蝦汁意大利粉 $188芝士焗龍蝦本身都係絕配,芝士香濃,龍蝦頭多膏。意粉係用龍蝦汁去煮,食到濃郁龍蝦鮮味。意粉軟硬度剛好,裡面有菇同蘆筍,夠晒掛汁。仲要是
芝士焗波土頓龍蝦 (半隻) 配龍蝦汁意大利粉
⊛芝士焗波土頓龍蝦(半隻)配龍蝦汁意大利粉 $188
芝士焗龍蝦本身都係絕配,芝士香濃,龍蝦頭多膏。意粉係用龍蝦汁去煮,食到濃郁龍蝦鮮味。意粉軟硬度剛好,裡面有菇同蘆筍,夠晒掛汁。仲要是日餐湯咁啱係龍蝦湯,無預計之下夾咗個龍蝦餐出嚟,成件事好龍蝦。

⊛澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼 (8oz) 伴炒野菜 · 山葵幼滑薯蓉 $218
表面微焦香,切開粉嫩多汁,肉眼肉質柔嫩好juice,個sauce係用牛骨熬製嘅燒汁,有骨膠原感覺,稠身濃郁,配上肉眼牛味更特出。薯蓉打得好幼滑,混合wasabi味道有驚喜,惹味令人食唔停。炒野菜有甜椒、粟米仔、車厘茄、洋蔥、西蘭花苗同芋頭脆片。
龍蝦湯

⊛龍蝦湯
簡直濃縮咗龍蝦精華,非常濃稠,啖啖海鮮味,加忌廉更順滑,兩大粒脆麵包索湯食一流。
酥炸吉列廣島蠔
⊛酥炸吉列廣島蠔 $68
係跟餐追加小食,麵包糠炸皮金黃酥脆,入口熱辣辣,包住軟嫩廣島蠔,咬開裡面好鮮味juice,沙律菜伴碟都俾得好足,成份沙律份量,夾埋一齊食減低熱氣。
House Highball
⊛House Highball (using Nikka from the barrel) $78
選用日本Nikka Whisky,加入冰波同氣泡梳打,氣泡衝上嚟暢快入喉,好清爽,相對無負擔容易入口。溝淡咗都無影響威士忌嘅香氣,依然喺口腔裏擴散。
⊛宇治抹茶蛋糕配日本紅豆 $68
一入到餐廳已經俾甜品櫃吸引咗,已經決意一定要試吓綠色排裝朱古力造型蛋糕,賣相吸引,打咭先。抹茶mousse外殼,比想像中軟腍,抹茶味好濃郁,裏面包住紅豆mousse做夾心,仲食到一粒粒紅豆,有曲奇餅墊底,味道層次豐富又低甜,好鍾意,必食推介。
焦糖千層酥配馬達加斯加雲尼拿吉士
⊛焦糖千層酥配馬達加斯加雲尼拿吉士 $67
新鮮製作嘅拿破崙係餐廳招牌甜品,帶焦糖香味嘅千層酥皮,脆脆口感,夾著新鮮雲呢拿籽打成嘅吉士醬,配新鮮雜莓酸酸地,口味層次豐富,絕對係得意之作,食晒成件好滿足。
#Relish Kitchen by ALOT
  • 澳洲黑毛安格斯100天殼飼牛肉眼伴炒野菜/山葵幼滑薯蓉
  • 酥炸吉列有廣島蠔
  • 芝士焗波土頓龍蝦(半隻)配龍蝦汁意大利粉
2023-11-04 307 浏览
星期五晚8:00pm兩人入座,門面根本就冇人排隊攞飛有成10幾廿張,不過啲人已經走晒。個reception男人根本分身乏術,無論你有冇飛同佢講佢都會話要攞飛,但係其實入邊已經過一半空枱。。。等靈魂!野食ok,但係入去注定要受氣!其實入去門口嗰幾張吧枱你冇攞飛坐低自己self serve 根本無分別!因為門口個staff 無亂嚟!八點幾真係有嘢繽紛咩? 人影都無,等了又等!之前響觀塘食relish 都無咁差,其實做咁大間餐廳,whole journey start from reception, 個reception 滿口大話,無靈魂,唔換人好快close skin!

Tempura  squid  ink  risotto
2023-11-03
2023-10-29 410 浏览
本身見間餐廳都幾空曠,諗住假日早啲去餐廳等位食飯。去到餐廳門口冇人排隊,拎飛嗰部機亦顯示無需取飛。但我哋仍然係排隊區等候侍應安排入座。等咗幾分鐘,開始有其他客人排隊,但仍然冇侍應上前安排,好似見我地唔到咁。直到後邊嘅客人都疑惑,係咪直接可以Walk in,因為餐廳有好多吉枱,所以我哋一堆人入去餐廳範圍,經理上前問我哋有冇訂位,再幫我地拎返飛。派完飛俾我哋之後又冇再理我哋,亦冇叫我哋喺邊度等,一堆人就咁散修修企咗喺餐廳範圍入邊。當終於有位,一個侍應指示我哋去某一張枱,但張枱係未清潔好。我哋帶住小朋友企咗喺餐廳中間幾分鐘等佢執枱,唔明白點解唔執完枱先叫客人入嚟。執完枱放好餐具無人再指示我地入座,侍應真係好似講多句都嫌晒氣。😶‍🌫️食物外貌好靚,但係味道都偏咸。除咗環境舒適,優雅嘢食外貌OK之外真係冇乜可取之處。絕對懷疑啲空枱,只係用嚟製造店外排隊策略之一。
本身見間餐廳都幾空曠,
諗住假日早啲去餐廳等位食飯。

去到餐廳門口冇人排隊,
拎飛嗰部機亦顯示無需取飛。
但我哋仍然係排隊區等候侍應安排入座。

等咗幾分鐘,開始有其他客人排隊,
但仍然冇侍應上前安排,
好似見我地唔到咁。
直到後邊嘅客人都疑惑,
係咪直接可以Walk in,因為餐廳有好多吉枱,
所以我哋一堆人入去餐廳範圍,
經理上前問我哋有冇訂位,再幫我地拎返飛。
派完飛俾我哋之後又冇再理我哋,
亦冇叫我哋喺邊度等,一堆人就咁散修修企咗喺餐廳範圍入邊。

食物外貌好靚,但係味道都偏咸。

2023-10-23 253 浏览
與友人約5:00到達,本來見到門口張貼餐廳準備中的字眼,但及後見到大量客人行入門口,於是與友人進入餐廳,向收銀員詢問清楚是否餐廳現在能夠有堂食,但收銀員的態度十分惡劣,完全係趕客嘅態度。
2023-10-23
2023-10-22 253 浏览
環境唔錯 見可以帶狗就諗住試下第一次食 但唔會有第二次有露台位置 但係唔畀出去員工重即刻痴返張紙寫請勿進入見主食野飲都到 重差餐湯所以問吓會唔會漏左個員工第一時間唔係幫你睇係咪漏單係質疑你無落食物質素一般 員工態度極差鐘意受氣既可以一試
環境唔錯 見可以帶狗就諗住試下
第一次食 但唔會有第二次