2023-06-23 49 浏览
帶好朋友來慶祝生日,預早訂位,安排滿意。每次來都一定會order 嘅炸雞球,皮脆肉嫩,好juicy,無得輸。另外有煙三文魚沙律、辣味炸薯條、all day breakfast、紅豆抹茶窩夫(碟上仲加上生日字句),拿出來時那位親切熱情的侍應唱著生日歌送出來給我們,令我們超開心和驚喜🥳🎉值得一提是乳酪沙冰飲品,非常好飲,我一人都飲咗兩杯菠蘿椰奶沙冰。喜歡貓的朋友也可以上樓上同貓互動嬉戲。我位壽星女朋友十分滿意我當日🎂安排🥰
帶好朋友來慶祝生日,預早訂位,安排滿意。
每次來都一定會order 嘅炸雞球,皮脆肉嫩,好
juicy,無得輸。另外有煙三文魚沙律、辣味炸薯

值得一提是乳酪沙冰飲品,非常好飲,我一人都飲
咗兩杯菠蘿椰奶沙冰。

喜歡貓的朋友也可以上樓上同貓互動嬉戲。
我位壽星女朋友十分滿意我當日🎂安排🥰
煙三文魚沙律
芒果乳酪沙冰
菠蘿椰奶沙冰
2023-06-21 52 浏览
平日的晚上特別適合去龍尾灘散步沙灘內的停車場仲全日只係$5/半小時步行2分鐘就可去到餐廳可選擇室外坐露營櫈吹住海風用饍或在冷氣充足既室內避熱飯後更可上2樓同3隻猫猫玩及打卡(不可飲食)或再上2層到天台坐住睇海及吹涼烤安格斯肋眼牛扒套餐 $288套餐可簡Mozzarella芝士沙律或餐湯另外奉送冰感十足解暑既 #荔枝玫瑰檸檬梳打餐後更有一杯香草雪糕、底部軟忌廉加上焦糖醬係好清新既配搭巨型牛扒肉量及肥脂充足、熟度都剛好Medium配上少量英式芥末調味剛好黃金脆薯及伴菜沙律份量都夠中和明太子扇貝意大利粉 $138十分軟滑既墨魚意粉配上明太子汁十分吸引扇貝煎得剛好、再加上少量辛明太子不會太搶味碟邊的芝士粉任自已選擇,當然芝士多多都不怕啦
平日的晚上特別適合去龍尾灘散步
沙灘內的停車場仲全日只係$5/半小時
步行2分鐘就可去到餐廳
可選擇室外坐露營櫈吹住海風用饍
或在冷氣充足既室內避熱
飯後更可上2樓同3隻猫猫玩及打卡(不可飲食)
或再上2層到天台坐住睇海及吹涼

烤安格斯肋眼牛扒套餐 $288
套餐可簡Mozzarella芝士沙律或餐湯
另外奉送冰感十足解暑既 #荔枝玫瑰檸檬梳打
餐後更有一杯香草雪糕、底部軟忌廉加上焦糖醬係好清新既配搭

巨型牛扒肉量及肥脂充足、熟度都剛好Medium
配上少量英式芥末調味剛好
黃金脆薯及伴菜沙律份量都夠中和

明太子扇貝意大利粉 $138
十分軟滑既墨魚意粉配上明太子汁十分吸引
扇貝煎得剛好、再加上少量辛明太子不會太搶味
碟邊的芝士粉任自已選擇,當然芝士多多都不怕啦
2023-06-20
  • 明太子扇貝意大利粉
  • 烤安格斯肋眼牛扒
放空一下☘️讓大海和貓貓治癒你🐱依間cafe真係玩到唔想走😍總共有3層加天台,按摩、同貓貓玩、美食,一次滿足三個願望!上到天台仲望到成個大尾篤海邊🌊黃昏去影相飲杯野好寫意!!!—— 牛肉漢堡 $128好juicy大滿足嘅burger‼️‼️‼️差唔多成隻手咁高,總共有6層,除咗蕃茄同生菜,仲加咗青瓜同菠蘿,漢堡扒肉質超軟熟,肉汁十足,包皮都係漲卜卜,一啖咬落去真係perfect😍—— 黑松露雞肉意大利粉 $108黑松露香氣上枱就撲埋黎!!!意粉醬汁好濃郁,雞肉同菌類夾埋食,黑松露嘅味道一直留係到🤣—— 莓之戀人 $58士多啤梨天然嘅甜味同奶香完美融合,口感絲滑,好creamy😋😋仲可以自選甜度👍🏻—— 菠蘿椰奶沙冰 $58解暑必飲☀️好清爽!!!夏天揀菠蘿味嘅野就啱哂,再增添啲椰香,打成沙冰,飲完即刻透心涼❄️❄️🌟推薦指數:10/10‼️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍Relax B&M (大埔)大埔大尾篤汀角路龍尾村165A地下
放空一下☘️讓大海和貓貓治癒你🐱

—— 牛肉漢堡 $128

—— 黑松露雞肉意大利粉 $108
黑松露雞肉意大利粉

—— 莓之戀人 $58

—— 菠蘿椰奶沙冰 $58

🌟推薦指數:10/10‼️
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍Relax B&M (大埔)
大埔大尾篤汀角路龍尾村165A地下
黑松露雞肉意大利粉
  • 莓之戀人
  • 菠蘿椰奶沙冰
2023-05-18 82 浏览
聽咗大美督開咗間新嘅寵物友善Cafe好耐終於有機會一試等佢一開門就即刻去泊車方便可以喺對面停車場行過去之後3分鐘嗌咗四隻大狗去可以坐出邊 即使今日係30幾度但係一啲都唔熱 一去到服務好好上至老細下至服務員幫我哋執好晒位見天氣熱已經即刻拎定水俾狗狗飲又驚有蚊 一早俾定蚊怕水👍👍👍👍👍👍👍一人叫咗一個主食羊架配薯條羊架羶味啱啱好,薯條即炸脆卜卜好好味燒春雞配薯條燒春雞嚟講都算正常皮脆入邊啲雞肉正常👌🏻黑松露意大利粉黑松露醬好濃意粉軟度適中 夠入味好味😋軟殼蟹意大利粉呢個有驚喜軟殼蟹係脆卜卜 個意大利粉個茄醬係新鮮自家打蕃茄鮮味好夾意粉 🍝好好味之後仲加咗兩個牛角窩夫朱古力曲奇同抹茶紅豆咁熱之下配多球雪糕好滿足食完嘢仲可以上天台度打卡對住個船灣湖 靚景美食 好滿足👍
聽咗大美督開咗間新嘅寵物友善Cafe好耐

又驚有蚊 一早俾定蚊怕水
👍👍👍👍👍👍👍

一人叫咗一個主食
羊架配薯條

羊架羶味啱啱好,薯條即炸脆卜卜好好味

燒春雞配薯條

2023-05-18
午餐
  • 軟殼蟹意粉
2023-04-30 81 浏览
今日放假入黎大尾督chill下試下呢間餐廳環境唔錯地下係餐廳 二樓有貓貓 3樓可以做按摩食野完可以上去玩貓同按摩成件事好爽🤩🤩不過今日冇試按摩 但有參觀過個環境 都唔錯咁下次可以試試講返食物同環境 今日天氣有d熱坐戶外位都會有小小熱 不過還好同埋始終戶外位比較正食物方面 我覺得味道正正常常唔會話有咩特別驚喜但咖啡唔錯不過反正黎呢度我至在個環境 所以食物味道正常都ok但留意始終戶外 都會有d昆蟲飛另外待應態度親切良好整體感覺都令人放鬆開心既😁我覺得大家如果入黎玩可以一試
今日放假入黎大尾督chill下
另外待應態度親切良好
整體感覺都令人放鬆開心既😁
我覺得大家如果入黎玩可以一試

2023-04-24 100 浏览
今日入大埔近大尾督chill下😌到龍尾村一落車就見到呢間Cafe 對面仲要係沙灘 去完Cafe再去沙灘行下就最爽🤩Cafe係一幢三層嘅村屋 最底個層係Cafe可以揀室內定室外食 環境舒適 我哋揀坐室外對住海景食 職員好貼心預備蚊拍蚊怕水👍 仲有狗店主好熱情嘅款待🥰一樓就係貓層 間房有5隻貓 全部都好乖好可愛🥺二樓就有泰式按摩 三樓就係天台 有日式擺設 可以買外賣上去對住無敵海景食 或者食完野上去打卡🤪奶油松露意大利粉 $118整體好夠味 黑松露味幾濃郁 意粉口感適中 磨菇嘅份量都唔少🥰食落都唔會好濟🍝朱古力曲奇牛角窩夫(跟餐+$34)一上就聞到好香牛油味🤤因為係牛角窩夫所以同普通窩夫唔一樣嘅係佢會特別酥脆鬆軟 keep到牛角包一層層嘅酥軟多層口感🤤上面仲有好多Oreo 碎同cream 我地仲加左雪糕(+$12)配搭一流 十分出色!!! 食完仲想即刻encore 嗌多個窩夫🤤芒果乳酪沙冰🍋(跟餐+$25)除左賣相靚 仲好好飲 好fresh 唔會好甜👅安格斯肉眼扒加薯條 $198牛扒可以自選熟度 我地揀左medium rare但略嫌偏靭過熟 沾上醬汁都幾惹味~ 而且牛排同薯條份量都幾多 薯

奶油松露意大利粉 $118

朱古力曲奇牛角窩夫(跟餐+$34)

芒果乳酪沙冰🍋(跟餐+$25)
除左賣相靚 仲好好飲 好fresh 唔會好甜👅

安格斯肉眼扒加薯條 $198
牛扒可以自選熟度 我地揀左medium rare但略嫌偏靭過熟 沾上醬汁都幾惹味~ 而且牛排同薯條份量都幾多 薯條外皮香脆🤤

洋甘菊茶 (跟餐)
聞落有微微香氣 味道甘甜 有助紓緩情緒 促進睡眠👍
奶油松露意大利粉
朱古力曲奇牛角窩夫
安格斯肉眼扒加薯條
2023-04-17 87 浏览
🌈🌈每日工作忙碌🧘🏻‍♀️放假最好節目去放鬆一下😍大埔大尾篤有間露天及室內茶座🌠西餐廳🏖️大路邊望住海景同沙灘,食物有水準之外,仲可以同貓貓🐱玩遊戲🤗二樓仲有泰式按摩💆真係放假可以玩上半日🍟烤羊排配薯條$168 玫瑰花茶🫖 羊排鮮嫩味美,看著海景揸著羊架🤣吃得豪邁🍝卡邦尼意粉$108 配洋甘菊茶🫖 煙肉條,煙肉乾粒芝士碎非常CREMY🌄同幾隻可愛貓貓玩完可以天台HEA下,坐著睇下海天一色,景色怡人,輕鬆過一天❤️手機點餐📱好方便午餐套餐份量十足仲可以加追甜品🥧🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌟 茶具超靚,花茶用蠟燭一直煲熱,茶香濃郁 🌟老闆好窩心❤️每枱都有蚊水提供🌟添置艾香,令人放鬆心曠神怡

手機點餐📱好方便
午餐套餐份量十足仲可以加追甜品🥧

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌟 茶具超靚,花茶用蠟燭一直煲熱,茶香濃郁
🌟老闆好窩心❤️每枱都有蚊水提供
🌟添置艾香,令人放鬆心曠神怡
2023-04-16 70 浏览
Relax B&M|大尾督3層高Cafe連按摩店地下有西餐 輕食 甜品 特別一提 ☕👍果到既咖啡係超水準 平時唔鍾意飲咖啡嘅都會覺得佢好香而且有多款味道選擇 ☕🐈🐈🐈❤大家不妨試試1F有貓主子駐場大家要禮貌先問一下店主喔 haha 有三隻小可愛係到 性格活潑好動 💕💕2F無敵大海景+泰式按摩 係正宗泰國師傅喔佢有 熱石 草球 全身spa等等都 應有盡有3F天台裝潢走日式庭園風,榻榻米位置增添寫意感💕💕方便前來打卡既朋友享受一下優雅嘅環境 ☕Relax B&M 地址:新界大埔大尾督龍尾村165A營業時間: 12:00-21:00 電話:9088 4875#hk#打卡#打卡位#拍拖好去處#攝影#人像攝影#hkig#hkgirl#coffee
Relax B&M|
地址:新界大埔大尾督龍尾村165A
營業時間: 12:00-21:00
電話:9088 4875

• 軟殼蟹意粉
位於大埔的戶外咖啡店以露營為主題,環境氣氛很有格調,是一個很適合打卡的地方。店內有許多露營椅和裝飾,讓人感受到戶外的氛圍。不過,由於這裡是戶外的咖啡店,所以蚊蟲問題比較嚴重,建議客人要做好防蚊措施。關於食物部分,這裡的食物一般,沒有太多特色,價格也不算太貴。主要人客是為了打卡而來,而不是因為食物。店內提供的飲品種類比較豐富,有不同類型的咖啡和茶飲,口感尚可。總體而言,這家戶外咖啡店的環境氛圍很有格調,可以讓人感受到戶外的氛圍,是一個很適合打卡的地方。不過,考慮到蚊蟲問題和食物的普通水平,我給這家店中等評價。如果你喜歡戶外環境,並且不介意食物的一般水平,那麼這家戶外咖啡店值得一試。

2023-04-15 81 浏览
前陣子滑ig的時候看到這間cafe立馬bookmark了趁著開sem前抓緊時間cafe hopping⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🐟 𝘍𝘪𝘴𝘩 𝘢𝘯𝘥 𝘊𝘩𝘪𝘱𝘴 🐟 $108 魚塊好嫩好滑外層的炸漿不會太厚所以整體吃下去也不會說很膩蠻值得一試 !!薯條是厚切 正!好吃程度:🌕🌕🌕🌕🌗(5顆為滿分)⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🍖 𝘙𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘓𝘢𝘮𝘣 𝘙𝘢𝘤𝘬 & 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘴 🍖 $148羊架也蠻不錯的吃如果肉更嫩更實一點就更好了羊騷味不會太重我覺得不太能吃羊肉的應該也可以接受好吃程度:🌕🌕🌕🌕 (5顆味滿分)⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯總括來說大推大家來欸食物質素真的很不錯天氣好的話天台望出去真的很美而且天台很有和式的風格備具榻榻米很適合打卡一樓還有貓貓可以玩貓貓們都很乖連我有點怕貓狗的都覺得ok最低一層有一隻狗狗也超級可愛也很乖 今天去 現場有些小朋友一起跟狗狗玩場面實在太可愛了老闆也超友善整體感覺真的很好很chill今天雖然是平日 但人流還蠻多的回購意願:🌕🌕🌕🌕🌗(5顆為滿分)
前陣子滑ig的時候看到這間cafe
立馬bookmark了
趁著開sem前
抓緊時間cafe hopping

🐟 𝘍𝘪𝘴𝘩 𝘢𝘯𝘥 𝘊𝘩𝘪𝘱𝘴 🐟 $108
魚塊好嫩好滑
外層的炸漿不會太厚
所以整體吃下去也不會說很

蠻值得一試 !!
薯條是厚切 正!
好吃程度:🌕🌕🌕🌕🌗(5顆為滿分)

羊架也蠻不錯的吃
如果肉更嫩更實一點就更好了
羊騷味不會太重
我覺得不太能吃羊肉的應該也可以接受
好吃程度:🌕🌕🌕🌕 (5顆味滿分)

總括來說大推大家來欸
老闆也超友善
整體感覺真的很好很chill
今天雖然是平日
但人流還蠻多的
回購意願:🌕🌕🌕🌕🌗(5顆為滿分)
Fish  And  Chips
Roasted  Lamb  Rack  and  Fries
2023-01-31
Fish  And  Chips
我食過 Relax B&M 嘅早餐,真係好滿足!我試咗佢哋嘅 Americano,香味同滑度都岩岩啱,特別係果味成分加入,令到一杯咖啡都可以咁開胃。不過,最讓我驚喜嘅係佢哋嘅朱古力曲奇牛角窩夫。當熱辣辣嘅牛角配上香濃的曲奇,再加上微甜的朱古力,真係一種大膽結合嘅創新思維,好正!除此之外,我仲試咗佢哋嘅莓之戀人(士多啤梨乳酪特飲),混合咗士多啤梨同乳酪,清爽唔膩口,完全係一個健康又美味嘅飲品!唔止係食物方面有咁多選擇,Relax B&M 二樓仲有貓貓陪你玩,真係一個放鬆又愉快嘅用餐體驗!如果你想要一個恬靜又有趣嘅環境享受美食,Relax B&M 絕對係你唯一嘅選擇。
2023-04-10 70 浏览
臨時決定去大尾篤食個早餐誤打誤撞就黎左relax食物味道唔錯囡囡同狗店長糖糖玩得好開心又上一樓玩貓貓🐱因為12點前已到所以天台無人 可以任影只係小女唔太配合😂🤣😂因為近朋友住處下次都想再去試下其他嘢食由其係甜品😍
2023-04-10
2023-04-07 65 浏览
很久沒有到郊外走走,趁着假日和家人去大美督食嘢打卡開心下😃安格斯肉眼牛扒蒜雞意大利粉焦糖香蕉牛角窩夫莓之戀人洋甘菊茶平日唔洗加一抵好多😝食咗咁多嘢都係$400咋,加埋靚景其實值得。地下是餐廳,有好chill的戶外座位,也可以揀有冷氣的室內用餐,牛扒和意粉都幾好食,最滿足係款甜品!莓之戀人是士多啤梨乳酪奶昔,不會過甜也有莓味,個人幾鐘意在另一邊上樓梯是貓貓區,有逗貓棒可以同幾隻貓貓玩娛樂一番天台是打卡影相位,今日多雲但都好靚!! 建議大家多去郊外走走,人都輕鬆啲🥰
很久沒有到郊外走走,趁着假日和家人去大美督食嘢打卡開心下😃

安格斯肉眼牛扒
蒜雞意大利粉
焦糖香蕉牛角窩夫
莓之戀人
洋甘菊茶

在另一邊上樓梯是貓貓區,有逗貓棒可以同幾隻貓貓玩娛樂一番

2023-04-06 1100 浏览
Since I’ve been working in Taipo, I’ve tried almost all the cafes in the central area, so I decided to drive to Tai Mei Tuk for cafe hunting today ☀️I came across this cute cafe packed with people so we decided to give it a try. The lunch sets were pretty good deals but I was somehow craving for fish and chips today, and I paired it with a cup of hot hojicha latte.I have to say, the food here really “wow-ed” us with their nice presentation, huge portions and great taste! My fish was perfectly fri

I have to say, the food here really “wow-ed” us with their nice presentation, huge portions and great taste! My fish was perfectly fried so it was super crispy on the outside while juicy on the inside.

My friend was also very happy with her all day breakfast which was huge. The fried eggs weee silky and the hash browns were simply too good!! Love how they added a piece of waffle instead of the usual sourdough to make it stand out!

After finishing our food, the super nice waitress recommended us to visit their rooftop, so we brought along our drinks.

We also passed by their 2nd floor which is actually a Thai massage parlor which looked really cozy. Looking forward to coming back for a massage next time 🤩
2023-04-04 44 浏览
Let’s relax放假想搵個地方放鬆吓,便來了這大尾篤的新餐廳。共有三層,因有點小雨,我們先在地下用餐。室外有很chill 的露營用品區,但朋友想坐得舒服些所以挑了室內,望住個海,挺舒服。食物方面,軟殼蟹意大利麵味道幾好,軟殼蟹大大隻,意粉也入味彈口。另叫了個午餐,肉眼扒也大大件,肉汁豐富,性價比幾高,咖啡也不錯。服務很好,更有一隻可愛小狗周圍走。食完更可拿住飲品上天台坐吓及聊天,閒日放假好去處。
Let’s relax

放假想搵個地方放鬆吓,便來了這大尾篤的新餐廳。