🍽 Holiday Feast Menu💰 HK$458 (Dinner, 10% service charge)Q Time Cafe is a restaurant that you can come over with your cutie bbs🤱🏻👶🏻 There are a lot of toys inside the restaurant and they even have a slide & mini library! It is important to create some fun bonding activities with your kid!During this festive season, there are two sets of dinner menu for you to chose from which is Christmas menu and Holiday Feast menu. For Christmas menu, it is more suitable for your baby to order because you can
🍽 Holiday Feast Menu

During this festive season, there are two sets of dinner menu for you to chose from which is Christmas menu and Holiday Feast menu. For Christmas menu, it is more suitable for your baby to order because you can DIY your own pizza. Of course, we ordered Holiday Feast menu as it got more food. At last, we were able to take picture with Santa Claus.🎅🏻

🥣 Italian Minestrone
A lot of veggie inside for this soup. Decent dish to kick off our dinner.

🥩 Angus Rib Eye Steak (with seasonal vegetables in forest mushroom sauce)
I ordered medium rare and it was tender and relatively lean, yet juicy and flavoursome.

🍰 Seasonal Cake
They gave us one Xmas tree and one Santa Claus cake. How cute is it HAHA! Personally I like the Xmas tree cake more because it was matcha flavor!

☕ Coffee/Tea
Never too late for a cup of coffee! It was good and put an end to this amazing dinner.
2021-12-15 142 浏览
聖誕大餐🎄(大人$398-$458 per person) (兒童餐$198 per person)鰂魚涌開左一間新既親子餐廳🥳 有好多打卡位👌🏻 亦有好多活動空間比小朋友玩☺️ 例如sir滑梯、韆鞦、玩具等😎 設備齊全👍🏻 有獨立哺乳房、泵奶機、消毒噴霧、UV消毒機、小型bb床、high chair等🤭聖誕節推出左大人同兒童餐🎄 大人餐包湯、前菜、主菜、甜品同飲品🥤 兒童餐包主菜、蛋糕仔、飲品再同真既聖誕老人影相🎅🏻大人主菜: 香草扒春雞伴薯條配黑椒汁 and兒童主菜: 南瓜雞胸意大利飯🐥燒春雞肉嫩滑🐣 容易切開👌🏻 甜品係聖誕樹造型既抹茶蛋糕🎄 兒童餐係加分位😍 味道淡淡地好適合幼童食😋 可以揀DIY Pizza自己有份落手落腳整👍🏻 甜品都係可以自己加topping🤤 最後有小禮物收🎁 亦可以同聖誕老人影即影即有好滿足🎅🏻

大人主菜: 香草扒春雞伴薯條配黑椒汁 and
兒童主菜: 南瓜雞胸意大利飯🐥

平時成日同姐妹一齊去cafe今日可以帶埋bb👶🏻👶🏻👶🏻去親子cafe食聖誕節套餐🎄開心到佢呢🥰食嘢都食得多左😋仲會自己食到好滋味😍👶🏻bb餐:Chicken Breast & Pumpkin Risotto😋我都偷偷食左一啖真係好味😋大人🧑🏻👩🏻set lunch :Angus Rib Eye Steak😋呢個價位黎講性價比唔錯啦Waitress 好nice😆主動拎曬玩具比bb佢玩🚒 另外仲有哺乳室 ,有齊曬消毒用品暖奶器真係好全面👍🏼食得安心又放心食飽飽仲可以去同其他小朋友一齊玩滑梯玩具車真係玩到唔想走😅
平時成日同姐妹一齊去cafe
今日可以帶埋bb👶🏻👶🏻👶🏻去親子cafe食聖誕節套餐🎄
開心到佢呢🥰食嘢都食得多左😋仲會自己食到好滋味😍
食飽飽仲可以去同其他小朋友一齊玩滑梯玩具車真係玩到唔想走😅
聖誕大餐心水推介鰂魚涌有間親子餐廳叫Q Time Cafe又得玩又有得食。佢哋推出咗😍🎄聖誕限定節日套餐 ,我叫咗❤️意大利菜湯配煙三文魚多士,好有水準❤️安格斯肉眼扒半時令蔬菜配雜菌汁,牛味十足,肉汁鮮嫩同雜菌汁非常之絕配👍🏻❤️精選節日蛋糕,可愛嘅雪人已經打咭滿分,而且不會過甜❤️飲品方面我叫咗熱咖啡,香味撲鼻仔仔叫咗Kids menu嘅❤️Spaghetti Carbonara,芝士味濃,仔仔食到津津有味❤️Santa Mocktail,蘋果汁🍹❤️DIY cake with seasonal toppings,真係有得玩又有得食,可以自己親手整嘅食物,特別好味❤️Photo with Santa 🎅🏼 ,同聖誕老人合相,而且有即影即有相片,這是給我們快樂美味回憶的最好禮物❤️Q Time diy gift set ,可以帶返屋企裝飾牛油曲奇,你睇吓我哋整得靚唔靚呢😋今個聖誕節🎄,又多一個聖誕大餐嘅好地方👍🏻
聖誕大餐心水推介

🎄聖誕限定節日套餐 ,我叫咗
❤️意大利菜湯配煙三文魚多士,好有水準

❤️精選節日蛋糕,可愛嘅雪人已經打咭滿分,而且不會過甜

❤️飲品方面我叫咗熱咖啡,香味撲鼻

仔仔叫咗Kids menu嘅

❤️Santa Mocktail,蘋果汁🍹

今個聖誕節🎄,又多一個聖誕大餐嘅好地方👍🏻

香港的親子餐廳不算太多,最近鰂魚涌開了一間非常貼心的親子餐廳 @qtimecafehk ,餐廳內有齊媽媽上街時的必需品:哺乳室、換片房、泵奶機、暖奶器、UV消毒機、濕紙巾、BB凳等母嬰設施,更是全港首創有 <嬰兒床> 的親子餐廳,還有還有。。。。。各式各樣的小型玩具及兒童遊戲設施,讓爸爸媽媽不用再抱住BB食飯,齊齊自在享受用餐時間。我都帶了波士去吃聖誕限定節日午餐,小朋友聖誕套餐都很有特色,因為可以選自己想吃的食物,又可以DIY 加食物入自己PIZZA皮上,放完食物焗一會,一邊吃一邊體驗親手做PIZZA的樂趣,小朋友都開心㗎!🎄Q Time Cafe推出了聖誕限定節日套餐:~意大利菜湯~香草扒春雞伴薯條配黑椒汁、香煎煙三文魚柳配大蝦伴香草忌廉汁、香煎豬扒配菠蘿番茄醬、安格斯肉眼排~精選節日蛋糕~咖啡或茶HK$398~458一位(另加一服務費)🎄小朋友聖誕節日套餐:~DIY自製薄餅、卡邦尼意粉、肉醬意粉、雞胸肉南瓜燴飯或迷你炸魚漢堡配薯條 ~DIY蛋糕或聖誕老人無酒精雞尾酒 ~與聖誕老人合照~Q Time DIY聖誕禮物HK$198一位(另加一服務費)餐廳環境開揚舒適,除了是親子餐廳,平

🎄Q Time Cafe推出了聖誕限定節日套餐:
~意大利菜湯
~精選節日蛋糕
~咖啡或茶
HK$398~458一位(另加一服務費)

🎄小朋友聖誕節日套餐:
~DIY蛋糕或聖誕老人無酒精雞尾酒
~與聖誕老人合照
~Q Time DIY聖誕禮物
HK$198一位(另加一服務費)

餐廳環境開揚舒適,除了是親子餐廳,平日LUNCH TIME都好多OFFICE LADY 去用餐及打卡,也可以舉辦小型的生日派對及WORKSHOP
"Q Time" 原來係Quality Time嘅意思 希望客人可以係cafe 享受難得的quality time😌 呢間係親子cafe 有提供個小小的兒童樂園 相信放低小朋友 各位家長都可以好好食餐飯😂 又可以享受陪小朋友玩嘅時間🥰 餐廳仲提供左好多小朋友啱用嘅消毒用品同哺乳室 好貼心🥰 我今次就試左大人嘅christmas set 除左食物之外 有聖誕波波比我寫野掛上架 仲有聖誕老人同我影即影即有🎅🏼意大利菜湯菜湯酸酸地幾開胃😍意式煙三文魚多士配蕃茄及芝士麵包軟熟 多士舖滿蕃茄醬同芝士酸酸地 再配煙三文魚 做前菜啱哂!😋香草扒春雞伴薯條配黑椒汁 ($398)雞肉分左雞胸同雞脾 雞脾位非常滑又juicy😋 雞胸雖然點都會鞋啲 但有咬口得尼又唔會太乾 煮得啱啱好🤩 安格斯肉眼排(伴時令蔬菜配雜菌汁)($458)牛排我地叫左5成熟 切開係粉嫩的 牛排唔算好厚但幾有咬口 又keep到肉汁🤤 牛排緊係要配薯菜啦 薯條熱辣辣脆卜卜好正😋精選節日蛋糕好有feel嘅蛋糕呀 夠哂氣氛🥰 一件係朱古力味 入面有莓肉同莓醬 而另一件係抹茶味 入面仲有紅豆😋 細細件但一啲都唔頹🤩

意大利菜湯
菜湯酸酸地幾開胃😍

意式煙三文魚多士配蕃茄及芝士

香草扒春雞伴薯條配黑椒汁 ($398)

安格斯肉眼排(伴時令蔬菜配雜菌汁)($458)

精選節日蛋糕
2021-12-14
午餐
#聖誕大餐推介#親子餐廳推薦#親子DIY食物🎄就嚟聖誕節趁放假帶小朋友去間有得玩有得食嘅餐廳,去到先知有彩蛋🥳,想知記得睇到尾喇! 🍭遊樂設施:呢間新嘅親子餐廳位於鰂魚涌,一入到餐廳仔仔已被門口嘅購物區吸引住,售賣各式各樣兒童產品。行到入餐廳,小朋友梗係第一時間衝去play area玩啦!地方雖然唔算好大,玩嘅設計都好齊全,有滑梯、大型Lego區、閱讀區、小鞦韆等等......餐廳亦有玩具同board game借玩服務,邊食邊玩,啱晒活力充沛嘅小朋友。 食物:🍭Festival Menu 價錢由$398-$458包括:餐湯,前菜,主食4選1,甜品及飲品餐湯:羅宋湯前菜:意式煙三文魚芝士蕃茄多士主菜:安格斯肉眼扒配蔬菜扒份量有兩隻手掌咁大,肉味香濃,入口鬆軟。 Kids Christmas Menu $198🍭DIY Pizza 小朋友可自選4款材料,發揮創意親手製作pizza,整好後交比餐廳焗。🍭Drink 🧃:蘋果汁🍭Desser t: DIY cake 蛋糕仔上加上自己喜歡嘅醬及充滿聖誕氣氛嘅糖膠,又靚又開心。 🥳彩蛋來了🥳【小朋友叫聖誕兒童餐,可以獲贈聖誕禮物🎁及與聖誕老人🎅影即
#聖誕大餐推介

包括:餐湯,前菜,主食4選1,甜品及飲品
餐湯:羅宋湯
前菜:意式煙三文魚芝士蕃茄多士
主菜:安格斯肉眼扒配蔬菜
扒份量有兩隻手掌咁大,肉味香濃,入口鬆軟。

Kids Christmas Menu $198
🍭DIY Pizza
🍭Drink 🧃:蘋果汁
🍭Desser t: DIY cake
蛋糕仔上加上自己喜歡嘅醬及充滿聖誕氣氛嘅糖膠,又靚又開心。

🥳彩蛋來了🥳
【小朋友叫聖誕兒童餐,可以獲贈聖誕禮物🎁及與聖誕老人🎅影即影即相】
影完相,掛上🎄聖誕許願球🔮,充滿濃濃聖誕氣氛。

🍭環境:
餐廳環境好新,服務亦相當貼心,每張檯都有提供專為小朋友及嬰幼兒嘅貼心用品,例如:暖奶、暖食物器、消毒劑、濕紙巾等等......另外,其中幾間房更加擺放咗嬰兒床及消毒機,家長就算帶埋小baby嚟食都可以輕鬆用餐。

💁‍♀️餐後感:
Kids friendly餐廳,環境舒服乾淨,員工友善服務及設施貼心,遊樂區雖然唔大,加埋兒童餐多款DIY食物,已經夠消耗小朋友無窮無盡精力😉。

燒春雞自製薄餅蛋糕主題的聖誕大餐兒童室內遊樂場親子一齊製作薄餅、蛋糕、薑餅人和小朋友參與美食製作很有樂趣真開心和聖誕老人🎅合照聖誕節是時候好好慶祝和屋企人開開心心食一個聖誕大餐更可邊食邊玩兒童遊戲設施位於鰂魚涌的Q Time Cafe就一次過滿足我所有要求🎅🤤Q Time Cafe推出了聖誕限定節日套餐:🎄意大利菜湯🎄意式煙三文魚多士配蕃茄及芝士🎄香草扒春雞伴薯條配黑椒汁 / 安格斯肉眼扒半時令蔬菜配雜菌汁🎄精選節日蛋糕🎄跟餐飲品HK$398一位(另加一服務費)小朋友聖誕節日套餐:🎄DIY自製薄餅(可選意大利麵或迷你炸魚漢堡配薯條)🎄DIY蛋糕🎄同聖誕老人合照HK$198一位(另加一服務費)香草扒春雞伴薯條配黑椒汁,外皮焗得好脆,配上濃郁的黑椒汁,我給仔仔食大雞髀,而我食小雞髀🤤,春雞肉質非常滑溜,另外甜品是青檸味的聖誕老人🎅蛋糕,清甜好味! 仔仔好喜歡參予製作美食😋今次有機會自製薄餅的過程,有很多配料可以選擇,既玩得又食得。放完要拿去焗的,薄餅鬆脆可口,絕不兒戲,好美味! 而我仔仔竟不捨得食自己樣的薑餅人😓。整體食物味道適合小朋友食,不會太過濃味。我好欣賞周圍舒適的環境和親切的服務,
燒春雞自製薄餅蛋糕主題的聖誕大餐
兒童室內遊樂場

親子一齊製作薄餅、蛋糕、薑餅人
和小朋友參與美食製作很有樂趣

🎄意大利菜湯
🎄意式煙三文魚多士配蕃茄及芝士
🎄精選節日蛋糕
🎄跟餐飲品
HK$398一位(另加一服務費)

小朋友聖誕節日套餐:
🎄DIY自製薄餅(可選意大利麵或迷你炸魚漢堡配薯條)
🎄DIY蛋糕
🎄同聖誕老人合照
HK$198一位(另加一服務費)

仔仔好喜歡參予製作美食😋

整體食物味道適合小朋友食,不會太過濃味。我好欣賞周圍舒適的環境和親切的服務,今次我和仔仔坐在直身窗口卡位,更可以看到高樓景,餐廳更可以舉辦小型的生日派對。

2021-12-12 65 浏览
<鰂魚涌新開好玩親子餐廳>😍鰂魚涌最近新開了一間親子餐廳, 位於商廈頂樓, 而且為配合聖誕節, 無論裝修, 食物方面都充滿著聖誕氣氛. 最重要係餐廳內還有一個專為小朋友而設的遊玩區. 有滑梯, 玩具, 圖書等設施, 啱晒親子可以一邊享用美食又可以俾小朋友放電.大人餐Menu 方面有聖誕餐可以選擇. Set 包括有:🥣意大利菜湯🍲意式煙三文魚多士配蕃茄及芝士🍗香草扒春雞伴薯條/安格斯肉眼扒🎂朱古力蛋糕🍸飲品另外亦有小朋友餐, 可以選擇DIY Pizza 製作, 意粉或其他kids menu, 當然我揀左DIY Pizza, 因為小朋友有得食之外仲可以有得玩, 正😍最精彩部門係聖誕餐節日限定, 可以同聖誕老人係門口同棵靚靚聖誕樹影相, 餐廳會附送影一張即影即有相, 很貼心呢🥰整體餐廳裝修靚, 食物水準高, 而且又多小朋友設施俾小朋友玩😍絕對係一間高質值得再回頭的親子餐廳👍🥗餐廳:Q Time Cafe🍗地址:鰂魚涌英皇道1001號12樓01室
<鰂魚涌新開好玩親子餐廳>😍

🥗餐廳:Q Time Cafe
🍗地址:鰂魚涌英皇道1001號12樓01室
2021-12-12
2021-12-08 179 浏览
今天到了鰂魚涌的親子餐廳下午茶,一去到環境已經令人難忘的,設計及裝修都花了好多心機,有滑梯、有餵哺母乳房間、又打卡位、有幾間細房可以三五知己談心。點餐叫了最簡單的三文治及黑咖啡、價錢都是Ok的。三文治芝士火腿都美味,芝士半溶狀態有拉絲感覺,份量算中上,咖啡雖然是簡單,但味道令我感動,甘香的,好飲。最後忍不住都打一下卡,因為一開始有好多媽咪帶小朋友來玩及聊天,地方是寬敞的,媽咪們多個好去處。不過如果無帶小朋友的朋友們可能會怕嘈,因為都有小朋友的聲音。

2021-12-06 163 浏览
上網睇話依度d service好好,一d都唔覺安排入座個女侍應已經黑口黑面跟住好似趕頭趕命咁係咁催你快d食完個餐講真個餐廳仲有一半空位囉,真係唔明係咪趕收工???我都好準時只係食左105 分鐘,因為真係坐多陣都唔想,個女侍應態度極差,無禮貌,黑面,跟住又話兒童餐有扭蛋抽,食完都唔見有,跟住到我地埋單出左門口,小朋友醒起話未抽扭蛋喎,跟住問番個女侍應先拎部扭蛋機出黎,係1包mini既熊仔糖,大家千祈唔好俾d宣傳吸引到,全部呃人!
上網睇話依度d service好好,一d都唔覺
安排入座個女侍應已經黑口黑面
跟住好似趕頭趕命咁係咁催你快d食完個餐
講真個餐廳仲有一半空位囉,真係唔明係咪趕收工???
2021-11-19
2021-11-26 217 浏览
上星期我們到了這間親子餐廳一坐下來職員就會遞上玩具和顏色筆🖍等最喜歡兒童餐中的DIY PIZZA🍕可以自選配料放上去職員就會拿去焗還有DIY cupcake可以放綿花糖藍莓🫐等玩樂區包括韆鞦、滑梯、大積木、小木馬等地方細細的但對於小朋友來說有得吃有得玩就是大滿足🤩玩樂區較適🈴️五歲以下的幼兒餐廳的其他配套如換片室等也十分完善食物質素不錯尤其蛋糕🍰好吃價錢也合理每位入場的成人及小朋友都要叫一個餐一大一細大約是三百元(視乎食物而定)
上星期我們到了這間親子餐廳
一坐下來職員就會遞上玩具和顏色筆🖍等
最喜歡兒童餐中的DIY PIZZA🍕
可以自選配料放上去職員就會拿去焗
還有DIY cupcake可以放綿花糖藍莓🫐等
玩樂區包括韆鞦、滑梯、大積木、小木馬等
地方細細的但對於小朋友來說
有得吃有得玩就是大滿足🤩
玩樂區較適🈴️五歲以下的幼兒
餐廳的其他配套如換片室等也十分完善
食物質素不錯尤其蛋糕🍰好吃價錢也合理
每位入場的成人及小朋友都要叫一個餐
一大一細大約是三百元(視乎食物而定)
2021-11-21 305 浏览
限時十分鐘前已經開始催食客走之後夠鐘又催然後就喺度並鈴嘭唥收餐個女侍應隔住個口罩都知道佢喺度黑面大佬,知唔知你自己間餐廳主打家庭客架有小朋友一定好難控制時間架喎而且小朋友仲未整完cupcake我哋唯有問佢拎個外賣盒袋住走而且又唔係滿晒座咁趕,趕咩呢?限時仲要得嗰兩個鐘,究竟有冇誠意㗎?仲要迫手抱嘅都要嗌一個餐我嗰個五個月咋喎唔該!嘢食又普普通通又唔係特別抵食最重要係佢嗰個所謂嘅遊樂場好細真心唔會推介亦唔會再嚟
限時十分鐘前已經開始催食客走
之後夠鐘又催
然後就喺度並鈴嘭唥收餐
個女侍應隔住個口罩都知道佢喺度黑面
大佬,知唔知你自己間餐廳主打家庭客架
有小朋友一定好難控制時間架喎
而且小朋友仲未整完cupcake
我哋唯有問佢拎個外賣盒袋住走
而且又唔係滿晒座
咁趕,趕咩呢?
限時仲要得嗰兩個鐘,究竟有冇誠意㗎?
仲要迫手抱嘅都要嗌一個餐
我嗰個五個月咋喎唔該!
嘢食又普普通通
又唔係特別抵食
最重要係佢嗰個所謂嘅遊樂場好細
真心唔會推介亦唔會再嚟
2021-11-06 414 浏览
本人對食物要求不高,反而環境舒適乾淨最重要!這間親子餐廳新開環境不錯,服務也貼心!我們大概早上11點到,人不多,很舒適!我們點了三個餐都很快上到,小朋友吃完還可以玩大半個鐘sir滑梯!今次時間有d趕,下次會再幫襯!
雖然我仲未係媽媽不過我已經開始學習點樣當個好媽媽了早前跟姐姐&兩個小朋友一齊去左位於鰂魚涌新開無耐嘅Q Time Cafe 親子餐廳初體驗一下同小朋友一齊整芭菲嘅樂趣⁡本身自己都好中意整野食,而姨甥女都跟我呢個Auntie一樣大家一齊打忌廉、切香蕉、整餅碎、裝飾等真係令我回憶起好多以前小時候參加興趣班嘅歡樂好似突然之間年輕左廿年咁覺得當個小朋友其實開心真係太簡單了🥰⁡希望自己之後做左媽媽可以再次由零開始學習與Baby一齊成長一定係一個好難忘嘅過程期待❤️⁡Btw雖然餐廳食物唔算特別,不過勝在設備齊全兒童專區:嬰幼兒遊戲區、親子烹飪班、兒童閱讀區母嬰專區:VIP房、嬰兒床、哺乳室、換片房、UV消毒機、泵奶機、暖奶器等推介呢間親子餐廳比港島區嘅家長帶小朋友黎食黎玩次餘,自己又可以慢慢學享受一下ME Time家長都can try try👍🏻
雖然我仲未係媽媽
不過我已經開始學習點樣當個好媽媽了
早前跟姐姐&兩個小朋友一齊去左
位於鰂魚涌新開無耐嘅Q Time Cafe 親子餐廳
初體驗一下同小朋友一齊整芭菲嘅樂趣

本身自己都好中意整野食,而姨甥女都跟我呢個Auntie一樣
大家一齊打忌廉、切香蕉、整餅碎、裝飾等
真係令我回憶起好多以前小時候參加興趣班嘅歡樂
好似突然之間年輕左廿年咁
覺得當個小朋友其實開心真係太簡單了🥰

希望自己之後做左媽媽
可以再次由零開始學習
與Baby一齊成長一定係一個好難忘嘅過程
期待❤️

Btw
雖然餐廳食物唔算特別,不過勝在設備齊全
兒童專區:嬰幼兒遊戲區、親子烹飪班、兒童閱讀區
推介呢間親子餐廳比港島區嘅家長
家長都can try try👍🏻