兩個姨甥最近開始放暑假,當然帶佢地去親子餐廳玩下啦!我都系第一次去,係openrice度book左個「親子廚房12吋薄餅DIY體驗及西式料理」,依家仲有85折優惠,超抵! ⦁超級薄餅果薄餅原來系可以俾小朋友DIY,佢地揀左兩款芝士、磨菇、粟米、煙肉、煙三文魚等。店員簡單講解擺材料的次序,餐廳提供埋手套俾小朋友,佢地親手放材料,放完就交俾店員拎去焗。焗完出黎食番自己既製成品,佢地好滿足。 ⦁頭盤(餐湯、沙律)⦁茄醬雞胸意大利面⦁炸薯條頭盤有碗南瓜粟米湯,配埋田園沙律,感覺好健康。岩晒一家大細食。意粉就大大份配埋唔乾的雞胸肉,每人食少少都好飽。平時現炸的薯條都已經夠好食,餐廳仲要撒左少少黑椒上面,𣊬間升左一level。 ⦁兒童套餐(迷你魚柳漢堡配薯條)果burger細細粒,好可愛!岩晒最細個姨甥食!佢話果魚柳脆卜卜,好食過M記果魚柳包。睇黎唔可以帶佢食咁多好野至得,唔係食窮我家姐!🙈 ⦁DIY cupcake尼個係兒童餐包埋,雖然係裝飾細細個cupcake,但有得俾細姨甥自己動手揀口味同裝飾,都夠開心。 順帶一提,除左打卡之外,無論系設備或者係玩的地方,都有為BB而設。最貼心仲有埋育嬰室、

⦁超級薄餅

⦁頭盤(餐湯、沙律)
⦁茄醬雞胸意大利面
⦁炸薯條

⦁兒童套餐(迷你魚柳漢堡配薯條)

⦁DIY cupcake

順帶一提,除左打卡之外,無論系設備或者係玩的地方,都有為BB而設。最貼心仲有埋育嬰室、獨立房間、BB床仔,BB用具消毒櫃,BB千秋。另外,每台都有消毒工具和保溫袋。岩晒媽媽們gathering。加上餐廳的職員時時刻刻都會關心所有小朋友,就連我都有種被照顧感覺!😍整體黎講,性價比好高!
DIY  pizza
兒童餐
茄醬雞胸肉意粉
2022-08-04
DIY  pizza
兒童餐
茄醬雞胸肉意粉
2022-08-04 160 浏览
呢日仔仔學校假期 🗓我就趁住係平日所以帶佢出去玩下食下🤗Q Time Cafe預付套餐$388可享用(3位用 原價:458)👨🏻‍🍳「親子廚房12吋Pizza diy體驗及西式料理」(需於openrice訂座及預付)🍚呢個套餐可以比小朋友化身小廚師🍴一嘗整Pizza既滋味🫓大人又可以享受親子時光✨仔仔都係第一次整野食🤭佢都充滿新鮮感🤩坐定定咁將配料放上Pizza上面🍕可以隨佢心意揀佢想食既配料🥰佢都整得好開心😍整完就可以交比店員😎餐廳入面有個小小遊玩區 等小朋友食得開心 玩得開心 整體我覺得Q Time Cafe 環境舒適 有得一齊diy pizza真係一個好有趣既體驗🤓呢個套餐都好抵又夠晒飽😶好適合家長同小朋友去放鬆一下💕👨🏻‍🍳親子廚房12吋薄餅DIY體驗及西式料理👨🏻‍🍳🙌🏻手工體驗DIY WORKSHOP:超級薄餅🍕🍴配料一 [ 10選6 ] :1️⃣馬蘇裏拉芝士2️⃣車打芝士 3️⃣玉米4️⃣火腿 5️⃣培根6️⃣香腸7️⃣番茄醬8️⃣菠蘿9️⃣蘑菇🔟櫻桃番茄 🍴配料二 [ 2選1 ] :▶️煙熏三文魚 / ▶️風乾火腿🍽頭盤 :▶️湯 /▶️沙拉🥣主菜MAINS:🍝番茄醬雞胸意大利面 🍛Q Time任何一套兒童套餐

👨🏻‍🍳親子廚房12吋薄餅DIY體驗及西式料理👨🏻‍🍳

🍝番茄醬雞胸意大利面
🍛Q Time任何一套兒童套餐
🍟炸薯條

🍹飲品DRINKS:
🧃指定飲品(兩杯)
2022-08-03 77 浏览
前幾日阿囝放學,帶咗佢嚟呢間親子餐廳食Lunch👩‍👦,餐廳環境好闊落,有個小小遊樂設施同哺乳室,仲有幾間獨立用餐房,啱晒一家大細嚟👩‍🦰傳統意大利雜菌燴飯伴香煎帶子 $153帶子煎得金黃香脆,意大利飯非常creamy,入口軟腍帶點煙韌,再搭配雜菌一齊食,口感豐富👦🏻Children Menu-卡邦尼意粉 $98煙肉份量幾多,面頭仲有cheese,鹹香味十足,意粉軟硬度適中,每條都掛滿醬汁,又唔會過漏👍🏻阿囝食完就DIY蛋糕🤭-QTime 兒童DIY 無蛋蛋糕可以揀三種材料,阿囝揀咗棉花糖、藍莓🫐同M&M朱古力,有得食又有得玩,小朋友最鍾意❤️叫兒童餐臨走仲有得扭蛋,開心死佢-蘋果汁-柚子茶

前幾日阿囝放學,帶咗佢嚟呢間親子餐廳食Lunch👩‍👦,

👩‍🦰傳統意大利雜菌燴飯伴香煎帶子 $153

👦🏻Children Menu
-卡邦尼意粉 $98

-QTime 兒童DIY 無蛋蛋糕
叫兒童餐臨走仲有得扭蛋,開心死佢

-蘋果汁
-柚子茶
  • 卡邦尼意粉
  • 傳統意大利雜菌燴飯伴香煎帶子
2022-08-03 67 浏览
🌹鬧市之中,搵地方比小朋友放電真係好難🤯因為我哋就去到一間親子餐廳,睇吓佢嘅食物水準過唔過關先🥀Q Time Café@qtimecafehk #qualitytime 原來Qtime嘅意思係quality time ,呢間餐廳嘅理念係希望有優質嘅親子時間令父母子女關係更加融洽和諧😍真係好有意思啊🥰。忌廉意大利粉配火腿 $118超級大塊ham 呀!真係超好味😋,個意粉都唔輸蝕,一食落去就聞到超級香嘅松露味,而且佢勁多蘑菇,成個意粉都好鮮美🥰。忌廉松露雜菌炒意大利粉伴香煎帶子$158呢個帶子簡直不得了!簡直遮晒成個意粉😂,要讚下個帶子啦!廚師技術好好,帶子一啲都唔會老,反而好鮮味多汁🥺,嗰種疫苗焦香嘅感覺🥰太正啦!再加上creamy 嘅意粉,同埋香噴噴嘅蘑菇😍簡直忍唔住啦😌。抹茶紅豆蛋糕🍰呢個係跟餐㗎,雖然係跟餐但係水準一啲都唔會差!最鍾意食佢個曲奇餅底,加埋綠茶moose 真係好夾🥰,佢入面仲有一層紅豆,口感upppp!。荔枝藍蝶花特飲冇諗過特飲都可以跟餐㗎!仲要唔使額外加錢🥰呢個飲品嘅荔枝味非常突出,而且顏值好高!但係如果你怕甜嘅話,可能唔太適合。但係呢個對我來講就啱啱好啦😂,生活已
🌹

Q Time Café
@qtimecafehk #qualitytime

。忌廉意大利粉配火腿 $118

。忌廉松露雜菌炒意大利粉伴香煎帶子$158

。抹茶紅豆蛋糕🍰

。荔枝藍蝶花特飲

冇諗過特飲都可以跟餐㗎!仲要唔使額外加錢🥰呢個飲品嘅荔枝味非常突出,而且顏值好高!但係如果你怕甜嘅話,可能唔太適合。但係呢個對我來講就啱啱好啦😂,生活已經夠苦,當然要飲番啲甜嘢啦🥰

Q Time Cafe (鰂魚涌)
鰂魚涌英皇道1001號12樓01室

#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #新餐廳 #eatinhk #hkig #hkfood #慶祝 #hkfoodinsta #hkcafe #派對 #desserthk #香港美食 #香港好去處 #美食日記 #美食推薦 #美食達人 #waffles #mojito #egg #foodadmirersoftheworld #brickbybrick #sohohk #中環
2022-08-03 1251 浏览
.📍Q Time Cafe 📍香港鰂魚涌英皇道1001號12樓01室呢度好適合一家大小有埋小朋友一齊去,店內好多bb遊玩的擺設😍超級可愛,整體以糖果🍬色調也主,成個氛圍都超fancy🥰傳統意大利🇮🇹雜菌燴飯伴香煎帶子(188hkd)帶子絕對是大大粒,裏面是半生熟😍超正,risotto的米有點咬勁,不會煮得過分軟爛,菇菌🍄類都畀得好多🥰裏面也有洋蔥碎🧅,增加口感,上面有灑一點芝士碎,醬汁不會太重口味😍香煎豬胺配菠蘿🍍蕃茄醬(218hkd)豬肉的調味不會太重,而且非常厚切,肉質不會太鞋,近骨位的肉會比較嫩,薯條🍟份量都剛好,仲要係波浪🌊薯條😝旁邊的沙律都不馬虎,蔬菜🥬都幾新鮮,配上黑醋汁好fresh😁抹茶🍵紅豆🫘蛋糕有抹茶的微甘,不會太甜膩,紅豆好綿,餅底都幾脆,沒有負擔感👍🏻芝士🧀蛋糕幾creamy😍作為餐後甜品非常高質同滿足😍推薦必點👍🏻#foodiblum西式
📍Q Time Cafe
📍香港鰂魚涌英皇道1001號12樓01室

傳統意大利🇮🇹雜菌燴飯伴香煎帶子(188hkd)
傳統意大利雜菌燴飯伴香煎帶子

香煎豬胺配菠蘿🍍蕃茄醬(218hkd)
香煎豬胺配菠蘿蕃茄醬

#foodiblum西式
2022-08-02
香煎豬胺配菠蘿蕃茄醬
2022-07-30 897 浏览
係太古坊返工一段時間, 知道附近有間親子餐廳, 好岩小朋友去, 正好表弟仔開始放暑假, 今晚就帶佢去呢間親子餐廳食下野, 玩下。餐廳位於新型大廈內的其中一層食肆單位, 唔係一般舊工廈內, 安全又放心。餐廳門外擺放了唔少玩具for selling, 而內裡其中一個角落為小朋友耍玩區, 有滑梯、比bb坐嘅小千秋、車仔玩具等等…仲有三間獨立房間, 岩哂媽媽group gathering。檯面放了小朋友都可用嘅消毒用品, 而Menu上食物選擇亦照顧到大人同小朋友, 表弟仔選擇了兒童餐, 主食揀咗個DIY Pizza分別有兩款juice飲品選擇Kids DIY Pizza 可自選4款材料, 岩哂小朋友心意表弟仔揀咗車打芝士碎、煙肉、番茄醬、蘑菇餅底跟材料分別上檯, 店員簡單講解pizza製作擺放食材嘅先後次序;提供埋手套, 由小朋友自己放材料係餅底上。再由店員拎入廚房焗,焗起後, 表弟仔可以食返自己手勢, 特別開心又開胃。最後仲有DIY無蛋蛋糕, 同樣自選3款材料揀咗藍莓醬、M&M、可可米再一次比表弟仔親手將配料放於蛋糕上做裝飾, 味道配搭岩哂佢心意, 蛋糕甜甜地, 仲好鬆軟。至於大人餐, di

表弟仔選擇了兒童餐, 主食揀咗個DIY Pizza
分別有兩款juice飲品選擇

表弟仔揀咗車打芝士碎、煙肉、番茄醬、蘑菇
Kids DIY Pizza

焗起後, 表弟仔可以食返自己手勢, 特別開心又開胃。

最後仲有DIY無蛋蛋糕, 同樣自選3款材料
揀咗藍莓醬、M&M、可可米

至於大人餐, dinner set款式選擇多,
每個set可自選餐湯/沙律,
是日餐湯為忌貳蘑菇湯, 有菇嘅幼碎, 有層次得黎又幾香滑。

忌廉松露雜菌粉意大利粉伴香煎帶子 HK$198
忌廉不是creamy質感, 忌廉令意粉更加香滑, 散發陣陣忌廉同埋松露香; 帶子表面煎至金黃, 為9成熟, 口感豐滿鮮甜。
忌廉松露雜菌粉意大利粉伴香煎帶子

最後送上是日甜品-自家製蛋糕: cheese cake,
質地偏乾身, 芝士味濃郁
cheese cake

餐飲配coffee/tea, 而我就 +$15升級特飲 (碟豆花)
賣相有漸變色效果, 甜甜地。

臨走前, 兒童餐仲有扭蛋tim~
2022-07-29
忌廉松露雜菌粉意大利粉伴香煎帶子
又帶芊芊去放電,諗起之前去過嘅Q time Cafe,又想去多一次。上一次嚟係聖誕節🤶,當時仲有聖誕老人合照,芊芊勁開心🥳!吸引我過嚟嘅原因係餐廳環境乾淨清靜同埋闊落,小朋友一邊玩之餘,家長亦可以在旁邊做自己嘢,真係一舉兩得🤣👍!遊戲區有好多嘢玩,例如sir滑梯、蕩千秋、搖搖馬、仲有好多各式各樣嘅小玩具🪀。兒童餐揀咗DIY Pizza,俾小朋友發揮創意自己製作pizza,成個廚師咁自己整,好玩又好食😋,小朋友自然乖乖食多啲啦!🤭Pizza套餐仲送扭蛋一次,真係充滿童真🥰,芊芊就扭到個兔仔出嚟!好開心😊!香菇帶子意大利燴飯 不得不說呢個飯幾啱我口味,表面有香菇同埋帶子,味道濃郁,燴飯粒粒分明,真係忍唔住食晒成碟飯😍!#親子餐廳 #親子好去處 #港島好去處 #港島親子餐廳 #放電好去處 #打卡餐廳 #打卡好去處 #hkmon #hkig #hkbaby #hkgirl #hkbabygirl #hkkol #hkblogger #hkfoodie
上一次嚟係聖誕節🤶,當時仲有聖誕老人合照,芊芊勁開心🥳!

香菇帶子意大利燴飯

2022-07-05 312 浏览
滿心期待但極度失望,永遠黑名單,絕不回頭。環境- baby and kid unfriendly, playing area 好細,只有一條滑梯同幾件玩到爛既玩具。好多限制, 著襪又要帶口罩又要只係小朋友可玩家長不能陪同,什麼叫quality time? 就係俾bb自已去玩? 家長不能陪同? Nursing room 同雜物房無分別,換片枱打斜又細好多電線好危險,小朋友換片期間抬頭就拉到電線插蘇跌左落黎, 而且兩位家長同時入去係勁擠逼,間房放曬存貨又凌亂,食物-連bb 都需要minimum charge, 仲要係每位$88, 好誇張既收費,收費貴唔緊要但食物無質素係問題,迷係DIY pizza 都$148, 仲貴過大人食,加罐頭蘑菇粟米,如果新鮮蘑菇粟米我都覺得值,小朋友食既野應該係用新鮮食物製作,大人食都算,大人食既食物除左炸得燶仲好多油,All day breakfast 直頭係呃人,少量水果又得菜,沙律得一茶匙既煙肉碎見唔到芝士而沙律既面包唔無烘過,其他炸魚薯條一份十條都無,極度懷疑係咪知道家長都無時間食時要湊bb,所以覺得俾多啲都係浪費,好細心好明白家長角度。職員服務職員一啲都
滿心期待但極度失望,永遠黑名單,絕不回頭。

職員服務
職員一啲都唔helpful, 我地一行六人加bb 一杯水都無,加上連碟都無俾,我地搵職員,佢地都唔係好理,小朋友嘈,職員好多dirty look, 心諗仲差過去普通餐廳,普通餐廳啲姨姨都會同小朋友打下招呼,而呢間親子餐廳啲職員好唔喜歡小朋友又好想啲小朋友快啲走,影相期間問都無問我地就幫我地收走啲野食,洗唔洗咁急啊,90mins 仲有minimum charge仲再bb小朋友都要人均消費,真係連普通cafe 都唔洗咁,做生意角度真好係賺,但顧客角度黎講,無服務,食物無水準,物不超值!
2022-07-02
2022-07-03 216 浏览
最近有朋友介紹我黎Q time Cafe親子餐廳🍴價錢好抵玩,有一個小小玩樂區🎪最重要係無任何最低消費🎗✤兒童餐Kids DIY Pizza✤可以從十款餡料中(包括:水牛芝士碎、車打芝士碎、粟米粒、火腿、煙肉、香腸、番茄醬、菠蘿、蘑菇同車厘茄)可揀其中四款去做。🏵只要小朋友叫兒童餐,就可以免費玩埋☘︎Q Time 兒童DIY 無蛋蛋糕裝飾☘︎共有六款裝飾可揀其中三種。最後,仲可以玩扭蛋一次🤹🏻‍♀️餐廳最窩心嘅地方係每張枱都有ProWays殺菌消毒噴霧、babyganics搓手泡泡、順順兒濕紙巾同Californiabear暖奶器,以及部分枱會有 Rayqueenbabysterilizer嘅 UV消毒機添!如果係獨立房用餐嘅話,仲有BB牀提供❣️遊戲場內就有條小滑梯、小小兒童閱讀區,同一啲小玩具。溫馨提示🤝遊戲區高咗一級,所以家長要小心看顧兒童,以免發生意外‼️

✤兒童餐Kids DIY Pizza✤

🏵只要小朋友叫兒童餐,就可以免費玩埋
☘︎Q Time 兒童DIY 無蛋蛋糕裝飾☘︎

共有六款裝飾可揀其中三種。最後,仲可以玩扭蛋一次🤹🏻‍♀️

遊戲場內就有條小滑梯、小小兒童閱讀區,同一啲小玩具。

餐廳位於鰂魚涌站與太古站之間,餐廳地方唔大,遊樂設施唔多及可以遊玩嘅範圍都偏細,但經Openrice訂枱85折後,一個餐百幾蚊,包餐湯/沙律、主菜仲有甜品同飲品,性價比唔錯👌🏻Kids DIY Pizza $103包4款自選Pizza材料,一杯果汁同一份藍莓及蛋糕
2022-06-15
2022-06-08 202 浏览
其實應該係半年前寫不過而家先醒起有呢個渠道反影。其實啲職員麻麻哋。我當時帶個一歲的女女去依間餐廳俾佢玩。嗰度有條對一歲妹妹好高的sir滑梯,個女見到即刻諗都唔諗係咁爬上去然後要sir 落嚟,以我女女當時的身形來說,如果佢沖落黎隨時跌死。當時我捉都捉唔番佢上嚟因為佢已經走得太快,咁我唯有抱埋佢一齊上落嚟。點知轉頭唔該幾分鐘個職員就走來同我講話有家長投訴叫我唔好咁做,我當時已經即刻同佢解釋點解(佢亦都有眼睇我女幾細粒同百厭)但個職員依然冇理會,Mo 同我哋道歉佢怪錯人之餘淨係叫我哋下次唔好。大佬啲家長怪獸橫蠻無理,你又走去同佢地一齊癲怪我咁樣做,其實你做得老細你有冇腦?你有冇諗過我女女安全?當時其實瀡滑梯範圍內有好多大隻的細佬不停訂波,又唔見你鬧佢地家長?去完一次感覺好差,以後都唔會再嚟。

2022-06-04 234 浏览
貴得嚟唔值,略水。4個成人+1個3個月大嘅👶,食咗$700蚊。每人叫咗一個 set (3 個 All Day Breakfast + 1個意粉) + 1份 $88 嘅小食。小食係焗住嗌,因為職員說 就算👶都要 order 一個至少$88嘅餐或小食。個 素 All Day Breakfast 搵笨到一個點,全是生果+少量蘑菇 + 1片多士 + 1隻蛋,就收我唔知 $148定 $168。另外就係超嘈和職員態度一般。如果唔係要遷住附近又要帶著👶,推著👶👶車嘅媽媽朋友 ,鰂魚涌 大把其他選擇。
貴得嚟唔值,略水。
4個成人+1個3個月大嘅👶,食咗$700蚊。
另外就係超嘈和職員態度一般。
2022-05-27
2022-06-03 126 浏览
上年聖誕時黎過,我哋同朋友一行4大人+ 4個小朋友黎食過一次,餐廳環境唔錯,又有個遊戲區,大人食嘢小朋友又可以放下電,不過食食下有侍應行過黎,問我地可唔可以攞走張BB櫈,我見餐廳當時滿座,而且我哋又差唔多食完,所以就讓出俾其他人使用。事隔幾個月,終於等到依家疫情比較緩和少少,媽媽group朋友想攪個聚會,等小朋友可以見下一齊玩下,我就提議呢間餐廳,大家都ok我就即刻book位。當日我哋去到餐廳未係太多人,餐廳亦有安排BB櫈俾我哋,但之後見食客越黎越多,(有一部份疑似包左場)又有唔夠BB櫈嘅情況又出現,我又見到D侍應問其他人攞bb櫈…其實親子餐廳,target係一家大細嘅客人,所以餐廳應該一早要預備定足夠嘅BB櫈俾食客使用,但我去過2兩次都見到有咁嘅情況發生,餐廳應該要好好正視呢個問題。
上年聖誕時黎過,
我哋同朋友一行4大人+ 4個小朋友黎食過一次,
餐廳環境唔錯,
又有個遊戲區,
大人食嘢小朋友又可以放下電,
不過食食下有侍應行過黎,
問我地可唔可以攞走張BB櫈,
我見餐廳當時滿座,
而且我哋又差唔多食完,
所以就讓出俾其他人使用。

事隔幾個月,
終於等到依家疫情比較緩和少少,
媽媽group朋友想攪個聚會,
等小朋友可以見下一齊玩下,
我就提議呢間餐廳,
大家都ok我就即刻book位。

當日我哋去到餐廳未係太多人,
餐廳亦有安排BB櫈俾我哋,
但之後見食客越黎越多,
(有一部份疑似包左場)
又有唔夠BB櫈嘅情況又出現,
我又見到D侍應問其他人攞bb櫈…

其實親子餐廳,
target係一家大細嘅客人,
所以餐廳應該一早要預備定足夠嘅BB櫈俾食客使用,
但我去過2兩次都見到有咁嘅情況發生,
餐廳應該要好好正視呢個問題。

2022-05-28 200 浏览
係疫情之下,好多靚靚親子餐廳都結業。而依間親子餐廳開張不足一年,係啱啱開業,連第一篇食評都未有嗰陣,我就帶左小朋友去。當時環境同服務真係好好,我好BUY餐廳既概念,原意係想所有客人,無論大人同小朋友都有屬於佢地自己既QUALITY TIME,食物質素算正常,有個男職員又會小朋友正常互動下,而且係我屋企最近既親子餐廳,所以往後的日子我都有單拖同小朋友黎同推介俾其他東區媽媽黎。 可惜,今次黎完,會變成我最後一次黎。尋晚接小朋友放學後,心血來潮想去玩,我擔心星期五晚會FULL,所以經OPENRICE 訂座,原本揀1830,2位,但系統跳左1930。我慣性會係REMARK寫明1大人1小孩,方便對方預備枱。好快,我就收到「訂座已確認」,咁我就放心。去到門口,有矮矮瘦瘦既女職員接待,就話我地無BOOKING,但我又收到「確認」喎… 我開頭覺得唔好意思,始終我係臨時臨急訂枱,而嗰位職員啲態度就開始差,跟住話「你唔係原定訂枱時間黎,唔會有9折」聽到我有啲一頭霧水,通常見遲到10分鐘唔留枱,但好少見早到取消折扣,況且我訂枱又唔係為個折,只為方便有位。不過嗰位職員態度令我諗… 其實真正有ASD嗰個係咪佢為

可惜,今次黎完,會變成我最後一次黎。

為免小朋友失望,我決定照入去玩埋食埋。

本來以為當時係有包場或者好多人,所以咁糾纏早唔早入場,但其實當時場內除左我地,仲有2大2小就黎離座既女生。
而職員間繼續有意無意地「交談」,話「絕對有權唔俾折」… 其實聽到依啲說話真係好唔舒服,講到我地R嗰幾廿蚊咁

遊戲區同環境如前,不過玩具設施開始折舊破殘,按鈕掣已經打唔開。

今次小朋友又大左,千秋已經玩唔到,場內設施其實唔夠用,啱2歲以下小朋友,之後有3個5-6歲小朋友一齊黎玩滑梯,個地台已經震震下。

食物一樣正常味,份量略少。

服務 :
1️⃣食到一半,我發現全場有水提供,開頭諗應該係俾漏左啫,問其中一位職員都有即時補上。
但到我帶小朋友換片,出到黎,收哂野,淨返2個吉杯,而職員係拎住水壼全場斟,唯獨我地無…

2️⃣我切緊塊牛塊俾小朋友食,無留意小心朋跌左支叉落地,直至該職員好快手係身邊地下執返支叉走左,我先察覺到,不過全程就無同我地對話,亦無補返支叉俾我地…

3️⃣食完主菜,該職員好快手咁話「係咪唔要?」跟手個碟同半杯餐杯一次過收埋,轉個頭就放低句「跟餐蛋糕」同碟蛋糕就走,情況似「澳洲牛奶公司」咁… 但當隔黎枱上甜品嗰陣,有另一職員好有心咁拎住兩款蛋糕俾佢地揀要芝士定朱古力

衞生 :
1️⃣入席時,枱面的確如前備有潔手液同濕紙巾。但當我地去左遊戲區返黎之後,就唔見左。

2️⃣遊戲區面積唔大,有幾個波波,當有小朋友整跌玩具去餐枱區,職員都只係執返起,直接放返入去,無噴下野或抹下

總括 :

經過今次體驗,餐廳已失去「原意」,我都不會再光顧和推介此餐廳。

其實港島區有更加好選擇,「百田」、「大樹」、「中環親子餐廳」各方面更優勝。
肉眼
跟餐甜品
跟餐甜品
機緣巧合下,今日去左依間親子餐廳最近唔知係咪有包場嘅運氣去到都係第一個到第一張枱🍽食物方面 🌕🌕🌕🌗🌑👶兒童餐真的超多選擇的Step 1: 🍎【蘋果汁】Step 2: 🍝【卡邦尼意粉 HKD 98】很不錯我的寶貝小肥陽幾中意個意粉雖然掛住玩多過食Step 3: 🍰【Q Time 兒童DIY 無蛋蛋糕】🐣可扭蛋一次👩大人午餐選擇方面【L2 Q Time 全日早餐 HKD 108】可能因為我掛住湊仔食落覺得好一般,係咁塞哂入口就算🌈設施方面 🌕🌕🌕🌕🌕每張枱面上面 有大大包【韓國順順兒濕紙巾】任用大大支【美國Babyganics免沖洗消毒搓手液泵裝】仲有【ProWays 殺菌消毒噴霧】孕婦小童可用【哺乳室】裡面有【韓國spectra紫外線消毒櫃】【韓國spectra電動吸奶器】【韓國Hug的沐浴露和潤膚露】【韓國Softmate 高級天然乾柔巾】【法國 Mustela 潤膚霜】🎈玩樂方面 🌕🌕🌕🌑🌑小小地一個兒童遊樂區比較適合低幼兒童玩最好玩應該就只有條滑梯秋千應該俾再細啲玩或者係我小肥陽既腳太長完全玩唔到
機緣巧合下,今日去左依間親子餐廳
最近唔知係咪有包場嘅運氣

🐣可扭蛋一次

👩大人午餐選擇方面
【L2 Q Time 全日早餐 HKD 108】
可能因為我掛住湊仔
食落覺得好一般,係咁塞哂入口就算

🌈設施方面 🌕🌕🌕🌕🌕

每張枱面上面 有