2021-12-06
深水埗大南街附近越開越多Cafe,不過去到呢幾條街,就一定要食Bagel🥯飲咖啡☕️呢?今次我地就去左Ppalli Ppalli 食韓式Cafe😛 餐廳食物唔多選擇,下午茶時段都係係咁e咁少少野食啦🤏🌟 和牛面頰酸種 Wagyu Cheek Sourdough 煮過和牛面頰嘅人都知,一定要炆煮得夠耐先好味😋今次呢個和牛面頰就合格啦🆒 炆得夠腍又多膠質(重骨膠原😍) 配上酸酸辣辣嘅Kimchi Butter好正👍🏻 食和牛終於唔一定要同意粉🍝/飯🍚一齊食,感覺幾新穎🌟 8282 煎餅 Jeon呢個海鮮煎餅🦞嘅材料有蝦、帶子粒、蟹柳同椰菜,相對清淡,充滿家庭味道🤣 食多幾件覺得有啲Dry🌟 梨熟梳打 Baesuk Soda一睇個名就知佢真係梨梳打,杯上有兩塊用丁香串起嘅薄雪梨片,飲落幾清新💨 不過啲冰溶時就變得好淡口⭐️餐廳幾有Cyber Feel打卡一流😛
🌟 8282 煎餅 Jeon
🌟 梨熟梳打 Baesuk Soda