2017-04-08 1117 浏览
呢排菲律賓薯條瘋狂洗版~所以我都去湊下熱鬧先~ 勁多人~ 條路滿曬~ 啲人排到出馬路~ 充份展現香港人排隊文化~首先你係要排長龍去比錢~ 我呢次排左45分鐘左右~比完錢亦唔係即刻有得食。你仲要再排~排食物。呢轉我排左20分鐘。四個size: Jumbo $28,Mega $34,Giga $58同埋 Tera $62。四種味道:芝士,奶油洋蔥,燒烤,特辣燒烤。Jumbo : 可以揀1隻味Mega:可以揀2隻味Giga:可以揀2隻味Tera:可以揀4隻味今次叫左Mega芝士+特辣。兩隻顏色差唔多,唔細心望,真係以為全部芝士。我個人覺得呢個size,兩個人食都好漏/濟。食完個薯條後,晚飯都真係可以慳番~每一條都勁多味粉~ 芝士味同報導講既一樣~似芝士波味道。薯條真係熱辣辣,即炸,好香脆。即叫即炸即食,係好食既!特辣,我個人覺得一啲都唔辣,味道好似媽咪麵味,係惹味既~ 回憶既味道嘛。口感方面,都係果句啦~ 即炸即食,新鮮滾熱辣,好難會唔好食。雖然我好鍾意食薯條,呢個個薯條都好食,唔會食到成口&成手油,感覺干身,但堅係太味精~ 食完勁勁勁口喝~所以。。。我諗我短期內未必會再食~
呢排菲律賓薯條瘋狂洗版~所以我都去湊下熱鬧先~
首先你係要排長龍去比錢~ 我呢次排左45分鐘左右~
四種味道:芝士,奶油洋蔥,燒烤,特辣燒烤。

Jumbo : 可以揀1隻味
Mega:可以揀2隻味
Giga:可以揀2隻味
Tera:可以揀4隻味

身為麥當勞既shake shake薯條愛好者見到呢間鋪新開又好多人排隊,一心要試下,同埋甘大條隊一定唔會差啦佢有四個size同四種味 價錢為28至68蚊芝士味,BBQ味,sour cream味,特辣BBQ味我算左中間既size,三種味 58蚊排隊等左十五分鐘 等拎等左二十分鐘一拎既時候都見到乾身既薯條 但只係過左短短五分鐘薯條已經由乾身變軟,仲要出油,放左十分鐘已經好淋身,衰過麥當勞既薯條 我估原因係新鋪太多人做唔切,師傅連薯條都未炸透至脆身就已經拎去撈粉👎🏻👎🏻👎🏻而味道還好,bbq同芝士都夠濃味,係sour cream冇乜味 總括之言,失敗之作
佢有四個size同四種味 價錢為28至68蚊
芝士味,BBQ味,sour cream味,特辣BBQ味
我算左中間既size,三種味 58蚊
排隊等左十五分鐘 等拎等左二十分鐘
總括之言,失敗之作
2017-04-08
35 分钟 (外卖自取)
2017-04-08 190 浏览
看到fb介紹。今天去左。大約下午4點幾到。好多人呀。前面10個人到。等左大約20分鐘都未到我地買。我地就走了。晚上睇完戲大約8點再去。人小左。落單連取大約25分鐘左右。選左2味。bbq &芝士味。bbq幾香口。芝士味都夠濃2人食mega size都好夠lu
2人食mega size都好夠lu
薯條
外卖自取
2017-04-07 158 浏览
係K11附近側門附近既TERA 四隻色 $62🧀芝士味 無想像中咁濃味 有d似芝士波波🥚忌廉洋蔥味好特別 無係香港食過 有洋蔥香味得來係甜甜地🤤🍖燒烤味甜甜地又好濃既bbq味🤤🌶特辣燒烤味食左條 因為我吾食得辣 朋友食辣都話算係🍟薯條無好脆or好淋 適中既口感不過條條都幾長既主要都係食佢既shakeshake👍🏻💰$28 $32 選擇兩味 $58 $62 選擇四味⭐️真係幾多人排隊 半個幾鐘 薯條唔熱辣辣sad
係K11附近側門附近既
不過條條都幾長既
主要都係食佢既shakeshake👍🏻
💰$28 $32 選擇兩味 $58 $62 選擇四味
⭐️真係幾多人排隊 半個幾鐘 薯條唔熱辣辣sad
估唔到,愚人節出街,都會見到新嘢!當日去到尖沙咀,到咗K-11附近的加拿分道。當時5點鐘,未夠鐘食晚飯,但我已經肚餓,要搵嘢食。點知一上地面行行下,就見到新店開張。饑餓的我當然踴躍上前睇下有咩食,止下肚餓。 一睇,嘩!點解咁啱係我最想食,最鍾意嘅薯條!真係好感動,我就拉住男朋友一齊去幫襯。薯條齊集4款口味,分明係芝士味、酸忌廉洋蔥味、燒烤味及特辣燒烤味。如果要齊,就要選最大的Tera Size。我們揀咗Mega size,可以揀2種口味:洋蔥酸忌廉和燒烤味! 落完Order,店員就喺啲Pan度「畢」薯條上嚟,當日岩岩開張,門口好多花牌,亦都擠滿人,但店員都好快手,等咗一陣就有得食喇! 薯條好多呢,未食都已經聞到好香。呢度薯條的感覺就好似平時食麥記的 shake shake 薯條,不過呢度就一大碗,幫你shake 好咗ge!薯條係幼身,唔係粗薯條,不過炸得無平時麥記嗰啲咁稔身,食起上嚟,口感好好多。 至於味道呢,酸忌廉洋蔥味令人食到停唔到口,酸得嚟好吊味;而燒烤味就反而無乜特別,就同平時食嘅薯片(燒烤味)差唔多。不過,重點係,平時食麥記啲薯條會覺得愈食愈鹹,愈食愈油,但呢啲薯條就
估唔到,愚人節出街,都會見到新嘢!

至於味道呢,酸忌廉洋蔥味令人食到停唔到口,酸得嚟好吊味;而燒烤味就反而無乜特別,就同平時食嘅薯片(燒烤味)差唔多。不過,重點係,平時食麥記啲薯條會覺得愈食愈鹹,愈食愈油,但呢啲薯條就唔會喎~

我同男友食剩半碗都唔會話好想飲水,而隻手都無咩油。我估係因為炸完之後,保溫同隔油工夫做得好。

原來呢間店係源自菲律賓架,今年4月1日就首次進駐香港。大家快啲去試下啦!
2017-04-01
外卖自取
  • 薯條
2017-04-06 210 浏览
琴日見到Facebook 介紹potato corner 平時鐘意食Shake Shake 薯條 所以好想試今日即刻去尖沙咀買左4款口味 奶油洋蔥 不錯 奶香味出 Chili BBQ 可能本身食得辣 所以唔覺有辣味車打芝士 反而個芝士味唔太好食 BBQ 味道一般整體唔差既 但可能期望太高 食完唔覺話滿足但因為即叫即炸 好難得 熱辣辣可能過左食飯時間 所以去到等5分鐘就有得食
琴日見到Facebook 介紹potato corner
平時鐘意食Shake Shake 薯條 所以好想試