2024-10-03 418 浏览
#20240929 📝📍 #PokéToké @poketoke_hk 旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#三文魚豆腐昆布味噌湯 $12💭 最近天文台又話氣溫會下降,結果出街都係熱到成身大汗咁,行過見到有夏威夷bowl即刻諗都唔使諗就果斷入左去😂未食飯前飲返碗湯先,入面有三文魚粒、豆腐粒,仲有啲昆布,用尼做前菜唔錯bor🍱.#自選蓋飯 $88 🥢 #壽司飯及沙律菜 #蟹籽 #蟹柳 🥢 #紫菜絲 #木魚絲 #芝麻 #辛口蛋黃醬 🥢 #北寄貝 +$8 🥢 #帆立貝 +$10💭 依家打文先知原來碗野有咁多野,主菜除左平時成日見既三文魚同吞拿魚果啲之外,仲有少見既帆立貝,兩大粒好juicy,蟹籽用尼撈飯無得輸,北寄貝食落鮮甜,再加埋啲蟹柳就係自製左個海鮮丼,辛口蛋黃醬係真係有啲辣,揀半飯半菜就好健康既一餐🥗.#山姜豚肉燒 $69💭 人總有那麼兩三日係唔想食生冷野,尤其係女仔,呢度就滿足到喇👧🏻個飯超大碗,用山姜同洋蔥煮過既豬肉帶甜味,就係個底滿滿都係飯,但啲汁都夠食,而且啲姜同洋蔥都係不可或缺既部分,令成碗飯都好好味🤤.#Oreo曲奇奶昔 $40#雀檸 #
#20240929 📝

🥢 #帆立貝 +$10

#山姜豚肉燒 $69

#Oreo曲奇奶昔 $40
#雀檸 #無糖可樂 $10
💭 罐裝野飲通常都係汽水居多,今次有久違既雀檸都幾開心🍋仲叫左杯特飲,Oreo味其實係好似cookies and cream咁既味,大大杯慢慢飲仲可以當埋甜品,正👍🏼

#旺角美食 #旺角黃店 #🐷在旺角 #🐷_食
2024-10-03 285 浏览
Poketoke嘅夏威夷蓋飯真係一個唔錯嘅選擇,尤其係佢哋嘅加州風味碗,絕對值得一試🍚呢碗飯用上日式胡麻醬,醬汁豐富,令每一啖飯都充滿香濃嘅味道🐟碗入面有新鮮嘅三文魚,配埋爽脆嘅青瓜同蛋絲,仲有甜美嘅車厘茄,令整體口感更加豐富。加上三文魚子同紫菜,呢碗飯真係色香味俱全,令人食完都覺得滿足🍣🥒🍅值得一提嘅係,Poketoke提供嘅膠餐具都好用,令你食飯嘅時候更加方便。呢度嘅夏威夷蓋飯唔單止係味道好,仲係一個視覺上嘅享受,色彩繽紛,令人食慾大增🌈總括嚟講,Poketoke嘅加州風味碗係一個唔錯嘅選擇,無論係想試下新嘢定係想食返啲健康嘅選擇,呢度都係一個好地方。不如試下,睇下你又會唔會鍾意呢個味道😊

2024-10-01
外卖自取
  • 加州風味碗
2024-09-24 1176 浏览
《PokéToké》旺角好味又健康pokeGym後來補充能量😆Menu有很多選擇冷食熱食poke都有 值得加分試試最多人推薦的《大滿貫》 🐠🐟 $128多樣材料 有三文魚, 吞拿魚, 中華沙律, 雜錦香菇, 牛油果, 蛋絲, 蟹籽, 山葵蛋黃醬, 紫菜絲, 木魚絲, 黑白芝麻…上枱時像座山🤣三文魚和吞拿魚切成大形方塊 很有咬口 而且份非常多牛油果令整碗飯口感更溫順山葵蛋黃醬可分開上 但材料眾多 其實不加醬每一口的味道都已很豐富 微微辛辣的醬汁令味道更上一層次份量亦大 女生很難吃完另外加了每日前菜和餐湯(+$18)前菜是日式八爪魚餐湯是三文魚豆腐昆布味增湯 好喝😆👍🏻
《PokéToké》旺角好味又健康poke

上枱時像座山🤣
三文魚和吞拿魚切成大形方塊 很有咬口 而且份非常多
牛油果令整碗飯口感更溫順
份量亦大 女生很難吃完

另外加了每日前菜和餐湯(+$18)
前菜是日式八爪魚
餐湯是三文魚豆腐昆布味增湯 好喝😆👍🏻
大滿貫
大滿貫
2024-09-24 464 浏览
我真心欣賞 poketoke 的poke bowl!☺️ Poke bowl 是源自夏威夷的料理,主打新鮮生魚片,配以多樣佐料和醬汁,無論是搭配米飯還是沙拉,在悶熱的天氣下享用特別合適!我點了夏威夷波奇,價格$88,內含吞拿魚、海帶、紫洋蔥、蟹籽及枝豆,還自選了牛油果🥑,搭配鰹魚醬油、紫菜絲、木魚絲與黑白芝麻。底下選擇了米飯和沙律各一半,配料豐富,色彩盈眶,味道也相當美味❤️。而且這款醬料讓人感覺清新、不油膩,特別喜歡👍這裡的Poke bowl更可以自主選擇配料,非常適合個性化定制,每個人都能根據自身味覺創造獨特的享受😆🩷除poke bowl外,他們還提供熱飯,例如南蠻炸雞丼,定價$69。炸雞外層金黃酥脆,雞肉嫩滑且不油膩,味道相當不錯👌🏻。若額外加$18還可享用每日前菜與三文魚豆腐昆布湯。一定要試試他們的🍓草莓奶昔和🍪Oreo曲奇奶昔🤩。草莓奶昔是用新鮮草莓、牛奶和冰淇淋製作,口感滑順、香甜,十分清新!Oreo曲奇奶昔則是淡淡的巧克力色,濃郁香甜,令人垂涎🤤。
我真心欣賞 poketoke 的poke bowl!☺️

2024-09-23 466 浏览
落地玻璃,睇到街景,餐廳內座位有20多個,有高枱、有四人枱,連單邊位都有!👉🏻大滿貫 $128呢個係Signature Bowl,色彩繽紛,風味多樣!有新鮮肥美嘅三文魚同吞拿魚,配柔滑嘅牛油果,中華沙律嘅清脆同雜錦香菇嘅香氣,口感層次豐富,加埋蟹籽同山葵蛋黃醬,更加提升左整體嘅風味!👉🏻厚切鹽燒海苔牛舌溫泉玉子丼 $98中意呢度有埋熱食,即叫即製,牛舌份量超多,每件都好入味,溫泉玉子同醬汁撈埋飯一齊食,超級滋味!加$18就有每日前菜同湯👉🏻三文魚豆腐昆布湯好足料,豆腐滑嫩,又有三文魚熟食,唔會過鹹,調味恰到好處!👉🏻每日前菜今日係螺肉,微辣,好開胃,口感富有彈性!👉🏻牛油果奶昔 $40大杯,濃郁嘅牛油果香氣,奶昔的口感滑順,奶香好岀!

👉🏻大滿貫 $128
呢個係Signature Bowl,色彩繽紛,風味多樣!

👉🏻厚切鹽燒海苔牛舌溫泉玉子丼 $98

加$18就有每日前菜同湯
👉🏻三文魚豆腐昆布湯
好足料,豆腐滑嫩,又有三文魚熟食,唔會過鹹,調味恰到好處!

👉🏻每日前菜
今日係螺肉,微辣,好開胃,口感富有彈性!

👉🏻牛油果奶昔 $40
大杯,濃郁嘅牛油果香氣,奶昔的口感滑順,奶香好岀!

小清新打卡新選擇!Poke Toke全新餐牌驚喜登場廣華街Poke Toke轉咗新餐牌!雖然中秋都過左但清新Poke 碗碗無論幾時都係好吸引人。「加州風味碗」一嚟到就俾佢嘅賣相吸引咗!三文魚、青瓜、蛋絲、三文魚籽、車厘茄等配料色彩繽紛,再淋上日式胡麻醬,真係好清新呀!仲可以壽司飯同沙律菜一半一半嘅配搭,口感豐富又健康。除咗Poke bowl之外,仲有熱食系列,新出的「雞肉親子丼」,滑嫩嘅雞肉配上甜甜滑蛋,加上汁煮洋蔥的香甜,簡單好吃!不過,最大驚喜就係杯「草莓奶昔」!草莓嘅香甜味好濃郁,飲落去冰涼暢快!下次要再黎試其他新出的熱食丼!#PokeToke #旺角美食 #加州風味碗 #草莓奶昔 #小清新 #打卡美食 #foodie #foodstagram #hkfoodie
小清新打卡新選擇!Poke Toke全新餐牌驚喜登場

廣華街Poke Toke轉咗新餐牌!
雖然中秋都過左但清新Poke 碗碗無論幾時都係好吸引人。
「加州風味碗」

一嚟到就俾佢嘅賣相吸引咗!

三文魚、青瓜、蛋絲、三文魚籽、車厘茄等配料色彩繽紛,

再淋上日式胡麻醬,真係好清新呀!
仲可以壽司飯同沙律菜一半一半嘅配搭,
口感豐富又健康。
除咗Poke bowl之外,

仲有熱食系列,
新出的「雞肉親子丼」,

滑嫩嘅雞肉配上甜甜滑蛋,

加上汁煮洋蔥的香甜,簡單好吃!
不過,最大驚喜就係杯「草莓奶昔」!

草莓嘅香甜味好濃郁,飲落去冰涼暢快!
下次要再黎試其他新出的熱食丼!

2024-09-18 374 浏览
想吃得清爽健康可以想吃得香濃又可以又可以打卡 又可以吃得健康🥗加洲風味碗 $98食材滿滿的舖在壽司飯上 色彩繽紛 非常奪目 每樣食材都很新鮮健康 拌勻後味道層次很豐富 如果怕多飯的話 可以不單選壽司飯 而是選擇沙律菜+壽司飯 看似份量很大 但因為蓋飯蔬果較多 相對輕盈 不知不覺是可以完成整碗的 新鮮及清爽真的很適合悶熱的天氣🍛咖啡吉烈豬扒飯 $79金黃色的外衣 非常酥脆 豬扒厚度適中 肉嫩多汁 咖喱香濃 同樣是米飯小偷🥤Oreo milkshake (+$40)Oreo及牛奶味都很香濃 甜度合適 質地如沙冰 很解暑
想吃得清爽健康可以
想吃得香濃又可以
又可以打卡 又可以吃得健康

🥗加洲風味碗 $98

🍛咖啡吉烈豬扒飯 $79

🥤Oreo milkshake (+$40)
Oreo及牛奶味都很香濃 甜度合適 質地如沙冰 很解暑

午餐
2024-09-16 261 浏览
本身我都幾鐘意食poke bowl貪佢夠晒健康 全部都係原型食物👍🏻估唔到旺角都有間poka bowl既專門店仲有熱食丼飯可以揀!好多選擇—————————————————————🍴加洲風味碗($98)呢款bowl可以話係有齊晒我既最愛車厘茄 青瓜🥒超愛🤩加埋蛋白質滿滿既三文魚🐟食落口感勁豐富👍🏻個 base可以揀食飯🍚/沙律菜🥗/沙律菜+飯今次就揀左沙律菜+飯食少啲飯之餘又可以食多左菜全部材料都好新鮮🙂‍↕️食完好滿足—————————————————————🍴厚切鹽燒海苔牛舌溫泉蛋丼($98)估唔到牛舌份量有咁多👅呢款係厚切牛舌 相對有咬口但係可能比較較厚嘅關係 食落肉質比較韌要啲牙力先食到🙂‍↕️🙂‍↕️溫泉蛋撈飯超級正🥚—————————————————————🍴Oreo曲奇奶昔($40)Oreo控必叫呢款‼️飲落有啲似加左胚芽咁實質應該係打碎咗嘅曲奇🍪Oreo味都幾香 唔太甜👍🏻
本身我都幾鐘意食poke bowl
貪佢夠晒健康 全部都係原型食物👍🏻
估唔到旺角都有間poka bowl既專門店
仲有熱食丼飯可以揀!好多選擇
—————————————————————
🍴加洲風味碗($98)

呢款bowl可以話係有齊晒我既最愛
車厘茄 青瓜🥒超愛🤩
加埋蛋白質滿滿既三文魚🐟食落口感勁豐富👍🏻
個 base可以揀食飯🍚/沙律菜🥗/沙律菜+飯
今次就揀左沙律菜+飯
食少啲飯之餘又可以食多左菜
全部材料都好新鮮🙂‍↕️食完好滿足
—————————————————————
🍴厚切鹽燒海苔牛舌溫泉蛋丼($98)

估唔到牛舌份量有咁多👅
呢款係厚切牛舌 相對有咬口
但係可能比較較厚嘅關係 食落肉質比較韌
要啲牙力先食到🙂‍↕️🙂‍↕️
溫泉蛋撈飯超級正🥚
—————————————————————
🍴Oreo曲奇奶昔($40)

Oreo控必叫呢款‼️
飲落有啲似加左胚芽咁
實質應該係打碎咗嘅曲奇🍪
Oreo味都幾香 唔太甜👍🏻
2024-09-15 253 浏览
第一次食poke bowl,呢間比我嘅體驗唔錯,最大感受是好大份😂細食的話,建議叫一個bowl share再加小食~今次試了California 同 Spick Poke, 前者好清新,有好多青瓜、蕃茄仔,醬汁是芝麻醬,三文魚配著食好夾;後者就濃味好多同埋有相當嘅辣度,好食但略嫌醬汁蓋過了三文魚的味道。

2024-09-11 443 浏览
平時約人出街食飯終於可以食啲健康嘢食之餘又滿足到其他人唔想食咁清嘅難題🤮呢度有poke同時都有啲日式牛肉丼飯等,啱返啲食肉獸或者唔食生冷嘢嘅人🤪特色風味蓋飯佢有好Set好咗嘅配搭啱選擇困難症嘅人,但係我就想揀晒全部我最鍾意食嘅嘢啦😛揀咗雞胸肉、牛油果、中華沙律、泡菜、半飯半沙律。想要健康啲嘅話記得叫分醬,加咗泡菜同埋中華沙律已經好啱送飯基本上唔需要醬😍望吓啲牛油果幾咁新鮮,表面好光滑又唔會生🥑和風牛肉配糖心蛋牛肉片睇得出係有質素,唔會好肥,啲洋蔥入晒味好正😚呢度都唔少得一定要叫牛油果奶昔,同埋曲奇奶昔! 佢哋嘅oreo奶昔都會落少少牛油果增加Creamy嘅口感,牛油果本身唔會搶味,一啲都唔會怪!!

特色風味蓋飯

和風牛肉配糖心蛋
牛肉片睇得出係有質素,唔會好肥,啲洋蔥入晒味好正😚

2024-09-10 377 浏览
PokéToké位於旺角廣華街百利達廣場地下,係1間主打夏威夷蓋飯既餐廳,可以揀沙律菜底或者壽司飯,亦都可以雙拼,健康又美味。今日試左PokéToké既主打Hawaiian 夏威夷波奇 ($88),裡面有吞拿魚、海帶、紫洋蔥、蟹籽,加上鰹魚醬油、紫菜絲、木魚絲和芝麻!配料非常豐富,鰹魚醬油卡路里比較低,多種營養元素搭配得宜,特別適合愛健康飲食既朋友。朋友點左個咖哩吉到豬排$79,我試左2啖,覺得有點辣,但朋友卻覺得剛好,豬排炸得香口而且乾身,唔覺有好多油響件豬排度,咖哩汁幾惹味。​炸物拼盤 $40份量不算多,不過種類豐富,吉列炸蝦、吉列蟹鉗、炸雞、炸魚柳、炸芝士,樣樣都有一件,再加上薯條,可以樣樣都試下,全部即叫即炸,幾美味。OREO曲奇奶昔$40,口感順滑,甜度適中,好飲。

OREO曲奇奶昔$40,口感順滑,甜度適中,好飲。

2024-09-08
  • 夏威夷波奇
2024-09-09 288 浏览
今日想食得健康啲就去咗一間可以食poke bowl既餐廳,地點都非常之方便,喺油麻地旺角中間,見到人潮滿滿既我,決定排一排隊試一試😍😍和風牛肉丼(糖心蛋)$69餐廳仲有日式丼飯提供,就揀咗個牛丼,就咁一望牛嘅份量好多,而且個糖心蛋好吸引😆😆牛肉軟嫩亦都充滿着汁,配埋飯一齊食一流每日前菜+三文魚豆腐昆布湯$18今日嘅前菜係螺肉份量都幾多,而海帶湯幾好飲,唔算太鹹😛加州風味碗 $98 加泡菜$6呢個配料好多,滿足為食嘅我,而佢可以揀壽司飯或沙律菜又或者一半飯一半菜🥬,適合一啲健康嘅人士自己選擇。入邊主要有三文魚、青瓜、車厘茄、蛋絲🥚等,仲配埋日式胡麻醬,我就將醬另上,咁就可以以自己鍾意落幾多就落幾多,呢點非常之值得讚。三文魚好大粒厚切非常新鮮,食極都仲有,而車厘茄都爽口,而上邊有嗰啲紫菜絲、木魚絲就增添咗成個豐富飯層次感🍚Oreo 曲奇奶昔$40🥤飲落去滿滿嘅Oreo,沙冰質地,飲落岩岩好,唔算太甜🤩PokéToké (旺角)旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖

和風牛肉丼(糖心蛋)$69

每日前菜+三文魚豆腐昆布湯$18
今日嘅前菜係螺肉份量都幾多,而海帶湯幾好飲,唔算太鹹😛

加州風味碗 $98 加泡菜$6

Oreo 曲奇奶昔$40🥤
飲落去滿滿嘅Oreo,沙冰質地,飲落岩岩好,唔算太甜🤩

PokéToké (旺角)
旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖

-PokéToké-📍旺角.最近天氣都非常悶熱,想食得清新又唔好太Heavy,選擇咗Poke Bowl。.食物選擇都豐富,除咗有Poke Bowl之外,仲有熱食嘅蓋飯、炸物和小食。.Poke Bowl食材選購好多,好彩有提供多款Signature Bowl,啱晒我呢啲有選擇困難嘅人。.辣味波奇 ($105)選擇咗一個比較開胃,帶辣味蛋黃醬嘅特色蓋飯。材料非常豐富,有辣味三文魚、虎蝦仁、蟹柳,以辛口蛋黃醬、芝麻、泡菜、紫洋蔥、辣椒碎和紫菜絲調味,口感味道十分豐富。.辣味三文魚每件都好厚身,咬落肉質柔軟。虎蝦仁非常大隻爽口。.吉烈炸海鮮丼 ($98)男朋友點了一個熱嘅蓋飯,同樣用了非常足,有炸廣島蠔、魚柳、大蝦和魷魚圈等。外層炸粉好乾脆,一點都不油膩,炸到金黃酥香,加埋濃厚嘅醬汁,非常開胃。.Oreo曲奇奶昔 ($40)奶昔好大杯,好濃郁嘅Oreo曲奇味道,質地豐郁而完全唔會過甜。
-PokéToké-
📍旺角
辣味波奇 ($105)
辣味三文魚每件都好厚身,咬落肉質柔軟。虎蝦仁非常大隻爽口。
吉烈炸海鮮丼 ($98)
Oreo曲奇奶昔 ($40)
2024-09-07 277 浏览
🫧吉烈炸海鮮丼有炸蝦、炸魷魚、炸蟹鉗、炸魚塊配上日式醬雖然炸物十分多但一點也不乾可能有日式醬汁🫧加州風味碗 CALIFORNIA食材三文魚 青瓜 玉子絲 三文魚籽•車厘茄日式胡麻醬•紫菜絲•木魚絲及黑白芝麻新鮮健康加州風味碗好多新鮮食材又多不同顏色的食物真係好健康㗎飯底以為是酸酸地的壽司飯我諗壽司飯應該係指日本米的意思🫧牛油果🥑香蕉🍌奶昔友人十讚Creamy又健康不太甜🫧Oreo milkshake 💖💖呢杯不錯😄飲完我想返屋企整杯來飲下😄推薦🫧Oreo milkshake 💖💖🫧吉烈炸海鮮丼
🫧吉烈炸海鮮丼

• 牛油果香蕉奶昔
  • Oreo  milkshake
  • 吉烈炸海鮮丼
2024-09-06 180 浏览
今日想食得健康D,特意搵左間食夏威夷蓋飯嘅餐廳,呢間餐廳位於旺角,繁忙時間都幾多人,都排下隊。餐廳主打健康嘅夏威夷蓋飯,可自己自由選擇不同嘅配菜。選擇困難症嘅朋友就可以直接叫佢地嘅8款signature bowl。我地叫左碗加州風味碗,配料有三文魚、青瓜、蛋絲、三文魚籽,車厘茄、日式胡麻醬、紫菜絲、木魚絲、黑白芝麻,材料超豐富,又有魚又有菜,低脂又健康,仲有豐富蛋白質。加上壽司飯酸酸地,食落美味又開胃😋另一款叫左熱食,係和風牛肉丼配溏心蛋,牛肉嘅份量真係超多,同白飯比例幾乎一比一😳,真係一啖牛肉一啖飯😋😋牛肉都幾軟腍,加上洋蔥嘅甜味同香味,就係日式牛肉飯嘅味道🥰我地仲叫左兩杯奶昔,草莓奶昔同orea奶昔,兩杯都唔會太甜,有中杯同大杯選擇。

• 加州風味碗
  • 和風牛肉飯