2022-10-08
本身看見裝修幾好、有cafe嘅感覺,菜色偏健康入去。食物overpriced都預咗,畢竟呢類餐廳有部分係食環境。但係侍應安排好差,令人坐得唔舒服兼不忿。餐廳裏面有三排枱,中間一排係bar枱,兩邊係卡位,每排都有三張枱左右。入去嘅時候有一邊卡位已經有兩張枱有人、剩番一張枱,另一邊卡位完全冇人,中間bar枱則有最近出口一張枱有人。侍應安排我地坐有人嗰邊卡位,我地唔係好想,因為每張枱之間真係好窄。本身想問可唔可以坐另一邊卡位,但考慮佢哋可能覺得執嘢唔方便,就問可唔可以坐bar枱(同bar枱有人嗰張隔一張),待應就話只可以坐中間嗰張bar枱。算,照坐。之後有其他客人入餐廳,有人問可唔可以坐冇人嗰邊嘅卡位,待應話嗰邊冷氣冇開。後來老細/經理入黎,問點解嗰邊冇開冷氣,開埋嗰邊冷氣。個侍應就好細聲、心虛咁話「冇開咩……啊我以為壞咗」啲嘢食味道ok嘅,菜俾得好多,都符合我想食健康嘢嘅標準。不過整體都真係偏貴,特別係座位安排真係扣曬分。如果係普通坐得舒服嘅cafe,我都勉強可以接受呢個價錢,但係今次經驗真係好差,應該唔會再去。另外有啲個人音樂偏好問題,佢播嗰首直男rap歌真係難頂,rap咩想發達、做愛、
另外有啲個人音樂偏好問題,佢播嗰首直男rap歌真係難頂,rap咩想發達、做愛、自己寫歌好勁嗰啲自戀無聊嘢。可能有人鍾意嘅,個人就希望佢如果繼續播,可以細聲啲,唔洗下下歌詞都聽得咁清楚囉。