2023-09-29
入秋後,系時候要補一補啦?PLAYT首次同 位元堂 嘅自助晚餐! 要靚就梗系要由內至外㗎喇.😍我咁貪靚,一定要嚟食啦!呢度工業風裝修,簡約舒適,地方寬敞, 仲可以一邊品嘗美食,一邊欣賞維園景色!除咗必食鮮甜生蠔、羊架、還有一貫各國美食之外,特別講下位元堂呢幾款菜式用左包括「正珍珠末」、「野生蟲草皇」和「寧夏杞子」!中西合璧幾有創意《野生蟲草皇系列》 🤎蟲草淮山杞子螺頭燉雞湯 足料,大大粒螺頭,甕內的湯水清透,加入咗蟲草皇,原盅燉制,真系原汁原味☺️🤎蟲草牛肝菌意大利燴飯竟然諗到將蟲草加入牛肝菌意大利燴飯,又香又好味!🤎野菌蟲草蒸餃黏韌的餃皮,蟲草菇菌餡料,ok好味🤎花寸菇扒鮑魚配蟲草我食左好多碟😬大大只厚厚嘅鮑魚《正珍珠末系列》食完都即刻覺得自己白咗又滑左呀😊🤍珍珠末海皇蒸蛋白 蛋白嫩滑,配上蝦肉和蟹肉,再鋪上三文魚子,好有層次感!🤍珍珠末椰子慕絲呢一道可以講話系令人驚艷的甜點,以珍珠末為主要材料,晶瑩剔透、閃閃發光,慕絲的質地細膩柔滑,真系視覺和味覺嘅享受!《寧夏杞子系列》補益肝腎、益精明目🧡杞子山藥炒玻璃蝦球 大大隻蝦球鮮嫩彈牙,搭配了杞子和營養價值豐富的山藥,幾好味
入秋後,系時候要補一補啦?
中西合璧幾有創意
《野生蟲草皇系列》
🤎蟲草淮山杞子螺頭燉雞湯
🤎蟲草牛肝菌意大利燴飯
竟然諗到將蟲草加入牛肝菌意大利燴飯,又香又好味!
🤎野菌蟲草蒸餃
黏韌的餃皮,蟲草菇菌餡料,ok好味
🤎花寸菇扒鮑魚配蟲草
我食左好多碟😬大大只厚厚嘅鮑魚
《正珍珠末系列》食完都即刻覺得自己白咗又滑左呀😊
🤍珍珠末海皇蒸蛋白
蛋白嫩滑,配上蝦肉和蟹肉,再鋪上三文魚子,好有層次感!
🤍珍珠末椰子慕絲
《寧夏杞子系列》補益肝腎、益精明目
🧡杞子山藥炒玻璃蝦球
大大隻蝦球鮮嫩彈牙,搭配了杞子和營養價值豐富的山藥,幾好味
🧡紅棗圓肉杞子燉桃膠糖水
我喜歡呢款糖水含有紅棗、圓肉、杞子和桃膠味道清甜,滋潤極具美容功效,我都忍唔住飲咗幾碗🤭
🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁
仲有禮物送
每位於2023年9月29價值港幣和 30日與10月1和2日享用位元堂主題自助晚餐的賓客更有機會獲得位元堂野生蟲草皇強肺通12粒裝及寧夏杞子40克乙份( 合共價值港幣$208),憑換領卷到指定位元堂門店更可獲贈日本製造含10000mg低分子魚膠原蛋白肽的珍珠膠原美肌飲乙支,數量有限,送完即止。
《PLAYT 與位元堂主題自助晚餐》
日期: 2023 年 9 月 22 日至 10 月 8 日
時間: 18:30 - 21:30 星期一至星期四: 成人 HK$758 | 兒童 HK$488
星期五至星期日及公眾假期:成人 HK$798 | 兒童 HK$528