2020-06-21 547 浏览
Pizza Express is a good choice. The food tastes good especially the Margherita Pizza and the chicken wings are yummy.Their service is good because they have a lot of smile.But it's a bit overpriced because the Margherita Pizza need to costs $148.

2020-06-21
2020-06-18 428 浏览
自從pizza hut d 質素愈黎愈差之後我就開始搵d可以替代既pizza 店Pizza express暫時都ok 佢個北京烤鴨pizza 幾特別不過佢d卡邦尼意粉同意式肉腸螺絲粉就麻麻啦
自從pizza hut d 質素愈黎愈差之後
我就開始搵d可以替代既pizza 店
Pizza express暫時都ok
佢個北京烤鴨pizza 幾特別
不過佢d卡邦尼意粉同意式肉腸螺絲粉就麻麻啦
2020-06-04 562 浏览
系臉書搵返失去聯絡多年嘅老同學,想搵個靜靜地又坐得舒服嘅地方,於是諗起黎K11入面嘅Pizza Express, 可能早到嘅關係可以安排到我地坐窗口位本來諗住order2人餐,不過又驚吾夠食,結果我地3個人order左個4人餐牛油果蕃茄醬+脆包,呢個醬幾fresh, 幾好食蒜蓉包 ~ 比平時食嘅吾同,無咩蒜蓉味,個包又厚身,吾脆,好似食緊麵粉甘雞肉凱撒沙律,呢個無咩特別,感覺吾到有任何醬料帕爾馬薄餅 ~ pizza餅底雖然薄但吾脆,稍咸夏威夷薄餅 ~ 呢個pizza就比之前個個脆,可能有菠蘿關係,略甜番茄海鮮意粉 ~ 全晚好似呢個意粉嘅味道稍為正常,酸酸辣辣幾惹味整體感覺較為失望,連招牌嘅pizza都做得吾好,之前系其他分店食未試過囉

牛油果蕃茄醬+脆包,呢個醬幾fresh, 幾好食

雞肉凱撒沙律,呢個無咩特別,感覺吾到有任何醬料

帕爾馬薄餅 ~ pizza餅底雖然薄但吾脆,稍咸

2020-05-29
  • 番茄海鮮意粉
2020-05-30 478 浏览
3位女士order 了一個4人餐可能真是錯的選擇,可能我地掛住吹水又或者份量真的太多食唔曬要打包,頭盤幾特別牛油果蕃茄醬伴薄脆包~幾清新唔錯👍,蒜蓉包就一般唔多夠蒜蓉味,凱撒雞肉沙律都可以沙律菜都好新鮮雞肉都好嫩滑,蕃茄醬海鮮意粉小小辣都幾惹味,跟著兩個pizza ~ 一個夏威夷pizza 都幾脆味道就一般,另一個帕爾馬薄餅真的失望一啲都唔脆,同中環分店啲質素相差好遠,真係第一次食Pizza Express 感覺佢啲pizza 唔好食,希望尖沙咀分店多多改善
2020-03-04 672 浏览
好耐冇食pizza,適逢約了朋友食晚飯,一於試試。地點選在K11嘅PizzaExpress。三人點選了牛油果蕃茄醬薄脆包、雞肉凱撒沙律、夏威夷薄餅及蟹肉白酒汁意粉。牛油果醬配番茄味道非常清新,用脆包點來吃,食到唔停得口。凱撒沙律份量非常大,雞肉嫩,菜新鮮,非常啱健康一族。夏威夷薄餅焗得脆,巴馬火腿鹹香,配合菠蘿醬甜酸味,越食越開胃。蟹肉白汁意粉水準高,蟹肉一絲絲,份量多。白酒汁加上紅辣椒同煮,香辣味及酒香,加上意粉彈牙,水準高。埋單約500多元,以食物水準來說,非常抵食。
好耐冇食pizza,適逢約了朋友食晚飯,一於試試。
埋單約500多元,以食物水準來說,非常抵食。
2020-02-29 436 浏览
話說我對麩質敏感已經超過10年,發現最近好似嚴重左。於是乎就決定100% on gluten free diet. 知道K11嘅PizzaExpress係有gluten free menu 就入去食嚟到PizzaExpress當然係食Pizza啦望咗個餐牌一陣就決定食 La Reine 皇后薄餅對上一次食Pizza已經係年幾前啦,唔知係咪因為少食所以覺得好好味🤣平時細食嘅我竟然全部食得曬其實無麩質Pizza同埋正常pizza最大分別就係口感。無麩質係無左煙韌的口感,不過有敏感的我可以食到Pizza已經好開心老公就一向對Pizza都一般,所以佢食通粉。不過不失啦。今次我哋來PizzaExpress其實都係佢陪我食pizza總結: 當然會再黎啦,不過如果佢哋有無麩質通粉就更加好,又多樣野可以食
嚟到PizzaExpress當然係食Pizza啦
望咗個餐牌一陣就決定食 La Reine 皇后薄餅

2020-02-29
2019-12-02 650 浏览
happy weekend兩人吃個late lunch. 叫左一個set lunch有前菜,主菜x2 +兩杯野飲選了一個蒜蓉包包,兩個人有三塊。主藥選了兩個都係pizza, 其實可以選沙律同pasta. 由於我地很喜歡吃pizza, 意大利薄薄的口感非常好。卡邦尼Pizza,   由於有煙肉同Cream 咸香咸香,加埋個流心蛋好夾,10分我俾8分四式芝士Pizza, 芝士味有一種好好重味,我相信係blue cheese,因為吃完咸香,對比下就無甘好味。都係薄低,要趁熱吃 sparking water 加可以refill lemon, very good.  (水無得任refill)檸檬茶+10 蚊可以任飲任refill.
happy weekend
兩人吃個late lunch. 叫左一個set lunch
有前菜,主菜x2 +兩杯野飲
選了一個蒜蓉包包,兩個人有三塊。

主藥選了兩個都係pizza, 其實可以選沙律同pasta.

由於我地很喜歡吃pizza, 意大利薄薄的口感非常好。

檸檬茶+10 蚊可以任飲任refill.
2019-11-30
2019-11-06 626 浏览
與朋友行街,想搵個地方坐一坐飲杯野行到黎k11 1樓轉角位盡頭,離遠就見到Pizza express 個大logo~~ ⚠️食物:叫咗一份lunch,跟餐加咗一份甜品,另外再單叫一份甜品。⭕️La Reine (皇后薄餅)$88包沙律同飲品芝士mix蘑菇嘅口感實在不錯,薄餅底好脆,不過以一人lunch 黎講都幾大份。 但個茶就...拎左新茶包+熱水出黎自己落⭕️ tiramisu 跟餐叫+28蛋糕好鬆軟,咖啡味偏重左少少,都叫過得去⭕️apple Tartina $73個人較喜歡呢個tart,口感唔錯,唔會太甜又幾脆⚠️環境:環境舒服,幾適合同朋友一齊休憩一下侍應亦都有禮貌⚠️價錢:加1後 Total: $207/2位

與朋友行街,想搵個地方坐一坐飲杯野

⚠️食物:
叫咗一份lunch,跟餐加咗一份甜品,另外再單叫一份甜品
⭕️La Reine (皇后薄餅)$88
包沙律同飲品

但個茶就...拎左新茶包+熱水出黎自己落

⭕️ tiramisu 跟餐叫+28
蛋糕好鬆軟,咖啡味偏重左少少,都叫過得去

⭕️apple Tartina $73
個人較喜歡呢個tart,口感唔錯,唔會太甜又幾脆

⚠️環境:
環境舒服,幾適合同朋友一齊休憩一下
侍應亦都有禮貌

⚠️價錢:
加1後 Total: $207/2位

2019-10-28 1313 浏览
自去年投入水上活動後時常想添置一對舒適的膠鞋,練習時穿也好,比賽前後替換也罷,總比著波鞋乾爽方便。好友告知某大型品牌正進行推廣活動,放工後一起去看看有沒有合心意的。 購物後心情愉悅,不走遠,來到我最喜愛的連鎖薄餅店吃晚餐。舖內燈光有情調,氛圍輕鬆;二人餐包一個小食、兩款主菜和兩杯飲品,索價$349加一,旺區商場舖來說價錢合理。 Meatballs & Bolognese $68 肉丸腍滑鬆軟有肉香,配上燴得入味的蕃茄醬和新鮮的番荽碎,開胃惹味。 Braised Beef & Mushroom Pizza $148 起初對燉牛肉做Pizza toppings有點保留,想不到原來挺驚喜:牛肉炆得入味又軟腍,味道香濃;餅底一貫的薄脆又有麵粉香,吃得過癮。 Quattro Formaggi Pizza $148 早聞這裡的四式芝士薄餅香而不膩,終於能親身印證這說法。為大眾所熟悉的parmesan、拉絲Mozzarella、重口味gorgonzola和溫和軟滑fontina,四者比例份量平衡,芝士鹹香而不油膩,令人回味。 你一件我一件,想不到我倆居然如外國人般成功鯨吞兩個薄餅,

Meatballs & Bolognese $68

Quattro Formaggi Pizza $148

你一件我一件,想不到我倆居然如外國人般成功鯨吞兩個薄餅,再以一口薑啤結尾,良久沒那麼暢快。
2019-10-10 420 浏览
最近行過鞋店,見到啲鞋好抵,特意同某君去買嚟運動用,之後順便係K11食埋晚飯,原本諗住食道頓堀,點知好多人,所以轉場去某君飛佛pizza express。去到見到有個$349嘅二人餐,經過我地精密計算抵唔抵後,最後通過叫咗一個😂Meatballs & Bolognese $68>肉ball有肉味,size剛好一啖食晒>蕃茄醬惹味,配合香草一流>麵包仔係本人飛佛,暖暖地,面少少脆,內裡少少煙韌,好正呀==================推介指數 🌕🌕🌕🌕🌘Braised Beef & Mushroom Pizza $148>新鮮熱辣辣>菇味香濃>牛肉質感似牛腩,幾有牛味>pizza底香脆,保持一貫水準==================推介指數 🌕🌕🌕🌕🌑Quattro Formaggi Pizza $148>waiter一攞嚟已聞到個陣濃烈嘅芝士味>熱辣辣,pizza邊鬆脆>芝士味好重,好正>中間個粒橄欖有點晴之效>個pizza食到尾凍咗都唔覺油==================推介指數

Meatballs & Bolognese $68
>肉ball有肉味,size剛好一啖食晒
>蕃茄醬惹味,配合香草一流
>麵包仔係本人飛佛,暖暖地,面少少脆,內裡少少煙韌,好正呀
推介指數 🌕🌕🌕🌕🌘

>新鮮熱辣辣
>菇味香濃
>牛肉質感似牛腩,幾有牛味
>pizza底香脆,保持一貫水準
推介指數 🌕🌕🌕🌕🌑

Quattro Formaggi Pizza $148
>waiter一攞嚟已聞到個陣濃烈嘅芝士味
>熱辣辣,pizza邊鬆脆
>芝士味好重,好正
>中間個粒橄欖有點晴之效
>個pizza食到尾凍咗都唔覺油
推介指數 🌕🌕🌕🌕🌘

Pizza express嘅包同pizza一向都有質量保證,除此之外服務其實都係好好,啲waiter今晚就不厭其煩咁幫我地問可否一齊用某app積分換個$100 coupon同買咗嘅9折$250 coupon嚟埋單,最後當然可以啦😛,好抵呀😍,開心🎉
  • 意式焗肉丸
  • Quattro Formaggi Pizza
2019-10-01 439 浏览
平日多數在家食飯,放假當然會出街食下不同的嘢,「想食咩?」係世上最多人的問問題🤣,老公鍾意食pizza🍕,亞女鍾意食麵包🥖,我就鍾意食沙律🥗,所以選擇咗這餐廳!叫咗雞肉凱薩沙律、意式焗肉丸、帕爾馬薄餅。沙律的份量ok,焗肉丸配埋幾個小麵包,賣相不錯,亞女至愛,薄餅餅皮香脆,火腿味濃,不錯😋這裡對小朋友的服務很好,有BB櫈,又有顏色比小朋友畫,又有小朋友食具,照顧到有小朋友的家庭,值得一讚👍
叫咗雞肉凱薩沙律、意式焗肉丸、帕爾馬薄餅。
意式焗肉丸
雞肉凱薩沙律
帕爾馬薄餅
2019-09-28 284 浏览
大概一年前都係喺呢間分店食過一次,記得當時都係食意粉、Pizza、甜品,食完感覺麻麻地,唔係難食,但冇乜驚喜!今次朋友話想食,所以就去咗食,竟然第二時食會有驚喜!我哋叫咗個二人餐:頭盤叫咗蒜蓉包主菜叫咗意式野菌螺絲粉Pizza叫咗蜜糖雞肉另外單點左個焗蘑菇甜品單點咗個tiramisu蒜蓉包味道幾好,口感外面小小脆,入面軟,有淡淡嘅蒜蓉味,唔同出面好濃味嗰隻蒜蓉包。焗蘑菇我覺得超級好味,蘑菇好多汁,入邊養咗啲芝士,上面仲有一對芝士粉,其實一個人要食晒一份先夠滿足🤣意式野菌螺絲粉,螺絲粉煮得啱啱好,唔會太淋,幾有口感,個汁唔會好膩,又唔會太濃味,配合埋啲野菌嘅香味,超級夾Pizza係我全晚覺得最好食嘅,好足料,有芝士、蜜糖雞肉、煙肉、車厘茄,佢蜜糖雞翼唔會太甜,味道配合得好好,車厘茄好甜,餅太多做到外脆內軟嘅感覺!下次會想試埋其他口味嘅Pizza,希望都一樣會有驚喜啦!Tiramisu味道都唔錯,好鍾意佢好濃嘅咖啡香味,唔算太甜嘅,食飽飯食佢真係好滿足!
今次朋友話想食,所以就去咗食,竟然第二時食會有驚喜!
我哋叫咗個二人餐:
頭盤叫咗蒜蓉包
主菜叫咗意式野菌螺絲粉
Pizza叫咗蜜糖雞肉
另外單點左個焗蘑菇
甜品單點咗個tiramisu

2019-09-25 241 浏览
Pizza express又有菜式於是又到訪,這次是跟新加坡cross over ,帶來數個新餐點。咖央麵包球一直以來也非常喜歡吃麵包球,原來配合咖央醬相當好味搭配參巴海鮮薄餅火辣參巴醬加上雜錦海鮮、蕃茄、洋蔥等多種配料十分豐富,加入乳酪及青瓜味道層次再提升。咖喱扁意粉配蟹肉醬以咖哩汁,番茄、蟹肉製造的扁意粉相當有驚喜,味道香濃惹味特別適合愛辣的我美祿恐龍很久沒有喝過美祿,一邊吃香辣美食一邊喝冰凍美祿,特別好味!

咖央麵包球
一直以來也非常喜歡吃麵包球,原來配合咖央醬相當好味搭配

參巴海鮮薄餅

咖喱扁意粉配蟹肉醬

美祿恐龍
很久沒有喝過美祿,一邊吃香辣美食一邊喝冰凍美祿,特別好味!
2019-08-19 475 浏览
K11 呢間真係一間baby friendly 既餐廳!!!!!果晚8點半左右到餐廳,由於一早book 好枱所以就好快安排入座。佢地一件到我孭住隻豬,所以俾左張更加闊既枱俾我地。雖然我地有素食者,但係呢間餐廳好多款野食我好適合我地食。本身已經超級肚餓,所以我哋一共叫咗五個餸,而餐廳上菜速度係啱啱好,一食完一樣下一樣餸就即刻上枱喺呢到要再一次多謝店員既好service!總概黎講,下次帶埋bb出街,呢間餐廳依然係首選

雖然我地有素食者,但係呢間餐廳好多款野食我好適合我地食。

喺呢到要再一次多謝店員既好service!

總概黎講,下次帶埋bb出街,呢間餐廳依然係首選
意式凍肉拼盤
2019-08-15
用餐优惠
信用卡優惠、現金券
意式凍肉拼盤
  • 主廚精選沙律
2019-08-18 335 浏览
大人細路都開心嘅一晚 😊!三個人帶埋BB晚飯,有頭盤、主食、兒童餐,除咗個頭盤麻麻地之外,其他每樣都幾好👍🏻!最正係兒童餐,$89有果汁、主食、甜品、bb餐飲🤤。👶🏻一路食一路話好味😋!
蒜茸包
卡邦尼意粉