2021-09-24
夏日必選~抵食又健康的日式魚生海鮮飯~最近迷上做運動減肥,平時都比較多係自己煮健康餐。早幾日同朋友係荃灣西行完街,先知原來荃新天地開左間pickabowl ,即刻就決定食呢間。好耐之前食過D2 place 果間 pickabowl已經覺得不錯,所以想試埋荃灣呢間質素如何啦。一如既往,我成餐飯用左最多時間係「揀食咩野」因為有好多款呀,仲可以自由配搭。我懶得諗就揀佢既熱賣款「夏威夷四重奏Giants' Bowl」 $106 (彩虹)- 辣味三文魚、經典吞拿魚、泰式熟蝦、牛油果配白飯超級colourful又大碗好味,牛油果同3款肉海鮮肉好夾岩哂我要食高蛋白+高纖+低碳既飲食要求而朋友就DIY自選,可以揀2款魚生或熟肉,然後再揀配菜同底層- 煙薰辣味吞拿魚、西班牙蒜油熟蝦、彩虹底層組合、配黃薑椰菜+糙米飯- 另外加$25升級套餐:有昆布湯,溫泉蛋,同埋甜品蒜油熟蝦質地超爽口又惹味,連超容易中伏既黃薑椰菜都煮得唔錯講真香港夏天熱到傻, 間中食下清爽健康食物真係好正。pickabow走既都係健康路線,連自助水機都係羽衣甘藍+檸檬浸出黎。餐廳另外仲有健康冷壓果汁加配,但我地今次太飽無點到,但我su
我懶得諗就揀佢既熱賣款
- 辣味三文魚、經典吞拿魚、泰式熟蝦、牛油果配白飯
超級colourful又大碗好味,牛油果同3款肉海鮮肉好夾
岩哂我要食高蛋白+高纖+低碳既飲食要求
- 另外加$25升級套餐:有昆布湯,溫泉蛋,同埋甜品
蒜油熟蝦質地超爽口又惹味,連超容易中伏既黃薑椰菜都煮得唔錯
講真香港夏天熱到傻, 間中食下清爽健康食物真係好正。
pickabow走既都係健康路線,連自助水機都係羽衣甘藍+檸檬浸出黎。餐廳另外仲有健康冷壓果汁加配,但我地今次太飽無點到,但我sure仲會食多次,留下次再試下其他。