2021-12-06
次次經過美孚都係因為轉車,今次專程去就係去試吓呢間PHI Coffee & Pancake,做返一天文青,飲吓咖啡☕️Chill吓先辣蕃茄蟹肉意粉🌶🦀🍝$88蟹肉多🦀,個汁辣度亦剛剛好🌶,帶微辣同其他配料味道都好夾🤌🏻意粉軟硬適中🇮🇹足夠一人份量,整體而言幾好味👍🏻☕提拉米蘇梳乎厘 $118必叫💡叫一個梳乎厘pancake可以食埋Tiramisu 都幾抵😂有1件裏面感覺略略熟咗啲,蛋香味濃,亦不會太甜😛而Tiramisu 嘅咖啡味濃郁。一啖食晒熱熱哋嘅梳乎厘,加埋凍凍哋嘅Tiramisu ,口感味道都正呀☺️巴斯克蛋糕🍰 $68正正常常,芝士味頗濃郁,但如果甜品胃得一個quota ,絕對會留俾梳乎厘!😍Tiramisu Coffee☕ $52 & 焦糖脆脆鮮奶咖啡🍯 $32(跟餐價)Tiramisu coffee 好似係必試item,見到好多朋友仔都叫🙈賣相一流啱哂打卡🥰覺得可以當佢係個甜品,一啖cream一啖咖啡,味道都OK,鍾意咖啡味甜品應該會鍾意❤️焦糖脆脆鮮奶咖啡🍼味道正常,有幾舊焦糖脆脆,可以邊食邊飲,幾得意🤣Overall餐廳環境唔錯,文青文青的,仲有個神秘塌塌米座位🙊🥰食物味道
辣蕃茄蟹肉意粉🌶🦀🍝$88
☕提拉米蘇梳乎厘 $118
巴斯克蛋糕🍰 $68
焦糖脆脆鮮奶咖啡🍼
味道正常,有幾舊焦糖脆脆,可以邊食邊飲,幾得意🤣
Overall
餐廳環境唔錯,文青文青的,仲有個神秘塌塌米座位🙊🥰食物味道都幾好,好岩同閏蜜邊食甜品邊傾計chill下