2023-11-22
二訪😚記得上次食過蛋香超濃嘅梳乎厘pancake 印象難忘🥹今次再來甜品當正餐 旺角分店走日系庭園風 繁忙中有一個休息地🍃平日夜晚都要排一陣~主食甜品也不錯⭐️🍵玄米茶提子無花果梳乎厘 ($138) 茶控一見即點🤩呢度嘅pancake走綿密風 微濕如半熟cheesecake 旁邊有玄米茶cream💚絲滑帶淡淡茶香 提子🍇同無花果都幾甜🥰🍞Lotus海鹽焦糖法式吐司 ($88)鬆脆超厚吐司 充滿牛油香 配海鹽焦糖醬 香蕉🍌焦糖牛油🧈鹹甜鹹甜不會過膩 係一道比較light嘅甜品🌟🍝明太子醬三文魚籽貓耳朵粉 ($138)明太子醬汁creamy濃郁而不過於嗆辣 配上煙煙韌韌嘅貓耳朵粉恰到好處🥰呢個combo永遠不敗🍫Godiva朱古力酒咖啡 ($58)入口帶朱古力香 搞勻後比較偏苦 無其他評論所講咁濃酒🤣🖤OR! My ghost! Oreo沙冰 ($68)沙冰口感細膩清爽 Oreo香氣突出 帶微微甜 想像中係邪惡卻感覺健康🤣——————————————📍PHI Coffee & Pancake 旺角雅蘭中心2樓207號舖
玄米茶提子無花果梳乎厘
⭐️🍵玄米茶提子無花果梳乎厘 ($138)
Lotus海鹽焦糖法式吐司
🍞Lotus海鹽焦糖法式吐司 ($88)
明太子醬三文魚籽貓耳朵粉
🌟🍝明太子醬三文魚籽貓耳朵粉 ($138)
Godiva朱古力酒咖啡
🍫Godiva朱古力酒咖啡 ($58)
入口帶朱古力香 搞勻後比較偏苦 無其他評論所講咁濃酒🤣
🖤OR! My ghost! Oreo沙冰 ($68)
——————————————
📍PHI Coffee & Pancake