餐厅: PHI Coffee & Pancake (雅蘭中心)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
二訪😚記得上次食過蛋香超濃嘅梳乎厘pancake 印象難忘🥹今次再來甜品當正餐 旺角分店走日系庭園風 繁忙中有一個休息地🍃平日夜晚都要排一陣~主食甜品也不錯⭐️🍵玄米茶提子無花果梳乎厘 ($138) 茶控一見即點🤩呢度嘅pancake走綿密風 微濕如半熟cheesecake 旁邊有玄米茶cream💚絲滑帶淡淡茶香 提子🍇同無花果都幾甜🥰🍞Lotus海鹽焦糖法式吐司 ($88)鬆脆超厚吐司 充滿牛油香 配海鹽焦糖醬 香蕉🍌焦糖牛油🧈鹹甜鹹甜不會過膩 係一道比較light嘅甜品🌟🍝明太子醬三文魚籽貓耳朵粉 ($138)明太子醬汁creamy濃郁而不過於嗆辣 配上煙煙韌韌嘅貓耳朵粉恰到好處🥰呢個combo永遠不敗🍫Godiva朱古力酒咖啡 ($58)入口帶朱古力香 搞勻後比較偏苦 無其他評論所講咁濃酒🤣🖤OR! My ghost! Oreo沙冰 ($68)沙冰口感細膩清爽 Oreo香氣突出 帶微微甜 想像中係邪惡卻感覺健康🤣——————————————📍PHI Coffee & Pancake 旺角雅蘭中心2樓207號舖

玄米茶提子無花果梳乎厘

⭐️🍵玄米茶提子無花果梳乎厘 ($138)
Lotus海鹽焦糖法式吐司

🍞Lotus海鹽焦糖法式吐司 ($88)
明太子醬三文魚籽貓耳朵粉

🌟🍝明太子醬三文魚籽貓耳朵粉 ($138)
Godiva朱古力酒咖啡

🍫Godiva朱古力酒咖啡 ($58)
入口帶朱古力香 搞勻後比較偏苦 無其他評論所講咁濃酒🤣

🖤OR! My ghost! Oreo沙冰 ($68)

——————————————
📍PHI Coffee & Pancake
旺角雅蘭中心2樓207號舖
2023-11-22
玄米茶提子無花果梳乎厘
Lotus海鹽焦糖法式吐司
明太子醬三文魚籽貓耳朵粉
2023-11-22 21 浏览
之前有食過中環分店的PHI, 已經覺得好食想encore, 宜家係旺角雅蘭再開分店,更方便。店內充滿着暖木系色調配搭,環境舒服。梳乎厘是必食之選,選了冬季新出的粟子梳乎厘,賣相吸睛,蛋味濃郁,內裏蓬鬆柔軟,空氣感極強,入口輕盈,另有粟子蓉,粟子粒,粟子蛋糕及忌廉去配撘,好味。深海中的龍蝦潛艇,龍蝦包充滿烘烤過嘅牛油香味,中間夾著爽口的龍蝦肉,沙律菜及車里茄,好滿足。明太子醬三文魚子貓耳朵粉,貓耳朵粉口感煙靭,味道微辣的明太子醬好惹味,配上咸香的三文魚子,仲有兩大粒厚切的帶子,配撘得宜。抹茶鮮奶有靚靚拉花。豆花咖啡很特別,咖啡可因應自己喜好來加入豆花鮮奶當中,原來滑滑豆腐花同咖啡都幾夾。

2023-11-21
2023-11-18 1076 浏览
約咗朋友去旺角食晚飯,揀咗依間係因為坐得舒服,梳乎厘又好食。 餐廳係半開放式,木系裝修,座位比較闊落舒適,適合朋友聚會談天。- 燒牛肉向日葵三文治 ($82)賣相好靚,上面有隻流心太陽蛋,切開咗,蛋黃會流落三文治。三文治烤過,表面金黃香脆,裏面夾着燒牛肉,同埋芝士伴碟有牛油果蓉,口感幼滑,可以夾埋一齊食。- 帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉 ($138)明太子醬汁好好食,味道濃郁,又有三文魚籽增強味道,口味。貓耳朵粉其實都係意粉,不過形狀似一隻小耳朵,口感幾特別,又可盛起醬汁,所以好配合明太子醬一齊食。- 經典英式伯爵茶梳乎厘 ($158)招牌推介,次次都要食,所以一定要留肚。外形好靚,擺到好有立體感,有啲似藝術品。梳乎厘有蛋味,食落有空氣感,而且伯爵茶味奶油,醬汁味道香濃,有好香既伯爵茶味。配料仲有蕨餅,脆脆,瑪德琳蛋糕,雪糕,總體感覺豐富。- 焦糖脆脆鮮奶咖啡 (熱) ($45)有焦糖味,但又唔太甜,泡沫中間有焦糖粒,比一般 Latte 好飲。- Or! My Ghost! Oreo Smoothies  ($68)係萬聖節特飲,下次去可能已經冇咗。底層係Oreo 沙冰,味道好濃,又有

- 燒牛肉向日葵三文治 ($82)
賣相好靚,上面有隻流心太陽蛋,切開咗,蛋黃會流落三文治。

三文治烤過,表面金黃香脆,裏面夾着燒牛肉,同埋芝士
伴碟有牛油果蓉,口感幼滑,可以夾埋一齊食。
燒牛肉向日葵三文治
- 帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉 ($138)
明太子醬汁好好食,味道濃郁,又有三文魚籽增強味道,口味。
帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉
- 經典英式伯爵茶梳乎厘 ($158)
招牌推介,次次都要食,所以一定要留肚。

外形好靚,擺到好有立體感,有啲似藝術品。
配料仲有蕨餅,脆脆,瑪德琳蛋糕,雪糕,總體感覺豐富。
經典英式伯爵茶梳乎厘

- 焦糖脆脆鮮奶咖啡 (熱) ($45)
焦糖脆脆鮮奶咖啡
係萬聖節特飲,下次去可能已經冇咗。
底層係Oreo 沙冰,味道好濃,又有Oreo既脆脆口感。
帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉
焦糖脆脆鮮奶咖啡
收工小編👧🏻簡左位於旺角《PHI Coffee & Pancake》同朋友慶祝生日🎂,餐廳主打日式梳乎厘🥞,同埋多款意粉、吐司、牛角包🥐。同埋咖啡款式都有好多! 今次簡左旺角分店,近地鐵站好方便🤭,同埋cafe佈置日式木系風,柔和舒服。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽 🌟牛油果火腿牛角包🥐牛角包焗得好香脆,牛油味突出。配搭新鮮牛油果🥑同巴馬臣火腿,簡單配搭好好食🥰。🌟带子明太子邊三文魚籽貓耳朵粉🍝貓耳朵粉好煙韌有口感,每粒都會掛明太子醬汁同三文魚籽,連埋帶子一齊食,口感層次豐富。🅓🅔🅢🅢🅔🅡🅣 🍰 🌟玄米茶提子無花果梳乎厘🥞梳乎厘蛋香味好濃,入口好鬆軟之餘又帶點空氣感。一啖梳乎厘蛋一啖玄米茶cream,食落口感好豐富。 再加埋青提子同無花果嘅配搭,好清新。🅓🅡🅘🅝🅚🍷 🌟豆花咖啡☕️豆花咖啡好特別,有豆腐花加豆漿。溝埋咖啡一齊飲,突出咖啡香味。同埋有豆腐花,好似當甜品咁。🌟抹茶鮮奶🍵抹茶鮮奶香濃,抹茶鮮奶有厚厚拉花🌹,抹茶鮮奶叫左少糖剛好!

👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼

🌟玄米茶提子無花果梳乎厘🥞

🅓🅡🅘🅝🅚🍷
🌟豆花咖啡☕️

🌟抹茶鮮奶🍵

抹茶鮮奶香濃,抹茶鮮奶有厚厚拉花🌹,抹茶鮮奶叫左少糖剛好!

2023-11-10 54 浏览
🍊 餐廳名稱:PHI Coffee & Pancake (旺角)🐝 味道:9/10環境:9/10整體分數:9/10💰人均:$100~200———————————————————今日又去左間位置係旺角既cafe,一望到個裝修已經深深咁吸引住,以日式風格為主。另外知道佢地主打pancake,身為Pancake Expert既小編,當然要為大家好好咁品評下!OR ! MY GHOST!OREO沙冰 💰68外相十分吸引既飲品,打卡真係一流。味道方面係朱古力味再加cream,好幼滑。因為係沙冰,所以唔會話好甜,味道岩岩好。油漬蕃茄燒牛肉意大利飯 💰95呢個飯完全係驚艷到我!首先蕃茄味道極濃郁,個意大利飯應該加左啲芝士係入面,每一啖個口感都極為豐富。燒牛肉岩岩好唔會好韌,而且油漬蕃茄都好好食!Lotus 海鹽焦糖法式吐司 💰88除左食pancake外,呢到啲甜品有咁多款當然要食多樣啦。整體賣相一流,個吐司真·外脆內軟,配埋焦糖香蕉一齊食,真係好不誇張咁好味。經典英式伯爵茶梳乎厘 💰158重頭戲來了,我期待左成餐飯既梳乎厘終於出現。首先個賣相靚到無得挑剔,然後每一啖既口感都充滿着伯爵茶既香味,軟綿細
味道:9/10

OR ! MY GHOST!OREO沙冰 💰68

油漬蕃茄燒牛肉意大利飯 💰95

Lotus 海鹽焦糖法式吐司 💰88

經典英式伯爵茶梳乎厘 💰158

重頭戲來了,我期待左成餐飯既梳乎厘終於出現。首先個賣相靚到無得挑剔,然後每一啖既口感都充滿着伯爵茶既香味,軟綿細膩,再加上佢地自家製伯爵茶cream,真係係我心目中屬於Top3既梳乎厘。另外仲會有麻糬&瑪德蓮蛋糕附上,CP值完全係無得輸!

我已經諗定下次要食啲咩!佢地仲有唔同地方既分店,大家都快啲去試下!

🗺️號雅蘭中心2樓207號舖
🔍#FlavorforToday旺角
🚆 旺角站E1出口

2023-11-03 44 浏览
明太子醬三文魚子貓耳粉🐱🍝明太子嘅意粉好多地方都有,貓耳粉好特別,份量都夠飽!明太子醬味道適中,唔會調得好鹹,而且好creamy,三文魚子都無咩腥味!Lotus海鹽焦糖法式吐司🍞🍨極力推薦!soufflé之外,呢間嘅法式多士都好好食!多士炸得唔油膩,非常易入口,厚之餘又夠鬆軟,配料都好多,包括🍌香蕉、🍨海鹽焦糖雪糕、🍪Lotus餅,海鹽焦糖甜鹹交替,,每一啖都好滿足😝😝🎃萬聖節限定- OR My Ghost Oreo梳乎厘非常有誠意嘅季節限定款!唔單止外型係👻💀萬聖節主題,仲特別利用應節嘅南瓜整成焦糖燉蛋同南瓜蓉,配埋時令無花果,南瓜同soufflé 嘅配搭好新鮮特別!呢間嘅梳乎厘係偏向半熟口感,幾鬆軟綿密。另外有埋支朱古力筆比你自己係南瓜餅上寫字!咖啡☕️Tiramisu咖啡味都好突出,上面嘅cream混入咖啡之中,唔會令味道太苦!伯爵茶咖啡茶味淡淡的,質素都好OK!
明太子醬三文魚子貓耳粉🐱

Lotus海鹽焦糖法式吐司🍞🍨

🎃萬聖節限定- OR My Ghost Oreo梳乎厘

咖啡☕️

這間日式喫茶店分店愈開愈多,而且平日晚市都滿座,真是好受歡迎!📍位置:近旺角站 E1 出口,一出去就看到雅蘭中心,乘扶手電梯上2樓就到,非常方便。🏠環境:開放式的門面,門口旁設咖啡精品售賣櫃,兩張二人枱配滕椅和花形橙色咕臣,配以些少植物,感覺舒適愜意😌❗️另一邊是啡木系卡座配米色梳發,座位寬敞又舒服,整體以日式喫茶風格為主,雅致又滿文青氣息❣️🤵🏻服務:人手下單,收取加一。🍽️晚市:提供西餐的意大利粉飯🍝、沙律🥗、吐司🍞、三文治等,招牌是甜品梳乎厘🥧。🌿玄米茶提子🍇無花果梳乎厘🥧 $138🤩新款梳乎厘賣相精緻,佈滿了🍇青提子和無花果☺️,🍇提子是香印,大粒又味道清甜😍,奶油用了玄米茶🌿,搭配軟綿的梳乎厘,不會過膩,梳乎厘一如既往滿蛋香😋,口感綿綿,這一款是較清新,我很喜歡😘。粉嫩士多啤梨🍓法式吐司🍞 $88個人也喜歡它的吐司,因為賣相一流,🍞吐司有外脆內軟的口感🤤,配搭微酸的士多啤梨😙,中和了吐司的甜度,另外有一球帶酒香的士多啤梨🍓和雲呢拿雪糕🍦,味道更豐富。🦀深秋蟹膏意大利飯🍚 $135賣相普通,但意大利飯煮得出色👍🏻,個人喜歡較軟綿的意大利飯☺️,口感粒粒分明,入口都嚐到🦀蟹肉及🦀蟹膏香😌,
🏠環境:開放式的門面,
門口旁設咖啡精品售賣櫃,
另一邊是啡木系卡座配米色梳發,
🤵🏻服務:人手下單,收取加一。
🌿玄米茶提子🍇無花果梳乎厘🥧 $138
🤩新款梳乎厘賣相精緻,
玄米茶提子🍇無花果梳乎厘
奶油用了玄米茶🌿,搭配軟綿的梳乎厘,不會過膩,
粉嫩士多啤梨🍓法式吐司🍞 $88
粉嫩士多啤梨🍓法式吐司
個人也喜歡它的吐司,因為賣相一流,
粉嫩士多啤梨🍓法式吐司
🍞吐司有外脆內軟的口感🤤,
🦀深秋蟹膏意大利飯🍚 $135
賣相普通,但意大利飯煮得出色👍🏻,個人喜歡較軟綿的意大利飯☺️,口感粒粒分明,入口都嚐到🦀蟹肉及🦀蟹膏香😌,有些🫚薑味以中和蟹的腥味,加入了大量忌廉,但一點也沒膩感❣️
Godiva🍫朱古力酒咖啡
🍹Godiva🍫朱古力酒咖啡☕(凍)$58
🍫朱古力味道的確濃郁,並帶有一陣的酒香☺️,甜度剛好,不會感到苦澀。
🍧OR! MY GHOST! OREO 沙冰 $68
喝起來完全不感到有冰粒,順滑入喉,不錯。
2023-10-30
Godiva🍫朱古力酒咖啡
2023-10-28 103 浏览
25/10 下午2點約了朋友到雅蘭中心的PHI 吃午餐,我先到,跟店員表示兩位用餐,職員示意我等一下,幾分後,職員帶我去坐,我目標那是靠邊的1人梳化位,然且餐桌非常細,根本冇可能2人并排坐著用餐,馬上跟店員說要轉枱,店員當時表示我可以坐著等轉枱!10分鐘後,友人到了,隔離卡位離場也清潔好了!點知另一位女士直接就坐低,我們覺得相當奇怪,明明我先到先等,找那個一直躲避的職員問,她邊走邊說那女士3位,我話全部卡位都一樣大,接著又話那女士先到,我話明明我先到,職員漠視我質問佢,躲回收銀處,我再問佢有何解釋,她黑面沒誠意指住門口一張枱講,咁唔!好!意!思!,你哋可以坐嗰張!請問,客人來用餐得罪了你什麼
請問,客人來用餐得罪了你什麼
2023-10-26 49 浏览
PHI Pancake近年開咗唔少分店,食物同飲品款式眾多,成為👧🏻既新歡之一!今次👧🏻👩🏻就去咗旺角分店食個Brunch!🌟OR! MY GHOST! OREO PHI 最出名就係Pancake,所以不論食到幾飽都要預留位置比佢!呢個萬聖節限定既🎃Pancake夠曬吸睛!有Oreo Cream、南瓜蓉、南瓜焦糖燉蛋、無花果、紫薯醬、Oreo餅碎作配料。Pancake空氣感十足,南瓜焦糖燉蛋就雖然冇平時食原味燉蛋咁絲滑,混入南瓜後係有少少沙沙感覺,不過味道搭救,唔算好甜。🌟燒牛肉向日葵三文治用煎至兩面金黃丹麥麵包🥖(酥皮)夾住咸香芝士🧀同薄牛肉片,質感酥脆,富有香濃牛油香🧈,十分邪惡👿!🌟深秋蟹膏意大利飯呢個季節限定既深秋蟹膏意大利飯其實就係用上時令大閘蟹,拆膏拆肉再混入意大利飯內,啖啖都係精華😍!入口一絲絲蟹肉,鮮味十足既蟹膏,意大利飯有啲口感,比半生熟米較軟一點,口感不錯。🌟豆花咖啡飲品用兩個容器盛載著,一個放住牛奶🥛+黃糖豆腐花,另外一個就放住一Shot Espresso ,可以自己控制咖啡份量。一路飲住咖啡可以一路食滑捋捋充滿豆香既豆腐花,口感同味道都非常豐富。🌟焦糖脆脆鮮奶咖

🌟OR! MY GHOST! OREO

🌟燒牛肉向日葵三文治

🌟深秋蟹膏意大利飯

🌟豆花咖啡

🌟焦糖脆脆鮮奶咖啡
咖啡☕️面層有厚厚既奶泡,面層放上焦糖脆脆,整體上唔會太甜。

近期去咗位於旺角嘅ℙℍ𝕀 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 & ℙ𝕒𝕟𝕔𝕒𝕜𝕖,簡潔嘅木質裝潢同香氣四溢嘅咖啡,令人瞬間忘記城市嘅繁囂。呢度以日式梳乎厘Pancake同多種精品咖啡為主打,仲有好多精緻嘅和式洋食供選擇,真係令人眼花繚亂。𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 油漬蕃茄烤吞拿魚意粉豐富嘅茄香同吞拿魚結合喺一齊,完美嘅配搭。意粉Q彈,烤吞拿魚焦香四溢,再配上油漬蕃茄嘅酸甜,每一啖都係味蕾嘅舞蹈。👍 牛油果火腿牛角包新鮮嘅牛油果同大大塊嘅巴馬火腿搭配喺一齊,百吃不厭。香脆嘅牛角包上鋪滿咗厚厚嘅牛油果片同火腿,每一口都感受到食材嘅層次感同豐富嘅口感。👍 PHI X GODIVA朱古力梳乎厘蓬鬆嘅梳乎厘Pancake上配上甜蜜嘅濃郁嘅Godiva朱古力糖漿同忌廉、Brownie、雪糕同餐廳自家黑朱古力,口感層次分明,甜而不膩。📍PHI Coffee & Pancake旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓207號舖

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 油漬蕃茄烤吞拿魚意粉

👍 牛油果火腿牛角包

👍 PHI X GODIVA朱古力梳乎厘

📍PHI Coffee & Pancake
旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓207號舖
2023-10-23 46 浏览
第一次食PHI旺角分店,感覺佢環境真係好適合約朋友食飯,地點就在雅蘭中心,旺角站E出口1分鐘直到,實在太方便。餐廳裝修簡約,以木系為主調,正值萬聖節活動期間,餐廳布置相當有氣氛,打卡一流!萬聖節限定好吸引!OR! MY GHOST! OREQ 梳乎厘(不含南瓜曲奇)加入萬聖節主題元素,由南瓜型法式焦糖燉蛋布丁、梳乎厘、南瓜蓉、紫薯慕斯、無花果、OREQ曲奇組成,上面再用南瓜朱古力餅同OREQ餅碎點綴,賣相色彩繽紛,用料上乘又豐富。OR! MY GHOST! OREO 沙冰迎合萬聖節主題,我又黎試吓呢個節日限定先,OREO餅碎香濃,沙冰爽口,甜味適中。伯爵茶鮮奶咖啡(凍)Ice伯爵茶味突出,賣相唔錯。燒牛肉向日葵三文治燒牛肉同芝士好夾,三文治表面金黃,夠香口加上牛油果蓉口感豐富,上面配有太陽蛋,賣相好靚。深秋蟹高意大利飯拆咗大閘蟹嘅蟹肉同蟹膏整意大利飯,口味fusion創新。蟹肉鮮甜,蟹膏濃郁,意大利飯質地濕潤,口感豐富。

萬聖節限定好吸引!

伯爵茶鮮奶咖啡(凍)Ice
伯爵茶味突出,賣相唔錯。

深秋蟹高意大利飯

上星期去首爾前突然好想食soufflé pancake ~即刻諗起PHI既士多啤梨梳乎厘😋有三大件空氣感十足既pancake 蛋味香濃 好fluffy另外仲有幼滑既cream同酸酸甜甜既士多啤梨🍓加埋果醬更開胃🤤令soufflé pancake 一啲都唔單調.巴馬火腿吐司🍞有我最愛既Parma ham咸香味十足 側邊有少少牛油果醬🥑可以搽落吐司度食 toast焗得好鬆脆 外脆內軟鍾意甜少少既可以加點蜜糖🍯 .帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉出奇地唔會好膩醬汁唔會太漏但絕對夠味🩷少少辣 三文魚籽既咸香配上貓耳朵粉既煙韌 仲有2隻香煎帶子一個人清晒底都無難道~.呢度既手沖咖啡有唔同咖啡豆選擇 我地揀左哥倫比亞豆餘韻豐富 飲落有少少杏仁香焦糖脆脆latte上面有兩舊脆脆 可以mix勻先飲 咖啡飲落更香甜~初嚐咖啡人士絕對可一試🤍
上星期去首爾前突然好想食soufflé pancake ~
即刻諗起PHI既士多啤梨梳乎厘😋

巴馬火腿吐司🍞有我最愛既Parma ham
鍾意甜少少既可以加點蜜糖🍯

帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉出奇地唔會好膩
一個人清晒底都無難道~

呢度既手沖咖啡有唔同咖啡豆選擇 我地揀左哥倫比亞豆
餘韻豐富 飲落有少少杏仁香

焦糖脆脆latte上面有兩舊脆脆 可以mix勻先飲
咖啡飲落更香甜~初嚐咖啡人士絕對可一試🤍
2023-10-18
2023-10-19 37 浏览
🥞呢間嘅pancake我已經bookmark左佢好耐✍🏻今次終於🈶️時間黎試吓佢喇🥳餐廳日系嘅裝修超靚又舒服😌入到就好似那些年喺日本原宿嘅餐廳感覺一樣😍好適合姊妹聚會、情侶拍拖添🥳🍛明太子醬三文魚籽貓耳朵粉 $138🌈佢哋嘅明太子醬汁好惹味✅上面嗰兩粒帶子仲好鮮味🤤味道我就食到🈶️小小辣😍配埋啲三文魚籽就啱啱好💯貓耳朵粉好可愛😻啖啖都口感豐富喔🥳🥗PHI全日早餐 $132🌈好喜歡食all day breakfast 🍳 鍾意佢食材款式多多✅而且仲🈶️靚靚嘅擺盤💯最欣賞佢嗰片鬆軟嘅麵包🥖配埋蜜糖🍯好味到不得了呀🤤🥞經典英式伯爵茶梳乎厘 $158🌈期待嘅梳乎厘果然係🈚️令我失望💯我哋揀咗呢個No.1嘅經典英式伯爵茶梳乎厘🥞喜歡香濃嘅伯爵茶控一定要試吓😍佢側邊仲有幾粒煙煙韌韌嘅蕨餅🇯🇵忌廉下邊仲有舊雲呢拿雪糕🥳配埋熱辣辣嘅梳乎厘🤤又暖又凍嘅口感😍勁正呀🥳🥃豆花咖啡 $52🌈成個杯充滿住豆味嘅豆花🫘倒埋啲熱辣辣嘅咖啡落去攪勻佢飲☕️味道又滑又香濃🔥好呢杯好推介呢🥳🍹陽剛香水檸檬茶 $42🌈menu見到佢買相超靚、仲係新品🆕梗係要嗌番杯試吓啦😍檸檬味清香✅唔錯👍打卡一流📷

🍛明太子醬三文魚籽貓耳朵粉 $138

🥗PHI全日早餐 $132

🥞經典英式伯爵茶梳乎厘 $158

🥃豆花咖啡 $52

🍹陽剛香水檸檬茶 $42

2023-10-19 35 浏览
PHI All Day Breakfast 好豐富有好多嘢食:法式多士、牛油果、煙三文魚、大啡菇、煙肉、茄汁豆、太陽蛋、腸仔要重點介紹法式多士,真係好好食,濃香軟綿深秋蟹膏意大利飯意大利飯煮得啱啱好,口感外軟內硬!每一口都散發着濃厚嘅蟹膏味道,仲有一絲絲嘅蟹肉口感好正😍經典英式伯爵茶疏乎厘一試難忘🌟PHI嘅疏乎厘真係好出色,充滿蛋香,質感鬆軟有彈性,伯爵茶味道濃郁,配上雪糕同埋忌廉一齊食,十分享受👍🏻班蘭椰子咖啡IG-able! 菠蘿x椰子泡沫x咖啡c斑蘭漸層效果靚到唔捨得飲🥹唔止個樣靚,味道都超正!椰子同埋班蘭嘅味道好突出‼️豆花咖啡豆腐花好滑~豆味濃郁Espresso另上,可以自己控制濃度👍🏻PHI Coffee & Pancake (旺角)旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓207號舖

PHI All Day Breakfast
要重點介紹法式多士,真係好好食,濃香軟綿

深秋蟹膏意大利飯
意大利飯煮得啱啱好,口感外軟內硬!
每一口都散發着濃厚嘅蟹膏味道,仲有一絲絲嘅蟹肉口感好正😍

經典英式伯爵茶疏乎厘
一試難忘🌟

班蘭椰子咖啡
IG-able! 菠蘿x椰子泡沫x咖啡c斑蘭
漸層效果靚到唔捨得飲🥹
唔止個樣靚,味道都超正!椰子同埋班蘭嘅味道好突出‼️

豆花咖啡
豆腐花好滑~豆味濃郁
Espresso另上,可以自己控制濃度👍🏻

PHI Coffee & Pancake (旺角)
旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓207號舖
2023-10-19 805 浏览
👧🏻😋👅🍽✨雅蘭出色café-PHI Coffee & Pancake @phi.coffee.pancake 🇭🇰 旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓625 & 639號舖 🇭🇰-🍽 木色系既PHI唔止係間普通cafe, 除咗皇牌soufflé pancake, 主食, sandwich, dessert都好多款式同好高質🍽 有個$368抵食二人餐, 有2 Appetizer 2 Main 1 Soufflé, 但我哋睇Menu想食嘅嘢實在太多cover唔晒最後都係單點-🥞經典英式伯爵茶梳乎厘 $158💯梳乎厘上面有雪糕, 手打忌廉, 伯爵茶味脆脆, 蕨餅, 伯爵茶cream, 層次超豐富🤤💯pancake蛋香十足又夠鬆軟, cream好大舊低唔會太甜, 令口感更軟滑, 如果伯爵茶cream可以再多啲就好, 我可以每啖都沾滿黎食🤭-🥪燒牛肉向日葵三文治 $82✨向日葵即係流心太陽蛋, 蛋汁流落燒牛肉同芝士超邪惡✨再配牛油果醬一齊食, 口味上唔會太膩但又夠飽肚; 個包用牛油煎到金黃色勁香脆但唔油的, 出色! -🍲深秋蟹膏意大利飯 $118💯用大閘蟹膏入饌西式risotto好有創意, 除左用
👧🏻😋👅🍽✨
雅蘭出色café
🥞
經典英式伯爵茶梳乎厘 $158

🥪
燒牛肉向日葵三文治 $82
✨向日葵即係流心太陽蛋, 蛋汁流落燒牛肉同芝士超邪惡

🍲
深秋蟹膏意大利飯 $118
💯用大閘蟹膏入饌西式risotto好有創意, 除左用黎煮個汁, 都有少少蟹膏就咁食更香
💯加左蕃茄仔同少量沙律菜食落更清新

☕️
Tiramisu Coffee $52
✨我最愛既dessert coffee, 齋啡底加上一大嚿cream可按口味溝埋

🍹
絢爛熱情芒果椰子奶昔 $52
💯清新唔太甜, 芒果同椰子各自味道都好出, 奶昔質地幼滑