2023-04-25 189 浏览
難得小朋友返咗學,我哋三位靚媽梗係要去歎杯咖啡,食個lunch同歎個美味嘅甜品。之前食過美孚同中環的PHI都好好味,知道雅蘭開咗間新店就約埋啲媽媽去試下。我哋叫咗意粉同飯,再加埋勁好飲嘅咖啡,我至愛嘅焦糖脆脆咖啡,超級好飲,朋友話玫瑰咖啡都好香好味,至於甜品更加是好味到暈,又靚又好味,下次帶囡囡,仔仔去食,佢哋一定開心死另外想講下服務員態度有禮,環境舒服,好適合朋友傾計,自己relax去食嘢,食完心情開心晒!

2023-04-25
2023-04-23 169 浏览
本身我都係日系cafe phi coffee捧場客,最新分店設於旺角雅蘭勁方便! 喜歡打卡嘅朋友仔 可以選擇近門口兩個座位,度假boho風出晒黎餐廳主打空氣感嘅soufflé pancakes 亦有提供輕食、三文治、吐司、意粉等幾多元化Godiva chocolate wine coffee $58呢款超推介, Godiva 朱古力出名濃郁,呢款香甜有酒精,最後先帶出咖啡味很喜歡!焦糖脆脆咖啡$45隨住焦糖脆脆慢慢溶,焦糖味愈飲愈濃郁~明太子醬三文魚籽意粉 $138作為明太子控嘅我必點,有兩粒帶子!足料明太子會有微辛同帶顆粒感,三文魚籽可增咸鮮度~焦糖蘋果吐司 $88喜歡焦糖玉桂蘋果組合人士必叫,加左雲呢拿雪糕減低甜膩感!經典英式伯爵茶梳乎厘 $1583件脹卜卜有蛋香嘅soufflé pancake 淋上伯爵茶醬,伯爵茶口味忌廉、伯爵茶焦糖脆脆,亦有黃豆粉蕨餅同貝殼小蛋糕,打卡賣相都好豐富!

餐廳主打空氣感嘅soufflé pancakes

亦有提供輕食、三文治、吐司、意粉等
幾多元化

Godiva chocolate wine coffee

焦糖脆脆咖啡
隨住焦糖脆脆慢慢溶,焦糖味愈飲愈濃郁~

明太子醬三文魚籽意粉

焦糖蘋果吐司 $88
喜歡焦糖玉桂蘋果組合人士必叫,加左雲呢拿雪糕減低甜膩感!

經典英式伯爵茶梳乎厘

2023-04-13
自從幾年前香港引入日本人氣梳乎厘pancake後瞬間已經成為火熱人氣美食而且口味同款式亦越來越多今次到訪嘅PHI 亦係其中一間人氣高企日式pancake 餐廳 👏🏻✨呢間位於雅蘭商場已經係第六間分店,開張大概一個月左右裝修同其他分店一樣以柔和木材大地色系為主嚟到呢度當然要試人氣No.1 ✨疏乎厘pancake除此之外仲食咗啲乜?✧ 慢煮牛面肉闊條麵✧ Lotus 海鹽焦糖梳乎厘飲品✧ Mash mellow coffee 纏綿咖啡✧ Matcha latte 抹茶鮮奶Pancake口味方面,除咗有原味,仲有配上不同topping 包括抺茶紅豆、朱古力、海鹽焦糖等,選擇相當豐富質地非常鬆軟,在空氣感和質感之間拿捏得相當好再配上雲呢拿雪糕,及海鹽焦糖忌廉topping 味道唔會太甜,而且蛋香味豐富,真係大滿足呢 (˶ ¯꒳¯ ˶ ˶ )*.◦而且今次班陪食專員🐶唔洗睇到流晒口水喇因為只要在餐廳作任何金額消費,都可以免費獲得 Doggyccino 狗狗專屬咖啡一杯ദ്ദി^._.^)💕真正cafe hopping with hooman
自從幾年前香港引入日本人氣梳乎厘pancake後
瞬間已經成為火熱人氣美食
而且口味同款式亦越來越多

呢間位於雅蘭商場已經係第六間分店,開張大概一個月左右
裝修同其他分店一樣以柔和木材大地色系為主

嚟到呢度當然要試人氣No.1 ✨疏乎厘pancake

除此之外仲食咗啲乜?

✧ 慢煮牛面肉闊條麵
✧ Lotus 海鹽焦糖梳乎厘

飲品

✧ Mash mellow coffee 纏綿咖啡
✧ Matcha latte 抹茶鮮奶

質地非常鬆軟,在空氣感和質感之間拿捏得相當好
再配上雲呢拿雪糕,及海鹽焦糖忌廉topping

而且今次班陪食專員🐶唔洗睇到流晒口水喇

慢煮牛面肉闊麵
Lotus  海鹽焦糖梳乎厘
  • 慢煮牛面肉闊條麵
2023-04-22 91 浏览
之前食過PHI充滿空氣感的疏乎厘,很令人回味。最近發現在旺角雅蘭中心開了一間新分店,立刻跟閨蜜去吃一下,滿足想吃甜點的胃。這裏以淺木色作主調,座位旁邊有兩棵小樹,多了一份大自然休閒舒適感。🔶明太子醬三文魚籽意粉配以香煎帶子和三文魚籽,拌以明太子醬,鮮味十足,口感Creamy香氣濃郁,充滿日式風味。🔶宇治抹茶紅豆疏乎厘賣相非常吸引!疏乎厘共有三件,份量很多可以二人分享,入口蛋香滿滿,挺身軟綿空氣感十足😋配以抹茶忌廉丶香甜紅豆蓉丶抹茶蕨餅等等的配料,口感多重。🔶焦糖蘋果法式吐司熱騰騰即叫即製。吐司入口香脆,上面鋪滿了充滿焦糖香的蘋果粒,微酸味填滿有果香。🔶Godiva chocolate wine coffee Wow! 每一口都是濃郁的朱古力香氣,滲透着咖啡香和酒香,滿有層次。🔶 豆花咖啡加入了滑溜豆花的咖啡,多了一份口感,和淡淡豆香。

🔶明太子醬三文魚籽意粉

🔶宇治抹茶紅豆疏乎厘

🔶焦糖蘋果法式吐司

🔶Godiva chocolate wine coffee

🔶 豆花咖啡
加入了滑溜豆花的咖啡,多了一份口感,和淡淡豆香。

2023-04-21 73 浏览
PHI登陸旺角喇!之前去過中環分店後被我打進心目中頭5既鬆餅店好掛住佢地個勁fluffy pancake •旺角分店位於雅蘭中心同樣以木系氛圍為主調開放式既餐廳環境·悠閑舒適♡ 辣蕃茄蟹肉扁意粉($98)用蟹肉推成小山的意粉· 擺盤精緻誘人蟹肉份量好多· 配上酸酸甜甜微辣蕃茄醬汁幾惹味開胃· 係個睇得又食得既意粉♡ 巴馬火腿吐司($89)未試過咸食既French toast Ham同牛油果呢個組合好難會炒車本身有另外附上蜜糖· 令你咸甜都可以試均吐司做到外脆內綿蜜既口感· 如果再濕潤少少會更好♡ 宇治抹茶紅豆梳乎厘($156)本身想點上次既tiramisu 口味· 但原來是限定口味點左同樣係限定款既抹茶3大件pancake加上超多配料· 令份量非常巨大除左紅豆· 仲有抹茶碎碎|蕨餅|抹茶忌廉|雪糕鬆餅非常非常鬆軟· 口感柔軟綿密是我喜歡的味道!♡ Tiramisu咖啡($52)忌廉芝士好厚好滑· 連同咖啡一齊飲用真係好似tiramisu !♡ Godiva朱古力酒咖啡($58)朱古力酒味幾濃· 酒香好重超級岩女仔飲!!

PHI登陸旺角喇!
之前去過中環分店後
被我打進心目中頭5既鬆餅店
好掛住佢地個勁fluffy pancake

旺角分店位於雅蘭中心
同樣以木系氛圍為主調
開放式既餐廳環境·悠閑舒適

♡ 辣蕃茄蟹肉扁意粉($98)
用蟹肉推成小山的意粉· 擺盤精緻誘人
蟹肉份量好多· 配上酸酸甜甜微辣蕃茄醬汁
幾惹味開胃· 係個睇得又食得既意粉

♡ 巴馬火腿吐司($89)
未試過咸食既French toast
Ham同牛油果呢個組合好難會炒車
本身有另外附上蜜糖· 令你咸甜都可以試均
吐司做到外脆內綿蜜既口感· 如果再濕潤少少會更好

♡ 宇治抹茶紅豆梳乎厘($156)
本身想點上次既tiramisu 口味· 但原來是限定口味
點左同樣係限定款既抹茶
3大件pancake加上超多配料· 令份量非常巨大
除左紅豆· 仲有抹茶碎碎|蕨餅|抹茶忌廉|雪糕
鬆餅非常非常鬆軟· 口感柔軟綿密
是我喜歡的味道!

♡ Tiramisu咖啡($52)
忌廉芝士好厚好滑· 連同咖啡一齊飲用
真係好似tiramisu !

♡ Godiva朱古力酒咖啡($58)
朱古力酒味幾濃· 酒香好重
超級岩女仔飲!!

2023-04-20 68 浏览
聽聞旺角新開咗間梳乎厘Café,作為專業吃貨當然即刻去試試!假日嚟到好多人排隊,木系靚裝加埋寬敞座位,好啱同閨密嚟歎個舒服下午茶~巴馬火腿吐司法式吐司味道香甜而且充滿蛋香,加埋巴馬火腿嘅鹹香同牛油果嘅清香,味道非常豐富,牛油果又唔會過生或過熟,高質呀!明太子醬三文魚籽意粉想大推依款意粉!平時食親明太子醬意粉,一係就太油膩,一係就唔夠明太子香味,呢款明太子醬三文魚籽意粉,Creamy得嚟唔會搶咗明太子嘅味道,仲有肉厚鮮甜嘅香煎帶子,一定要試!經典伯爵茶梳乎厘嚟到重頭戲梳乎厘,今次揀咗比較特別嘅伯爵茶口未,肥嘟嘟嘅梳乎厘空氣感十足,口感蓬鬆又軟熟,伯爵茶漿充滿茶香,唔會死甜,好好食!Iced Americano / 豆花咖啡Iced Americano咖啡味濃,唔會太水或太淡;豆花咖啡好特別,本身我都偏好豆奶咖啡,因為係食到有豆腐花喺咖啡入面,果然係招牌必試!

巴馬火腿吐司

明太子醬三文魚籽意粉

經典伯爵茶梳乎厘

Iced Americano / 豆花咖啡

2023-04-20 61 浏览
餐廳裝潢雅致.📍$156 宇治抹茶紅豆梳乎厘梳乎厘嘅份量好多🥰一共有三大塊每一塊食落都好鬆化輕盈,空氣感十足而配料都好豐富,有抹茶蕨餅、三色丸子、牛奶雪糕、紅豆同埋抹茶忌廉😆我哋好鍾意將雪糕同埋忌廉放上梳乎厘一齊食,因為一冷一熱嘅配搭令到口感十分豐富👍🏻.📍$82 芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬麵包被烘得十分香脆🥹用上飽滿嘅芝士牛肉做餡料,食落好惹味而牛油果醬嘅味道偏酸,食落有開胃嘅感覺☺️.📍$115 蜆肉西班牙腸扁意粉扁意粉煮到軟硬適中😋配上份量好多嘅蜆肉同埋西班牙腸十分美味而蘆筍都增強咗菜式嘅口感.📍$58 Godiva Chocolate Wine Coffee 上層係提拉米蘇忌廉😜而下層係朱古力酒朱古力酒嘅味道唔會太甜,好易入口😆.📍$42 抹茶鮮奶抹茶味十分濃郁🤣而奶味都好香飲落口感滑順😍

餐廳裝潢雅致
📍$156 宇治抹茶紅豆梳乎厘
梳乎厘嘅份量好多🥰
一共有三大塊
每一塊食落都好鬆化輕盈,空氣感十足

📍$82 芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬
麵包被烘得十分香脆🥹
用上飽滿嘅芝士牛肉做餡料,食落好惹味
而牛油果醬嘅味道偏酸,食落有開胃嘅感覺☺️

📍$115 蜆肉西班牙腸扁意粉
扁意粉煮到軟硬適中😋
配上份量好多嘅蜆肉同埋西班牙腸十分美味
而蘆筍都增強咗菜式嘅口感

上層係提拉米蘇忌廉😜
而下層係朱古力酒
朱古力酒嘅味道唔會太甜,好易入口😆

📍$42 抹茶鮮奶
抹茶味十分濃郁🤣
而奶味都好香
飲落口感滑順😍
📌 PHI Coffee & Pancake (旺角) 明太子醬三文魚籽意粉 $138 用明太子作為點綴可以增加爆炸的口感,加上火候把握得當的煎帶子還有調味恰當,很喜歡💕。雜莓法式吐司 $88吐司用蛋液煎過 ,酥軟可口 ,cream 配吐司加士多啤梨、藍莓、桑莓等,酸酸甜甜,香噴噴又不膩。經典伯爵茶梳乎厘$158撒了一點糖霜,一口下去太滿足了吧!🥰_份是有3個梳乎厘堆起來,非常軟綿綿的口感,更棒的是甜度也控制的超好!一個人吃一份都不會膩!伯爵茶味香濃,配埋cream 加焦糖片✨,推薦!飲品也超級特別😆豆花咖啡$52第一次試,就係將咖啡淋在豆花上,入口有豆花的口感,又有咖啡的濃郁💕黑芝麻忌廉鮮奶免YOU $48芝麻打進奶裡面!味道也很濃郁!舒適悠閑朋友聚會的好地方👯‍♀️👯 ‼️ 💰菜式西式為主,有意粉、甜品、bakery,人均在$150左右。
📌 PHI Coffee & Pancake (旺角)

明太子醬三文魚籽意粉 $138

雜莓法式吐司 $88

經典伯爵茶梳乎厘$158

飲品也超級特別😆
豆花咖啡$52

黑芝麻忌廉鮮奶免YOU $48
芝麻打進奶裡面!味道也很濃郁!

2023-04-16
  • 明太子醬三文魚籽意粉
  • 經典伯爵茶梳乎厘
2023-04-19 62 浏览
這次去了雅蘭中心覓食,去了一家新開的咖啡店,位於一樓的店舖。環境以木系花草裝飾🤩,感覺時尚舒適。菜單跟其他分統一,也是雜誌風的模樣,食物以散點為主🙈。-▪︎Godiva朱古力酒咖啡 HKD$58飲過一次就喜歡了😎,因為味道濃郁得來,朱古力味不會太甜。先飲到香甜的朱古力味,再飲到酒香味,兩者比例剛好的。若有熱飲就更完美,因為熱飲味道很香🤩。-▪︎焦糖脆脆鮮奶咖啡 HKD$45感覺特別就決定試試,焦糖脆脆在咖啡上,配鮮奶咖啡令到味道甜一點。焦糖脆脆挺有咬感😚,咖啡味道香濃。這杯轉了椰奶,多了一份清香感。-▪︎宇治抹茶紅豆梳乎厘 HKD$156賣相吸引的甜品,分別有糰子、抹茶蕨餅、白玉、抹茶忌廉及紅豆等等。梳乎厘一份有三件,可以跟朋友一起吃😆。梳乎厘口感鬆軟,白玉是四方形片裝,較平常的不同的,整體是個口味豐富的組合😗。-▪︎焦糖蘋果吐司 HKD$88焦糖蘋果圍著法式吐司,面層有雲呢拿雪糕,會有種冰火交融的口感😋。焦糖蘋果酸酸甜甜的,所以感覺較輕盈。法式吐司熱辣辣味道很香,質地濕潤帶微脆的口感。-▪︎明太子醬三文魚籽意粉 HKD$138意粉是小山丘的模樣,面層有兩粒帶子,味道爽口鮮味。明太子醬味微咸,均

▪︎Godiva朱古力酒咖啡 HKD$58
▪︎焦糖脆脆鮮奶咖啡 HKD$45

▪︎宇治抹茶紅豆梳乎厘 HKD$156

▪︎焦糖蘋果吐司 HKD$88

▪︎明太子醬三文魚籽意粉 HKD$138
意粉是小山丘的模樣,面層有兩粒帶子,味道爽口鮮味。明太子醬味微咸,均勻沾滿在意粉。配三文魚籽吃口感較豐富,整體味道濃郁不會太咸。

2023-04-12
2023-04-18 60 浏览
呢間cafe 裝修得幾雅致~好鍾意食甜品見到呢個甜品好興奮🤣宇治抹茶紅豆梳乎厘梳乎厘肥嘟嘟咁🤣 郁下佢仲識彈下~好鬆軟又滑~ 有紅豆、抹茶餅、同埋日式小丸子~口感軟軟彈彈,又有啲煙韌~巴馬火腿吐司巴馬火腿薄切帶點透,鋪係吐司上面 都幾有心思~ 吐司整得好靚,有蛋香,牛油果蓉伴碟~蜆肉西班牙腸扁意粉味道濃淡適宜,西班牙腸薄切有咸香,配菜青綠露筍又帶點清新~仲有洋蔥粒粒~提拉米蘇咖啡Tiramisu Coffee上面有好靚既tiramisu 卷卷,下面係咖啡~ Godiva朱古力酒咖啡整得好靚 有層次感, 下面咖啡 中間一條朱古力分隔線 ,上面係泡泡~飲落甜酒香~又有朱古力同咖啡既濃香~兩杯打卡都一流呀~~好靚🥰 好喜歡~
呢間cafe 裝修得幾雅致~

好鍾意食甜品
見到呢個甜品好興奮🤣

宇治抹茶紅豆梳乎厘

巴馬火腿吐司

蜆肉西班牙腸扁意粉

提拉米蘇咖啡Tiramisu Coffee
上面有好靚既tiramisu 卷卷,下面係咖啡~

Godiva朱古力酒咖啡

兩杯打卡都一流呀~~好靚🥰 好喜歡~
2023-04-13
2023-04-18 250 浏览
一行四人book 左7pm, 準時到達, 即刻安排入座 座位都好舒服, 真係好方便同朋友傾計食物方面, 我覺得性價比極高!!! 真係好耐無試過去一間cafe 可以意粉同飯類係唔過$1002個都好好味, 特別欣賞燴飯的質感很好, 唔會好一pat pat, 菇味濃郁, 唔係hea 嘅水準~All day breakfast 都好豐富, 特別欣賞佢個toast 係有落蛋醬同肉桂粉烘過, 係有d french toast 嘅質感, 淋埋糖漿超開心~ 牛油果都十分新鮮Souffle pancake 本身店員同我地講話要等30 分鐘, 點知超快上枱, 好surprise~ 呢個pancake 質地好做到Souffle 嘅效果, 上枱有動L 嘅感覺, 而且配料好豐富, 好味好味~飲品朋友試左凍朱古力, 係正常的味道, 都濃郁的而我就試左iced earl grey caffe latte, 我覺得earl grey 味同咖啡味都出的, 但係唔知點解感覺佢奶嘅比例比較少, 唔似好latte 嘅感覺, 成件事不過不失~總括而言, 都好推介呢間餐廳, 地理位置好, 性價比極高, 上菜速度快, 坐得舒服,
一行四人book 左7pm, 準時到達, 即刻安排入座

座位都好舒服, 真係好方便同朋友傾計

慢煮牛面肉闊條麵

烤蘑菇忌廉燴飯

Phi  All  Day  Breakfast

Marshmellow  in    Love  Story  Souffle

Iced  Chocolate
Iced  Earl  Grey  Caffe Latte

飲品朋友試左凍朱古力, 係正常的味道, 都濃郁的

總括而言, 都好推介呢間餐廳, 地理位置好, 性價比極高, 上菜速度快, 坐得舒服, 裝修都唔錯, 好適合打卡~ 一定會推介朋友來的

現提供單據證明我真金白銀去餐廳用膳, 沒有收到任何試食邀請/ 優惠。
2023-04-15
慢煮牛面肉闊條麵
烤蘑菇忌廉燴飯
Phi  All  Day  Breakfast
2023-04-17 424 浏览
適逢週末假期,今天相約好友到了旺角一間精美Pancake專門店-「PHI Coffee & Pancake」享用是日午餐,Chill住享受週末假期❗餐廳鋪面寬敞,裝修精緻,座位舒適❗店員殷勤有禮。我們一行2人共點了以下餐點:1️⃣🌟宇治抹茶紅豆梳乎厘 $156宇治抺茶梳乎厘配料相當豐富,有三件大大塊的梳乎厘,梳乎厘質感非常軟綿,充滿濃郁蛋香,配搭富有香濃宇治抺茶味的蕨餅及七彩日本菓子串,還有濃郁香甜的綠茶餅碎、香甜細滑的抹茶忌廉及雲呢拿雪糕,配搭豐盛美味❗️2️⃣🌟明太子醬三文魚籽意粉 $138明太子醬三文魚籽意粉份量十足,有香濃幼滑的明太子醬及粒粒三文魯籽,還有鮮味帶子,意粉質感彈牙,配料豐富美味❗️3️⃣🌟巴馬火腿吐司 $89以䶢香巴馬火腿配搭厚切吐司,味道咸中帶甜,味道豐盛有層次❗️4️⃣🌟Godiva朱古力酒咖啡 $58這是一款以尊貴Godiva朱古力酒調製的咖啡,咖啡香濃味醇,帶點酒香,香濃醒神。5️⃣🌟士多啤梨梳打 $48士多啤梨梳打以新鮮香甜的士多啤梨及梳打調製而成,梳打含有鮮甜豐富士多啤梨果肉,味道開胃鮮甜❗️總括而言,此餐廳的梳乎厘精美滋味,而且還有其他美食❗️餐廳鄰近旺角站,交通方便,絕對是旺角

餐廳鋪面寬敞,裝修精緻,座位舒適❗店員殷勤有禮。

我們一行2人共點了以下餐點:

1️⃣🌟宇治抹茶紅豆梳乎厘 $156

2️⃣🌟明太子醬三文魚籽意粉 $138

3️⃣🌟巴馬火腿吐司 $89

4️⃣🌟Godiva朱古力酒咖啡 $58

5️⃣🌟士多啤梨梳打 $48

總括而言,此餐廳的梳乎厘精美滋味,而且還有其他美食❗️餐廳鄰近旺角站,交通方便,絕對是旺角一帶必食人氣蘇乎厘餐廳之類。
2023-04-15
  • 宇治抹茶紅豆梳乎厘
  • 明太子醬三文魚籽意粉
  • 巴馬火腿吐司
  • Godiva朱古力酒咖啡
2023-04-17 54 浏览
🤓今日去咗旺角到食dinner😋,餐廳環境好文青好chill,食物質素都好好,食得好滿足吖🔥😌✨經典伯爵茶梳乎厘梳乎厘好鬆軟,入口即化,茶香濃郁😆🫶🏻✨牛油果火腿牛角包牛角酥脆,火腿夠咸,牛油果醬滑溜,有健康嘅感覺,好好味😍😍❤️✨明太子醬三文魚籽意粉意粉煮得剛好,明太子醬鮮味突出,🤣三文魚籽爽脆,好食😋❣️✨Godiva朱古力酒咖啡朱古力和咖啡的味道都好濃郁,而且有啲酒香,令人心情舒暢🫠‼️✨黑芝麻忌廉鮮奶兔YOU黑芝麻香濃,忌廉滑溜,鮮奶味濃郁,👍🏻好食到停唔到口😋🫶🏻🐝整體來講,呢個餐單真心值得推介❣️🤓

✨經典伯爵茶梳乎厘

梳乎厘好鬆軟,入口即化,茶香濃郁😆🫶🏻

✨牛油果火腿牛角包

✨明太子醬三文魚籽意粉

意粉煮得剛好,明太子醬鮮味突出,🤣三文魚籽爽脆,好食😋❣️

✨Godiva朱古力酒咖啡

✨黑芝麻忌廉鮮奶兔YOU
黑芝麻香濃,忌廉滑溜,鮮奶味濃郁,👍🏻好食到停唔到口😋🫶🏻

🐝整體來講,呢個餐單真心值得推介❣️🤓
2023-04-16 71 浏览
我在 Phi Coffee & Pancake 點了宇治抹茶紅豆梳乎厘、雜莓法式吐司、辣蕃茄蟹肉扁意粉、纏棉咖啡和朱古力。所有食物的賣相都非常精美,看起來非常誘人。首先談談宇治抹茶紅豆梳乎厘和雜莓法式吐司。梳乎厘的口感鬆軟,輕盈,加入了宇治抹茶和紅豆的配搭,讓整個甜點的味道更加豐富,而雜莓法式吐司則是鬆軟的吐司夾上了鮮果和雪糕,吐司本身非常香脆,加上果醬和雪糕的甜味,讓人一口接一口。接下來是辣蕃茄蟹肉扁意粉,這道意粉的麵條煮得恰到好處,加上蟹肉和辣蕃茄醬的味道,讓整個菜餚的口感非常豐富。纏棉咖啡和朱古力同樣也非常好喝,咖啡的香氣和口感都很濃郁,朱古力則是濃郁的巧克力味,讓人一飲而盡。總而言之,Phi Coffee & Pancake 的食物賣相精美,味道也非常好。店員的服務態度也非常友善,讓人感到舒適。如果你正在尋找一個漂亮而又美味的咖啡店,Phi Coffee & Pancake 絕對值得一試。

三訪𝙿𝙷𝙸 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 & 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎 沒想到依然能為我帶來驚喜旺角的新店裝潢也太日系了菜單的選擇也是歷次最長最多元化▫️ 焦糖蘋果吐司浸滿蛋汁的吐司焗得很香配上了酸甜的蘋果及焦糖巧妙的是同時配上餅碎中和豐富的口感整體不會過膩▫️ 蜆肉西班牙腸扁意粉吃得出蜆肉有先用蒜及牛油炒香扁意粉軟硬有剛好蜆肉的份量不少卻有額外加西班牙腸讓意粉口感更豐富▫️ 士多啤梨梳打士多啤梨味的梳打算是比較冷門的選擇配搭起其他奶油單品清新感不錯▫️ 𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎先嚐一口上面的Cream奶香的味道立即有過關下面的一層是特濃咖啡把上面的忌廉輕拌進咖啡裡頭能貪心的滿足想要吃甜品的心▫️ 𝙶𝚘𝚍𝚒𝚟𝚊朱古力𝚂𝙾𝚄𝙵𝙵𝙻𝙴́𝚂𝙾𝚄𝙵𝙵𝙻𝙴́又出新口味了𝙿𝙷𝙸 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 & 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎 家又出新梳乎厘𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎 了偏愛朱古力的我毫無疑問就選了它了第三次吃依然覺得這邊𝚂𝙾𝚄𝙵𝙵𝙻𝙴́ 蛋香特別濃除了朱古力味Cream及香草雪糕還精心搭上了偏苦的Brownie及餅碎以中和口感最後一提新店的座位安排更舒適甚至是寵物友善!把這篇收藏📥分享💫吧!𝙿𝙷𝙸 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 & 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎 ◎地址〶旺角雅蘭中心二樓◎
三訪𝙿𝙷𝙸 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 & 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎

除了朱古力味Cream及香草雪糕
還精心搭上了偏苦的Brownie及餅碎以中和口感

最後一提
新店的座位安排更舒適
甚至是寵物友善!

把這篇收藏📥分享💫吧!

𝙿𝙷𝙸 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 & 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎

◎地址
〶旺角雅蘭中心二樓
◎營業時間
08:00-21:00
(屯門、美孚、中環、太古皆有分店)
Godiva    Chocolate  pancake
Tiramisu   Coffee