🍀 PHI•旺角鬧市中的小清新又到假日要好好放鬆心情,這次來到旺角,在鬧市中的尋找小清新的空間,享用美味的餐點。🥪 巴馬火腿吐司$89法蘭西多士可以有鹹食版本,吐司外層烘至香脆可口,內裡卻軟淋淋的。吐司試鋪滿巴馬火腿,微微咸香伴以綿密的牛油果醬,吃時澆上一點糖漿,鹹甜鹹甜的味道交錯,讓你一試難忘。🍝 蜆肉西班牙腸扁意粉 $115扁意粉軟硬適中,配上份量剛好的蜆肉、西班牙腸和蘆筍,配搭清新,口廳豐富。有點小可惜的是這次以蜆肉代替帶殼的蜆,大概是更能控制好蜆肉出品沒帶沙粒吧!🥞 棉花糖與梳乎厘的愛情故事 $122浪漫的名字+甜蜜的味道,店員溫馨提示梳乎厘即點即製,需時大概15-20分鐘。3層高的梳乎厘班戟,上桌吸睛度高,厚厚的班戟十分Q彈,伴以士多啤梨、燒至微焦的棉花糖和雲尼拿雪糕。梳乎厘班戟蛋味濃郁香軟蓬鬆,充滿空氣感,而且不會過甜,建議配上忌廉同吃,更添香滑,吃後頓感滋味滿滿,滿佈幸福感。🍫 提拉米蘇咖啡 $52Tiramisu飲品神還原版,面層的忌廉芝士濃厚香滑,連同咖啡一同享用,既像甜品;也是飲品,打卡度滿分。☕️ 豆花咖啡 $52 豆花咖啡內真的有一份滑溜的豆腐花和牛奶,喝時把裝在
🍀 PHI•旺角鬧市中的小清新

🥪 巴馬火腿吐司$89

🍝 蜆肉西班牙腸扁意粉 $115

🥞 棉花糖與梳乎厘的愛情故事 $122

🍫 提拉米蘇咖啡 $52

☕️ 豆花咖啡 $52
豆花咖啡內真的有一份滑溜的豆腐花和牛奶,喝時把裝在實驗量杯的Expresso特濃咖啡加入牛奶內,調配出自己喜歡的濃度,充滿新鮮感。

🔸小總結:
餐廳環境舒適寬落,與商場設半放開設計,餐廳亦設卡位。店員服務態度好,食物味道高質,誠意推薦大家一試。

👅 味道:4.85/5
🌐地址: 旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓207號舖

🐮 #cowing吃在旺角
2023-04-29
2023-05-01 227 浏览
去完日本後,今日一心想回味pancakes 既味道。巧合今天在旺角打轉,經過雅蘭中心黎到呢間 PHI,望落格局輕鬆休閒~也有不少人帶了狗仔到店內🐶於是決定入內try try. 餐牌:原想吃抹茶,但太太見到有GODIVA,還是happy wife happy life 要緊!賣相不錯,味道還好。只是與心中追求的pancakes 口感還有一段距離😂不過環境與食物還是對得起價錢的。店內還有熱食如意粉等等,看見不少人都會點,但今次目標只是甜品,下次有機會再試吧!
去完日本後,今日一心想回味pancakes 既味道。

巧合今天在旺角打轉,經過雅蘭中心
黎到呢間 PHI,望落格局輕鬆休閒~
也有不少人帶了狗仔到店內🐶
於是決定入內try try.

餐牌:

GODIVA  梳乎厘

賣相不錯,味道還好。
只是與心中追求的pancakes 口感還有一段距離😂

不過環境與食物還是對得起價錢的。

GODIVA  梳乎厘
PHI人氣梳乎厘登陸旺角|PHI Coffee & Pancake為於旺角雅蘭中心😃以歐陸復古風格🪵木系色調裝修適合男女拍拖、閨蜜黎打卡食飯🍽️菜式有全日早餐、意粉、燴飯、吐司、咖啡等等…當然唔少得梳乎厘啦!😉🍝蜆肉西班牙腸扁意粉🍝蜆肉鮮甜無沙,每條意粉富有蒜香味道,意粉軟硬適中😚🍓士多啤梨梳乎厘🍓即叫即製,士多啤梨多到滿瀉,梳乎厘一份帶三大塊,香濃蛋味,入口鬆軟即化,仲有雲呢拿雪糕、忌廉,冷熱交集刺激味蕾😋☕️Godiva朱古力酒咖啡☕️ 必試!咖啡顏色層次分明,表面係厚厚泡沫,朱古力與咖啡味道調配岩岩好,且帶點酒香,入口順滑,甜而不膩😌🖤黑芝麻忌廉鮮奶兔YOU🖤香濃黑芝麻味道,忌廉鮮奶柔滑口感😙PHI Coffee & Pancake📍旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓625 & 639號舖
為於旺角雅蘭中心😃
以歐陸復古風格🪵木系色調裝修
適合男女拍拖、閨蜜黎打卡食飯🍽️

🍝蜆肉西班牙腸扁意粉🍝
蜆肉鮮甜無沙,每條意粉富有蒜香味道,意粉軟硬適中😚

🍓士多啤梨梳乎厘🍓

☕️Godiva朱古力酒咖啡☕️ 必試!

🖤黑芝麻忌廉鮮奶兔YOU🖤
香濃黑芝麻味道,忌廉鮮奶柔滑口感😙

PHI Coffee & Pancake
📍旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓625 & 639號舖
-呢間Pancake House之前喺中環已經食過印象中佢哋嘅梳乎厘班戟好鬆軟 🥞👍🏻今日係旺角見到原來佢開咗喺雅蘭中心 就同朋友坐低食 😍呢到環境都好開陽 同樣都係白色再加木系嘅設計食物除左 soufflé pancakes⋯仲有all day breakfast, 🥐croissant, mains🍝等 好多選擇.🟢宇治抹茶紅豆梳乎厘期間限定嘅新口味 抺茶控必試‼️鬆軟棉密嘅梳乎厘🥞 加上大量配料 抹茶控既你絕對可以一試抺茶cream x 抺茶厥餅 x抺茶餅碎 x 雲呢拿雪糕三色日式團子🍡 x 紅豆🫘 x 梳乎厘表面仲有一片mochi😍🟢芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬芝士+牛肉既toast 點會唔好味?🤓頂層仲有隻流心煎蛋 🍳配埋旁邊既凍牛油果醬一齊食口感層次都幾好 🟢慢煮牛面肉闊條麵蕃茄醬配埋牛面肉闊條麵 味道都算夾可惜今次麵質唔夠煙靭偏腍⋯😮份量都好似偏少(?)🟣Matcha Latte 🟣Tiramisu Coffee

呢間Pancake House之前喺中環已經食過
鬆軟棉密嘅梳乎厘🥞 加上大量配料 抹茶控既你絕對可以
一試
抺茶cream x 抺茶厥餅 x抺茶餅碎 x 雲呢拿雪糕

🟢芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬
芝士+牛肉既toast 點會唔好味?
🤓頂層仲有隻流心煎蛋 🍳配埋旁邊既凍牛油果醬一齊食
口感層次都幾好

🟢慢煮牛面肉闊條麵
蕃茄醬配埋牛面肉闊條麵 味道都算夾
可惜今次麵質唔夠煙靭偏腍⋯😮份量都好似偏少(?)

🟣Matcha Latte
🟣Tiramisu Coffee
2023-04-29 357 浏览
以鬆軟梳乎厘出名嘅PHI Coffee & Pancake 係旺角雅蘭中心2樓開左新舖。開心🥰餐廳同其他分店一樣裝修以淺木色休閑風格為主,食品方面,提供意粉, 意大利飯, all day breakfast, 甜品, 咖啡等輕食。✨🍵宇治抹茶紅豆梳乎厘 $156✨PHI 不定時便新Seasonal 梳乎厘口味,每次都有驚喜。 今期 宇治名物抺茶口味,抺茶控必試。抺茶cream + 抺茶厥餅+抺茶餅碎+Vanilla ice-cream + mochi + だんご3兄弟(日式團子)+ 香甜巨粒紅豆+ 蛋香鬆軟梳乎厘👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻。✨🍎🍞焦糖蘋果吐司 $88✨吐司邊香脆,裡面濕潤,加上甜絲絲充滿焦糖香嘅蘋果仲帶點點玉桂香味,夾埋冰凍雪糕,真係超好食。✨🍝蜆肉西班牙踢扁意粉 $115✨清爽口味意粉,肉腸咸香加上蜆肉鮮味,簡簡單單嘅意粉野味又清爽,扁意煮得剛剛好有咬口又唔會林晒條條分明👍🏻。✨☕️提拉米蘇咖啡$52✨好鍾意PHI嘅 提拉米蘇咖啡,咖啡香配上酒香,順滑嘅芝士混合咖啡簡直就係必點👍🏻。

✨🍵宇治抹茶紅豆梳乎厘 $156✨

✨🍎🍞焦糖蘋果吐司 $88✨

✨🍝蜆肉西班牙踢扁意粉 $115✨

✨☕️提拉米蘇咖啡$52✨
2023-04-29 282 浏览
今日去左旺角雅蘭二樓“PHI”食午餐。我哋喺在一個“”烤蘑菇忌廉燴飯“$89。味道傾向淡淡的,但係每一口都充斥著好香嘅蘑菇味道,而且口感好順口creamy,飯嘅軟硬程度也剛好。接下來我地仲嗌左一個“”焦糖蘋果法式多士“,$88。餐廳了解到香港人唔中鍾意食太甜,多士嘅千層好鬆軟,脆脆嘅口感加埋雪糕,一軟一脆嘅口感互相碰頭撞,味道出色。最後 一個就係“經典伯爵茶空氣梳乎厘“”$158。大大份入面仲有厥餅,雪糕等等。反而最特別就係嗰cream,唔喺超級市場一枝嗰啲,而係好實嘅一種cream。動L動L嘅梳乎厘熱騰騰,滿滿嘅雞蛋香味同伯爵茶好夾好調和,每一口都充滿住幸福感。整體黎講餐廳裝修舒服,位置方便。
今日去左旺角雅蘭二樓“PHI”食午餐。

烤蘑菇紀忌廉燴飯

焦糖蘋果法式多士

伯爵茶梳乎厘

整體黎講餐廳裝修舒服,位置方便。
2023-04-24
烤蘑菇紀忌廉燴飯
焦糖蘋果法式多士
伯爵茶梳乎厘
2023-04-28 157 浏览
🥘🍛🍮🍮晚餐套餐定價$170再加一,可以係旺角品嚐到湯/沙律、主菜、甜品、飲品,每項都有心製作同精緻,加埋餐廳環境,性價比相當高,真係想再encore一次慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔意大利飯👍🏻👍🏻👍🏻顏色相當吸引,紅蘿蔔意大利飯不常見,感覺新鮮,食落口唔膩,加埋牛面肉,係一個好好既配搭PHI全日早餐全日早餐份量唔多唔少,配有牛油果、煎蛋、少量煙三文魚,不過不失辣蕃茄蟹肉扁意粉👍🏻👍🏻👍🏻賣相好吸引,扁意粉既面鋪左蟹肉,份量比想像中多,酸酸地既蕃茄醬本身加意粉都唔會好膩好溜,加埋蟹肉非常夾,好好味磨菇忌廉燴飯正正常常既磨菇飯,賣相略為遜色,但係味道相當唔錯,用料好足,有好重磨菇味,好香口,怱發其想如果可以飯量減少而加多個帶子,就會更加吸引更有睇頭👍🏻👍🏻👍🏻今次同朋友一共四位,order左四個主菜,所以跟餐甜品簡好四款每樣一款:士多啤梨梳乎厘、黃金比例原味梳乎厘、70%純黑生朱古力梳乎厘、Lotus海鹽焦糖梳乎厘甜品全份上,完全唔似跟餐甜品,梳乎厘好軟好淋,入口即溶,忌廉好滑,每個配既醬唔算多,放係旁邊亦唔會影響到梳乎厘既質地,個人唔中意太甜,所以味道岩岩好👍🏻👍🏻👍🏻
🥘🍛🍮🍮

慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔意大利飯👍🏻👍🏻👍🏻

PHI全日早餐

辣蕃茄蟹肉扁意粉👍🏻👍🏻👍🏻

磨菇忌廉燴飯

今日呢間PHI有別於平時其他分店,整店都走文青感覺,座位唔算多,但感覺十分日系,燈光柔和,坐得十分舒服😌。每碟都配備觀賞價值極高既食用花,有香氣之餘,令人賞心悅目🥰*蜆肉西班牙肉腸扁意粉 $115*扁意粉對cafe既size黎講都算適中,對2人而言,份量剛剛可以再試埋甜品😋意粉軟硬口感幾好,西班牙腸配搭蜆肉既組合幾夾🥰亦十分足料。*焦糖蘋果吐司 $88*法式吐司選用丹麥吐司🍞浸埋蛋漿之後更增加香口感😗蘋果粒配埋大量肉桂粉😝加埋大大球雪糕同脆脆片,口感豐富。肉桂愛好者必點🫡*經典英式伯爵茶疏乎厘 $158*疏乎厘好大碟😍正中我地2個女仔既下懷🫢3大舊疏乎厘無令人失望,好厚好鬆軟🍮配埋蕨餅同埋馬德蓮貝殼蛋糕🍰馬德蓮貝殼蛋糕係偏向實心厚實個種🥧再加埋焦餅脆餅同埋唔少得既雪糕🍨每啖都可以混合唔同既配料🥞如果可以俾多啲伯爵茶醬口感會更豐富😏*豆花咖啡 $52*豆花同咖啡都幾夾,甜度不高,對於我嚟講岩岩好*Matcha latte $42*熱Matcha latte略嫌比較苦澀,茶味未夠濃郁🍵如果可以再濃味啲就更加分👍🏻呢間推薦幾個女仔約埋談心👩‍👩‍👧‍👧下次可以試埋佢既下午茶套餐🧇🍳

*蜆肉西班牙肉腸扁意粉 $115*

*焦糖蘋果吐司 $88*

*經典英式伯爵茶疏乎厘 $158*
疏乎厘好大碟😍正中我地2個女仔既下懷🫢

*豆花咖啡 $52*

豆花同咖啡都幾夾,甜度不高,對於我嚟講岩岩好

*Matcha latte $42*

2023-04-28 91 浏览
新面貌日式風格餐廳,舒服又自然嘅環境,最好就係歎下咖啡食下野 Parma Ham French Toast巴拿馬火腿吐司Parma ham 火腿配法式多士,多士上面舖滿好多p火腿🥓,法式多士有糖漿一齊食,暖暖多士好鬆軟,加糖漿好美味😋 Phi All Day Breakfast🍴全日早餐經典All Day Breakfast好大份,除左雞蛋煙肉香腸磨菇及茄汁豆外,仲有牛油果及煙三文魚,還有西多士配糖漿👍 Matcha Red Bean Souffle🥧宇治抹茶紅豆梳乎厘期間限定嘅宇治抹茶紅豆梳乎厘又返黎,好吸引嘅宇治抹茶,還有日本丸子及紅豆,梳乎厘充滿空氣般好鬆軟 Tiramisu Coffee🥃好creamy Tiramisu 咖啡,可以邊食Tiramisu 邊飲咖啡 Godiva Chocolate Wine Coffee☕️Godiva朱古力酒同咖啡就最好嘅配搭,香濃咖啡加入朱古力酒味道更特出,令到咖啡香味更提升😊

Parma Ham French Toast
巴拿馬火腿吐司

Phi All Day Breakfast🍴
全日早餐

Matcha Red Bean Souffle🥧
宇治抹茶紅豆梳乎厘

Tiramisu Coffee🥃

2023-04-27 100 浏览
星期日去旺角,經過雅蘭中心見到「PHI Coffee & Pancake」有分店,我哋都鍾意食pancake 就入去食埋Lunch!宇治抹茶紅豆梳乎厘$156pancake切開已經feel到好疏乎,入口好似綿花咁軟綿綿、好濕潤,空氣感十足,蛋味香濃,抹茶忌廉,紅豆蓉,丸子🍡抹茶蕨餅,豐富口感。巴馬火腿吐司🍞$89巴馬火腿蓋住整件吐司夠大塊,吐司焗得好香脆,加左d牛油果沙沙及蜂蜜一齊食,鹹鹹甜甜都幾好味。慢煮牛面肉闊條麵$98闊麵彈牙唔會太乾身,牛面肉份量幾多,因用慢煮所以特別腍滑。提拉米蘇咖啡(凍)$52打卡必選,Tiramisu 增加咖啡嘅滑溜,好睇又好飲。Godiva朱古力酒咖啡(凍)$58賣相好吸引,濃厚忌廉,朱古力味非常香濃,杯裏面仲有朱古力脆脆,口感豐富,層次分明。撈匀之後飲到朱古力酒味😘😘

宇治抹茶紅豆梳乎厘$156

巴馬火腿吐司🍞$89
巴馬火腿蓋住整件吐司夠大塊,

慢煮牛面肉闊條麵$98
闊麵彈牙唔會太乾身,牛面肉份量幾多,因用慢煮所以特別腍滑。

提拉米蘇咖啡(凍)$52
打卡必選,Tiramisu 增加咖啡嘅滑溜,好睇又好飲。

Godiva朱古力酒咖啡(凍)$58
2023-04-16
2023-04-27 158 浏览
#經典英式伯爵茶梳乎厘 🥞 ($158)#明太子醬三文魚籽意粉 🍝 ($138)#芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬 🥑 ($82)#黑芝麻鮮奶兔 🥛($48)Cafe越開越多分店🥳 旺角雅蘭中心位置方便😎 而且係pet friendly🐶 環境好適合打卡🥰 招牌梳乎厘試左伯爵茶味☕️ 3件梳乎厘質感夠fluffy🥞 亦有蛋香味🍳 如果再多啲伯爵茶醬就更好😏 明太子意粉味道惹味帶微辣😆 明太子份量算多👍🏻 醬汁creamy😍 三文治帶熱溶芝士配牛肉🧀 食落惹味🥪 配埋牛油果醬好夾🤤 新推出既黑芝麻latte鮮奶味濃🥛
#經典英式伯爵茶梳乎厘 🥞 ($158)
#明太子醬三文魚籽意粉 🍝 ($138)
#芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬 🥑 ($82)
#黑芝麻鮮奶兔 🥛($48)

2023-04-26 803 浏览
【 一吃難忘好味梳乎厘 】 💕成日聽朋友推介「PHI Coffee & Pancake」,旺角開左新分店啦,終於有機會去試吓喇!餐廳設計清新簡約,座位舒適寬敞,再加上精緻靚靚既食物,真係會忍唔住狂打卡影相呢!⭐️安妮媽媽推介菜式 : 🍝慢煮牛面肉闊條麵牛面肉細嫩軟腍,煮得好入味,份量都幾多。闊條麵有彈性,沾滿酸甜既蕃茄醬,好開胃。🥞士多啤梨梳乎厘梳乎厘有好多款式味道,我哋揀選了士多啤梨梳乎厘,有滿滿既士多啤梨伴碟,又靚又好味!梳乎厘質感軟彈,蛋味濃郁、入口即溶,配搭軟滑忌廉和雲呢拿雪糕一齊食,真係好滿足。🍳芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬三文治餡料十足,入面有滿滿既芝士和牛肉,加上烘過既三文治,外脆內熱,十分美味!伴碟既牛油果醬和流心狀太陽蛋都值得一讚。🍹士多啤梨梳打賣相好夢幻好靚!杯上仲有原粒士多啤梨,梳打入口清甜,充滿果香,好好飲。🍹檸檬梳打酸酸甜甜,好開胃又解渴。
【 一吃難忘好味梳乎厘 】

⭐️安妮媽媽推介菜式 :

🍝慢煮牛面肉闊條麵

🥞士多啤梨梳乎厘

🍳芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬

🍹士多啤梨梳打

🍹檸檬梳打
酸酸甜甜,好開胃又解渴。

2023-04-26
午餐
2023-04-26 165 浏览
PHI Cafe 最近係旺角雅蘭中心開咗新分店🥰 以木系為裝修主調🫶🏻清新日系風😆今次試咗佢嘅pancake , Toast 同埋闊條麵😋⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆慢煮牛肉闊條麵🍝($98) 8/10好鮮甜開胃嘅茄醬配埋幾滑嘅慢煮牛頰肉😛闊條麵都幾煙韌😋•芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬 🥑 🍳🍞($82) 8/10好邪惡嘅Toast🤪芝士份量好多配埋牛肉同流心蛋同牛油果醬🫶🏻多種口感層次😋好正🥰•宇治抹茶紅豆疏乎厘🍡🍵🥞($156)8/10疏乎厘唔錯🥰空氣感幾重🤪配埋濃濃抹茶cream、紅豆同蕨餅💯•潮州單叢(青茶)($38) 8/10叫咗熱嘅潮州單叢🫶🏻好清新😆食完toast 解滯一流🥰
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
慢煮牛肉闊條麵🍝($98) 8/10
好鮮甜開胃嘅茄醬配埋幾滑嘅慢煮牛頰肉😛闊條麵都幾煙韌😋

芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬 🥑 🍳🍞($82) 8/10

宇治抹茶紅豆疏乎厘🍡🍵🥞($156)8/10

潮州單叢(青茶)($38) 8/10
叫咗熱嘅潮州單叢🫶🏻好清新😆食完toast 解滯一流🥰
PHI Coffee & Pancake又開多間分店。今次選址喺旺角雅蘭中心,位置好方便,一出地鐵站就到。呢度食物選擇都同其他分店差不多,都係有主食、輕食、梳乎厘pancake、各款飲品等等。 先黎兩杯飲品。Godiva朱古力酒咖啡。呢杯酒、咖啡、朱古力既混合真係好正!尤其係佢酒味好濃,整體係重口味既配搭,但味道唔錯。另一杯係黑芝麻鮮奶。相比之下呢杯會較為清淡,但黑芝麻味道都突出。牛油果火腿牛角包。味道唔錯,牛油果同鹹香Parma Ham配搭酥脆既牛角包!可以加埋Burrata Cheese會更加滿足!明太子醬三文魚籽意粉。呢個pasta雖然睇落份量唔大,但因為佢pasta sauce好creamy,所以會有飽肚感。明太子既鹹香鮮味,簡單又好味既組合。重頭戲一定係梳乎厘pancake。今次試Earl Grey口味。pancake係一如既往既鬆軟富空氣感。而佢個earl grey醬真係幾濃,茶味好突出。另外再配搭埋厥餅、雪糕、貝殼蛋糕仔,幾豐富!不過如果earl grey醬再多啲會更好。
PHI Coffee & Pancake又開多間分店。

先黎兩杯飲品。

Godiva朱古力酒咖啡。

呢杯酒、咖啡、朱古力既混合真係好正!
尤其係佢酒味好濃,整體係重口味既配搭,但味道唔錯。

另一杯係黑芝麻鮮奶。

相比之下呢杯會較為清淡,但黑芝麻味道都突出。

牛油果火腿牛角包。

味道唔錯,牛油果同鹹香Parma Ham配搭酥脆既牛角包!
可以加埋Burrata Cheese會更加滿足!

明太子醬三文魚籽意粉。

明太子既鹹香鮮味,簡單又好味既組合。

重頭戲一定係梳乎厘pancake。
今次試Earl Grey口味。

pancake係一如既往既鬆軟富空氣感。
而佢個earl grey醬真係幾濃,茶味好突出。
另外再配搭埋厥餅、雪糕、貝殼蛋糕仔,幾豐富!
不過如果earl grey醬再多啲會更好。
PHI既梳乎厘pancake我成日同朋友去打卡(*ฅ•ᗜ•*)♡📸呢次見到旺角開左新分店當然去試試環境都幾舒服,帶有稍微復古木式設計,雖然係商場內半開放設計,裏面有卡位✨️✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼🥞🍓棉花糖與梳乎厘的愛情故事 $122 💗店員貼心提示pancake要等大約15分鐘~厚厚的pancake上檯非常Q彈,夠晒少女心(ノ≧ڡ≦)ふわふわ~棉花糖有微微燒過,配上凍的雪糕非常適合食入口淡淡的雞蛋味喲一開始擔心可能太甜,實際醬分開擺放,打卡之餘無好罪惡🥰覺得如果棉花糖可以燒到半融可能更好味🤣✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼🥞流心蛋蜜糖煙肉熱香餅 $98係意外驚喜的鹹食主食✨️軟軟的鬆餅夾有快湧出黎的太陽蛋🍳甜甜的帶有美式早餐既味道🍴係中和甜食的好選擇喲 推介!✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼🧇焦糖蘋果吐司 $88土司滿布粒粒焦糖蘋果同雪糕有種係復古咖啡廳裏面才會找到滿溢幸福的甜味(。╹ω╹。)個人感覺比梳乎厘更甜🤣甜食人要叫🥄✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼☕️豆花咖啡(轉椰奶)$52 💗每次去Phi都會叫既飲品💓可以免費升級椰子奶 係純素 fodmap好選
焦糖蘋果吐司
🥞🍓棉花糖與梳乎厘的愛情故事 $122 💗
店員貼心提示pancake要等大約15分鐘~
棉花糖與梳乎厘的愛情故事

棉花糖有微微燒過,配上凍的雪糕非常適合
食入口淡淡的雞蛋味喲

🥞流心蛋蜜糖煙肉熱香餅 $98
流心蛋蜜糖煙肉熱香餅
係意外驚喜的鹹食主食✨️
軟軟的鬆餅夾有快湧出黎的太陽蛋🍳
甜甜的帶有美式早餐既味道🍴
係中和甜食的好選擇喲 推介!
流心蛋蜜糖煙肉熱香餅
🧇焦糖蘋果吐司 $88
焦糖蘋果吐司
土司滿布粒粒焦糖蘋果同雪糕
有種係復古咖啡廳裏面才會找到
滿溢幸福的甜味(。╹ω╹。)
個人感覺比梳乎厘更甜🤣甜食人要叫🥄

☕️豆花咖啡(轉椰奶)$52 💗
每次去Phi都會叫既飲品💓
可以免費升級椰子奶 係純素 fodmap好選擇✨️
豆花咖啡裏面真係有一大塊軟滑豆腐✧٩(ˊωˋ*)
同咖啡非常夾 一試難忘
(Expresso裝係實驗量杯裏面,可以自己調節咖啡濃度 有種自製咖啡既感覺✨️
☕️朱古力(熱) $38
甜既熱朱古力,朱古力控ピッタリ💨

📍PHI Coffee & Pancake
旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓207號舖

係打卡又好味既選擇~☆

小插曲(唔係廣告啦⊙ω⊙):同朋友等食既時候留意到店員身上別住好可愛既pancake扣針🥞,(▰╹◡╹▰)走既時候驚喜發現店內有賣!而且價錢先$39,好適合扣係小布袋同套裝上面💗

• 流心蛋蜜糖煙肉熱香餅
  • 焦糖蘋果吐司