2025-04-04 168 浏览
元朗YOHO Mix 商場🍴 𝐏𝐀𝐔𝐒𝐄 𝐈𝐓咖啡店☕️裝修行簡約風,充滿空間感,白牆身⬜️ x 木系 🪵 裝潢,空間感十足,可以悠閒享用美食,渡過輕鬆寫意嘅時光😌🍳 全日早餐 $108法蘭克福腸、煙肉、烤雜菌、蕃茄、沙律菜、酸種多士、茄汁焗豆同嫩蛋🍽️食all day Breakfast最緊要係每款配菜溫度啱啱好,入口每啖都係微暖。雜菌好香,多士有咬口,水準唔錯啊。日本和牛漢堡配薯條 $138和牛漢堡肉質嫩滑,煎嘅熟成度啱啱好,保留肉汁同油脂。配上炒過嘅洋蔥,增加甜味之餘,去除牛肉嘅油膩感覺,平衡得好好。🍹 檸茶啡 $52呢杯檸茶X咖啡,新穎又衝擊味蕾✨ 經過24小時浸泡嘅冷萃咖啡,加上24小時糖漬檸檬糖漿同特選紅茶,即有茶同咖啡鎮靜嘅甘口,又有絲絲檸檬🍋嘅清新酸爽,so refreshing!Pause it 嘅飛馬拉花係招牌,今次嘅LATTE拉花係夜狼🌕🐺,綫條好靚,飲之前一定要狂打卡!
元朗YOHO Mix 商場🍴 𝐏𝐀𝐔𝐒𝐄 𝐈𝐓咖啡店☕️

🍳 全日早餐 $108

日本和牛漢堡配薯條 $138

🍹 [期間限定] 檸茶啡 $52

2025-04-04 220 浏览
呢間cafe環境好好,一入到去嘅感覺好舒服,白白嘅裝修佈置,乾乾靜靜嘅環境,感覺好清幽,我喺度飲杯咖啡傾下偈,一個人嘅時候玩下電腦睇下書感覺好一流,首先點有杯雲呢拿拉花咖啡,佢哋嘅拉花技術好高超,出咗嚟原來係隻狗仔勁得意即時影多幾張相。另外一個玫瑰花茶,養顏又健康。凱撒沙律我真係好鍾意呀新鮮嘅沙律菜加埋佢個麵包糠呢個配搭。仲有個香炸魷魚,味道好到不得了夠熱夠脆夠香呢個好好味。最後卡邦尼意粉仲有個溫泉蛋,意粉韌度啱啱好,加埋奶油香味十足好食。呢間整體嚟講樣樣我都好滿意,員工好有禮貌。
2025-04-04 179 浏览
藏在商場角落的小店,週晚餐時間人流不算太多,座位寬敞舒服。  溫泉蛋卡邦尼意粉🍝意粉不會太硬,口感剛剛好,戳破蛋黃混合芝士,奶香濃但不膩,火腿帶出淡淡油香。菠菜雜菌班尼迪克蛋兩隻水波蛋一劃開就流到得煙韌的雜糧麵包上,蘑菇和菠菜帶點清新,荷蘭醬酸酸的剛好解膩,整份吃完很飽足。  芝士黑松露薯條🍟幼身薯條炸得外酥內軟,芝士🧀軟滑,黑鬆露味不會假假的,分量夠大,不過我哋都整盤清空。伯爵茶咖啡☕茶香和咖啡苦味搭得意外順口,甜度剛剛好,像奶茶但沒那麼甜,拉花很可愛,差點唔捨得飲。
藏在商場角落的小店,週晚餐時間人流不算太多,座位寬敞舒服。

溫泉蛋卡邦尼意粉🍝

菠菜雜菌班尼迪克蛋

芝士黑松露薯條🍟

伯爵茶咖啡☕

Yoho Mix Cafe首選😍離地鐵站行2分鐘就到 激近!!💓呢個一人set有沙律/餐湯 主食 飲品煙三文魚牛油果醬🥑意粉味道清新 三文魚煙燻左特別香 而且omega 3豐富 牛油果醬撈勻意粉一齊食不會太膩 食完有滿滿飽肚感我當日不是太肚餓 唔想食飯/麵 所以就揀左香煎三文魚扒配瑞士薯餅及意大利青瓜🥒三文魚扒唔會煎得好乾 食落好juicy 皮脆肉嫩薯餅係食到有粒粒薯粒既口感 意大利青瓜又有夏南瓜之稱 味道細膩 咬落肉質有少少海綿既質地 簡單調味咁輕煮已經好出色👍🏻.水牛城單骨雞翼有8隻 唔會太辣 好惹味🤤.嚟cafe一定無可能唔要靚靚拉花咖啡☕️🍊Orange mocha 同薄荷朱古力🍫咖啡個人更愛薄荷朱古力咖啡!味道更出! 不得不讚佢地既拉花真係超靚!!😋
呢個一人set有沙律/餐湯 主食 飲品

三文魚扒唔會煎得好乾 食落好juicy 皮脆肉嫩
薯餅係食到有粒粒薯粒既口感

水牛城單骨雞翼有8隻 唔會太辣 好惹味🤤

嚟cafe一定無可能唔要靚靚拉花咖啡☕️
🍊Orange mocha 同薄荷朱古力🍫咖啡
個人更愛薄荷朱古力咖啡!味道更出!
不得不讚佢地既拉花真係超靚!!😋
2025-03-28
2025-04-01 164 浏览
元朗都開咗Pause it!以前喺北角同埋旺角都食過,超鍾意佢嘅拉花咖啡今次lunch hour就帶朋友過咗嚟試吓~我哋每人order咗個lunch set 餐湯/沙律二選一加一個main + 一杯美式咖啡(可以補差價揀自己鍾意嘅飲品)-煙三文魚牛油果醬意粉醬汁好Creamy 裏面仲有細細粒嘅牛油果碎煙三文魚卷成花鋪喺面 意粉軟硬適中大人小朋友都啱食~-松露忌廉烤雜菇闊條麵超香松露味~點知食落去又唔會覺得太Heavy雜菇因為烤過所以特別香闊條麵上面鋪滿晒芝士碎食落口感唔錯👍🏻👍🏻👍🏻-芝士松露黑薯條一個lunch set可以再加$58要個小食我哋就揀咗個芝士松露黑薯條份量超大~~四個人都夠食呀😋😋薯條炸到脆卜卜上面仲有啲松露醬加芝士松露醬超香 鍾意食松露嘅朋友必點!飲品我哋揀咗個凍嘅美式咖啡同埋一個竹炭鮮奶咖啡熱飲有超靚嘅拉花,啱晒鍾意打卡嘅朋友😍鋪面環境好乾淨,裝修都係白色簡約為主約埋朋友坐低傾吓偈飲下咖啡都係一個選擇👍🏻
元朗都開咗Pause it!
以前喺北角同埋旺角都食過,超鍾意佢嘅拉花咖啡
今次lunch hour就帶朋友過咗嚟試吓~

我哋每人order咗個lunch set
餐湯/沙律二選一
加一個main + 一杯美式咖啡
(可以補差價揀自己鍾意嘅飲品)

-煙三文魚牛油果醬意粉
醬汁好Creamy 裏面仲有細細粒嘅牛油果碎
煙三文魚卷成花鋪喺面 意粉軟硬適中
大人小朋友都啱食~

-松露忌廉烤雜菇闊條麵

一個lunch set可以再加$58要個小食
我哋就揀咗個芝士松露黑薯條
份量超大~~四個人都夠食呀😋😋
薯條炸到脆卜卜上面仲有啲松露醬加芝士
松露醬超香 鍾意食松露嘅朋友必點!

飲品我哋揀咗個凍嘅美式咖啡
同埋一個竹炭鮮奶咖啡
熱飲有超靚嘅拉花,啱晒鍾意打卡嘅朋友😍

鋪面環境好乾淨,裝修都係白色簡約為主
約埋朋友坐低傾吓偈飲下咖啡都係一個選擇👍🏻
2025-03-31
2025-04-01 165 浏览
之前係旺角食過,原來元朗都開左間分店。環境比旺角店寬敞,服務貼心。南瓜湯濃郁香甜,是日沙律新鮮開胃。煙三文魚牛油果醬意粉意粉煮得彈牙有咬口,每條都掛滿creamy嘅牛油果醬,口感順滑得嚟帶微微果香,完全唔膩。煙三文魚鹹香鮮美,同牛油果嘅濃郁形成完美平衡,仲加咗少許檸檬汁提味,整體清新又豐富。醬汁唔會過稠或過稀,恰到好處咁包裹住每條意粉,食到尾都唔會覺得滯。法式白酒燉雞配香草麵包經典法式風味,雞肉燉得軟嫩入味,輕輕一叉就散開,白酒醬汁香氣濃郁,帶微微酒香卻不嗆喉,反而襯托出雞肉的鮮甜。醬汁濃稠度剛好,充滿奶油香氣,但因為加入白酒和香草,吃起來完全不膩。旁邊的香草麵包外脆內軟,蘸上燉雞醬汁簡直絕配,吸飽湯汁後依然保持口感。薄荷朱古力咖啡清涼薄荷與醇厚朱古力意外地夾凍伯爵茶朱古力茶香突出,甜度剛好。

南瓜湯濃郁香甜,是日沙律新鮮開胃。

煙三文魚牛油果醬意粉

法式白酒燉雞配香草麵包

薄荷朱古力咖啡

清涼薄荷與醇厚朱古力意外地夾

凍伯爵茶朱古力

茶香突出,甜度剛好。
2025-03-30 172 浏览
元朗靚靚拉花cafeDinner set for two $278是日餐湯 南瓜湯濃郁的南瓜香氣讓人食指大動,湯底滑順,口感非常舒適松露忌廉烤雜菇闊條麵松露味道格外香濃,令人驚艷。麵條的口感彈牙,配上香濃的忌廉醬,和烤雜菇的鮮美,整體味道層次分明,讓人回味無窮。雜菇的份量也相當可觀,真是讓人感到滿足。麻辣牛肋條配香炸牛蒡 +$30牛肋條肉質鮮嫩,麻辣的滋味適中,讓人一口接一口。炸牛蒡的脆口感則為這道菜增添了不少風味法式多士配自家製咖啡牛油多士外脆內軟,伴碟的開心果碎和脆脆的口感,配上蜜糖及咖啡牛油,簡直是完美的結尾。可補差價選擇其他飲品焙茶拿鐵拉花設計精美,咖啡香與焙茶的香氣相得益彰,口感順滑,每一口都能感受到焙茶的獨特風味~英國梨冰茶冷泡白蘭花茉莉綠茶加一服務費PAUSE IT (元朗)元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖
元朗靚靚拉花cafe

Dinner set for two $278

是日餐湯 南瓜湯
濃郁的南瓜香氣讓人食指大動,湯底滑順,口感非常舒適

松露忌廉烤雜菇闊條麵

麻辣牛肋條配香炸牛蒡 +$30

法式多士配自家製咖啡牛油

可補差價選擇其他飲品

焙茶拿鐵

英國梨冰茶
冷泡白蘭花茉莉綠茶

加一服務費

PAUSE IT (元朗)
元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖
2025-03-29 169 浏览
今次真係要Bookmark定呢間Cafe!平時食班尼迪克蛋成日驚蛋黃唔流心,但呢度嘅煙三文魚牛油果班尼迪克蛋,真係教科書級別!煙三文魚鹹香啱啱好襯埋牛油果嘅creamy,最正係刀背輕輕一掂,隻蛋黃即刻「嘩~」一聲湧出嚟,真係食到lam lam脷😍朋友叫嘅溫泉蛋卡邦尼意大利粉,仲有驚喜!呢度嘅意粉彈牙,溫泉蛋一篤穿,蛋漿同濃郁嘅芝士醬撈埋真係邪惡到極點!最抵讚係煙肉碎大大粒厚切,鹹香脆口完全冇得輸👍飲品方面一定要試黑芝麻拿鐵!芝麻香濃到似食緊糊仔,但竟然同咖啡豆嘅nutty味夾到天衣無縫☕️!面頭嘅拉花,影相呃like一流📸 飲落仲有啲沙沙嘅口感,我諗住聽日再去encore啊~

2025-03-28 165 浏览
偷得浮生半日閒,今日揀了近元朗站商場內的cafe來相聚。餐廳裝修以白木色為主、簡約舒適,有靠窗座位,陽光灑進來格外溫暖。我哋點了一份全日早餐 (All Day Breakfast)、一份煙三文魚班尼迪克蛋 (Smoked Salmon Eggs Benedict)、一杯Flat White和一杯Latte 全日早餐包了香腸、煙肉、混合蘑菇、番茄、沙律菜、酸種包、茄汁豆及香濃滑蛋。份量足,尤其最喜歡酸種包的口感。煙三文魚班尼迪克蛋:有、沙律菜、,以酸種包托底,水煮蛋配上荷蘭醬,再以煙燻三文魚包成一朵花,微酸開胃,賣相精美。熱Flat White和熱Latte都配上精美拉花,早晨套餐包一杯熱美式咖啡,可補差價升級其他飲品。
偷得浮生半日閒,今日揀了近元朗站商場內的cafe來相聚。

2025-03-28 174 浏览
上個weekend趁天氣還未熱入元朗踩單車玩完之後行下yoho新商場見到原來開左pause it之前在旺角店飲過他們的咖啡他們拉花有好多款式次次不同而且keep到高水準係其中一間我鐘意的咖啡店 //溫泉蛋卡邦尼意大利粉 $98//蛋汁及忌廉汁掛麵 做到Creamy口感而煙肉粒增加了鹹香意粉有咬口充滿奶香味二人share份量剛剛好 //雞肉墨西哥餅 $68//芝士控必點!熱辣辣上桌 一拿起做到拉絲效果餡料有茄汁, 雞肉, 墨西哥辣椒另配sour cream整體口感就好似pizza crossover 墨西哥粟米片 //水牛城單骨雞翼 $68//雞翼炸得好香脆 入面肉質仍然保持鮮嫩多汁重點是每一隻都裹滿一層厚厚的水牛城醬好入味酸酸辣辣口感 好開胃 //Latte $40//拉花keep到高水準好靚溫度同奶泡都控制得好飲落奶滑而豆味香濃
上個weekend趁天氣還未熱入元朗踩單車

二人share份量剛剛好

//雞肉墨西哥餅 $68//
芝士控必點!
熱辣辣上桌 一拿起做到拉絲效果
餡料有茄汁, 雞肉, 墨西哥辣椒
另配sour cream

溫度同奶泡都控制得好
飲落奶滑而豆味香濃

• 意式鮮奶咖啡
2025-03-22 151 浏览
在元郎商場迷路後意外見到這間餐廳,望見環境舒適超大張梳化,於是立即入場點了個2人套餐。首先南瓜湯是蓉滿分的甜湯,非常開胃有益。然後是兩道主菜,麻辣牛肋條配香炸牛蒡,用微辣燒汁醃製的嫩嫩牛助肉夾上香脆熱辣的炸牛蒡,加上大把大把的辣椒絲作點綴,實在非常充實而惹味香口。而義式煎巴馬火腿豬鞍片配烤蘑菇忌廉汁,則是精心炮製的脆豬鞍,表面貼了香煎巴馬火腿,賣相漂亮而且用心,再加上蘑菇忌廉汁,令豬鞍感覺更多汁味美。每道主菜都有小配菜,例如是炸牛蒡和脆切薯仔,增添口感令肉食味道層次更豐富。飲料方面當然不少得漂亮的拉花咖啡,印度香料茶拿鐵,有非常香濃的肉桂味,煥然醒神的感覺。黑芝麻拿鐵則有厚重的黑芝麻,黑芝麻醬沉底質感超豐富,配上輕型味道的咖啡,確實特別有益又好飲。最後的法式多士配自家製咖啡牛油,飄香甜點,充滿濃濃蛋香而口感鬆軟的厚多士塗上淡淡咖啡味道的牛油,再由開心果麥片與糖漿做伴碟,飽肚感十足而好食,400蚊有找。

2025-02-26
【☕️Pause it | 文青感覺的下午茶】Pause it 旺角店係我愛咖啡店之一,今次去到元朗站C出口嘅元點,原來都開咗Pause it!環境開揚,近門口有些Tee和咖啡豆及產品賣,充滿文青感覺!.趕得切4點前嘅下午茶$110up,單點和飲品選擇超多!🔻沙律沙律菜新鮮清甜,仲有豆豆🫛🔻煎三文魚扒配瑞士薯餅及意大利青瓜薯餅超出色,三文魚扒與青瓜好夾🥒.🔻Latte☕️奶泡香滑,拉花好得意😊.☀️單點必食All Day breakfast 🍳 濃邊太陽蛋搶眼又出色,腸仔、炒菇、麵包都好好味,allday精緒在於上枱給客人時所有食物都同樣溫熱!.🌚黑芝麻Latte 熱飲常見,但今次凍飲又有估唔到嘅香滑,味道好好👍🏻☕️Pause it 📍香港元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖
【☕️Pause it | 文青感覺的下午茶】

環境開揚,近門口有些Tee和咖啡豆及產品賣,充滿文青感覺!

趕得切4點前嘅下午茶$110up,單點和飲品選擇超多!

🔻沙律
沙律菜新鮮清甜,仲有豆豆🫛

🔻煎三文魚扒配瑞士薯餅及意大利青瓜
薯餅超出色,三文魚扒與青瓜好夾🥒

🔻Latte☕️
奶泡香滑,拉花好得意😊
Latte

☀️單點必食All Day breakfast 🍳
All day  breakfast

🌚黑芝麻Latte
熱飲常見,但今次凍飲又有估唔到嘅香滑,味道好好👍🏻
黑芝麻latte

☕️Pause it
📍香港元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖

2025-03-19
Latte
All day  breakfast
黑芝麻latte
2025-03-19 147 浏览
呢度環境相對寧靜舒服,裝飾美觀,帶埋小朋友嚟食都覺得好舒適自在!Smoked Salmon Spaghetti with Avocado ($118)煙三文魚牛油果醬意粉呢個意粉好特別,因為好少食牛油果醬嘅意粉,煙三文魚加牛油果係一個極健康嘅配搭,而家keep緊fit嘅我,食晒成個都冇罪惡感🙂‍↕️ 10分好😋(不是試食活動)Truffle Mushroom Tagliatelle ($118)松露忌廉烤雜菇闊條麵松露味好香芝士味好足,烤雜菇份量好多!Cream Brûlée Latte (+$14)焦糖布甸鮮奶咖啡鍾意甜甜地布甸味嘅叫呢個唔錯!Earl Grey Latte (+$8)伯爵茶鮮奶咖啡充滿伯爵茶香味,鍾意伯爵茶嘅人一定要叫🤣😳

煙三文魚牛油果醬意粉
(不是試食活動)

松露忌廉烤雜菇闊條麵
松露味好香芝士味好足,烤雜菇份量好多!

Cream Brûlée Latte (+$14)
焦糖布甸鮮奶咖啡
鍾意甜甜地布甸味嘅叫呢個唔錯!

Earl Grey Latte (+$8)
伯爵茶鮮奶咖啡
充滿伯爵茶香味,鍾意伯爵茶嘅人一定要叫🤣😳

2025-03-16 203 浏览
食過Pause it 佢哋嘅幾間分店食物水準一直都係維持中上,除咗食物高質,職員服務都唔錯拉花朱古力超好飲,係我鐘意既味道而我每次都好鍾意佢哋嘅全日早餐呢度嘅全日早餐真係好豐富,今次唔例外都有點全日早餐下午茶餐,早餐有司華力腸,超大條嘅腸仔,茄汁豆,水窩蛋,多士,雜菌,沙律菜,仲有煙肉,分量都一樣好足料,另外朋友就叫Mushroom spinach benedict,份量都唔少,有水窩蛋芝士沙律菜,今次兩樣食物都唔錯,賣相同味道都唔差而且店舖環境好寧静好適合一班朋友傾下偈,又或者情侶拍拖聚會,元朗分店近西鐵元朗站,係商場里面好方便,鍾意食egg benedict既朋友唔好錯過呢度喇。
食過Pause it 佢哋嘅幾間分店

食物水準一直都係維持中上,除咗食物高質,職員服務都唔錯
拉花朱古力超好飲,係我鐘意既味道

朱古力

而我每次都好鍾意佢哋嘅全日早餐

all day breakfast tea set

鍾意食egg benedict既朋友唔好錯過呢度喇。
mushroom spinach benedict
2025-03-12
朱古力
all day breakfast tea set
mushroom spinach benedict
🎉元朗Yoho mix元點新開《Pause it》💓獲獎🏆精緻咖啡拉花新藝術🎨🖼️🌸🎊Pause it在元點開咗新分店🎊Cafe店內裝潢走白色元素極簡風🤍木質檯凳搭配白燈光營造輕鬆氛圍🪵整體小清新風格~主打手工拉花☕️以及各款輕食🥐🍟🍧採光度好高空間充足坐得舒適~放工放學嘆杯靚咖啡的悠閒小時光🌤️🌈🌟香橙朱古力咖啡🍊☕️Orange Mocha🌟抹茶拿鐵🍵☕️Matcha Latte🌟竹炭鮮奶咖啡🖤☕️Charcoal Latte我哋點咗呢三款咖啡☝🏻☝🏻每款都唔同嘅精心拉花圖案😍好靚打卡一流📸💓💓口感順滑咖啡同奶香平衡恰到好處👍🏻香橙味好特別✨✨不愧為獲獎咖啡🤗🤗🌟番茄醬菠菜芝士🫕義大利雲吞🍝呢個義大利雲吞鋪面🈶蕃茄醬加芝士🧀芝士味香濃✨雲吞皮亦煮得啱啱好~唔會太生又煙韌韌🈶咬口~輕食黎講算唔錯啦😋🙌🏻🙌🏻🌟煙三文魚🍣忌廉芝士牛角酥🧀🥐🌟黑椒牛肉牛角酥🥩🥐呢間除咗拉花出名,原來牛角包都好出色😋可能我本身鍾意🥐🥐各種配搭都想食,個包夠脆身牛油味夠濃~黑椒牛肉份量十足,食落超滿足呀~🤭👏👏 @pause__it 📍元朗朗樂路1號圓點L1樓B 120號舖#拉花咖啡#獲獎拉花 #抹茶拿鐵 #香橙咖啡

🌟香橙朱古力咖啡🍊☕️Orange Mocha
🌟抹茶拿鐵🍵☕️Matcha Latte
🌟竹炭鮮奶咖啡🖤☕️Charcoal Latte

🌟番茄醬菠菜芝士🫕義大利雲吞🍝

🌟煙三文魚🍣忌廉芝士牛角酥🧀🥐
🌟黑椒牛肉牛角酥🥩🥐

📍元朗朗樂路1號圓點L1樓B 120號舖

#拉花咖啡#獲獎拉花 #抹茶拿鐵 #香橙咖啡 #元朗美食 #yohomix #元點 #Kol #pic #手機食先 #打卡 #元朗好去處 #香港旅遊 #香港美食 #香港好去處