2025-08-05 250 浏览
位於元朗 Yoho Mix 的 Pause It 是一間風格簡約的文青小店,裝潢以淺木色配純白色為主調,搭配獨特的幾何牆面設計與柔和燈光,營造出寧靜悠閒的氛圍。空間寬敞整潔,無論是打卡拍照還是與朋友閒聊,都讓人感到舒適自在。這次我們點了一份二人套餐,菜式設計得相當用心,從頭盤到甜品,每一口都有驚喜。是日餐湯為蘑菇湯,濃稠質感中滲出滿滿的鮮菇香氣,菇味濃郁而不膩,喝起來暖胃又滿足。蒜香烤蠔蠔身大隻飽滿,鋪上滿滿蒜蓉,蒜香與海味交融,香氣撲鼻。入口滑嫩,蠔味濃郁,配上蔥花作點綴,味道平衡,是一道開胃又令人難忘的前菜。香草烤美國春雞配薯菜春雞外皮烤得金黃香脆,微微散發出香草氣息,肉質柔嫩多汁,尤其雞胸部分亦不顯乾柴。搭配底下的烤薯菜,層次豐富,讓人一試難忘。自家手打美國安格斯牛肉漢堡配薯條漢堡包選用鬆軟香滑的奶油麵包,內裡夾著厚實多汁的安格斯手打牛肉,肉香濃郁,入口飽滿。芝士微融、蔬菜新鮮,搭配得宜。旁邊的香草薯條炸得香脆,鹹香適中,是讓人忍不住一條接一條的邪惡美味。葡萄柚冰茶葡萄柚冰茶果香撲鼻,酸甜適中,飲一口清新消暑,非常解膩,是配搭肉類菜式的理想選擇。伯爵茶鮮奶咖啡奶泡綿密細緻,拉花精

蒜香烤蠔

香草烤美國春雞配薯菜

自家手打美國安格斯牛肉漢堡配薯條

葡萄柚冰茶

伯爵茶鮮奶咖啡
奶泡綿密細緻,拉花精緻,這杯的拉花是一隻唯美的獨角獸,整杯咖啡極具儀式感。入口茶香與奶香交織,柔順芳香。伯爵茶的迷人香氣實在太誘人,最終還是甘心喝掉獨角獸,細味這杯充滿層次感的精品咖啡。

2025-07-26
  • 伯爵茶鮮奶咖啡
就算好忙好忙💨都要有時間俾自己停一停✋🏻放慢腳步 • 抖一抖😎嘆番杯靚啡☕️同朋友仔去左依間出名拉花靚既Cafe🤎咖啡師👨🏻‍🍳用心製作,包你一定會打卡📸~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ☀️ Set Lunch Menu (Start from $118) ☀️(供應時間 : 11:30-14:30)🔸是日餐湯🥣 / 沙律🥗 🔸Hot Americano☕️ / 西柚冰茶🍹 (或可補差價選擇其他野飲)揀左甘筍湯🥕 & Iced Americano(+$2)☕️.▪香煎馬面魚配烤薯菜 • 榛子牛油汁 ($158)馬面魚🐟外皮香脆,魚肉嫩嫩🤍榛子牛油汁,有粒粒榛子碎🌰滿滿堅果香氣🤎估唔到同魚肉又夾喎!旁邊既烤薯菜🥔🥒都沾到榛子牛油😝.▪法式多士配自家製咖啡牛油 (跟Lunch Set 加+$68)法式多士🍞外脆內軟,濃濃蛋香🥚自家製咖啡牛油🧈溶埋落去多士到🤤咖啡香幾出,配住甜甜既法式多士,甜味 • 鹹味夾住,好快清左🫢旁邊加左開心果碎粒💚 • 朱古力Cereal脆脆點綴🤎鍾意食甜品又鍾意飲咖啡既朋友仔,記得要揀呀😜.▪伯爵茶朱古力 Earl Grey C
就算好忙好忙💨都要有時間俾自己停一停✋🏻
放慢腳步 • 抖一抖😎嘆番杯靚啡☕️
同朋友仔去左依間出名拉花靚既Cafe🤎
咖啡師👨🏻‍🍳用心製作,包你一定會打卡📸
伯爵茶朱古力 Earl Grey Chocolate

(供應時間 : 11:30-14:30)

🔸是日餐湯🥣 / 沙律🥗

▪香煎馬面魚配烤薯菜 • 榛子牛油汁 ($158)
馬面魚🐟外皮香脆,魚肉嫩嫩🤍
榛子牛油汁,有粒粒榛子碎🌰滿滿堅果香氣🤎
估唔到同魚肉又夾喎!
旁邊既烤薯菜🥔🥒都沾到榛子牛油😝
香煎馬面魚配烤薯菜 • 榛子牛油汁
香煎馬面魚配烤薯菜 • 榛子牛油汁

法式多士🍞外脆內軟,濃濃蛋香🥚
旁邊加左開心果碎粒💚 • 朱古力Cereal脆脆點綴🤎
鍾意食甜品又鍾意飲咖啡既朋友仔,記得要揀呀😜
法式多士配自家製咖啡牛油

▪伯爵茶朱古力 Earl Grey Chocolate ($46)
個拉花超細緻,打卡一流📸
濃郁朱古力🍫中帶住淡淡既茶香🫖甜而不膩。
伯爵茶朱古力 Earl Grey Chocolate

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
2025-07-24 430 浏览
Yoho mix新店多,但西式咖啡店不要錯過這間,咖啡拉花太出色了,食品的質素也非常的高午巿套餐大啡菇黑松露忌廉汁意大利飯濃郁的忌廉汁讓每一粒米飯也都散發著香氣,因為米飯煮得恰到好處,吸收了醬汁的精華,每口也可細細品嚐出它的細膩。午餐可配搭青蘋果沙律青菜加上蘋果薄片,加上它們的黃色沙律醬,酸甜味道分明,既青新又美味,口感亦很豐富。香橙朱古力咖啡這杯飲品的創意十足,香橙的清新與朱古力的濃郁配搭,像極了某品牌的橙味朱古力小吃。看到橙皮屑撒報在拉花的狗仔上,更增添了一絲趣味,視覺與味覺的雙重享受。自家手打美國安格斯牛肉漢堡配薯條手打的漢堡的肉餡新鮮多汁,簡單配上麵包,芝士,蕃茄已經完美。搭配脆口的薯條,口感令人滿意。牛肉的鮮香與各種配料的搭配恰到好處,讓人一口接一口。芝士黑松露薯條山視覺衝擊的薯條山,以黑松露和大量芝士的組合令人震撼。濃郁的芝士味道與薯條的香脆形成完美的搭配,每次來也必點的啊。法式多士配自家制咖啡牛油這道甜品的材料組合非常有創意,不但有自家製咖啡牛油,而牛油布里歐麵包的多士煎得鬆軟,加上開心果碎和脆穀麥的伴碟,以及淋上糖漿,讓人回味無窮。每次來都會有驚喜的西餐,期待下次再過來

午巿套餐
大啡菇黑松露忌廉汁意大利飯

午餐可配搭青蘋果沙律

香橙朱古力咖啡

自家手打美國安格斯牛肉漢堡配薯條

芝士黑松露薯條山

法式多士配自家制咖啡牛油

每次來都會有驚喜的西餐,期待下次再過來吃別的。

2025-07-22
午餐
雖然香港的餐飲業正吹淡風,不少老牌食肆接二連三結業,但在旺角開業多年的 PAUSE IT,生意就愈做愈好,分店愈開愈多,在元朗又開了一間分店,某程度上正好證明了這間咖啡店的實力非凡。這一天,和太太來到元朗逛街,發現元點商場內原來開了 PAUSE IT的新分店,便入內吃了一頓滿意的午餐。餐湯是「蘑菇湯」,蘑菇早已打得細碎,菇味濃郁,是我喜歡的湯。「青菜沙律」的沙律菜十分新鮮,配以胡麻醬,清爽開胃。我的主菜是「香煎脆皮鴨胸配白酒香橙醬」,鴨胸口感適中,皮脆肉香,配以開胃的白酒香橙醬,味道令人滿意。太太的主菜「香煎比目魚配青蘆筍」醬汁香甜味美,比目魚魚皮煎得甚脆,魚肉軟滑可口,埋藏在魚下的薯蓉亦好味道,只嚐了少許的我相當滿意,她就更加喜歡了。兩杯餐飲,我點了熱的「伯爵茶鮮奶咖啡」,這咖啡的拉花是隻美麗的獨角獸,十分漂亮,漂亮得讓我幾乎不忍心把這咖啡喝下去,不過這咖啡的香氣同樣吸引,就讓我甘願破壞這獨角獸的美麗,來品嚐這杯帶有伯爵茶味的香甜鮮奶咖啡佐餐。太太的餐飲點了凍的「焙茶拿鐵」,一向喜歡焙茶味道的她,對這杯凍飲也投以正面的評價。總括而言,這天第一次幫襯這間 PAUSE IT分店,它給我的

總括而言,這天第一次幫襯這間 PAUSE IT分店,它給我的印象很不錯呢!
午餐
  • 伯爵茶鮮奶咖啡
  • 香煎比目魚配青蘆筍
  • 香煎脆皮鴨胸配白酒香橙醬
2025-06-13 893 浏览
Wooo....終於來到小朋友考試的最後一天當然要捉埋卡佬齊齊去嘆返個早餐這個豐富的早餐正好為這個考試劃上完滿句號❤️全日早晨➡️由原本1條長長的法蘭克香腸改為2條肥肥的巴伐利亞白香腸,更愛那淡淡的香草味的香腸➡️好滑的炒滑蛋配上酸種烘麵包,美味又飽肚➡️夠香脆的煙肉、茄汁焗豆、炒雜菇、煎香過的大蕃茄及沙律菜,豐富的早餐❤️輕盈早餐➡️熱烘香脆的薯餅、煙肉、炒滑蛋➡️新鮮的沙律菜❤️朱古力丹麥酥➡️酥脆度十足,內裡有著帶有少少流心的朱古力漿,好好食,吃後好滿足喔~❤️熱香橙朱古力咖啡➡️每次都必點熱咖啡或朱古力,除了鍾意飲之外,仲好想影張拉花打卡相🤭➡️這次是一隻狼頭,真係好靚,邊欣賞邊食早餐,唔捨得飲住呀!➡️淡淡的香橙味咖啡,愛橙寶寶必點喔~❤️凍朱古力咖啡➡️朱古力與咖啡平衡得好好,所以這杯是卡佬必點飲品之一📍Pause It (YoHo Mix) 元朗西式咖啡店元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖 港鐵元朗站 C 出口, 步行約5分鐘
Wooo....終於來到小朋友考試的最後一天
當然要捉埋卡佬齊齊去嘆返個早餐
這個豐富的早餐正好為這個考試劃上完滿句號

❤️全日早晨
➡️好滑的炒滑蛋配上酸種烘麵包,美味又飽肚

❤️輕盈早餐
➡️熱烘香脆的薯餅、煙肉、炒滑蛋
➡️新鮮的沙律菜

❤️朱古力丹麥酥
❤️熱香橙朱古力咖啡
➡️淡淡的香橙味咖啡,愛橙寶寶必點喔~

❤️凍朱古力咖啡
➡️朱古力與咖啡平衡得好好,所以這杯是卡佬必點飲品之一

📍Pause It (YoHo Mix) 元朗西式咖啡店

6天前 0 浏览
簡約風嘅裝修 環境好舒適👍🏻🍽️法式蔬菜芝士雞肉卷配蜜糖烤薯粒 呢個我哋嗌咗Set 跟咗個蘑菇餐湯雞肉卷有驚喜👍🏻另外加錢要咗個小食同甜品➖芝士黑松露薯條薯條香脆😋可口配上芝士黑松露醬非常惹味➖法式多士配自家製咖啡牛油好出色嘅一個甜品🥹多士用蛋汁浸過再製作 香濃嘅蛋香味配上咖啡牛油🧈勁香🍽️全日早餐 我去到Cafe一定會叫嘅全日早餐除咗有 煙肉,炒蛋,香腸 等等之外仲可以加錢轉牛角包同埋要薯餅🍽️溫泉蛋卡邦尼意大利粉一上枱已經超香嘅卡邦尼意粉🍝醬汁香濃,食到停唔到口🤤☕️拉花咖啡 Mocha咖啡可以加錢轉大杯~唔使驚唔夠飲🥰
簡約風嘅裝修 環境好舒適👍🏻

多士用蛋汁浸過再製作 香濃嘅蛋香味
配上咖啡牛油🧈勁香

🍽️全日早餐
我去到Cafe一定會叫嘅全日早餐
除咗有 煙肉,炒蛋,香腸 等等之外
仲可以加錢轉牛角包同埋要薯餅

🍽️溫泉蛋卡邦尼意大利粉
一上枱已經超香嘅卡邦尼意粉🍝
醬汁香濃,食到停唔到口🤤

☕️拉花咖啡 Mocha
咖啡可以加錢轉大杯~唔使驚唔夠飲🥰
#元朗美食 PAUSE IT 簡約舒服咖啡店食物高質又吸引😋呢間餐廳係我元朗食店首選店內環境舒適,空間感十足木系加純白風格🤍感覺好relax~最吸引就係拉花咖啡☕圖案精緻,味道又好飲今次揀左薄荷朱古力咖啡 (跟餐+$8)原本餐飲係葡萄柚冰茶/美式咖啡餐牌仲有好多款咖啡選擇⭐二人晚餐價錢合理有餐湯、焗蠔、自選主菜、飲品主菜🌶️麻辣蜆肉意大利粉🍝粒粒蜆肉都好大粒鮮甜意粉辣辣地好惹味🐟香煎馬面魚烤薯菜配榛子牛油汁個汁好香,魚肉夠嫩滑🦪蒜蓉焗蠔超大隻呀~😍連平時唔食蠔既男友都忍唔住食左2隻跟餐有4隻每人兩隻唔洗爭😆單點$48/3隻,下次自己嗌3隻食先得!期待下次放假再黎好好享受座位闊落約朋友聚會夠大張枱或者metime自己嘆下咖啡都好適合🤭
#元朗美食 PAUSE IT 簡約舒服咖啡店
食物高質又吸引😋呢間餐廳係我元朗食店首選

店內環境舒適,空間感十足
木系加純白風格🤍感覺好relax~

最吸引就係拉花咖啡☕
圖案精緻,味道又好飲
今次揀左薄荷朱古力咖啡 (跟餐+$8)
原本餐飲係葡萄柚冰茶/美式咖啡
餐牌仲有好多款咖啡選擇

⭐二人晚餐價錢合理
有餐湯、焗蠔、自選主菜、飲品

主菜
🌶️麻辣蜆肉意大利粉🍝
粒粒蜆肉都好大粒鮮甜
意粉辣辣地好惹味
🐟香煎馬面魚烤薯菜配榛子牛油汁
個汁好香,魚肉夠嫩滑

🦪蒜蓉焗蠔超大隻呀~😍
連平時唔食蠔既男友都忍唔住食左2隻
跟餐有4隻每人兩隻唔洗爭😆
單點$48/3隻,下次自己嗌3隻食先得!

期待下次放假再黎好好享受
座位闊落約朋友聚會夠大張枱
或者metime自己嘆下咖啡都好適合🤭
[✨元朗 PAUSE IT·高質Cafe🌸]#PAUSE IT#元朗今次叫左兩個Set Dinner 配一份配湯,一份沙律🌸煙三文魚牛油果醬意粉 $138煙三文魚有三大片,擺盤好靚,牛油果醬濃而不膩,意粉掛晒啲汁好正!😍🌸大啡菇黑松露忌廉汁意大利飯 $148成個飯掛晒忌廉汁,大啡菇好香一咬爆曬汁,非常美味🤤🌸熱Latte +$6🌸花生醬鮮奶咖啡 +$10熱Latte拉花好靚花生醬鮮奶咖啡少少咸香,味道非常之夾,諗起都好回味😍————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結簡約風cafe ,食物依然唔錯,約姐妹聚聚慢慢嘆杯咖啡既好地方🥳📍 Pause It🏠:元朗朗樂路1號元點L1 B120號舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #元朗 #元朗美食 #元朗好去處 #元朗食好西 #元朗餐廳 #bravajava #f
[✨元朗 PAUSE IT·高質Cafe🌸]

#PAUSE IT#元朗

今次叫左兩個Set Dinner 配一份配湯,一份沙律
🌸煙三文魚牛油果醬意粉 $138

🌸大啡菇黑松露忌廉汁意大利飯 $148
成個飯掛晒忌廉汁,大啡菇好香一咬爆曬汁,非常美味🤤

🌸熱Latte +$6
🌸花生醬鮮奶咖啡 +$10
熱Latte拉花好靚
花生醬鮮奶咖啡少少咸香,味道非常之夾,諗起都好回味😍

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍 Pause It
🏠:元朗朗樂路1號元點L1 B120號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #元朗 #元朗美食 #元朗好去處 #元朗食好西 #元朗餐廳 #bravajava #foodie #高質 #打卡
2025-08-14 0 浏览
咁熱既天氣,都係室內活動hea下岩我哋😆午後同阿囡去嘆個下午茶已經好chill。Yoho Mix既Pause it係以白色為主既文青咖啡店,整體簡潔舒適。下午茶set幾十蚊價錢親民,仲可以加錢轉拉花咖啡或特飲。黑椒牛肉牛角酥🥐 - 牛角酥充滿牛油香,鬆化香脆,牛肉片有粒粒黑椒,加上新鮮沙律菜,味道清爽輕怡。温泉蛋卡邦尼意粉🍝- 簡單的材料但煮得好卻有很多技巧。意粉彈牙有口感,白汁濃稠適中,加上鹹香煙肉,醬汁掛滿每條意粉,香濃滋味。芝士黑松露薯條🍟 - 滿滿一盤份量超大的,直身薯條加上香濃黑松露和芝士醬,無得輸既絕配。培茶Latte - 除左咖啡,強烈推介這杯。有精緻拉花,培茶比抹茶多了份烤烘的香味,茶味突出又不苦澀,順滑醇厚,連小朋友都喜歡。熱帶水果冰茶🍹- 充滿甘橘和菠蘿香氣,冰涼清新,夏天解渴首選。

2025-07-29
下午茶
2025-08-13 0 浏览
走進Pause it店裡用餐氛圍不錯,暖色調的溫馨感,結合悠閒風的裝潢,一點也沒有餐廳的拘束感,搭配上大面落地玻璃窗,Pause it採光一級棒,是蠻舒服的用餐環境。是日餐湯是以蕃茄熬製的蕃茄濃湯,蕃茄濃湯果然是最幸福的餐前湯品,整體甜酸純粹,甚為自然,絕不是那種工廠加工湯,蕃茄濃湯滑順濃香,在餐前喝一碗蕃茄濃湯,胃都暖起來了。看看肥美的蒜蓉焗蠔,使人口水直流,蒜蓉焗蠔自然的鮮甜味一入口彷彿大海就在眼前,蒜蓉加焗蠔那自然的鹹甜鮮美,讓人一顆接一顆,極為過癮,喜歡吃蒜蓉焗蠔的,大力推介來Pause it朝聖。麻辣蜆肉炒意粉真的太狂了,看到麻辣蜆肉炒意粉還沒動筷就已經先餵飽雙眼,麻辣蜆肉每顆飽滿得像要溢出來。炒意粉被滿滿麻辣蜆肉包圍,有種蜆肉富翁的爽感,吸睛又滿足,適合海鮮控必點。蜆肉佐上麻辣醬,提升了蜆肉的鮮度,完全驚豔到,麻辣蜆肉就是霸氣十足,咀嚼中盡是海味噴發,好不迷人,炒意粉以特製的麻辣醬拌炒,香辣席捲而來,與蜆肉、炒意粉極合拍,十分開胃。香草烤美國春雞配薯菜還不小隻,烤到酥脆的美國春雞光看就覺得相當入味,烤過的美國春雞把肉汁完整鎖在肉裡,切開的瞬間立刻流出大量雞汁,蠻少遇到這麼多

香草烤美國春雞配薯菜還不小隻,烤到酥脆的美國春雞光看就覺得相當入味,烤過的美國春雞把肉汁完整鎖在肉裡,切開的瞬間立刻流出大量雞汁,蠻少遇到這麼多汁的香草烤美國春雞。

香草烤美國春雞肉汁毫不油膩,而且雞肉鮮嫩,就連最容易乾柴的雞胸肉也有許多雞汁,美國春雞主要風味來自香草,其中烤過的雞皮薄脆感令人愛不釋口,底下的薯菜新鮮,與美國春雞流下的雞汁吃,立即變成美味的鮮蔬。

姨姨想來點養生茶,於是姨姨點了蘋果蜂蜜杞子茶,蘋果蜂蜜杞子茶喝得到原粒杞子,還有原片蘋果片,蜂蜜滋潤了姨姨的喉嚨,在這麼熱的天氣來上一杯清新的蘋果蜂蜜杞子茶,整個人都暑氣全消。

抹茶控馬上被Pause it的熱抹茶拿鐵給擄獲,真的大愛這濃郁的熱抹茶拿鐵,抹茶甘而不苦,喝起來茶香濃厚,拿鐵的鮮奶部份打成綿密的奶泡,可愛的小狗拉花讓人看了感到療癒,熱抹茶拿鐵品嚐時輕柔舒服,香醇順口,晚上還是安然入睡。
🎂生日月份,爸爸安排了位於元朗元點既一間小清新風餐廳,光線柔和令人份外放鬆~係一個休閑下午,我地order左🤩🐟煙三文魚牛油果班尼迪克蛋😍煙三文魚與牛油果的搭配,口感豐富,班尼迪克蛋的蛋黃流出,荷蘭醬味道👅酸甜醇厚,英式鬆餅則鬆軟可口,非常適合早午餐。🍔自家手打美國安格斯牛肉漢堡配薯條非常值得推介🥰漢堡肉質鮮嫩多汁,搭配新鮮配料,薯條外脆內軟,又幾出色,份量十足,令人滿足。☕️雲尼拿鮮奶咖啡呢杯咖啡香氣撲鼻,雲尼拿的清甜與醇香的咖啡相得益彰,是完美的搭配。🥤朱古力鮮奶咖啡巧克力與咖啡的結合,甜度適中,帶來陣陣的幸福感,非常適合隨餐享用。呢間餐廳以舒適環境和用心菜品贏得我哋讚譽,無論是早午餐還是下午茶,都好值得過嚟一試🥰🥰

係一個休閑下午,我地order左🤩

🐟煙三文魚牛油果班尼迪克蛋

🍔自家手打美國安格斯牛肉漢堡配薯條

☕️雲尼拿鮮奶咖啡

🥤朱古力鮮奶咖啡

2025-08-08
庆祝纪念
生日
2025-08-02 126 浏览
上星期日,天氣很好帶咗媽咪去元朗食吓嘢之前未行過元點原來好多餐廳揀咗一間最多人嘅Cafe 價錢唔算貴環境好優雅好文青坐咗喺窗邊又開陽又光猛仲有綠色植物襯托感覺十分輕鬆一人點咗一份主食一份All day Breakfast 同埋一份南瓜栗子雞胸意大利飯All day Breakfast 轉牛角包牛角包勁鬆化有煙肉腸仔蕃茄炒蛋沙律又豐富又美味南瓜栗子雞胸意大利飯南瓜甜甜地,配料仲有松子增加口感意大利粉軟硬適中十分好食飲品飲咗一杯焙茶latte拉花有隻小狗仔很可愛焙茶味香濃奶夠滑味道適中,不用再加糖
上星期日,天氣很好

有煙肉腸仔
蕃茄炒蛋沙律
又豐富又美味

南瓜栗子雞胸意大利飯
南瓜甜甜地,配料仲有松子增加口感
意大利粉軟硬適中
十分好食

飲品飲咗一杯焙茶latte
拉花有隻小狗仔
很可愛
焙茶味香濃
奶夠滑
味道適中,不用再加糖
2025-07-28 149 浏览
簡約純白嘅木系設計好打卡able📸座位寬敞舒適,聽講佢哋嘅拉花咖啡好出名,一於試試佢😏💚全日早餐款式多,有烤蕃茄、香腸、炒蛋、煙肉、炒菇、茄汁豆、多士及沙律菜🥗材料新鮮,味道唔錯,而且份量十足夠飽肚!🧡法式多士配自家製咖啡牛油咖啡牛油好有特色,3層嘅多士外脆內軟,配埋開心果及cereal,令口感更有層次更豐富~🖤黑芝麻拿鐵獨角獸拉花好靚🦄芝麻味香,飲落滑順唔會死甜!健康之選~🤎朱古力拿鐵朱古力味濃~帶少少苦澀味!加埋好少見到嘅狗狗拉花🐶好可愛😍打卡一流~
簡約純白嘅木系設計好打卡able📸
座位寬敞舒適,聽講佢哋嘅拉花咖啡好出名,一於試試佢😏

💚全日早餐

🧡法式多士配自家製咖啡牛油

🖤黑芝麻拿鐵
獨角獸拉花好靚🦄芝麻味香,飲落滑順唔會死甜!健康之選~

🤎朱古力拿鐵
  • 法式多士配自家製咖啡牛油
這間餐廳清新的裝潢讓人感到放鬆。明亮的燈光和舒適的座位非常適合聊天,整體氛圍輕鬆愉快,讓我們期待晚餐的美味。我們點了一個二人餐,包含餐湯和沙律。前菜的驚喜是四隻蒜香焗蠔,外焦內嫩,蒜香味十足,令人垂涎欲滴。主菜方面,我們選擇了巴馬火腿豬安片配烤蘑菇,火腿薄片搭配滑嫩的豬安片,味道層次豐富;還有安格斯牛肉漢堡配薯條,漢堡多汁且口感極佳,搭配香脆的薯條,完美!最後,我還點了一杯可愛的熱朱古力,拉花藝術感十足,味道也非常美味。

好久沒有和老公過二人世界🥹昨天跟老公到元朗走走然後吃晚飯,選了這家聽說拉花超級可愛的打卡餐廳試試💕餐廳以清新簡約設計純白為主,主打拉花咖啡、手沖咖啡,不喝咖啡的我要了一杯熱朱古力,拉花圖案超級可愛,是狗仔的圖案🐶😍超級靚又打卡!我們叫了二人餐,包了餐湯或沙律。🔸前菜-蒜香焗蠔焗蠔共有四隻,配上蒜蓉,鮮美十足!🔸牛肝菌汁雜菌意大利飯大啡菇鮮嫩多汁,意大利飯煮得軟硬適中,十分creamy,每一口都充滿着雜菌和奶油的香氣!🔸法式寶雲酥羊架配蜜糖蒜片薯蓉羊架外脆內嫩,配搭芥末、香料同麵包糠,咬下去的時候肉汁豐富,風味十足!配料有秋葵,薯蓉等解膩,十分好吃!葡萄柚冰茶也很不錯,十分解渴好喝!
我們叫了二人餐,包了餐湯或沙律。
🔸前菜-蒜香焗蠔
焗蠔共有四隻,配上蒜蓉,鮮美十足!
🔸牛肝菌汁雜菌意大利飯
🔸法式寶雲酥羊架配蜜糖蒜片薯蓉
葡萄柚冰茶也很不錯,十分解渴好喝!
拉花朱古力
蒜蓉焗蠔