2025-05-12 57 浏览
今日放假同朋友仔去嘆下咖啡chill下輕鬆下,係yoho mix搵左呢間coffee shop,啲拉花真係心心眼。好,坐低睇吓有咩好食先。叫咗兩個一人餐,主要都想試吓呢度嘅咖啡。南瓜湯有南瓜子,係用純南瓜,飲落有少許薑蓉點點。忌廉菠菜蟹肉扁意粉,食落蟹肉偏咸味,扁意粉軟硬適中。溫泉蛋卡邦尼意大利粉,上面鋪滿芝士,有點點香草,溫泉流心蛋可以拌意大利粉食。頭先門口入嚟發現係點評打卡收藏送丹麥酥。西班牙鮮奶咖啡,個拉花好靚,狗仔好可愛。黑芝麻拿鐵,佢嘅拉花藝術,除咗咖啡亦都延伸到非咖啡飲品。

好,坐低睇吓有咩好食先。
叫咗兩個一人餐,主要都想試吓呢度嘅咖啡。

南瓜湯有南瓜子,係用純南瓜,飲落有少許薑蓉點點。

忌廉菠菜蟹肉扁意粉,食落蟹肉偏咸味,扁意粉軟硬適中。

頭先門口入嚟發現係點評打卡收藏送丹麥酥。

西班牙鮮奶咖啡,個拉花好靚,狗仔好可愛。

黑芝麻拿鐵,佢嘅拉花藝術,除咗咖啡亦都延伸到非咖啡飲品。
2025-05-09 25 浏览
特登入元朗YOHO Mix呢間「Pause It」叉電⚡️全店純白簡約風,啲燈光打到食物自帶濾鏡咁,枱與枱之間夠闊落,啱哂老Best傾偈唔怕被聽秘密👯♀️🍝忌廉菠菜蟹肉扁意粉忌廉汁煮得夠creamy,菠菜份量落得足,蟹肉雖然唔算澎湃但都有絲絲鮮味點綴~🥣蘑菇湯反而有驚喜,飲到粒粒菇茸仲有淡淡松露香!🍄🐔✨法式芝士雞肉卷一刀切落脆皮即爆流心芝士瀑布🧀 原來內藏爽脆蘿蔔粒同煙肉碎,鹹香交織好過癮!蜜糖薯粒外脆內綿💯🦪🧄蒜蓉焗蠔四大隻蠔鋪滿金黃蒜粒!焗到邊位微焦脆口,蠔肉依然keep到爆汁💦 蒜香夠晒霸道但唔會蓋過蠔鮮,熱辣辣食最邪惡~☕️🔥拉花界天花板焙茶拿鐵真係靚到尖叫!拉花師傅雕出天鵝頸仲撒金箔,華麗到忍唔住連拍50張👑 蘋果杞子茶清甜潤喉,飲完成個人暖笠笠🍎

🍝忌廉菠菜蟹肉扁意粉

🥣蘑菇湯
反而有驚喜,飲到粒粒菇茸仲有淡淡松露香!🍄

🐔✨法式芝士雞肉卷

🦪🧄蒜蓉焗蠔

☕️🔥拉花界天花板

2025-05-09 31 浏览
我想同你一齊食小確幸!日本和牛漢堡日本和牛漢堡 $138肉質鬆化多汁,漢堡扒厚到成寸,配埋香脆粗薯條,滿足到爆!忌廉菠菜蟹肉扁意粉 lunch set $118忌廉汁香濃得嚟唔膩,蟹肉份量剛好,每啖都食到鮮甜蟹肉,扁意粉煮得al dente,菠菜保持到翠綠。是日沙律 lunch set附送 salad加上蜜糖芥末醬,清新開胃。抹茶latte $48師傅拉花手勢一流!抹茶味濃郁帶微微苦澀,奶泡綿密,甜度剛好。餐廳環境舒適,服務細心,雖然價錢中上,但食物質素絕對對得住個價錢!下次要試埋佢哋嘅甜品先得~PAUSE IT (元朗)元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖#元朗美食 #旺角美食 #cafe #hkcafe #元朗cafe
我想同你一齊食

小確幸!日本和牛漢堡

日本和牛漢堡 $138
肉質鬆化多汁,漢堡扒厚到成寸,配埋香脆粗薯條,滿足到爆!

忌廉菠菜蟹肉扁意粉 lunch set $118

是日沙律 lunch set附送
salad加上蜜糖芥末醬,清新開胃。

抹茶latte $48

PAUSE IT (元朗)
元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖

餐廳環境以簡約時尚為主🤍白色牆搭配木質家具營造出溫暖舒適氛圍☺️適合靜靜地享受美食或與朋友交流🍽️法式白酒燉雞配香草麵包🍽️雞肉燉得十分入味,白酒香氣與嫩滑雞肉完美融合,搭配香草麵包更增添濃郁層次感😜🍽️松露忌廉烤雜菇闊條麵🍽️松露濃郁香氣充斥在整道菜中,忌廉醬細膩與闊條麵彈性形成絕佳口感😆🍽️法式多士配自家製咖啡牛油🍽️法式多士酥香可口,自家製咖啡牛油係重點,微甜微甘嘅咖啡,令多士增添獨特風味😋☕️花生醬奶蓋拿鐵 & 伯爵茶朱古力☕️拿鐵嘅花生醬奶蓋濃郁滑順,伯爵茶朱古力則甜而不膩😌PAUSE IT元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖

餐廳環境以簡約時尚為主🤍白色牆搭配木質家具
營造出溫暖舒適氛圍☺️適合靜靜地享受美食或與朋友交流

🍽️法式白酒燉雞配香草麵包🍽️

🍽️松露忌廉烤雜菇闊條麵🍽️

🍽️法式多士配自家製咖啡牛油🍽️

☕️花生醬奶蓋拿鐵 & 伯爵茶朱古力☕️
拿鐵嘅花生醬奶蓋濃郁滑順,伯爵茶朱古力則甜而不膩😌

PAUSE IT
元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖
2025-05-08 26 浏览
這家餐廳環境優美,坐位舒適,成日來放空。餐前沙律 (Salad Of The Day)提供新鮮的食材,搭配特製醬汁,讓人一口咬下,清新的味道令人開胃。接下來的烤牛肉 (Coffee-Grilled Hanger Steak with Chimichurri),外焦內嫩,咖啡的香氣與香菜醬的搭配,增添了層次感。蒜蓉燒蠔 (Grilled Oysters) 則是另一個亮點,蠔肉鮮嫩,濃郁的蒜蓉味道使每一口都充滿驚喜。而拉花咖啡 (Earl Grey Latte)顯示了餐廳的用心,拉花技術精湛,咖啡與伯爵茶的結合。
這家餐廳環境優美,坐位舒適,成日來放空。

🐽 凱撒沙律加烤雞生菜夠晒爽脆,麵包粒香口得嚟唔油膩,最驚喜係烤雞唔係乾爭爭嗰種,咬落嫩滑仲有少少迷迭香嘅餘韻。芝士碎夠多,整體醬汁比例啱啱好,唔會搶咗蔬菜嘅清甜🐽 水牛城雞翼炸得幾有水平,外皮脆得嚟唔厚粉,辣醬酸度同辣度平衡得幾好,食完兩隻都唔會膩喉嚨。雞肉保持到肉汁🐽 卡邦尼意粉蛋黃撈勻後醬汁即刻濃稠度升級,煙肉粒煎得香脆。整體調味偏輕手,奶香比鹹香突出,適合怕膩嘅人🐽 焙茶latte茶味幾出,飲落有烘焙過嘅甘香,奶泡打得綿密但未至於好厚身。甜度控制得幾好,飲到尾都唔會滯,最出色係個拉花勁靚🫶🏻
🐽 凱撒沙律加烤雞

🐽 水牛城雞翼

🐽 卡邦尼意粉

🐽 焙茶latte
2025-05-06 12 浏览
天氣好心情好, 去咗元點一間靚靚Cafe 食個靚靚lunch , 平時經過覺得呢間餐廳好舒服, 簡約光猛嘅風格,令人有一好輕鬆嘅感覺😍我哋叫咗蟹肉意粉同埋雞肉卷, 兩樣都好好食,佢哋啲咖啡拉花仲好正添又可以打卡影相又好味😋而且店員服務都好好勁有禮貌, 如果想好好享受一個中午或者下午茶,不妨試吓呢間😛🤟🏻而且地點相當方便一出西鐵站就係啦, 下次約多幾個女仔friend過嚟一齊可以打卡影吓相添🤪🤪🤪🤪😎😎😎😎

2025-05-06 10 浏览
Yoho真係大到不得了,行到我亂哂🤭餐廳種類都好多,今晚我揀左這間☺️ Dinner Set for 2「蘑菇忌廉湯」是我喜歡的味道,香濃而且有蘑菇碎粒在內👍🏻「忌廉菠菜蟹肉扁意粉」好 creamy 香滑意粉軟硬度剛好,不過要襯熱食,如不是會好濟同硬左🥰「香草烤美國春雞配薯菜」 欣賞它的醬料,少少香辣味,雞肉入哂味🤭「蒜蓉焗蠔(4隻)」 size唔太大,但可過足口引🤣「Honey Apple Tea withGoji 」 好精美的茶,會有茶壺內的熱力泡茶,有一片蘋果乾👍🏻「Hojicha Latte」 特意同我拉花,可好可愛袁人❤️ 味道也是上等,培茶與奶份量恰當🙂
Dinner Set for 2
「蘑菇忌廉湯」是我喜歡的味道,香濃而且有蘑菇碎粒在內👍🏻
「蒜蓉焗蠔(4隻)」 size唔太大,但可過足口引🤣

[✨元朗 PAUSE IT·高質Cafe🌸]今次叫左兩個Set for one 配沙律🌸忌廉菠菜蟹肉扁意粉 $118有驚喜,忌廉濃而不膩,扁意粉掛晒啲汁好正!😍🌸法式蔬菜芝士雞肉卷配蜜糖烤薯粒 $118雞卷外皮好脆,配埋甜甜地既醬汁,烤薯粒好好淋,仲有幾粒栗子好甜,呢種配搭好特別,值得一試🤤🌸炸魷魚配他他醬 $58睇落係香脆既炸魷魚,但入面肉質係軟淋既,下次一定再Encore 🥳🌸熱Latte +$6🌸熱香橙朱古力咖啡 +$8拉花好靚既兩杯咖啡。香橙朱古力咖啡,真係飲到三種味道,非常之夾————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結環境簡約舒適嘅cafe ,食物質素幾好,咖啡拉花好靚,最岩黎嘆杯飲品,渡過休閒既一日🥳📍 Pause It🏠元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖
[✨元朗 PAUSE IT·高質Cafe🌸]

今次叫左兩個Set for one 配沙律
🌸忌廉菠菜蟹肉扁意粉 $118
有驚喜,忌廉濃而不膩,扁意粉掛晒啲汁好正!😍

🌸法式蔬菜芝士雞肉卷配蜜糖烤薯粒 $118

🌸炸魷魚配他他醬 $58

🌸熱Latte +$6
🌸熱香橙朱古力咖啡 +$8
拉花好靚既兩杯咖啡。
香橙朱古力咖啡,真係飲到三種味道,非常之夾

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍 Pause It
🏠元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖
1909 浏览
2025-05-04 13 浏览
咖啡店配熱食是最休閒的好國度,晚市套戲真的很低食,228有兩杯咖啡,兩湯,兩餸還有一小菜,點了美式熱咖啡,那種微酸果味香的深烘焙度的咖啡超香,而薄荷朱古力咖啡即有淡淡薄荷味,冰涼的感覺熱感交加。南瓜湯,與上次不同的地方是有薑粒及瓜子,令湯更加能突顯南瓜香甜而帶有微辣的薑粒口感。小菜即有蒜蓉焗蠔,奶白多汁蒜香焗蠔啖啖肉,極大滿足。主菜即有法式蔬菜芝士雞肉卷配蜜糖烤薯粒,脆皮雞卷包着煙肉芝士及紅蘿蔔青瓜,配以糖粟子與炸甜薯仔沾燒汁,多重複合美味又健康。最後慢煮雞胸南瓜栗子意大利飯,健康的南瓜粟子意大利飯加上些微辛辣的慢寫雞胸肉,飽肚感十足。

2025-04-07
呢排放假日日同屋企人周圍搵好嘢食下午茶,今日就嚟到Yoho MIX!一入場就被咖啡香勾住,見到間咖啡店大排長龍,望落咁受歡迎,二話不說即刻去排隊!成間店純白色裝修,配上英倫復古圖書館嘅設計,打卡影相一流!一邊等位一邊周圍影相,分鐘以為自己去咗外國!我哋叫咗個套餐,仲可以揀沙律或者餐湯,好貼心!個香煎帶子墨魚汁燴意大利飯真係令人一試難忘!帶子煎到外層金黃,咬落去鮮嫩多汁,墨魚汁香濃creamy,完全滲透喺每一顆意大利飯粒入面,食到成嘴都係黑色,但味道真係正到唔捨得停口!跟餐嘅香茅甘薑茶又夠清新,啱晒中和飯嘅濃郁感。煙三文魚牛油果班尼迪克蛋都好出色!班尼迪克蛋切開嘅瞬間,蛋黃緩緩流出,混合住嫩滑嘅牛油果同鹹香嘅煙三文魚,再夾埋底下脆卜卜嘅多士,層次豐富到爆!最正係竹炭鮮奶咖啡,竹炭粉令咖啡多咗一份獨特香氣,配埋綿密鮮奶,入口順滑,完美解決我嘅咖啡癮!呢間店環境靚、食物好,真係好值得再嚟!下次放假一定要帶埋朋友嚟試吓!

跟餐嘅香茅甘薑茶又夠清新,啱晒中和飯嘅濃郁感。

2025-05-01 6 浏览

好,坐低睇吓有咩好食先。
叫咗兩個一人餐,主要都想試吓呢度嘅咖啡。

南瓜湯有南瓜子,係用純南瓜,飲落有少許薑蓉點點。

忌廉菠菜蟹肉扁意粉,食落蟹肉偏咸味,扁意粉軟硬適中。

頭先門口入嚟發現係點評打卡收藏送丹麥酥。

西班牙鮮奶咖啡,個拉花好靚,狗仔好可愛。

黑芝麻拿鐵,佢嘅拉花藝術,除咗咖啡亦都延伸到非咖啡飲品。
2025-05-01 0 浏览
同朋友相約喺元朗見個面周圍行睇吓有無coffee shop可以坐一陣咁啱見到呢間餐廳就坐低咗裝修唔錯 簡約風老實講我係被佢哋個檸茶啡吸引咗入嚟就決定試試佢檸茶啡檸檬茶+咖啡第一啖入口檸檬茶味好出 無苦澀味跟住有少少咖啡味隨後到感覺幾清新適合一啲行街行到攰攰哋嘅人坐低飲番杯唯一一樣覺得可以進步嘅係糖漬份量希望有得調教推介炸魷魚(配酸忌廉莎莎醬)啲魷魚炸到有啲過火食得出啲魷魚淋身味道好鹹配莎莎醬就中和番少少🤏🏻唔推介
同朋友相約喺元朗見個面

感覺幾清新
適合一啲行街行到攰攰哋嘅人坐低飲番杯
唯一一樣覺得可以進步嘅係糖漬份量希望有得調教
推介

炸魷魚(配酸忌廉莎莎醬)

啲魷魚炸到有啲過火
食得出啲魷魚淋身
味道好鹹
配莎莎醬就中和番少少🤏🏻
唔推介
檸茶啡
炸魷魚(配酸忌廉莎莎醬)
2025-04-30
2025-04-30 0 浏览
Pause it 元朗朗樂路1號Yoho mall 1樓120b 鋪南瓜湯味道醇厚而甘甜,帶有一種自然的香氣,南瓜的甜味與奶油濃郁結合,湯又滑順又棉潤沙律發辮豆清新健康的沙律,發辮豆脆嫩,富有嚼勁,爽脆口感層次豐富香煎鱸魚配烤薯菜,外皮煎得金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,薯塊外脆內軟,經過烤製有自然的甜味,和微微的焦香咖啡烤安格斯封門柳配阿根廷青醬,經過咖啡烘烤後,外層形成焦香脆皮,內部則保持鮮嫩多汁,牛肉的風味濃郁,帶有微微的苦甜感,口感豐富,阿根廷青醬,清新的酸香味與咖啡烤牛肉的濃厚風味相互平衡,增添清爽味美式咖啡的味道清淡而醇厚,口感平滑,回味中有一絲甜味綠茶 Latte 茶香清新,味道圓潤,融合了清新與濃郁的味道,有茶的清新,又有奶的醇厚
Pause it

元朗朗樂路1號Yoho mall 1樓120b 鋪

美式咖啡的味道清淡而醇厚,口感平滑,回味中有一絲甜味

2025-04-30 3 浏览
沙拉還不錯湯又熱又美味牡蠣不新鮮,焗完上檯仍有很多水蜂蜜馬鈴薯雞肉捲(6/10)薯仔煮得唔香安格斯牛肉,七分熟,配綠醬 (6/10)上碟太多油冰芝麻拿鐵口感順滑,味道好極了環境和座位寬敞、乾淨、舒適如果考慮到食品/飲料/服務的質量,價格有點高服務生工作效率高,但有些不太禮貌
2025-04-29
蘑菇忌廉湯