6天前
呢日喺屯門站呢個商場發現到呢間日式嘅意粉pizza專門店😦 喺門口嘅玻璃窗望入廚房,見到廚師喺度搓麵團同放入爐烤,就吸引咗我入去試試😎煙肉奶油蛋黃意粉呢個係餐廳其中一個招牌菜式,意粉非常熱辣辣,上碟時仲可以睇到佢滾起嘅氣泡🍝 呢個食落口幾有咬口,雖然唔算太過掛汁,但係每一啖都食到忌廉同意粉嘅蛋香🤤 店員仲會即場打隻日本生雞蛋落意粉度,令到意粉更加豐富。番茄瑪格麗特薄餅見到呢度嘅薄餅係由廚師搓餅底開始製作,可以見到麵團嘅韌性,整個體驗都非常特別🤪 餅底整到勁薄,焗完之後好似餅乾咁香脆,加埋有茄汁同埋芝士喺面,令人食唔停口🍕套餐追加套餐仲包括一個小食同埋一杯飲品🥤♦️長法包焗得幾香脆,上面仲有蒜蓉牛油,一上碟已經俾佢嘅香味吸引咗🧈♦️沙律呢份沙律份量都幾多,除咗有幾清新嘅沙律菜之外,仲有清甜嘅粟米粒🥗 特別鍾意餐廳嘅醬汁調味係分開另上,咁就更加貼合個人口味啦。♦️飲品我哋兩個都揀咗無糖可樂,不過餐廳仲提供更加貼合小朋友嘅Qoo飲品😗呢間意式餐廳環境都幾衛生,價錢又合理,經過坐低食餐飯都唔錯😌
煙肉奶油蛋黃意粉
番茄瑪格麗特薄餅
套餐
追加套餐仲包括一個小食同埋一杯飲品🥤
♦️長法包
焗得幾香脆,上面仲有蒜蓉牛油,一上碟已經俾佢嘅香味吸引咗🧈
♦️沙律
♦️飲品