2021-07-07 665 浏览
放左工出沙田試呢間,因為媽媽見到餐牌好想食就入左去,限時75分鐘,一入到去服務好好,比我地轉位,之後有個我地懷疑經理既就走過來介紹餐單,建議我地食二人餐抵,有包、湯/沙律,主菜和飯/麵,飲品加甜品。😄🥰首先來左兩個包,熱又香,好味。前菜一個要菇湯,一個要湯律,湯好足料,好結,雜菇加薯仔去做出來,好好飲👍🏻👍🏻主菜選左羊架,媽媽鐘意食,7成熟,好大塊又好厚肉,個醬汁好正又有磨菇。薯仔好香,正。之後就上左我選既龍蝦意大利飯,有好多蝦,好香,硬到岩岩好,多汁。因為我地口痕打包左,但想食多d野,叫左薯仔併青口,呢個超級正,我最鐘意,好多香草汁,青口好甜,薯條好口,熱辣辣,好夾,食曬。媽選左咖啡,我熱檸菜,咖啡好飲好香。最後上甜品,如果加錢係雪糕,我地無加就係兩杯明治乳酪,有椰果肉,好味!😀總結價錢略貴,間唔中去食都好既😍👏🏻👏🏻我地過左鐘都無趕我地走。

首先來左兩個包,熱又香,好味。

媽選左咖啡,我熱檸菜,咖啡好飲好香。

2021-07-06
  • 餐湯
  • 餐包
  • 羊架
2021-07-05 433 浏览
今日同朋友玩完Yoga就喺附近搵食,5:00pm幾,冇乜人就入咗呢間西式餐廳🤣🤣🤣因為做完Yoga,都真係好肚餓😂見仲有得叫Lunch Set就即刻叫😂😂😂除餐我哋分別揀咗餐湯,同沙律😍🤤仲有個餐包😋個餐包都熱,唔係淋嗰款😂幾好食👍🏻👍🏻另外就一人揀咗一款意粉🤤🤤意瓜帶子意粉😋😋同埋蝦肉海膽意粉😋😋兩碟都比我想像中大碟😍意粉軟硬度剛好👍🏻👍🏻個醬汁好creamy🤤但一D都唔覺漏,好好食👍🏻👍🏻帶子同蝦都幾多👍🏻同埋都食得出幾鮮味👍🏻👍🏻出色😍另外薯條王嘅我,見有得跟餐加薯條,梗係叫啦😂😂😂睇落一小桶仔,其實份量都幾多👍🏻👍🏻👍🏻🤤🤤🤤開心❤️幾香脆,冇雪味,又唔油👍🏻👍🏻

2021-07-04 288 浏览
今日食評有✍🏻 Parkview@new town plaza試食指數⭐️⭐️店舖衛生⭐️⭐️侍應態度⭐️⭐⭐️⭐((每項5⭐️為滿分)) ·屯馬綫通車後感覺沙田不再遙遠元朗西鐵出發45-50分鐘就到甜品時段點了1️⃣4件pancake+雲呢拿雪糕⭐️⭐/5理想與現實。。。Pancake dryIce cream melt講完2️⃣雜果窩夫+朱古力雪糕⭐️⭐/5窩夫🧇夠厚但都係dryIce cream 大舊兼實少少食完輕瀉了一場希望唔關事3️⃣ $15加追薯條⭐️⭐⭐️/5薯條係好味但太咸·整體感覺一般唔知點解咁多人排隊。。。唔算太抵食的甜品二人194·599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
Parkview@new town plaza
試食指數⭐️⭐️
店舖衛生⭐️⭐️
侍應態度⭐️⭐⭐️⭐
((每項5⭐️為滿分))
屯馬綫通車後
感覺沙田不再遙遠
元朗西鐵出發45-50分鐘就到
甜品時段點了
1️⃣4件pancake+雲呢拿雪糕⭐️⭐/5
理想與現實。。。
Pancake dry
3️⃣ $15加追薯條⭐️⭐⭐️/5
薯條係好味
但太咸
整體感覺一般
唔知點解咁多人排隊。。。
唔算太抵食的甜品
我哋599•Eat幫到你
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-07-04
$95 (其他)
2021-06-27 531 浏览
雖然還在疫情當中,但星期五晚上餐廳仍然人山人海,當天大約七點到達餐廳,已經有不少人在等候取票入內,我們等了大約20分鐘入座,如果7:30的話可能要等1小時或以上,坐下後侍應不斷推介和牛,原本想吃的是牛柳和龍蝦,但他極力推銷,所以便一試,另外加了一個軟殼蟹蕃茄意粉,上菜的時間不算太耐,座位上被編排到一個角落,還好店員都看到我們,是日餐湯是甘筍南瓜湯,味道不錯,分量十足,充滿濃濃的南瓜蓉,,餐包沒有特別,味道正常,到主菜和牛,味道還好,個人認為脂肪的比例有點多,感覺有點膩,但配菜小薯仔很好吃😂,而軟殼蟹意粉不值一提,不會再試,是日甜品是明治乳酪,加錢可轉雪糕,喜愛movenpick 的人必轉!餐飲方面試了熱朱古力奶,不錯👍🏻整體食物質素還好,環境正常,價錢略貴。如果下次聚會,會再試試其他。
整體食物質素還好,環境正常,價錢略貴。
如果下次聚會,會再試試其他。
澳洲M五和牛
軟殼蟹蕃茄意粉
2021-06-26
庆祝纪念
生日
2021-06-23 401 浏览
招牌肉眼牛排除左好难锯开难以吞咽之外,仲好唔新鲜,肉质柴涩⋯chewing塊肉汁味香口胶都好過佢。另一個生煎元貝,咬開里邊係凍嘅,問返服務生,話卑我知:”尼啲係刺身元貝,所以煎過里邊係凍嘅好正常。”哇,咁都可以?凍冰冰咁樣凍都可以?繞路行開,唔會幫襯
繞路行開,唔會幫襯

2021-06-15 314 浏览
今天晚上因懶煮飯,決定一家外出晚餐🥣每一間加餐廳都大大量人在等候,這一間剛好輪到叫我們了,要選擇進去。門口的侍應態度非常好還送貼紙和動物扇給孩子。為這一間餐廳打開不少分數,果然沒有令我失望!女兒說想吃意大利粉,便叫了一個肉醬意粉的兒童餐給他,加一杯鮮橙汁。我便選擇了三文魚明太子意粉,加上$68要了一個酥皮龍蝦湯餐和飲品。附上的麵包我實在吃不下,並給了老公。酥皮應該是自己做的,不似坊間的一拎起就整個拎上來,是緊緊的貼住在碗中,龍蝦湯中有很多龍蝦肉重重的龍蝦味😋😋而我選擇的三文魚魚籽明太子意粉也非常好味,有很多三文魚和明太子,很新鮮沒有一些腥味👍老公叫了一個雜菌帶子意大利飯,我因為實在太飽沒有吃不知道味道如何,但看他食整碟全清了,也不會差到那裏大家如果經過沙田新城市廣場可以一試呢
今天晚上因懶煮飯,決定一家外出晚餐🥣

大家如果經過沙田新城市廣場可以一試呢
2021-06-12
2021-05-29 648 浏览
去開沙田行街,見餐廳環境開揚價錢都唔太貴。食咗個唔錯嘅Lunch。午餐已包湯或沙律 麵包 同 飲料沙律份量較少但都新鮮 。甘荀湯味道較淡但感覺健康。牛肉漢堡加薯條 : 牛肉juicy 配新鮮生菜同蕃茄 好fresh 又好味。漢堡放喺木製砧板上 感覺high-class 咗; 薯條熱熱哋都可以。鮮蝦芝士意粉 : 意粉份量唔太多,女仔食啱啱好。啲蝦新鮮,意粉彈牙又好重芝士味。美中不足係我哋末叫埋單,店員已經比張單我哋,有啲趕客feel。
午餐已包湯或沙律 麵包 同 飲料
沙律份量較少但都新鮮 。
甘荀湯味道較淡但感覺健康。

2021-05-29
2021-05-22 464 浏览
假日同小朋友去史諾比開心樂園到玩,玩之前食個brunch 先,因為史諾比個到成11:00先開,唯有食嘢先,但可惜呢間都係開11:00。咁一於就等佢開門啦,因為本身睇左食評見都幾啱帶埋小朋友的地方。餐廳個提供膠餐具俾小朋友,很貼心的安排🥰🥰我哋order 咗lunch set ,另外兒童餐就叫俾小朋友,因為佢話得70分鐘用膳時間,簡單要血拼咁食落肚。👍🏻👍🏻首先讚讚個湯,係椰菜花湯,好creamy 同好飲,連小朋友都😋😋,就知好啱小朋友。呢度最好就係有兒童餐選擇,咁大人食飯之餘都要照顧小朋友都食得開心嘛🥳,偷食咗2條薯條🍟,好脆好夠熱,新鮮炸起!味道:5/5環境/服務:4/5價錢:3.5/5———

味道:5/5
環境/服務:4/5
價錢:3.5/5
———
2021-05-19
2021-05-04 599 浏览
非常欣賞接待員用心幫忙安排一個合需要的位置,其他侍應的服務態度也很好,未食已經令我想再幫襯了!價錢不算平也不是非常貴,因為舖租应該也不平!叫了和牛扒,好有牛味,喜歡有軟身薯仔伴菜,好味!三文魚蟹子意粉好味,但三文魚太熟不夠滑,酥皮龙蝦湯好味,酥皮真係一層層的,難得遇上,餐包好新鲜好軟,好味!甘筍南瓜湯也真材實料,好味,熱dark朱古力奶,雖然是朱古力粉沖的,但是較高質素的粉,餐飲熱咖啡是日式碳燒那味道,乳酪芝士蛋糕就有點失色,總結是菜色好味,甜品不感興趣,服務很好!感謝d服務员!

價錢不算平也不是非常貴,因為舖租应該也不平!

叫了和牛扒,好有牛味,喜歡有軟身薯仔伴菜,好味!

三文魚蟹子意粉好味,但三文魚太熟不夠滑,
甘筍南瓜湯也真材實料,好味,
熱dark朱古力奶,雖然是朱古力粉沖的,但是較高質素的粉,
餐飲熱咖啡是日式碳燒那味道,

乳酪芝士蛋糕就有點失色,

總結是菜色好味,甜品不感興趣,
服務很好!感謝d服務员!

三文魚 蟹子意粉
2021-05-04
三文魚 蟹子意粉
  • 餐包
  • 酥皮龍蝦湯
  • 餐湯
  • 澳洲M5和牛肉眼
2021-05-01 347 浏览
想食牛扒,同埸得兩三間選擇選擇等位較快的未至中伏不過不失用餐時間會有壓迫感,“快食“M5澳洲肉眼medium rare,尚可,有點過熟了接近五成肉汁算好,表面未到有焦香餐湯一般價錢偏高加一340左右
想食牛扒,同埸得兩三間選擇
選擇等位較快的
未至中伏
不過不失
用餐時間會有壓迫感,“快食“
M5澳洲肉眼
medium rare,尚可,有點過熟了接近五成
肉汁算好,表面未到有焦香
餐湯一般
價錢偏高
加一340左右

2021-04-27
2021-04-23 564 浏览
早晨喜歡吃All day breakfast 的我必定要配搭靈魂凍咖啡👍🏻同事朝頭早起身唔想食太多肉類,今日份早餐又真係不錯,肉類同蔬菜嘅比例都好平均。最出色嘅係佢個未來漢堡,鍾意食素嘅朋友仔就可以嚟試吓啦,坊間有好多唔同嘅素食,啲一間你未來漢堡,隨後香濃嘅芝士味,食晒成個都唔會覺得太飽濟濟🥳🥳在窩心嘅係嗰度嘅店務員,竟然留意到我杯飲緊咖啡,係啲員工攞錯咗俾我,立即仲玩返一杯俾我添👍🏻👍🏻👍🏻食物嘅水準樣樣都好平均,加上咁有靈魂嘅服務員,成間餐廳簡直係加晒分😍🥰

2021-04-18
$150 (早餐)
2021-04-17 530 浏览
今日係我同男朋友仔認識紀念日,我哋去咗新城市廣場行街,行完街我話想食西餐据扒,行完新城市廣場行咗一個圈,就揀咗呢間西餐廳慶祝,餐廳環境舒適又寬躺,感覺不錯,就選擇入去食。我哋揀咗二人套餐,前菜叫左一個沙律,一個蘑菇湯,蘑菇湯裏面每一啖都有粒粒嘅蘑菇口感澳洲M5和牛肉眼扒,我地叫左五成熟,和牛肉質鬆軟又汁,我就鍾意點紅酒蘑菇醬 ,法式芥末籽醬我就覺得麻麻地,而我男朋友就鍾意用少少鹽調味,就已經覺得好好味香煎鵝肝野菌意大利燴飯,鵝肝煎得啱啱好,入口即溶而且香味濃郁,配埋意大利飯口感一流最後甜品係乳酪,有少少意外驚喜,平時出街食飯嘅甜品好少係乳酪雖然晚餐有限時間75分鐘,但上菜時間都好快,唔駛等好耐,所以75分鐘到足夠食晒

我哋揀咗二人套餐,

2021-04-14
  • 澳洲M5和牛肉眼
2021-04-09 417 浏览
今年疫情開始受控,可以一家去拜山了,拜完山想找個地方休息吓,咁就去食個下午茶。Parkview唔係第一次嚟,不過今次人比較多,坐得有啲迫。墨西哥粟米片伴肉醬 - 個醬有少少辣,幾嘢味炸芝麻雞翼配牛城辣汁 - 餐牌明明話四隻,唔知點解你嗰陣得三隻,可能有埋雞翼尖掛,但熱辣辣又夠香口,咁就算喇雜果窩夫配朱古力雪糕 - 賣相唔錯,不過窩夫唔夠脆跟餐嘅咖啡不過不失,普通咖啡一杯囉😅大商場呢個價位算OK啦,起碼乾淨又坐得舒服😄

墨西哥粟米片伴肉醬 - 個醬有少少辣,幾嘢味
墨西哥粟米片搬屋將

炸芝麻雞翼配牛城辣汁

雜果窩夫配朱古力雪糕 - 賣相唔錯,不過窩夫唔夠脆
雜果窩夫配朱古力雪糕

跟餐嘅咖啡不過不失,普通咖啡一杯囉😅

大商場呢個價位算OK啦,起碼乾淨又坐得舒服😄

下午茶
2021-04-07 319 浏览
沙田新城市老字號餐廳,食物水準一直非常之好,所以經常出現等位情況。今次朋友生日,我選擇用OpenRice 提前訂枱。真好!服務員提前聯絡我,了解是否需要幫忙準備蛋糕🍰,好細心。。。讚👍🏻
一家三人食晚飯,職員放低雪糕甜品只幾分鐘後,當雪糕都未夠時間食完,職員就說時間到,要我們離開,只看生意完全不尊重食客。8百幾元的價錢,連快餐店都不如。如想朋友或家庭聚會請三思。
2021-04-02